.

Ahad, 13 Ogos 2017

TIGA CERITA KARUT






TIGA CERITA

KARUT

DIPERCAYAI

OLEH

MELAYU NGOK


PERTAMA

NEIL AMSTRONG
PERTAMA DIBULAN
MASUK ISLAM 
KERANA TERDENGAR AZAN
KETIKA TURUN DI BULAN
PADA 20 JUALI 1969


KEDUA

BRUCE LEE PELAKON 
FILEM KUNG FU
MATI DI HONG KONG
KERANA BERSILAT
DENGAN  W.D. MOKHTAR
PELAKON SILAT INDONESIA



KETIGA

MICHEAL JACKSON 
MASUK ISLAM








---------------

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Sikit pembetulan tt. Brusli bukan mati bersilat, dia mati berkungfu lawan silat, maknanya melayu yang ngok pergi pecaye cerita karut tu dah tertanam dalam otak depa yang silat melayu lebih hebat dari kungfu china. Dan satu tambahan lagi. Pecaye cristiano ronaldo masuk Islam, pecaye lindsay lohan masuk Islam, dan berapa ramai lagi individu terkenal atau separa terkenal seluruh dunia terutama dunia barat yang depa pecaye masuk Islam. Kalau betul pun orang tu masuk Islam, apa ada hal dengan korang? Korang ke yang berdakwah kat diorang hingga terhasut masuk Islam, atau yang bimbing diorang tatacara Islam masa diorang taraf mualaf? Dah la ngok, keypoh pulak! Sebenarnya ini menunjukkan betapa melayu ni ada inferiority complex. Kalau ada orang terkenal join maknanya sama jadi Islam seperti melayu maka barulah rasa ada berharga atau selama ini betul. Kalau takde, mungkin rasa takut je, takde keyakinan diri. Haishh!!

Nazrio Dond DoLLa berkata...

Lantak Laa tt. Biar nyaa Lantak Laa tt, sedangkan cerita Anwar men jubo pn org meLayu percaya.ini kan puLak story isLang misLang, percaya dapat pahaLa Dan imang free, satu imang puluh2hang bidadari jenoh kongkeK corn n cake 🌽 🍰 in paradise.aminnnn

Ahmad Zuffi berkata...

Bro TT, yg kedua tu silap. Pelakon Indonesia tu bukan WD Mokhtar tapi Dicky Zulkarnean. WD Mokhtar mana ada tokoh, jadi samseng & perogol amah boleh lah.

Ahmad Zuffi berkata...

Bro TT, yg kedua tu silap. Pelakon Indonesia tu bukan WD Mokhtar tapi Dicky Zulkarnean. WD Mokhtar mana ada tokoh, jadi samseng & perogol amah boleh lah.