Selasa, 10 Disember 2019

SEPULUH TAHUN

10

TAHUN

PENJARA
ABAM AKAN

JADI PM KE 11

ANWAR BERDEPAN PENJARA MAKSIMA 10 TAHUN


Setelah tujuh jam memberikan keterangan kepada polis, Muhammed Yusoff Rawther akhirnya keluar dari Bukit Aman kira-kira jam 900 malam.

Mengikut peguam beliau, Mohamed Haniff Khatri Abdulla, masa lama diambil kerana polis hendak tahu perincian insiden tersebut dari tarikh ia berlaku (2 Oktober 2018) ke tarikh laporan polis dibuat (7 Disember 2019).

Mengikut Mohamed Haniff Khatri Abdulla juga, siasatan ke atas Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah dibuat di bawah Seksyen 354 Kanun Keseksaan.

Seksyen 354 Kanun Keseksaan adalah mengenai kesalahan “menyerang atau menggunakan kekerasan jenayah kepada mana-mana orang, dengan maksud hendak mencabul atau dengan mengetahui mungkin bahawa dia akan dengan jalan demikian itu mencabul kehormatan orang itu”.

Jika disabitkan kesalahan di bawah Seksyen 354 Kanun Keseksaan ini, pelakunya “hendaklah dihukum dengan pemenjaraan selama tempoh yang boleh sampai sepuluh tahun, atau dengan denda, atau dengan sebat, atau dengan mana-mana dua daripada hukuman-hukuman itu”.

Sama-sama kita lihat pertembungan hebat antara peguam  Anwar Ibrahim, iaitu Ramkarpal Singh, dengan Mohamed Haniff Khatri Abdulla di mahkamah jika kes ini masuk mahkamah nanti.


BERAT 

DAH KENA

AMPOON TAPI

MASIH BUAT LAGI

TAKDA PILIHAN

ABAM

KENA TUNGGU

LAGI 10 TAHUN
KAH KAH KAH


-----------

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...


Persoalan persoalan....

insiden tersebut berlaku (2 Oktober 2018) tarikh laporan polis dibuat (7 Disember 2019).