Selasa, 29 Disember 2015

CALON TETAP PM MALAYSIA


CALON TETAP

PM MALAYSiA
 
UMNO MAHU SOKONGAN MELAYU, PAS MAHU HUDUD
29 Disember 2015
KUALA LUMPUR - Umno menghulurkan kerjasama dengan Pas kerana mahukan undi majoriti Melayu, manakala Pas pula mungkin menyambut kerjasama yang dimahukan kerana mahu mendapat sokongan terhadap pelaksanaan hudud.

Veteran Umno, Tengku Razaleigh Hamzah berkata, ia tidak mustahil memandangkan Umno mungkin tidak akan dapat sokongan daripada bukan Melayu dalam PRU akan datang.

KAH KAH KAH
woit
hubaya hubaya
dengar dengar
hang jangan main main
ini ku li yang cakap
ku li calon tetap
presiden gerombolan
calon tetap pm malaysia
kah kah kah
tapi untuk sementara
ku li jadi raja
bumi hutan gua musang
kah kah kah

GUA MUSANG 

-------------

YA AMPOOOON YA SULTAN MELAKA

DATUK RANI KULUP
TT gwa syok baca rangkap nukilan yg lu buat .. Seperti belut pulang ke lumpur. Seperti pinang pulang ke gagang. Seperti unggas terbang melayang. Hanya yang kulup kenal yang kulup. Dasat lu tt .. teringat gwa lagu "annie song" 1974 .. tahun kemuncak "student power". Rani Kulop kalau standart Tanah Melayu ni memang layak dapat datuk .. 

apa taknya budak umur 26 tahun pun boleh dapat datuk, datuk seri lagi .. ramai pemakan rasuah dan bodoh yang macam-macam bentuk datuk mereka dapat .. ada pulak kes nama nya Dr.XX .. kemudian Dr. nya dilucut sebab pakai phd tipu .. lepas tu jadi plak Datuk XX .. bayangkan dah pakai phd tipu pun boleh dapat datuk. Mungkin u yg bagi phd tu tipu kot. Apa pun gwa tetap respek pada penjual "holly water", Datuk Dokter Ostaz Lebai Haji Padilah.

 Gwa pun tabik spring dengan En. Kazim, ostaz yang ada datuk tapi tetap bahasa dirinya Enceee Kazim .. islam melarang kita guna nama kebesaran .. kan ke riak tu dosa besar .. op lupa lak gwa yg kita dah ada mesin basuh on DATUK RANI KULUP
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 12/29/15-------------

LAWAK SERAM LAGI SEDIH


FACE BOOK


Org miskin tak boleh mati!!!


----------------

PASTI TIDAK ADA KESBERANi

BERTARUH

PASTi TiDAK

ADA KES

KOMENTAR
orang ramai terus dibodohkan
orang ramai terus ditipu
orang ramai terus diputar

najib lantik peguam negara
najib sedang disiasat
maka mestilah tak ada kes
mustahil ada kesIsu RM2.6b, SRC: AG tentukan ada kes atau tidak

SHAH ALAM - Jabatan Peguam Negara (AG) pada akhirnya yang akan menentukan sama ada kontroversi berkaitan isu derma RM2.6b dan SRC International sejak setahun ini sebagai ada kes atau tidak.

Sehubungan itu, Presiden Transparency International Malaysia (TI-M),  Akhbar Satar berharap penelitian mengenainya dibuat sebaik mungkin.

“SPRM akan hantar laporan itu kepada AG, jadi biarlah AG yang melihat kembali dokumen-dokumen itu dan menilai sama ada, laporan itu ada kes atau tidak.


KAH KAH KAH

kah kah kah

kah kah kah

kah kah kah

tergolek dog

kah kah kah

KAH KAH KAH

--------------

HEBAT CUTI DUA TAHUN
YA HOOO

CUTi DUA

TAHUN
 
250 Juruterbang MAS Ditawar Cuti 2 Tahun
KUALA LUMPUR: Seramai 250 juruterbang Boeing 777-200ER Penerbangan Malaysia (MAS) bakal kehilangan pekerjaan apabila syarikat Malaysia Airlines Berhad (MAB) membatalkan laluan penerbangan dari Kuala Lumpur ke Amsterdam, Belanda dan Paris, Perancis bermula 27 Januari depan.
Malah, sebahagian daripada juruterbang terbabit sudah pun diberi tawaran cuti tanpa gaji selama dua tahun.
Difahamkan, MAB membatalkan laluan penerbangan ke dua destinasi berkenaan yang dianggap merugikan mulai tahun depan selepas memeterai perjanjian kerjasama dengan syarikat pe­nerbangan Emiriyah Arab Bersatu, Emirates pada 2 Disember lalu.
Mengikut perjanjian itu, penumpang MAB boleh menggunakan pesawat Emi­rates untuk penerbangan ke Amsterdam dan Paris, manakala MAB menawarkan penumpang bagi penerba­ngan rantau Asia Pasifik kepada Emirates.

