Isnin, 20 Mei 2019

APA HUKUM NYA

RIDHIUAN TEE

BUKAN MELAYU 

DIA CHINA

DAH GANTI 

DARAH KE

BELUM?

Ridhuan Tee tidak habis-habis bicara tentang bangsa, selar Aiman Athirah

Senator Aiman Athirah Al-Jundi menyelar  Tuan Haji Mohd Ridhuan Tee Abdullah yang dianggap contoh kaum Cina yang menukar agama kerana lebih takjub dengan bangsa Melayu.

Menurut Athirah, pensyarah Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) tersebut tidak harus membicarakan tentang bangsa sehingga melampaui Islam.

“Ini satu contoh kaum Cina yang tukar agama sebab lebih takjub dengan bangsa Melayu. Mengapa saya katakan begitu?

“Antara sebab utama adalah kerana sejak sekian lama Ridhuan Tee tak habis-habis bicara tentang bangsa, lebih daripada bicaranya tentang agama iaitu Islam,” ujarnya.

  1. Berita ACCIN mahu Cadbury bayar kos tukar darah umat ...

    www.kinitv.com/video/7333O74

    May 27, 2014 - Berita: Gabungan Pertubuhan Islam bukan kerajaan (ACCIN) mahu kilang coklat Cadbury yang dua produknya dikes...

Buasir Otak: Siapa dah termakan coklat babi sila tukar darah

buasirotak.blogspot.com/.../siapa-dah-termakan-coklat...


May 28, 2014 - tags: accin mahu cadbury bayar kos tukar darah umat islam yang dah
termakan coklat dna babi porcelain samak sertu mulut kumur hukum 

APA HUKUMNYA

TERUSIK KULIT

RIDHUAN TEE

ADAKAH KENA 

SAMAK

SAJE TANYA

JANGAN MARAH

KERANA  DULU

ADA SARANAN

SIAPA MAKAN

COKLAT CADBURY

ADA DNA BABI

WAJIB 

TUKAR DARAH

---------

2 ulasan:

Awanama berkata...

TUAN TT terbaca dalam satu tulisan mengenai benda2 yang diharam makan olih orang2 yg mengikut ugama ISLAM.Dalam quran perkataan KHINZIRI itu terjemahanya dalam bahasa melayu ialah BABI dan juga KHANAZIRA pun juga BABI.Mana satu yang betul.Mengikut ROOT WORD bahasa ARAB :khin" ialah rotten meat dan "ziri" ialah "you can see". maknanya" benda2 yang dilihat kotor" tidak bolih dimakan.mohon penjelasan tuan mufti dan lobai.

Awanama berkata...

Manusia Yang berpendapat bahawa Islam terancam di Malaysia adalah manusia Yang baru keluar Dari gua. Mudah2an apabila tiada kebebasan beragama dinegara kapir , bila nak kawen manusia ini akan paksa rela convert kepada agama budha/Hindu/Kristian/yahudiyahudi .Janganlah bila bani minoriti jadi penganas, bila bani majoriti pula jadi penindas. Hormati sesama berbilang bangsa Dan agama , jangan nampakkan baru bangun Dan baru keluar Dari gua perkauman/agama sempit