Selasa, 16 April 2013

L:AGI KESAH UNIVERSITI DONUT INTERNATIONAL GOMBAK




GAMBAR KENANG KENANGAN
MINAH BANGANG
bersama
MAT BENGONG
  SUSUN MUKA REKTOR
butthurt dak2 uia ni kena komen u oll's.. beramai2 dia masuk TT, x pasal je rating naik.. gua bet blog TT jadi viral kat UIA nun..kahkahkah. moralnya, jadikan pengajaran la bhai, lain kali buat benda yang jauh lagi pekdah. nak susun benda wat logo ke, wat muka rektor ke, byk lagi benda lain leh guna. especially barang2 kitar semula.. 

botol PET contohnya, dalam tu korang letak pasir kaler2, cantik jugak pe.. makanan ni tak yah la masuk list,ngarut je. pada yang komen kata komiti yang masuk dewan tu pakai glove and mask bagai, alasan agak kurang memberangsangkan. tgk kat pic tu je lu boleh agak, berapa ramai manusia masuk dewan tu nak tangkap gambar la and macam2 benda yang boleh terjadi pada makanan yang terdedah. pas tu korang gi derma kat anak yatim?

 pesal tak buat masak je donut tu kemudian terus bagi kat anak yatim time panas2, lagi sedap di makan..ke sebab memang tujuan utama nak masuk rekod? honest gua tanya, kalau lu, nak makan tak donut yang pas di buat bahan pameran? or lu on SATU PENGISTIHARAN UNTUK SEBUAH UNIVERSITI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/16/13

DONUT NAK SIMPAN DIMANA?
Salamalaikum. Saya pemegang ijazah muda kejuruteraan Elektrik-Telekomunikasi dengan kepujian. With that said, saya pon merasakan ini kerja yang remeh temeh. Donut berlambak tuh, boleh support brapa rumah anak yatim? Dan sbb ia adalah donut maka orang makan utk minum petang aje. Gilo makan malam, pagi, tgh hari makan donut. Katakan ia bole disimpan dipeti ais, tak kan ko nak paksa org tu makan donut2 tuh sampai habis?

 Satu lagi, tak semua orang suka donut. Camni lar, apa kata dari korang mengeluarkan donut, korang tolong bekas Ketua Hakim, Tun Abdul Hamid Mohamad: "Tun Abdul Hamid Mohamad telah menulis surat kepada semua fakulti-fakulti Islam di semua IPTA tempatan untuk mengharmonikan undang-undang syariah dan sivil - tapi tak terjawab. Mengapa?"

 Bukan korang tak menyumbang tapi tak kan nak mengharapkan UZAR je yang menerangkan Islamic Finance? Bersama kita memajukan diri dan institusi pengajian supaya umat Islam mendapat berkat dan rahmat. WA. on SATU PENGISTIHARAN UNTUK SEBUAH UNIVERSITI
Yugimudo
on 4/16/13

MALU ORANG KAMPONG
Kalo buat program cenggini, buat diam2. Jangan ditonjol2 muka menebeng tu. Malu org kampung nanti, jaga air muka ibu bapa dan adik beradik sama. Nak sedekah donut tu, tak payah buat2 logo dan bergambar beramai2.

 Huduh benar walau ikhlas level semut hitam sekalipun. Sedekah sajalah. Nak tonjolkan logo punyer pasal, inilah jadinya. Org ramai akan pandang serong semacam jer. Tahu pun sedekah tak leh tunjuk2, ini terang2 menebeng tangkap gambar, mmg org akan ketawa.

 Lain la Obama atau Ehud Barak datang. Takpalah, sila belajar dari kesilapan, sama2 kita betulkan. Jgn lupa balik mengundi jika layak mengundi. Jgn merajuk pulak erk. on KEJAYAAN INTELEKTUAL YANG MEMBANGGAKAN
Anonymous
on 4/16/13
INI BUKAN  DONUT
INI PENUMBOK
SATU AMARAN


---------

6 ulasan:

PakNgahYob@AcikLee berkata...

TEMAN TUMPANG TUWI PULOK....ATE NGAPE BANGANG SANGAT BEBUDOK DENGAN BAPOK KEPALA BEBUDOK KAT UIA NI...NAMA JE UNIBESITI ISELAM...NGAPE BAGHANG MAKAN YANG KOME BUAT GHOPE ITU.APE ??? UDOH TAK MANDANG BENDE LAIN KE DALAM DUNIA NI KOME NOK BUAT MAIN. INI PENGANAN KUEH MUIH KOME BUAT GHOPE ITU...AJE NGAN TAK SEMIYOK KOME...LANGSUNG TAK CODEK BAPOK SEGALA KEPALA BAPOK KAT UIA NI...CEHHHH.....

Awanama berkata...

gua harap TT tak buat la ulasan semiotik pasal gelagat minah2 bangang dan mat2 bengong ni.

cukup la bagi kenangan indah pasal menebeng muka dekat program2 haramjadah membodek gerombolan ni.

kalo semut buleh bercakap pun, gua raser semut pun akan memaki hamun. bukan memaki kerana ikhlas atau program bagi orang lain mentekendarah, tapi pasal bodoh dan bangang bebenor.

nak cover kebodohan, mulalah cari allah taala, hadis dan ayat2 quran sebagai pendinding untuk dilihat suci indah mcm breeze. masa tengah buat2 mengong, langsung tak pikir pun, janji masuk "buku rekod dunia KAHKAHKAH"

Awanama berkata...

bila dh ramai sgt budak2 u masuk u sebab nak glamour...maka inilah hasilnya....bodoh xleh nk tegur...

Awanama berkata...

Kesian anak2 yatim kat malaysia ni,bukannya org dok amik berat, lg derma makanan hasil pameran yang dah terdedah tah berapa byk elemen berjam2 kat dalam dewan tu...

Kalau rais anak yatim tu, j mampus la hang nak bg makan apa pon! Kahkahkah

Awanama berkata...

Dulu masa tadika tak mau buat benda ni semua.. Kiut la jugak orang tengok.. Kat u memang ada program cam ni ke?. (aku tak pernah masuk u, nasib baik gak la aku tak masuk kalau macam ni rupenye)

Awanama berkata...

bdk2 gilo hlsmor cmtu la..yg pelik nye prof pun sokong skali,ubh sebelum parah jgn ada yg terikut2 cnth bdk2 hampas..klu darjh 6 tu ok la jg..