KAH KAH KAH

cuti dua tahun

boleh pegi

mandi sungai

KAH KAH KAH 

--------------

PENGUMUMAN UNTUK ORANG RAMAIPENGUMUMAN

adalah diberitahu
psprm telah buat kenyataan

bahawa laporan najib

terima 2.6 bilion ringgit

laporan najib terima

42 juta ringgit 

dari SRC INT.BHD

akan diumum sebelum

akhir tahun


tahun 2015 akan tamat

dalam masa tiga hari


bila laporan nak keluar?


SPRM mesti soal Najib isu RM2.6 bilion sebelum akhir ...

www.themalaysianinsider.com/...

Translate this page
The Malaysian Insider
Nov 11, 2015 - SPRM mesti soal Najib isu RM2.6 bilion sebelum akhir tahun, kata peguam negara ... Low berkata, SPRM akan memanggil Najib "apabila tiba masanya".... bank peribadi Najib sebelum Pilihan Raya Umum ke-13 pada 2013.

SPRM jangka siasatan SRC International siap akhir tahun ini

www.themalaysianinsider.com/...

Translate this page
The Malaysian Insider
Oct 13, 2015 - SPRM jangka siasatan SRC International siap akhir tahun ini ... Shukri juga enggan menyatakan bila SPRM akan menghabiskan siasatannya ... menerusi akaun bank peribadinya sebelum pilihan raya umum pada 2013.

SPRM: Siasatan kes SRC International selesai akhir tahun ...

www.malaysiakini.com/news/315629

Translate this page
Malaysiakini
Oct 13, 2015 - Saya yakin kami boleh selesaikan sebelum akhir tahun ini. ... SPRM akan menjalankan siasatan dengan bebas, telus dan profesional,"  ...

SPRM SOAL NAJIB ISU RM2.6 BILION SEBELUM AKHIR ...

hambali1.blogspot.com/.../sprm-soal-najib-isu-rm26-b...

Translate this page
Nov 11, 2015 - Sudah pasti cerita akhir tahun ini amat ditungu-tunggu. ... ke dalam akaun bank peribadi Najib sebelum Pilihan Raya Umum ke-13 pada 2013. ... Sebelumini, Datuk Paul Low Seng Kuan berkata SPRM tetap akan memanggil  ...

Peguam Negara beri SPRM hingga akhir tahun siasat Najib ...

www.ismaweb.net/.../peguam-negara-beri-sprm-hingg...

Translate this page
Nov 11, 2015 - Peguam Negara beri SPRM hingga akhir tahun siasat Najib ... Sambil menjanjikan kes berkenaan akan selesai sebelum akhir tahun ini ... ke dalam akaun bank peribadi Najib sebelum Pilihan Raya Umum ke-13 pada 2013.


---------------

UNDUR NAJIB UNDUR


DATUK RANI KULUP
OOOH MAK

DATUK 

YA AMPOON

SULTAN

MELAKA

KOMENTAR
anugerah datuk  datang
dari banyak sudut dan bucu
ada anugerah dari kamboja
ada anugerah dari sulu
ada anugerah dari medan
maka apabila sultan melaka
menganugerah pangkat datuk
maka ini akan
menambah ramai para datuk
ini satu kejayaanBergelar Datuk kerana jasa kepada rakyat

Malah, Rani Kulup turut mempertahankan Sultan Melaka dari kritikan orang-ramai
PETALING JAYA: Aktivis selebriti, Abdul Rani Kulup Abdullah baru-baru ini menerima gelaran Datuk Paduka Mahkota Melaka dari individu yang mendakwa dirinya Sultan Melaka Darul Islam, Duli Yang Maha Mulia Tuanku Raja Noor Jan Shah Ibni Almarhum Yam Raja Tuah.
Rani, ketika dihubungi pemberita berkata, pengurniaan gelaran itu barangkali hasil perjuangannya membawa isu rakyat dan mempertahankan institusi Raja-Raja Melayu.
“Saya mendapat gelaran ini, mungkin sebab saya memperjuangkan isu rakyat, mempertahankan institusi Raja-Raja Melayu, agama dan negara dengan membuat laporan polis apabila sesuatu isu itu dibangkitkan,” kata Presiden Martabat Jalinan Muhibah Malaysia (MJMM) itu.
Mengulas lanjut, Rani berkata walaupun individu yang mengelar dirinya sebagai ‘Sultan Melaka’ itu tidak diiktiraf oleh Majlis Raja-Raja, namun beliau menghormati undang-undang yang ada pada insitusi tersebut.
Malah, Rani bingkas membidas pihak yang berani mengkritik ‘Sultan Melaka’ dan pengurniaan gelaran itu tanpa usul periksa.
“Nak kritik tak tahu hujung pangkal, kutuk sana sini, jadi nak kritik ikut sedap mulut, tetapi tak mahu kaji sejarah, saya angap pemikiran mereka (pengkririk) terlalu lemah dan cetek ilmu.
“Sultan Melaka telah diiktiraf dunia, kalau nak tahu cerita sebenar tanya Sultan Melaka, dia boleh tunjuk bukti dan ada sijil pengiktirafan oleh Mahkamah Agung Antarabangsa (ICJ),” katanya.
Nama Rani mulai terkenal kerana jumlah laporan polis yang dibuatnya meliputi pelbagai isu terutamanya berkenaan isu pengguna dan politik. Untuk rekod, beliau telah membuat sekurang-kurangnya 1,000 laporan polis sejak dari tahun 2011.

