saya sangat menggemari makanan begini..ulam ulaman yang amat berkhasiat..satu usaha murni oleh tt..wajar di war2 kan untuk dimakan..kena amalkan selalu..petai..jering..sedapnya..
Asal namo wilayah Petasih di daerah Jelebu, Nogori Sombilan adalah daripada "petai". Jaman dulu ado seorang pendikar (atok pado tok guru den) yang sangat suko makan nasi berulam potai .. pado satu hari pendikar tersobut tolah makan torlobih potai sehinggo naik syeh 7 hari 7 malam. Maka pado hari kolapan pendikar tersebut tolah mombori namo wilayah torsobut "potaisyeh".
Petai ini banyak angin
BalasPadamMakan petai boleh terbang ada angin
Terbang Terbang itu BON BON
Ada BON BON ???????
Chabut...... Chabut...... Chabut......
saya sangat menggemari makanan begini..ulam ulaman yang amat berkhasiat..satu usaha murni oleh tt..wajar di war2 kan untuk dimakan..kena amalkan selalu..petai..jering..sedapnya..
BalasPadamAsal namo wilayah Petasih di daerah Jelebu, Nogori Sombilan adalah daripada "petai". Jaman dulu ado seorang pendikar (atok pado tok guru den) yang sangat suko makan nasi berulam potai .. pado satu hari pendikar tersobut tolah makan torlobih potai sehinggo naik syeh 7 hari 7 malam. Maka pado hari kolapan pendikar tersebut tolah mombori namo wilayah torsobut "potaisyeh".
BalasPadam