Ahad, 29 Mac 2020

JEPUN ADA AGAMA TAPI BUKAN AGAMA ARAB





JEPUN ADA AGAMA

TAPI BUKAN 

AGAMA ARAB

ini sifat bangsa malaysia..tak sabo tak karo..ketika fukusima dihambat tusnami 9.6 scale rickter, rakyatnya masih beratur tersusun dan sabar ketika bantuan makanan sampai..dibumi malaysia yg majoriti melayu, melayu lg islam dimna kitab2 suci mengajar sabar tp praktikalnya mcm doktor zul menteri agama..
maksudnya ckp tak serupa bikin, kaji kitab bertimbun2 tp masih bersekongkol dgn menteri pintu belakang atas alasan tunduk dan tawaduk kpd agong..punai la..kalo mnetri agama pun teori dan praktikal tak sama tak selari..korang nak melayu islam dan islam berjalan lurus??jepun tiada agama.. 
on 
CILAKAK
 PUNYA NASIB
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 29/03/20

tt d





-----------

2 ulasan:

Awanama berkata...

sejarah manusia adalah sejarah pejuangan antara darjat dan juga sejarah khianat, dapatlah kau laknat. tapi gerombolan penyamun masih tak sedar lagi...masih riak ujub dan takbur - masih perkauman, masih salahkan DAP. masih hasad dan dengki, masih tamak haloba, masih sokong rasuahh...

kesian Melayu sampai mati kena tipu pemimpin maasum suci ahli syurga... ingat betul2 jannah utk org kaya saja...rakyat bawahan low class alamat jadi bahan bakar neraka lah
-org kaya tak sama dengan org miskin, wad hospital kelas satu dia lain, dah mati jenazah, kain kapan, nisan pun lain

Awanama berkata...

Tt, haritu masa malikul sembab buat pengumuman khas pasal covid19, dia akhiri dgn doa. Ramai makcik2 mengalir air mata sebak sebab pemimpin pandai kumat kamit baca doa. Sebijik mcm abam, kan? Tu nak kira mcmana tt? Kau cakap abam pandai putar belit guna agama, malikul sembab mcmana pulak?