KAH KAH KAH
woit
datuk rani memang hebat
datuk rani bikin sejarah
datuk rani pejuang bangsa
datuk rani pejuang melayu
saperti belut 
pulang ke lumpur
saperti pinang 
pulang ke gagang
saperti unggas 
terbang melayang
nama rani bin KULUP
cukup cocok dengan sosok
cukup cocok dengan watak
hanya yang kulup 
kenal yang kulup
kah kah kah

TAK KULUP-----------

TANDA TANDA SUDAH SAMPAI


EKONOMI

MAKIN

MEROSOT

KOMENTAR
jangan gagal membaca
makna dan tanda
berita ini
jelas ekonomi merundum
jelas ekonomi merosot
bersedia masuk zaman meleset

Juruterbang hilang kerja Akhbar Kosmo hari ini melaporkan seramai 250 juruterbang Boeing 777-200ER MAS bakal kehilangan pekerjaan apabila syarikat Malaysia Airlines Berhad (MAB) membatalkan laluan penerbangan dari Kuala Lumpur ke Amsterdam, Belanda dan Paris, Perancis bermula 27 Januari depan.
Menurut akhbar itu, sebahagian daripada juruterbang terbabit sudah pun diberi tawaran cuti tanpa gaji selama 2 tahun.
Difahamkan, MAB membatalkan laluan penerbangan ke 2 destinasi berkenaan yang dianggap merugikan mulai tahun depan selepas memeterai perjanjian kerjasama dengan syarikat pe­nerbangan Emiriyah Arab Bersatu, Emirates, 2 Disember lalu.
Mengikut perjanjian itu, penumpang MAS boleh menggunakan pesawat Emi­rates untuk penerbangan ke Amsterdam dan Paris, manakala MAS menawarkan penumpang bagi penerba­ngan rantau Asia Pasifik kepada Emirates. – 28 Disember, 2015.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/250-juruterbang-diberi-pilihan-pindah-syarikat-bukan-diberhentikan-kata-mas#sthash.ifzRru8t.dpuf

KAH KAH KAH
woit
ramainya kena buang kerja
kalau juruterbang kena buang
mesti anak kapal ramai
kena buang kerja
kah kah kah
apa ssudah jadi
apa akan terjadi

MEROSOT  -------------

HANYA YANG BEBAL
WARAS BIJAK

TANGKAS


KOMENTAR
kerana sosok ini bodoh
kerana sosok ini bangang
maka dilantik jadi menteri
kalau bijak
kalau pandai
kalau jujur
kalau fikrah hebat
mustahil bersama gerombolan
hanya yang ngok
hanya yang bebal bersama
parti ketuanan melayu

NOTA
mustahil dr asri
tak kenal shahidan kassim?
Menteri perlu bijak dan tangkas, kata mufti Perlis

Mufti Perlis  Dr Mohd Asri Zainul Abidin menyindir sesetengah pihak yang sepatutnya mencari penyelesaian bagi rakyat di kala kos sara hidup tinggi dan bukan membuat cadangan membebankan lagi rakyat.
Tanpa menamakan sesiapa, Asri berkata, untuk menjadi menteri, seseorang individu itu perlulah bijak dan tangkas.

"Menteri itu hendaklah seorang yang sangat waras, bijak lagi tangkas menyelesaikan permasalahan rakyat dan negara.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/menteri-perlu-bijak-dan-tangkas-kata-mufti-perlis#sthash.jD2qYV2u.dpuf

KAH KAH KAH
woit
mana nak dicari
munkee tangkas waras bijak
sampai kiamat pun tak jumpa
sampai nuklear meledak pun
tak ada wujud dimalaysia
kah kah kah
munkee dipilih jadi munkee
kerana bangang bodoh ngok
bijak bodek 
bijak ampoo
bijak mengipas
kah kah kah
kalau tangkas bijak waras
mesti bersama pakatan
bukan dengan gerombolan

TULiN NGOK 
-----------------