Isnin, 30 Mac 2026

KEJAYAAN HEBAT - PESAWAT AWACS DI TEMBAK JATUH



PESAWAT AWAC

DITEMBAK JATUH!!!

AMIN

SATU

KEJAYAAN HEBAT

KHALAS

YB PKR REMBAT DUIT MAFIA KORPORAT


BERITA INI

DISEBAR PETANG

INI UNTUK TUTUP

CERITA YB PKR

REMBAT DUIT 

MAFIA KOPORAT

AMIN

APAKAH 

AWAL DULU

VICTOR CHIN 

DI BEBAS KERANA

ADA HULUR?

JENG JENG JENG

KHALAS

Op Viking: Victor Chin pernah ditahan kes ubah wang haram

KUALA LUMPUR: Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengesahkan ahli perniagaan, Victor Chin Boon Loong antara 10 ditahan kerana disyaki terbabit aktiviti pengubahan wang haram.

Ketua Pasukan, Unit Siasatan Jenayah Pengubahan Wang Haram (AMLA) Polis Diraja Malaysia (PDRM),  Fazlisyam Abdul Majid, berkata mereka ditahan melalui Op Viking yang dijalankan antara 15 Oktober tahun lalu hingga 13 Januari.

Mengulas mengenai Victor Chin, katanya ahli perniagaan itu ditahan Disember tahun lalu sebelum dibebaskan dengan jaminan polis.

"Kami tidak menolak kemungkinan untuk memanggil semula beliau bagi merakam keterangannya.

"Ini bergantung kepada sebarang bukti baharu yang memerlukan penjelasan lanjut. Sebarang pemanggilan semula akan dilakukan mengikut prosedur standard," katanya pada sidang media hari ini.




LIDAH BERCABANG LEBIH BAIK DARI PELIR BERCABANG


NASIB BAIK

LIDAH BERCABANG

KALAU PELIR

BERCABANG KOYAK

JUBUR SAIPOL

JUBOR SUKMA

KHALAS





YB RAMANAN DAPAT 9 JUTA RINGGIT


ADA KUASA

POLITIK BOLEH

JADI KAYA

AMIN

TAK CAYA TANYA

RAMANAN

KHALAS


Unknown commented on 
"LANTIK SOSOK INI 
GANTI NURUL IZZAH"

Orang-orang politik berebut bukan nak membela bukan untuk berkhidmat bukan untuk menyumbang tetapi untuk diri, untuk wang, untuk pangkat untuk jawatan untuk dapatkan kunci bank, untuk dapatkan projek-projek komisen kah kah kah

 kalau masih tidak faham, nescaya negara terus dirompak, majoriti bercakaran bergelut gusti macam Hulk Hogan, semuanya mencari peluang mencari ruang untuk buat duit, apabila tiba pilihanraya tetiba semua YB mula bergerak, mula pasang perangkap, mula berbaik ketawa senyum semuanya dengan alasan manfaat dirinya sendiri, amin

 ini budaya, sebab apabila ada kuasa ada peluang ada ruang untuk merangkul sebanyak mungkin keuntungan amin lagi, golongan freeloader semakin selesa, kereta terpaling hebat, harta terpaling banyak disorok atas nama kayangan amin sekali lagi, 

syukur alhamdulillah segalanya nikmat kelahiran nikmat keturunan nikmat kurniaan kuasa sampai mewariskan berbillion untuk diri anak-anak keluarga tetapi lupa akhir sekali kubur 6 x 2 kaki sahaja yang digunakan amin kah kah kah

ADAKAH RAMANAN INI JAMBU ?


ADAKAH

RAMANAN INI JAMBU ?

KAH KAH KAH

AMIN

AKAN DIBEBASKAN?


KES BUNUH INI

AKAN 

DIBEBASKAN

AMIN

KERANA  PEMANDU

TIDAK SENGAJA

MABUK

AMIN

MACAM KES

BUNUH 8 BUDAK

MELAYU NAIK 

BASIKAL LAJAK

DI JAY BEE

KHALAS



Lelaki maut tercampak atas kereta selepas dirempuh pemandu mabuk


KUALA LUMPUR – Seorang lelaki maut selepas dirempuh pemandu kereta yang dipercayai di bawah pengaruh alkohol dan dadah di Jalan Raya Barat, Klang hari ini.

Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Lim Jit Huey berkata, kejadian pukul 11.40 pagi itu melibatkan sebuah motosikal dan dua buah kereta.

“Siasatan awal mendapati sebuah motokar jenis Honda City yang dipandu seorang lelaki tempatan berumur 20-an dari arah Jalan Raya barat menghala ke bandar Klang dalam keadaan laju dan berbahaya.

“Setibanya di lokasi, pemandu tersebut dipercayai telah memotong beberapa kenderaan di hadapan sebelum memasuki laluan bertentangan dan melanggar sebuah motosikal yang datang dari arah bertentangan.

“Akibat pelanggaran tersebut mangsa seorang lelaki berusia 30-an telah tercampak ke atas sebuah kereta jenis Perodua Myvi sebelum disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian,” katanya dalam kenyataan.

Hasil ujian saringan mendapati pemandu kenderaan berkenaan positif alkohol dan dadah.

Suspek ditahan bagi membantu siasatan dan kes disiasat di Bawah Seksyen 44(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Jika sabit kesalahan, pesalah boleh dikenakan hukuman penjara tidak kurang daripada 10 tahun dan tak melebihi 15 tahun serta denda antara RM50,000 hingga RM100,000.

Lesen memandu juga boleh digantung serta merta.

Kes turut disiasat di Bawah Seksyen 15(1) (a) Akta Dadah Berbahaya 1952 dan jika sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman denda tidak lebih RM5,000 atau penjara tidak melebihi dua tahun dan pengawasan antara dua hingga tiga tahun. – 

RAMANAN AMBIL DUIT DARI TOWKAY MAFIA CHINA


RAFIZI KATA

RAMANAN AMBIL

DUIT DARI TOWKAY

MAFIA CHINA

AMIN

NURUL MASIH DARA ?


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KALAU LU CAYA

APA TRUMP CAKAP

LU JUGA CAYA

NURUL MASIH DARA

KAH KAH KAH

REST MI KES 

MI LORD

KHALAS


Trump dakwa AS sudah mula kawal Selat Hormuz

ISTANBUL: Presiden Amerika Syarikat (AS), Donald Trump mendakwa AS sudah mula mengambil langkah untuk mengawal Selat Hormuz susulan perang dengan Iran, lapor Anadolu Ajansi.

Ketika ditanya dalam temu bual dengan saluran Israel, Channel 14 sama ada Washington mampu mengawal laluan perairan strategik itu, beliau menjawab: "Ya, sudah tentu, ia sudah pun berlaku."

Trump turut menekankan apa yang disifatkannya sebagai penyelarasan rapat dengan Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu, berhubung Iran.

"Penyelarasan itu sangat rapat. Kami mempunyai hubungan yang baik. Ia tidak boleh menjadi lebih baik," katanya.

Stok bahan mentah kilang kritikal hanya tahan enam minggu - FMM
Katanya, beliau percaya Iran sangat mahu mencapai perjanjian.

"Saya fikir mereka benar-benar mahu melakukannya. Sesiapa pun akan mahukan perjanjian jika anda sedang dihancurkan, bukan?" katanya.

AS dan Israel melancarkan serangan udara ke atas Iran sejak 28 Februari, mengorbankan lebih 1,340 orang setakat ini, termasuk Pemimpin Tertinggi ketika itu, Ali Khamenei.

Iran membalas dengan serangan dron dan peluru berpandu yang menyasarkan Israel serta Jordan, Iraq dan negara-negara Teluk yang menempatkan aset ketenteraan AS, menyebabkan korban dan kerosakan infrastruktur serta mengganggu pasaran global dan penerbangan. –ANADOLU




PROJEK SELAMATKAN SALVADOR


PROJEK 

SELAMATKAN

 SALVADOR

KHALAS


Unknown commented on
 "LANTIK SOSOK INI 
GANTI NURUL IZZAH"

Kambing hitam sudah muncul, apabila kambing muncul yang lain terselamat, Salvador selamat, kambing hitam korban sementara, semuanya mainan silap mata, kah kah kah macam juga Jho Low, beg tangan emas berlian simpanan masih dalam pegangan Rosmah Mansor kah kah kah

 yang tetap kaya mewah kayangan tumpang kasih sekejap,.nak tanya apa jadi kes solar panel sekarang? Senyap menyap saja atau disenyawakan terus Madafaka? Kah kah kah

IKUT CONTOH RAMAI INDIA JASI SAMSENG


IKUT CONTOH

RAMAI INDIA

JADI SAMSENG

KHALAS

Unknown commented on 
"LANTIK SOSOK INI 
GANTI NURUL IZZAH"

alamak... level2 dewa dah kayo, koleng2 nie... klu rosmah dulu hari2 kono tabuh, nie jam pundek pundek nie, takkan la dio menabung jugak dari kocik... ko jual botol samsu, atau jual daging biawak tangkap kek somak payo hujung kampung...



 

PAGI INI


PAGI INI


PAGI INI

SENIN 30  MAC  2026

RAYA HARI KE 10

PERANG HARI KE 31

HARI INI VICTOR CHIN AKAN UMUM

NAMA MP PKR YANG REMBAT DUIT 9 JUTA


BERITA BAIK : SOLDADU AMERIKA AKAN MENDARAT
Inilah projek yang betul dan tepat untuk Trump. Bom saja tak jadi apa apa. Soldadu wajib  mendarat ambil alih Tehran. Buka Parlimen Iran dan nobatkan PEMIMPIN BARU.

Baru SAH KERAJAAN TELAH DI TUKAR – kah kah kah.

Bom saja tidak mencukupi – soldadu wajib masuk dan ambil alih  dan hapuskan kerajaan lama.

BERITA BAIK : Bila soldadu Amerika mendarat maka  mereka akan di pungut satu persetua dan di hantar pulang dalam beg hitam

BILA INI BERLAKU DUNIA JADI GUMBIRA – kah kah kah.

Trump  dah hantar 10,000 soldadu – ini belum cukup kerana Iran ada 500,000 soldadu -  Untuk tawan Iran dan UBAH KERAJAAN  Trump wajib hantar 400,000 soldadu macam Presiden Johnson hantar soldadu Amerika ke Vietnam tahun 1968.

NOTA : Saham SYARIKAT BUAT BEG HITAM melonjak di Bursa Saham Wall Street – kah kah kah

NOTA:
Lagi 2 minggu perang  - UK akan kehabisan  gas. Amin.

Lagi 3 minggu perang India akan habis minyak. Amin

SIAM dan FILIPINA dah mula mencatu minyak – kah kah kah.

TRUMP BUAT LAWAK BERDIRI : Trump umum Selat Hormuz kini di buka dan di kawal oleh tentera Amerika – kah kah  kah. Amin


HOKKIEN
Pagi ini sejuk basah – kemarin hujan tak jadi. Matahari dah keluar cahaya lemah. KL & KL Sentral berjerebu -  hasil dari panas dan hujan. Langit biru pucat.

Gua mendaki bukit, Gua nampak Hokkien penuh asap. Dari atas bukit gua nampak kereta banyak di jalan – tapi tidak sebanyak  pagi kemarin. Tak Tak  terganggu oleh ledakan mercun.  Pembakaran masih berjalan. Udara pagi tidak segar,

Hari ini akan panas. Monsun beralih – panas sampai.

Petang ini gua harap akan berjumpa Siti dan Keluarga – nasi untuk mereka masih tersipan dalam peti sejuk.

Berjalan pulaang di tepai Hutan Belukar  Murai berkicau - menjadikan pagi ini indah. Gua harap petang ini akan berangin -  membawa sejuk malam. Amin

BRO
SENYUM
SENYUM SAMBUT
PAGI SENIN

Reban ayam semak samun
Dalam  sangkar  ada rahsia
PKR  dah  jadi Parti Penyamun
Humbankan Anwar selamatkan Malaysia

Buah rambutan manis di rasa
Sampan di kayuh basikal di bajak
Jika pakatan terus berkuasa
Ekonomi meleset negara rosak

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI
SELAMAT BEKERJA