Sabtu, 25 September 2021

PERNIAGAN KEDUA TERTUA DALAM DUNIA

 
JUAL AGAMA

PERNIAGAAN

KEDUA TERTUA

DALAM DUNIA

AMIN

panglimo potaseh commented on

 "KESAH

 MAKIN SASPEN"

Pendakwah ni apa ..yang gwa tingok Pendakwah kita hanya sebar Islam pada sosok yang dah Islam je, yang dah bertakok. Ini lah Pendakwah kita, kirja hanya untuk jual cheramah, jual show dan pungut derma ..bagi je dirma pada TaT kompom dapat balon bidadari, TaT pula di dunia dah dpt balon badadara atau bidajanda. 


Paling senang ceramah ada lah di misjid dan surau ..setiap kata2 TaT odian hanya angguk2 je ..lps abis ceramah TaT salam dgn AJK misjid, dalam salam tu ada RM500-1,000 upah ceramah ..lps tu makan 2-3 pinggan nasik. Pendakwah kita patot contohi Mubaligh Kristian yg sanggup berbulan masok utan nak kasi orang asli masok kristian ..tu sebab Asli lbh ramai jadi Keristian atau free thikker mcm TT drp Islam.

GUA BUKAN

FREE THINKER

KAH KAH KAH

GUA IKUT

AGAMA NENEK

MOYANG GUA

SAKAI BIDUANDA

AMIN

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Botul tu panglimo potaseh, majoriti pendakwah ini hanya hebat tunjuk kat luar je dan beretorik menyembur lendir dan banyak klentong. Sukar nak dipercayai cakap diorang... lebih-lebih lagi nak meyakinkan yang bukan Islam. Sebenarnya mereka kurang pengetahuan agama Islam dan tak berani berdebat dengan yang bukan Islam dan lantas cepat mempunyai perasaan anti-kaum yang tak sama dengannya, seolah-olah agama tu monopoli diorang. Hatu mereka sebenarnya tak ikhlas, datang ceramah pun nak cari makan. Jadi tak salah Ku Li tuduh dioang tu Pelacur Agama. Tak dengar suara pun dari mereka mencabar atau mendakwa Ku Li. Kalau ungkapan tu datang dari badut MCA, MIC atau dapig, bukan main cepat diorang melenting dan terus mengertak dan membuli mereka sampai jadi tak siuman tak ikut doktrin agama.

Arymanchino berkata...

Kalau Warotad penjual Ugama tp TT lg terok penjyal Khurafat..