Jumaat, 10 Oktober 2014

LAWAK PAGI JUMAAT







KOMENTAR


hutang negara
berlipat ganda
dibawah najib
hutang dalam negara
hutang luar negara
semua meledak naik
ini bukan fitnah
ini bukan tohmah
ini fakta kementerian



Najib janji akan wariskan ekonomi tanpa hutang

 | October 10, 2014
Kerajaan harus melaksanakan apa yang betul untuk ekonomi Malaysia, bukannya apa yang popular.
PETALING JAYA:  Najib  Razak berkata kerajaan tidak harus meninggalkan beban hutang kepada generasi akan datang.
Tegas Najib, kerajaan harus mewariskan ekonomi yang kukuh dengan hutang yang kurang.
“Dengan berbuat demikian, kita dapat memastikan kemakmuran jangka panjang untuk rakyat,” tulisnya di dalam laman Facebook.
KAH KAH KAH
woit
semua orang tahu
utang negara bertambah
bila rosmah jadi pm
utang negara meledak
bila najib jadi kuda rosmah
pagi ni kah kah kah
najib buat lawak
tergolek dog ketawa

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH






----

5 ulasan:

Awanama berkata...

Selagi aku bernyawa aku nak tunggu Government Service Tax (GST) untuk setiap kepala rakyat sedut udara kat Malaysia.

Ridd berkata...

WOOOOOI..!

Kerajaan baru naik 20 sen semua terkejut bagai nak pecah 1 MALAYA ......nasib baik kerajaan naik kan 20 sen, kalau naik kan hingga jadi rm3 mau 1 MALAYA DARURAT.

Kita wajib ingat dan haruslah bersyukur dgn KERAJAAN Najib. Dengan BR1M lah kerajaan dah membantu kita menaikkan taraf kehidupan hingga 1 Malaysia menikmati kenaikan tersebut....tidak kah kita Bersyukur.....Alhamdullillah.
BR1M telah membantu kita :

1. membayar duit rumah hingga tahun 2060

2. Dapat lah isi duit minyak dan motor yg berkuasa KUDA 3.0 CC hingga tahun 2040.

3. Dapat juga BELI stok BERAS, boleh lah digunakkan dalam 30 kali hariraya dan 20 kali untuk raya haji.

4. Lepaslah untuk service keta untuk 12 tahun.siap boleh tukar parts lagi.

5. Dan lepas lah beli gelang emas untuk bini hingga 20 kali Raya.

Kita patut Terima kasih pada kerajaan Najib....kerana bersedekah pada rakyat menerusi BR1M.

Ucapan setinggi-tinggi Terima kasih PM kita dan keluarganya. Malah secara tidak lansung Rakyat telah membantu 1st lady untuk berjalan dan SHOPPING ke Doha,indonesia dan serata dunia bersama KELUARGA n Kroni.

Walaupun PM kita mengambil kesempata dari kesempitan Rakyat. Beliaulah simbol PM Malaysia pertama sebagai BAPA Kemusnahan Moden.

Tun Mahathir patut hentikan segala tomahan pada PM Malaysia. Walaupun Tun mempunyai 22 tahun pengalaman,tapi 1st lady TUN tidak tahu membantu menguruskan RAKYAT. CONTOH semasa persidangan PBB, Tun tidak pernah membawa 1st lady ke dalam dewan untuk bersama sama mendengar ucapan Tun. TUN masih perlu belajar bagaimana ingin mentakbir SEPERTI mana NAJIB LAKUKAN.

Thank again DATO SERI Najib PM Malaysia. Kerana Mu Rakyat meraikan 20 SEN sebelum hariraya HAJI. PM pertama MALAYSIA yg membuat KORBAN untuk 1MALAYSIA

Awanama berkata...

Aku pula buta bajet.Jet aku nampaklah

Awanama berkata...

Makcik pakcik Felda apa tau.. bagi sokongan saja kat Najib.. nanti dpt mcm2 bonus dari Najib.

Bonus paling cantik ialah hutang bertrillion tu la. Bukan nak kena bayaq pun.

Makcik taktau la Isham apa makcik nak cakap.. syukur sangat2 makcik duduk dlm hutan ni.. makcik jadi beruk ngan pakcik kau jadi monyet bila dpt BRIM dan bonus Felda. Terima kasih Najib. Lu jeles apehal.. bukan makcik dpt ngentot dgn lu..

Awanama berkata...

Isham,

Memang Najib jadi kuda sebab Rosmah Suka tunggang kuda.

Kalo Rosmah kuda, mampuih Jockey, asyik kalah je bro.