Isnin, 3 Mac 2014

SODIUM NITRATE IALAH GARAM


Hishamuddin Rais: I will not apologise to Azmin over article

PETALING JAYA: Activist Hishamuddin Rais will not apologise to PKR deputy president Azmin Ali for a column he wrote in PKR mouth-piece Suara Keadilan.    
“No, I am not going to apologise. If I say the rain is 'wet', is that a sue-able thing? Am I stating the truth or otherwise? Or if I say Sodium Nitrate is salt, is that a sue-able thing?” he told The Star Online.    
Azmin was reported to have confirmed an initiation of legal proceedings against twoSuara Keadilan editors and Hishamuddin over what he claimed to be a defamatory article. 
Both the editors Najib Hashim and Zulkiflee Anwar Haque (Zunar) responded and published an apology in last week’s edition of the paper. 
The article in contention was published in Suara Keadilan on Feb 11. Hishamuddin is a regular columnist for the paper.  
Last week, PKR secretary-general Datuk Saifuddin Nasution Ismail said the party had set up a five-member, fact-finding committee headed by information chief Dr Md Nor Manuty to meet the publication's editorial team.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit.. SALAHKAH KITA KATA ROSMAH GEMOK?... kah kah kah..

kah kah.. KENA SAMAN KAH KALAU KITA KATA GARAM MASIN?... kah kah..

kah ..KENA SAMAN KAH KALAU KITA KATA H2O IALAH AIR.. kah

 kah kah..AIR IALAH WATER IALAH L'EAU IALAH PANI?.... kah kah


baca disini:
http://www.thestar.com.my/News/Nation/2014/03/03/Hishamuddin-Rais-I-will-not-apologise-to-Azmin-over-article/

-----------

5 ulasan:

Awanama berkata...

aku dah baca penulisan tt tapi takde pulak nampak mana silap menjatuhkan nama baik azmin mahupun khalid, yang boleh dijadikan sebab untuk dakwaan saman malu. dalam penulisan tu tt terang2 guna perkataan "jika", maknanya itu cuma keadaan kepala tt membayangkan, orang putih cakap thinking out loud, cuma hipotesis, bukan pernyataan teori mahupun lontaran tuduhan.
tapi aku baca balik semua tulisan2 tt berkaitan isu sama, barulah aku tersentak dengan apa yang tt dok ulang2 (berulang-kali lah, dah nama pun ulang2) yang boleh mengaibkan azmin malah khalid, sedangkan mereka nak berdepan dengan khalayak ramai.
apa dia?
tu, bahasa simpulan tt yang dia ulang2 tu, siapa terberak dialah terbau kentut!
haish, orang taraf pemimpin pangkat besar, muka sentiasa depan orangramai, merah padam lah muka dicalit dengan idea seolah dia jenis kuat terberak sekaligus kuat terkentut! malu disindir seolah mengalami incontinence macam orang tua ganyut, jatuh saham beb!
jadi, untuk memperbetul kembali keadaan, aku cadang tt bukak simpul ayat dia tu dan tukar dengan salah satu cadangan aku ni (pembaca tt boleh undi pilih terbaik):
a)siapa terpijak tahi kucing kasut dialah berbau busuk
b)siapa terhantuk kepala dialah terasa benjol
c)siapa termakan santan dialah terasa lemak
d)siapa naik kapalterbang dialah terasa tinggi dari awan
e)siapa sarung cincin dialah terasa bangga
f)siapa ada beg tangan berjenama dialah terasa bergaya
g)siapa terasa gedempol dialah teringin diet

Awanama berkata...

salute pada yg berani. berani langgar, berani tanggung.

biar jadi anak jantan, jangan jadi anak razak.

Awanama berkata...

Steady bang TT
Lawan org jahat
Kah....kah....kah

Awanama berkata...

Ni apahal pakai sodium nitrate ni? Dah macam Breaking Bad pulak tau la kau genius Isham kah kah kah

Awanama berkata...


breaking bad jgn cakap ahh...baguih oooo...tt kalau tak da keja tengok la, sekali sekala layan cita sempoi