.

Sabtu, 21 Julai 2018

CARI DAN BACA SARAWAK REPORT

 
LU CARI
 
SARAWAK
 
REPORT

 
Numerous other Chinese funded projects were likewise put underway, in particular the evironmentally catastrophic Forest City, deemed to provide a helpful financial boon to the Sultan of Johore.  Not only was the development a perfect conduit for Chinese wishing to export cash, the project envisaged providing citizenship to a million new immigrants.
 

 NASIB BAIK
 
BERJAYA
 
TERAJANG
 
NAJIB
 
KALAU TAK
 
TANAH
 
MELAYU
 
DAH JADI
 
PROVINSI
 
CHINA
 
MERAH
 
 

---------------------

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

boleh ke pakatan harapan menang tanpe sokongan tel aviv,washinton dan london yg jelas mahu terajang isteri rosmah?pencerahan-
https://journal-neo.org/2018/07/20/how-us-influence-is-co-opting-malaysias-governance/

Tanpa Nama berkata...

lim guang eng kecam israel untuk undang2 ketuanan yahudi...ketuanan melayu akan panas..konon2 mereka peduli tentang palestin tapi berkelakuan mcm zionis...lim guang eng yg bijaksana,balun israel ngan melayu sekaligus...malaysia untok malaysian...tak kire ape bangse,agame,mahzab,idea politik...runtohkan ketuanan melayu!!!

Tanpa Nama berkata...

alamak..laporan ni petik nama sultan of johore..apa cite ni?padan la madey itu jd batu penghalang dan ada kaki cium tgn sultan..

Tanpa Nama berkata...

apa beza Politik Wang dengan Rasuah ? kenapa ada beza, apa perbezaan dia ? Cuba abe TT beri kuliah sikit boleh tak? Adakah Rasuah Orang Kaya disebut politik Wang, komisien, derma, imbuhan manakala orang miskin dan tiada pangkat RASUAH saja ? polis kpl sjn rasuah terus, datuk, tan Sri, emak Sri semua politik Wang kenapa begitu, Malaysia ada Dua law Tak ? kah lab lah

Tanpa Nama berkata...

Cara membaca serawakian report samalah sahaja membaca prasejarah raja abg jem broke menjarah dan harakah menjarah Pantai timur haram jadah

Tanpa Nama berkata...

lagi sa-ekor malaon habiburrahman mana pi?
sudah dapat tangkap atau belum?

itu IGP memang tadak guna punya. kerjanya tidor macam si Dollah Badawi.
Jamal boleh lari, jlow taik terjulor tak jumpa2,
lagi 2ekor malaon yang BNM cari pun tak jumpa.

Malaon yang mengaku terima duit rasuah dari isteri Rosmah pun takda kena tangkap. Semua malaon yang mengaku terima duit termasuk pak lebai ketayap (yang ke sana ke mari ber anta anti ante antum) pun takda kena cekup. malah takda rasa bersalah sikit pun.
takda berasa nak tanya:
duit yang aku terima ni sumber dari mana? aku mengaji agama bertahun mak ayah aku orang agama takkan aku tak berasa nak halusi sumber2 duit ni walhal Allah Taala bagi akal fikiran? atau semuanya sudah jadi halal?

diulangi,
itu IGP memang tadak guna punya. kerjanya tidor macam si Dollah Badawi.