Selasa, 18 Mei 2021

BERITA KEGANASAN TALIBANAL-FATIHAH

 BERITA DISINI

Neffs commented on 

"BERITA DIMANA?"

https://www.google.com.my/amp/s/amp.scroll.in/latest/994453/afghanistan-over-50-killed-in-blasts-near-school-in-kabul-more-than-100-injured


Afghanistan: Over 50 killed in blasts near school in Kabul, more than 100 injured

Kementerian dalam negeri mengatakan jumlah korban dalam kejadian itu, yang berlaku pada hari Sabtu petang, dapat meningkat lebih jauh.

Jumlah korban dalam beberapa letupan di luar sebuah sekolah perempuan di Kabul Afghanistan, melintasi 50, sementara lebih dari 100 lagi cedera, lapor TOLO News pada hari Ahad, memetik kementerian dalam negeri.

Kejadian itu berlaku pada hari Sabtu petang setelah letupan bom kereta di luar Sekolah Menengah Sayed-ul-Shuhada disusuli oleh dua serangan roket.

"Itu adalah letupan bom kereta yang terjadi di depan pintu masuk sekolah," kata seorang saksi kepada Reuters. Dia berkata semua kecuali tujuh atau lapan mangsa adalah pelajar sekolah yang pulang setelah menamatkan pengajian.

Belum ada kumpulan yang mengaku bertanggungjawab atas letupan Sabtu ini. Presiden Afghanistan Ashraf Ghani mengeluarkan kenyataan yang mengecam serangan itu, menyalahkan Taliban walaupun kumpulan itu menafikannya, lapor Al Jazeera

1 ulasan:

Raja Kumbang berkata...

The satanic clan, berlindung di sebalik serban dan janggut