Selasa, 28 September 2021

OTAK MELAYU DI BONSAI

 


OTAK MELAYU

DI BONSAI

KHALAS 

Unknown commented on

 "PEMIKIRAN KRITIKAL 

SATU KEMESTIAN"

Tahu apa ITU Bonsai ? Bonsai boleh dibentuk dari anak anak lagi, begitu juga PAS bentuk anak anak kecil dari sekolah agama, begitu jugak yang lain, semuanya dibentuk, halal haram kafir laknat semuanya dibentuk sejak kecil dalam minda, akal pendek akur apa didengar tanpa banyak soal, pendek kata kalau tanam ubi tak akan ada jagung, begitu lah kisah negaraku sejak Merdeka, dulu orang putih sekarang jadi Arab, bila nak ada Melayu ? Kah kah kah syukur amin selamat

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Di mana dalam dunia ada negara yang beri ucapan di dalam parliament waimah sudah bergelar PESALAH atau bahasa inggeris nya CONVICT! 100 tahun lebih penjara hukuman disamping 200rm juta lebih bersabit saman disingkat hanya kerana berjalan serentak namum masih bebas hanya kerana punya harta dan kuasa asebab rayuan masih berjalan.......abang polis terima sumbangan kopi dan makan pun boleh di anggap salah dan apabila jatuh salah tak kan ada lepas dan bebas walaupun menunggu rayuan....apasal rakyat tidak bising kasi bingit bosskurrr temberang nih ahhhh??????

Bukan hanya otak melayu jadi bonsai....setiap rakyat Malaysia mesti persoal perkara nih....termasuk mat selan 3 suku GPA!