Rabu, 27 Oktober 2021

SABRI MULA CERET BERET

 
Dr M sekali lagi kecam layanan terhadap Najib

Dr Mahathir Mohamad sekali lagi mengecam layanan diberikan kepada Najib Razak yang menikmati kebebasan tanpa menjalani hukuman walaupun sudah disabitkan bersalah dalam pertuduhan jenayah susulan mahkamah membenarkan bekas perdana menteri itu terbang ke Singapura.

Mahathir berkata Najib terus bebas seperti orang yang tidak bersalah sepanjang proses rayuannya yang bermula April lalu.

“Najib Razak telah dihukum penjara dan denda kerana kesalahan money laundering. Kononnya kerana dia membuat rayuan hukuman tidak dilaksana,” kata bekas perdana menteri itu dalam tulisan diblognya.

“Sepanjang masa dia bebas seperti orang yang tidak salah. Kes tidak didengar kerana bermacam alasan.”

Mahathir turut mempersoalkan tindakan Mahkamah Rayuan yang belum membuat keputusan terhadap Najib bahkan dibenarkan mendapatkan semula pasport untuk melakukan perjalanan ke luar negara tanpa apa-apa bantahan oleh peguam negara.

“Mahkamah Rayuan mendengar rayuan Najib. Tetapi keputusan ditangguh. Sudah enam bulan berlalu. Mahkamah belum buat keputusan.

“Sekarang banduan ini dibenar ke Singapura.”

Mahathir dengan nada bimbang turut mempersoalkan bilakah keputusan Mahkamah Rayuan dibuat kerana Najib mungkin akan merayu di Mahkamah Persekutuan pula jika beliau didapati bersalah.

“Ini juga akan ambil masa. PRU15 pun sudah tiba. Najib belum disah oleh Mahkamah Persekutuan yang ia bersalah.”

Menurutnya, jika keadaan sedemikian rupa, “Najib boleh bertanding dalam PRU15.”

“Rakyat tentu berbangga. Curi 10 ringgit masuk penjara serta merta. Curi satu billion ringgit boleh lepas dari penjara.

“Ramailah penyangak dan perasuah sekarang bebas menjelajah seluruh dunia sementara hukuman ditangguh atau pertuduhan dibatal.”

Najib yang kini dalam proses merayu sabitan tujuh pertuduhan berprofil tinggi melibatkan RM42 juta dana SRC International yang dikaitkan dengan 1MDB, juga turut memohon supaya tarikh perjalanan ke Singapura untuk melawat anak perempuannya ditangguhkan bagi menumpukan perhatian kepada kempen Umno dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka yang bakal diadakan November depan.

Isterinya, Rosmah Mansor juga turut dibenarkan ke Singapura ketika perbicaraan bagi pertuduhan rasuah membabitkan projek hibrid solar sedang berjalan.

 

SEMUA INI

BERLAKU KERANA

ANWAAR IBRAHIM

GILA NAK JADI 

PERDANA MENTERI

AMIN

JATUH KERJAAN

PAKATAN HARAPAN

AMIN

ANWAR TIPU

MAT SABU

TIPU GUAN ENG

I GOD DI NUMBO

AMIN

KACAU MELAKA

BAGI JATUH

AMIN

BABAK SEJARAH INI

WAJIB TERUS

DI INGATI

AMIN

3 ulasan:

Yeop sepet berkata...

Gua slalu twrtanya2,to what extend mat sabu dgn Lim stay dgn Anwar.sume garis merah dah Anwar langgor,drp jatuh kerajaan PH,Melaka,najib terlepas,apa lagi.to what extend mat oi.

Saiful berkata...

Ni pasai geng hg la..azmin n geng..hg pun ada mlm tu..senyum..gelak ketawa..ada video

Saiful berkata...

Sudah2 la kencing..kami pun bkn bodo