Khamis, 22 Julai 2021

ANWAR LEPAS MADEY

 

PUKEE MAK

POLITIKUS

AMIN

RAKYAT MATI

KENA KOBID 

AMIN

RAKYAT MATI

BUNUH DIRI

AMIN

EKONOMI

HANCUR

KHALAS

PUKIMAK POLITIKUS

MASIH BEREBUT

 JAWATAN

AMINJawatan PM dijanji kepada Anwar, Muhyiddin tiada peluang, kata Dr Mahathir 

MUHYIDDIN Yassin tidak akan berpeluang untuk menjadi perdana menteri sekiranya beliau tidak menjatuhkan Pakatan Harapan, kata Dr Mahathir Mohamad hari ini.

Dr Mahathir berkata beliau menjanjikan jawatan itu kepada Anwar Ibrahim.

Bekas perdana menteri berkata Muhyiddin melihat bahawa dengan menjatuhkan Pakatan Harapan beliau akan berpeluang untuk dipilih sebagai perdana menteri.

“Muhyiddin tahu dia tidak akan jadi perdana menteri kerana saya sudah janji yang Anwar akan mengambil alih bila saya berundur.

“Sekiranya Anwar menjadi perdana menteri, saya tidak rasa dia akan lantik muhyiddin jadi timbalannya. Jadi Muhyiddin tiada peluang untuk jadi PM,” katanya pada sidang media yang diadakan secara maya.

Dr Mahathir berkata Muhyiddin tahu yang beliau (Dr Mahathir) tidak mahu bekerjasama dengan Umno.

“Tetapi dia (Muhyiddin) sedia untuk bekerjasama dengan Umno. Jadi itulah sebabnya mengapa saya tidak mahu sertai dan letak jawatan.

“Tetapi bila saya letak jawatan, Muhyiddin nampak peluang untuk dirinya menjadi PM.”

Ahli Parlimen Langkawi berkata Umno merasakan mereka boleh gunakan Muhyiddin sebagai perdana menteri untuk mengelak daripada kes mahkamah anamun Muhyiddin menyatakan beliau enggan campur tangan.

“Mereka ingat mereka boleh gunakan dia (Muhyiddin) untuk lari dari hukuman. Tetapi, dia tidak campur tangan dalam kes Najib.

“Tetapi dia campur tangan dalam kes Musa Aman (bekas ketua menteri Sabah), anak tiri Najib Riza Aziz dan (bekas menteri wilayah persekutuan) Tengku Adnan Tengku Mansor, yang semuanya terlepas,” katanya.

Tambah Dr Mahathir, kedudukan Muhyiddin sebagai perdana menteri adalah kerana kesanggupannya untuk keluar dari PH dan menyertai Umno untuk membentuk kerajaan baharu. – 21 Julai, 2021.

 

SELAMATKAN

MALAYSIA

HAPUSKAN 

POLITIKUS

AMIN
6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Masakan santan tak binasa? Karena pulut ada sekali. Masakan politikus tak jadi gitu, karena ada rakyat mcm gotu. Apppdaaa tt

Tanpa Nama berkata...

Tuan TT mesti sangat berpuas hati dan rasa nak lompat menjerit hooray... padan muka China Merah. Nape tidaknya sebab China Merah dah diziarahi oleh Macik Karma nya.
Mungkinkah itu rasa hati orang yang penuh berdendam kesumat tak tertahan sehingga semua perlakuan orang didendami itu didatangi bala.. Kini banjir besar berlaku kat situ.. padan muko kau Mat Sepet Imperialis yang berniat jahat je atas Tanah Moolayu ! Hooray, hooray, aku gumbira arini kerna karma dah datang menjawab panggilan ku...

Tanpa Nama berkata...

Semua ini dipanggil wayang tinggi saja, mana ada politikus bergaduh, luaran saja dalam kow tim projek, anak tak dapat marah, kroni dapat pun marah, semua mereka mahu bolot, projek longkang sampai projek kapal selam, turun temurun bolot, harta rakyat jadi harta sdn bhd tema penswastaan, hak milik umum jadi milik kroni, sampai pantai pun jual, pasir pun jual, tak payah cakap lah pasal emas hasil bumi minyak lain lain, rakyat dapat apa apa, sekadar bakul makanan seratus ringgit tu pun sapu jugak kah kah kah mampooosss lah wahai sekalian

ToraTora berkata...

Sodara TT...nak hapuskan politikus kena guna cara racun tikus....bongkar sana bongkar sini tak berkesan....strategi blackmail takkan berjaya.... ada bideo belasah pungkok, comolot jantan Vs jantan, henjut china doll, kibar spenda putih, gila nenas Sarawak tapi tetap muka tebal , pengikut tetap ramai...ini macam kalu CIA Dan KGB pun surender

Saiful berkata...

Bkn hg geng atuk ka.. personality pujaan hg.. pooodah..jgn mareee

Tanpa Nama berkata...

fuck POLITIKUS

FUCK FUCK FUCK

ATOK 96 PATUT BALIK KERALA