Ahad, 12 Oktober 2025

PAGI INI


PAGI INI

PAGI INI

AHAD 12 OKTOBER 2015

HADIAH NOBEL


TRUMP KECEWA
Kah kah kah .. Trump tidak DAPAT HADIAH NOBEL  - Dia  telah di calonkan oleh Setanyahu dan Pakistan – GAGAL – Minah dari Venezuela mendapat Hadiah Nobel Keamanan 2025.

Untuk gua ada baiknya – Trump wajib kerja keras lagi  untuk tamatkan Perang Ukraine – Malah Zelensky akan mencadang Trump  terima hadiah Nobel  jika Trump berusaha menamatkan  Perang Ukraine.

Juga baik  - Trump TAK MENERIMA – baik sekali – ini untuk memastikan Perjanjian Damai Hamas – Israel terus  berjalan – Bukan mati tengah jalan. Satu tahun ini  Trump pasti akan memastikan Projek damai ini berterusan.  Untuk di calonkan tahun depan.

Sapa MINAH yang dapat tahun ini ? Ha ha  ha – Sabar dulu nanti gua buka cerita – HAKIKATNYA  MINAH  YANG MENANG HADIAH NOBEL KEAMANAN 2025  IALAH TRUMP BETINA... jeng jeng jeng.

ADA TRUMP BETINA ? jeng jeng jeng

KENDURI SAMBUT TRUMP
Kawan-kawan pembaca TT – bersedia untuk turun Ahad 26 Oktober 2025 – jam 10 pagi – tuju ke Kuala Lumpur dulu – nanti incinya  akan di umumkan.

WOW – sekalai dalam seumur hidup kita dapat berdemo menentang Presiden Amerika – jangan lepaskan peluang ini. Ini peluang KEEMASAN – untuk mencatat sejarah peribadi untuk jadi kesah cerita untuk anak cucu cicit.

Tahun 1966 Presiden Johnson datang – dia ke Labu Negeri Sembilan – masa itu gua dalam tingkatan  tiga – Gua tak tahu apa makna. MASA ITU ADA DEMO DI SEREMBAN – Parti Rakyat dan parti Buruh yang menyusun. Gua hanya dengar cerita.

KALI Ini 2025 gua tak akan lepaskan peluang yang bersejarah ini. Amin

GAZA
Hamas telah muncul kembali  untuk mentadbir Gaza. Pemimpin yang selamat muncul dan menyusun kembali struktur  organisasi.

MESIR
Esok Senin Trump akan sampai ke Mesir. Jumpa Presiden Sisi. Di Cairo Perjanjian Damai akan di tanda tangani.

GAZA
Hamas umumkan 40 ++ tawanan yang  masih hidup dan mati akan di bebaskan hari Senin esok. 

AFGHANISTAN
Soldadu Afghan bertempur hebat dengan askar Pakistan. Sebelum ini pesawat tentera udara  Pakistan telah mengebom Afghanistan.  Pakistan sedang diserang oleh Taliban Pakistan yang kini bersarang di sempadan Afghanistan.
Dulu Pakistan yang membina Taliban – kini Taliban  MAKAN TUAN .

MESIR
Ketika Trump di Mesir – satu Konferensi Tentang Gaza akan di adakan. Pemimpin dari  – UK – France , Itali dan Sepanyol  akan datang sama. 

AMERIKA
Kerajaan Amerika TUTUP – bajet masih belum lulus. Trump arah gaji soldadu wajib terus di bayar – yang lain melopong.

HOKKIEN
Pagi ini cerah segar basah. Kemarin hujan petang yang agak lebat. Matahari dah muncul. Cahaya lemah. Langit berawan putih dan sedikit biru. KL & KL Sentral cerah.

Dekat pintu masuk lebih 100 ekor Pipit melintas  depan  gua – wow ... macam kain hitam terbang.   Burung yang lain gua tak dengar.

Pagi ini Hokkien kosong – tak ada pekerja – tak ada kereta dan tak ada motosikal.  Cuti hari Ahad.

Gua memanggil Puci Puci – saekor Puppy berlari turun dari bukit – kemudian ramai sampai. Ha ha. Adik  beradik Puppy Hitam pun sampai sama. Makan kenduri pagi Ahad.

Gumbira ialah melihat Warga Hokkien makan kenduri.

Gua yakin hari ini menjanjikan panas. Jika petang hujan – malam sejuk santai.

BRO
SENYUM
SENYUMLAH
DI PAGI AHAD

BRO
Lu jangan menyerah bila gagal. Anggap sebagai ujian dan pelajaran.

BRO
Lu jadikan hari ini lebih baik dari kemarin.

BRO
Harta yang ada pada itu ialah masa. Gunakan masa dan waktu dengan baik. Masa dan waktu bukan macam duit boleh di cari. Amin

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT BERCUTI



Tiada ulasan: