SECHZEHN
INI BAHASA GERMAN
NAK TAHU
SILA TANYA
TON TON WI
PASTI DIA
BELUM LUPA
-------------



Ya, Ahmad Boestamam, Abdullah CD,Mat Indera dan Rashid Maidin seperti yg dipaparkan adalah antara puluhan pemimpin pejuang yg mahu membebaskan Malaya daripada cengkaman penjajahan British. Kisah2 mereka tak ramai khasnya anak2 muda kini yg tahu siapa mereka.
Maka itu TT sangat diharapkan dapat membuka mata mereka agar anak2 muda dapat melihat ketersambungan kisah sejarah perjuangan menuntut kemerdekaan Malaya selepas Perang Dunia Ke-2. Jika tidak anak2 muda kita akan termakan dengan pendidikan propaganda bahawa hal tu adalah semuanya bermula dari gerakan ciptaan British, Malayan Union.
Semua yg dalam foto itu kecuali mungkin Abdullah CD sudah arwah. Tapi kita tidak boleh lupa juga Chin Peng yg dicemuh habis sebagai pengkhianat negara turut aktif berjuang nak membebaskan Malaya. on PERJUANG BANGSA LAWAN BRFITISH





KUALA LUMPUR: Walaupun rakyat Malaysia sedang dilanda demam memburu Pokemon, tekanan untuk menangkap Malaysia Official 1 (MO1) yang disebut dalam laporan saman Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DoJ) masih berterusan.
“Anak muda adalah generasi baru untuk meneruskan perjuangan kita. Dan ini adalah ‘signal’ kepada Bersih 5,” katanya ketika berucap di hadapan peserta himpunan di hadapan pusat beli-belah Sogo.
KUALA LUMPUR - Himpunan #TangkapMalaysianOfficial1 (#TangkapMO1) yang berlangsung semalam, membawa mesej mahukan perubahan dalam urus tadbir negara.
Situasi mula hangat apabila peserta dari dua lokasi bergabung di Jalan Raja Laut dan Jalan Tun Perak sekitar Dataran Merdeka.



