Sabtu, 15 Ogos 2020

OO MAK DATUK

OOOH OOH

MAK DATUK

CIRIT DATUK

MANA NI?

AMIN

Dua Datuk direman bantu siasatan skandal balak RM27 juta

DUA individu lelaki bergelar Datuk direman bagi membantu siasatan berhubung kes rasuah melibatkan projek pembalakan bernilai lebih RM27 juta di Pahang, lima tahun lepas.

Seorang daripada suspek yang merupakan bekas timbalan pengerusi syarikat berusia 65 tahun itu direman selama empat hari bermula hari ini sehingga 18 Ogos depan.

Seorang lagi suspek berusia 40 tahun, merupakan bekas ketua pegawai eksekutif sebuah syarikat, direman lima hari mulai hari ini sehingga 19 Ogos depan.

Perintah reman tersebut dikeluarkan oleh Majistret Shah Wira Abdul Halim di Mahkamah Majistret Putrajaya, hari ini dan kes disiasat mengikut Seksyen 16 Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) 2009.

Menurut sumber, mereka ditahan ketika memberi keterangan di Ibu Pejabat SPRM pada 5 petang dan 10.20 malam, semalam.

Semalam, media melaporkan SPRM mendapat perintah reman terhadap tiga individu termasuk seorang bergelar Datuk, bagi membantu siasatan kes yang sama.

Difahamkan, kes ini berkaitan pengambilalihan projek pembalakan di satu daerah di Pahang seluas 6,591.67 ekar pada 2015. (1 ekar = 0.404686 hektar) – Bernama, 15 Ogos, 2020.


ADA 10764688

ORANG DATUK

DI MALAYSIA

AMIN

INI BELUM 

MASUK KIRA

DATUK KAMBOJA

 DATUK SULUKAH KAH KAH

MEDIA BUAT

PERANGAI 

BANGANG LAGI

AMIN
 

2 ulasan:

Unknown berkata...

mat KASI BANGANG!!
MCKK = MAT CUKONG KENA KASI

DatoPidi berkata...

10 juta datuk?
Ini Kira bunian kg kerinchi dalam sekali ke apa?

Nota-
Hang pong nak jadi bangang mcm Zahid Komidi 10 kilometers jugak?