Isnin, 28 April 2014

SILA JAWAB





LUMUT 27 April - Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) mengingatkan segelintir pihak yang sentiasa melempar tohmahan kononnya kapal selam negara, KD Tunku Abdul Rahman tidak boleh menyelam supaya berfikir...




KOMENTAR
nak hentikan tohmah apa
tohmah macam mana

ini bukan tohmah
ini fakta
satu dunia tahu

kapal selam scorpene ini dibeli 
dengan cara rasuah
kapal selam ini dibeli
dengan pembunuhan altantuya

kapal selam ini TIDAK boleh menyelam

ini BUKAN tohmah

TAK BOLEH MENYELAM adalah
kata kata dari menteri pertahanan sendiri

awal dulu dihebohkan kapal selam ini
boleh cari dan selamat

tapi

bila pesawat mh370 hilang
tetiba satu dunia diberitahu
kapal selam scorpene ini tak boleh
buat kerja cari dan selamat

sila jawab adakah semua ini tohmah




-------

7 ulasan:

Awanama berkata...

Bodoh juga. ko tak tau kah kapal selam tempur dengan kapal selam penyelamat...

DIDI KOTA BELUD berkata...

Gua dari dulu hingga la ni....kalau ada sapa sapa menyapu lantai...kalo penyapu tu kena skit je kek kaki gua...gua akan suruh orang tu stop...gua pegang tangan si pemengang penyapu tu..gua tarik tinggi sikit para pinggang dia...supaya gua boleh ludah dengan perfect penyapu tu......SIAL...bukan apa...itu gua punya ritual superstices....lain cerita...kalau najib dan sepupu sepipit serta laki nya terkena gua masa meke lalu...lu agak agak apa gua gua buat pada benda sial ni......hehheeeehe...taupun..gua spit ala ala menari punk lah.....hahahhahahaa......dari 56 tahun...umno memang benda SIAL..........KHALAS AND KAPIS....

Awanama berkata...

Kepala bapak kau....lancau....tu hms tireless....lagi kapal 1980 an punya kapal selam...kapal tempur boleh je join SAR....memalukan

Awanama berkata...

S' pore bagi 2 kapal selam tempor @ mmg s' pore beli utk menyelam cari benda hilang. 2:16 memang ngok lg bengong. Sek mmg tak lulus.

Awanama berkata...

Aku mnyampah betul dgn perbndingan yg dbuat oleh puak2 BN/umno ni bila mempertahankn pembelian kapal selam Scorpene yg kara mrk utk dgunakn bagi pertahanan & bukan SEARCH & RESCUE'.tahukh anda bhw namanye pun kapal selam, fungsi utamanye menyelam : x kira lh utk pertahanan ke atau utk kerja2 mnyelamat, ia mest boleh mnyelam!! Kalo tk, nama nye bukan kapal selam!! Ape faedah kita ada basikal mahal, murah,racing, montain bike : semua boleh dkayuh kalo tk , ia bukn basikal...kapal scorpene yg dbeli dgn duit rakyat dgn harga yg jauh lbh tinghi dr harga pasaran ni tidak berfungsi, x bole selam... Alanglh bpdoh kalp ni pun sisah nl fahm n dgn mudah terpedaya dgn tipu ia x bole guna utk SAR??? Kalo perang bole guna ke??duduk tercangok atas air tnpa mnyelam??

Awanama berkata...

Tidak ada beza kapal selam tempur dan nenyelamat. Ciri ciri asas saperti sonar tetap ada.

Awanama berkata...

Aku dah dua hari tunggu sapa nak sound pengkomen pertama tu....bro syabas bro...lu dah tamatkan penantian aku...buat pengkomen yang berkenaan....membodohkan diri sendiri di lubuk pihak lawan bukanlah satu langkah yang bijak...sial punya bodoh tau..kah kah kah