Selasa, 29 September 2020

DARI ISTANA NEGARA

 

DARI 

ISTANA NEGARA


Agong jalani rawatan susulan di IJN, kata Istana Negara

YANG Di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah akan menjalani rawatan susulan di Institut Jantung Negara (IJN), susulan kecederaan yang dialami ketika bersukan, kata Istana Negara.

Datuk Pengelola Bijaya Diraja Ahmad Fadil Shamsuddin dalam satu kenyataan berkata kecederaan itu dikesan susulan pengimejan MRI yang dijalankan pada Selasa lalu, selepas baginda dimasukkan ke IJN sehari sebelumnya kerana keracunan makanan.

Katanya, Al Sultan Abdullah sudah menjalani rawatan intervensi pada sendi lutut dan buku lali pada Khamis lepas dan kini berada dalam keadaan stabil serta tidak membimbangkan.

“Ekoran daripada rawatan intervensi ini, Seri Paduka Baginda telah dinasihatkan untuk menjalani rawatan susulan dengan pengawasan rapi pasukan pakar perubatan IJN.

“Al Sultan Abdullah dijadualkan berangkat pulang bersemayam di Istana Negara dalam masa terdekat setelah selesai menjalani rawatan susulan ini,” kata kenyataan tersebut.

Kenyataan tersebut mengambil maklumkan Al Sultan Abdullah sebelum ini aktif dalam sukan polo berkuda, bola sepak, skuasy, hoki, dan golf.

Kenyataan itu juga merakamkan penghargaan Al Sultan kepada rakyat yang prihatin dan mendoakan kesejahteraan baginda.

Baginda turut menzahirkan kebimbangan atas jumlah kes positif Covid-19 yang bertambah secara mendadak sejak kebelakangan ini, dan menyeru rakyat agar sentiasa berwaspada serta mematuhi peraturan yang ditetapkan.

AMIN

Tiada ulasan: