Rabu, 5 Disember 2012

TUKAR TIUB MENGUCAPKAN SELAMAT DATANG TAN SRI MUSA HASAN


 

KOMENTAR TUKAR TIUB
musa hasan membatalkan sidang akhbar di bangkok
mengikut iklan FOREIGN PRESS CLUB THAILAND
musa akan memberikan  satu sudut baru tentang kes altantuya

kes ini melibatkan najib
melibatkan razak baginda

apa sudut baru yang diketahui oleh musa
masih belum diumumkan

tapi yang saheh musa hasan
telah membuat sidang akhbar minggu lalu
musa berkata : bahawa ada  politikus campur tangan 
dalam kerja-kerja polis

apa makna ini?

kes apa?
politikus mana?
apa dokumen yang ada pada musa?
adakah ini dokumen yang ada pada kj?

semua ini adalah tanda-tanda
bahawa benteng tembok 
united malays national organisation sudah pecah
akan terbarai tidak lama lagi


aiz Teks: A A A

Musa Hassan bakal dedah peranan pemimpin Umno dalam serangan fitnah

(Oleh Masdar Wahid)
KUALA LUMPUR 5 Dis: Bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan akan membongkar satu lagi pendedahan di Shah Alam dalam masa terdekat berhubung peranan pemimpin tertinggi Umno dalam serangan fitnah.
Perkara itu dinyatakan Timbalan Presiden KEADILAN, Mohamed Azmin Ali pada Ceramah Merdeka Rakyat di Dataran Sharuddin, Batu 8 1/2, Gombak Utara malam tadi.
Beliau bagaimanapun tidak memperinci tarikh pendedahan itu.
Ahli Parlimen Gombak itu menyifatkan pendedahan tersebut sebagai petanda Umno BN berkubur pada Pilihan Raya Umum nanti.

JENG JENG JENG

JENG JENG
JENG
kah kah kah.... INI PERKEMBANGAN TERBAIK.... kah kah kah..

kah kah kah.... INI BERITA TERHANGAT.... kah kah kah..

kah kah kah...INI TALI GANTUNG UNTUK GEROMBOLAN... kah kah kah...

kah kah kah... INI AKAN SELAMATKAN SIRUL DAN AZILAH... kah kah kah
------

BERITA BAIK UNTUK RAKYAT SELANGOR
Exco: S'gor turunkan kamera AES Jumaat

 
Exco Selangor Ronnie Liu berkata pihak berkuasa terbabit pada hari Jumaat ini akan menurunkan kamera Sistem Penguatkuasaan Automatik yang dipasang di negeri itu.

"Saya akan maklumkan masanya kepada pemberita," kata Liu yang bertanggungjawab ke atas kerajaan tempatan.

Kamera perangkap laju itu dipasang di kilometer 6.6 Lebuhraya Lembak Kelang Selatan (SKVE) dan di kilometer 301.6 di Lebuhraya Utara Selatan.

Liu turut mempersoalkan satu gambar yang didakwa menunjukkan pekerja menurunkan kamera berkenaan di SKVE, yang beredar di ruang Internet.

"Ianya palsu. Ia mungkin (dirakam) ketika mereka memasang (kamera) tersebut. Saya sudah hantar orang untuk periksa dan kamera itu masih ada," katanya.

Selangor akan menurunkan kamera berkenaan selepas memberi tempoh selama 14 hari kepada kontraktor AES supaya berbuat demikian dalam masa dua minggu.

Beliau mendakwa, Jabatan Pengangkutan Jalan dan kontraktor berkenaan gagal memohon untuk mendapatkan kebenaran merancang bagi memasang alat berkenaan – yang dianggap sebagai struktur haram.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... KEMPEN ANTI AES TELAH MULA BERJAYA.... kah kah kah..

kah kah kah... ANAK MUDA WAJIB TERUS BERI TEKANAN.... kah kah kah..

kah kah kah... TEKAN SAMPAI SEMUA TERCABUT KELUAR... kah kah kah..

kah kah kah...  KALAU LEPAS JUMAAAT.... MASIH  TERJUMPA... kah kah kah...

ka kah kah... ERTINYA  MEMANG SAH BOOLEH DI  CABUT.... kah kah kah...

kah kah kagh... KESIAN RAKYAT DI NEGERI  BUKAN PAKATAN.... kah kah kah....

kah kah kah.... SEMUA JADI MANGSA KRONI.... kah kah kah....


NOTA:
ronnie liu
ialah kawan baik sadikin omar
ronnie liu juga
kenalan lama acino seth
dan kawan baik edi samm
kah kah kah-----

MEMBAWA PENCERAHAN UNTUK ANAK MUDA


ANAK MUDA
AKHIRNYA DUNIA INI
ADALAH MILIK KAMU

NOTA:
tulisan ini muncul di malaysiakini
dua bulan sebelum saya ditahan dibawah isa
saya ditahan pada petang 10/4/2001
ketika itu tulisan saya hanya muncul di malaysiakini 

ketika itu belum ada blog
ketika itu belum ada facebook
belum ada myspace

dua tahun kemudian bila saya bebas
blog
myspace
friendster
telah muncul 

facebook masih belum wujud
tweeter masih belum wujud

tetapi kurang faham warga malaysia
terhadap apa dia  komunis
terhadap falsafah komunis
dan nilai perjuangan komunis
masih menebal songsang hingga ke hari ini

ini kerana sikap malas membaca
ini kerana sikap prasangka
ini kerana  budaya berfikir kritikal tidak wujud
ini kerana wujudnya budaya malas berfikir

ini kerana lebih suka mendengar dari membaca
ini kerana lebih suka mengikut dari pemula
ini kerana takut memecah ruyung


kapitalism
neokolonialisma
imperialisma masih wujud
perang di iraq
perang di afghanistan
perang di syria
perang di palestine
dan dan dan....


justeru pandangan kiri
garis kiri
politik kiri 
politik progresif kiri
politik revolusiner kiri
adalah satu  jalur menentang imperialisma
satu jalur menentang kapitalisma
satu jalur menentang kezaliman
satu jalur melawan kebatilan
satu jalur menegak keadilan

diharapkan sekali lagi 
tulisan ini saya keluarkan

agar ianya membawa pencerahan

hendaknya adanya


DUNIA KE TIGA BANGUN MELAWANKenapa saya bukan komunis?
 
Jika ditanyakan satu perkataan dalam negara kita ini yang paling tidak difahami, selalu disalahertikan dan sering disongsangkan maknanya; maka saya akan menjawab, communist atau komunis. 

Satu ketika dahulu, Wilfred Burchett, seorang wartawan Australia, telah dituduh sebagai komunis oleh kerajaan konservatif Australia. Hak kerakyatannya dirampas. Beliau kemudian diberi suaka politik oleh Republik Rakyat Vietnam. 

Sebagai wartawan, beliau terus menulis dan memimpin The Guardian Weekly yang diterbitkan di Amerika. Mingguan bebas ini telah menjadi bahan wajib untuk sesiapa saja yang prihatin terhadap perang Vietnam pada 1960-an hingga 1970-an. Anak muda dan siswa dari Melbourne, London, Paris hingga ke Berkeley - semuanya akan cuba membaca akhbar berhaluan kiri ini. 


Apabila kerakyatannya dirampas Burchett telah ditanya oleh seorang wartawan: 'Are you a communist?' Tanpa berfikir banyak beliau menjawab 'I am an Australian, mate.' 

Ini berlaku dalam suasana Perang Dingin, apabila pertempuran ideologi antara kapitalisme dan sosialisme sedang hebat berjalan. Amerika Syarikat yang mewakili kepentingan kaum pemodal antarabangsa sedang mengancam negara-negara Dunia Ketiga yang baru merdeka atau sedang berjuang menuntut kemerdekaan. 

Negara-negara Dunia Ketiga pula dibantu oleh blok Soviet dan China yang menyokong hak rakyat tanah jajahan untuk menentukan nasib mereka sendiri. 

Dalam suasana siasah inilah munculnya kesongsangan takrifan makna perkataan komunis itu di dalam negara kita. 

Perkataan communist atau komunis berasal dari perkataan Perancis commune. Perkataan ini membawa makna daerah tempat tinggal satu kumpulan manusia. Jika ditukarkan ke bahasa Melayu, istilah itu bermakna mukim atau kampung. Semua warganegara Belgium, Perancis dan Switzerland tinggal dalam sebuah commune yang kemudian menjadi daerah dan akhirnya negara. 

Apabila mula sampai ke Belgium, saya tinggal dalam commune Braine-le-Comte. Ini bukan bermakna saya menjadi komunis Braine-le-Comte. Apa yang terjadi ialah saya menjadi sebahagian komuniti dan masyarakat di commune ini. 

Makna songsang 

Perkataan commune membawa konsep komuniti dan komunikasi - perhubungan sesama insan - secara luas membawa konsep kemasyarakatan. Makna komunis seperti ini sengaja disongsangkan oleh penjajah Inggeris dan diterus digunakan oleh Umno hingga ke hari ini. Inggeris menyongsangkan makna komunis ini untuk terus menjajah Tanah Melayu. Mereka sedar bahawa satu-satunya kuasa yang boleh menumpaskan kuasa penjajah dan imperialis Inggeris di Tanah Melayu ialah kekuatan politik dan ideologi Parti Komunis Malaya. 

PKM memang mengangkat senjata untuk membebaskan negara ini daripada terus menjadi tanah jajahan Inggeris. Mereka memang menembak mati musuh mereka - kapitalis dan pemodal - yang menjajah dan memunggah harta kekayaan negara kita. Mereka menjalankan taktik revolusi bersenjata untuk mempertahankan diri dan melawan kekuatan tentera Inggeris dan tentera negara-negara Komanwel. 

Bagaimanapun harus disedari bukan semua pejuang dalam PKM itu insan komunis. Dan bukan semua yang mengangkat senjata itu ahli Parti Komunis Malaya. Mereka sebaris bersatu berjuang kerana ingin membebaskan Tanah Melayu. 

Penjajah Inggeris yang terdesak telah menjalankan perang saraf yang licik untuk menggambarkan bahawa komunis itu jahat dan ganas, pembunuh dan bandit. Kepada mereka yang mempunyai pegangan agama, komunis ditohmahkan anti-Tuhan dan tidak mempercayai agama. 

Hingga ke hari ini, saya lihat takrifan ini masih digunakan oleh Umno dan kerajaan Barisan Nasional. Momokan komunis terus digunakan untuk menfitnah musuh-musuh politik Umno. 

Kerana Perang Dingin telah selesai, maka menjadi kewajiban intelek saya untuk menerangkan kepada orang ramai apakah sebenarnya insan yang dipanggil komunis. Telah sampai masanya momok komunis itu dihapuskan. Kita sebagai rakyat tidak perlu lagi takut kepada perkataan komunis itu atau mudah ditakut-takutkan dengan momok komunis. 

Bagi saya, seorang komunis itu adalah insan yang tinggi inteleknya, luas pembacaan dan luas bidang pemikirannya. Insan komunis adalah seorang internasionalis - berjuang bukan untuk bangsa tetapi untuk seluruh kemanusiaan. Insan komunis menolak kotak-kotak kecil yang memisahkan sesama manusia. Secara tidak sengaja dia dilahirkan di Tanah Melayu, maka kancah perjuangannya di bumi Melayu ini. Jika dia dilahirkan di Berlin maka di Berlin pula dia akan berjuang. 

Insan komunis tidak mempunyai sikap dan nilai perkauman. Jika dia seorang lelaki dia akan menghormati wanita bukan sebagai objek seks tetapi sebagai manusia. Insan komunis adalah seorang feminis dan tidak sexist nilai hidupnya. Komunis tidak mempunyai nilai prasangka tanpa penelitian yang rapi. Seorang komunis menghormati budaya-budaya dan cara hidup insan lain. 

'Tiga Abdul' bukan komunis 

Insan komunis akan melangkah satu kilometer ke hadapan untuk melakukan kebaikan. Insan komunis tidak pernah berundur daripada berfikir, menulis dan bercakap tentang kebenaran. Insan komunis menghormati kepercayaan mereka yang beragama dan juga menghormati kepercayaan mereka yang tidak beragama. 

Insan komunis mungkin beragama dan mungkin tidak beragama. Seorang komunis adalah intelek tulen yang mengabadikan hidupnya kepada kebenaran. 

Pernah pada tahun 1977, saya ditanya oleh seorang anggota Parti Buruh di Australia, apakah 'Tiga Abdul' yang ditahan di bawah akta ISA itu orang-orang komunis. Jawapan saya cukup senang. Mereka bukan komunis kerana mereka tidak mempunyai nilai-nilai yang setaraf dengan nilai insan komunis. Adalah satu komedi absurd jika 'Tiga Abdul' ini diangkat ke taraf komunis. 

Baru-baru ini Siqiu yang membuat rayuan pilihanraya untuk masyarakat Tionghua telah dituduh sebagai komunis. Tuduhan ini adalah salah dan tidak betul. Telah amat jelas bahawa Suqiu bukan komunis - mereka tidak mempunyai nilai-nilai komunis yang unggul, suci dan bersih. Mereka bukan mewakili golongan tertindas - mereka mewakili golongan pemodal pertengahan bangsa Cina. Berdolak-dalik bukan sifat insan komunis. Insan komunis pendiriannya teguh dan tidak pernah bergoncang. Datanglah apa saja, termasuk tali gantung - insan komunis tidak pernah mengundur. 

Saya juga selalu ditohmah sebagai seorang sosialis dan komunis. Saya rasa ini adalah satu penghormatan yang terlalu tinggi untuk diri saya. Saya tidak sanggup menerima penghormatan ini. Saya terpaksa menolak kerana saya tidak mempunyai kualiti dan nilai-nilai hidup seorang insan komunis. 

Menuduh saya sorang komunis samalah seperti mengangkat martabat saya ke satu tahap insan yang begitu suci. 

Seminggu sebelum saya meninggalkan kota London setelah 20 tahun tidak pulang ke Malaysia, saya telah ditanya oleh seorang wartawan wanita Malaysia di kota itu - apakah saya seorang komunis? 

Lalu saya menjawab 'saya bukan komunis - saya daripada suku Biduanda dari Jelebu, Negeri Sembilan'.---------

SATU LAGI SEBAB MENGAPA KITA WAJIB TURUN KE JALAN RAYA 12 JANUARI MARI BERSAMA GULINGKAN
UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATION

KOMENTAR TUKAR TIUB
ini adalah salah satu sebab
mengapa satu juta rakyat 
wajib turun pada  12 januari

kematian di dalam lokap
kematian dalam rumah pasong
kematian di tembak mata mata
bukan satu yang baru

masanya telah tiba
untuk satu juta turun ke jalan raya
ini salah satu  ajenda kebangkitan rakyat
ini salah satyu ajenda kemarahan rakyat
MAHKAMAH

Koperal Jenain Bebas Tuduhan Sebabkan Kematian Aminulasyid
SHAH ALAM: Mahkamah Tinggi di sini Rabu membebaskan Koperal Jenain Subi daripada tuduhan menyebabkan kematian remaja lelaki berumur 15 tahun, Aminulrasyid Amzah, dua tahun lalu.
Hakim Datuk Abdul Rahman Sebi memutuskan sedemikian selepas menerima rayuan Jenain, 49, terhadap sabitan dan hukuman penjara lima tahun yang dijatuhkan ke atasnya oleh Mahkamah Sesyen di sini pada September tahun lalu.
Dalam penghakimannya, Abdul Rahman berpuas hati anggota polis itu melepaskan tembakan hanya untuk memberhentikan kereta proton Iswara dipandu Aminulrasyid dan bukan dengan niat untuk membunuh remaja lelaki itu.
Abdul Rahman juga berkata, tiada kes prima facie dibuktikan ke atas Jenain dan anggota polis itu tidak sepatutnya dipanggil membela diri.
Pada 13 September tahun lalu, Hakim Latifah Mohd Tahar menjatuhkan hukuman penjara lima tahun selepas mendapati Jenain bersalah melakukan kesalahan itu.
Dia didakwa melakukan kesalahan itu di Jalan Tarian 11/2, Seksyen 11, di sini antara jam 1.10 pagi dan jam 2 pagi pada 26 April 2010.
Jenain didakwa mengikut Seksyen 304(a) Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 30 tahun dan denda jika sabit kesalahan. - TIEWNAMA


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit....  PELIK TETAPI PELIK.... kah kah kah..

kah kah kah... ADAKAH  SIRUL YANG TEMBAK  AMINULRASHID?.... akh kah kah..

kah kah klah....ADAKAH AZILAH YANG TEMBAK AMINULRASHID?.... kah kah kah..

woit... MUNGKIN AMINULRASHID TEMBAK DIRINYA SENDIRI.... kah kah kah...


AMINULRASHID 
ADALAH ANAK BUAH PYAN HABIB
PYAN HABIB ADALAH  KAWAN SAYA
maka 
SAYA JADI MARAH
bila saya marah 
SAYA MENGHASUT ORANG RAMAI
untuk
GULINGKAN 
UNITED MALAYS  NATIONAL ORGANISATION
-------

12 JANUARI BUKAN SATU AMARAN TAPI SATIU JANJI

 SATU JUTA BUKAN AMARAN
tetapi
SATU JANJI


KOMENTAR TUKAR TIUB
kenyataan madey ini 
adalah bukti saheh bahawa
sokongan kepada pakatan rakyat semakin ampoh

kenyataan madey ini
membuktikan bahawa politik malaysia
telah sampai ke puncak

amat jelas dari kenyataan madey ini
rakyat mahu peerubahan sekarang

kalau dulu  perbincangan di media
hanya berapa kerusi pkr pas atau dap akan bertanding

bila bertanding:
kalah dalam tangan
menang belum tentu

kini semuanya telah berubah
bukan lagi berapa kerusi yang dipertanding
bukan lagi berapa boleh menang
bukan lagi berapa negeri akan jatuh

kini telah sampai ke tahap
haji hadi jadi perdana menteri
atau
anwar ibrahim jadi perdana menteri

kini telah sampai ke tahap:
3 tahun pakatan memerintah
ekonomi negara hancur

kini telah sampai ke tahap:
pelabur akan lari jika pakatan berkuasa

tetapi awas!
united malays national organisation
telah merancang dengan kerjasama spr
untuk menipu undi dalam pru13

semua bukti memperlihatkan ke arah itu
penipuan sednag diatur
pengundi hantu telah disusun
nama pengundi penyokong pakatan telah di hilangkan
nama pengundi penyokong gerombolan telah ditambah

malah madey telah meramalkan
akan terjadi demo jika pakatan kalah
ini bermakna madey tahu
yang penipuan sedang di rancang oleh spr
ini bermakna madey tahu akan berlaku penipuan

rakyat hanya akan keluar berdemo jika
ada penipuan
jika madey kata akan ada demo
maka jelas madey tahu  ada penipuan

hanya melalu penipuan sahaja
barulah united malaya national oranisation
dapat meneruskan kusa


JUSTERU
12 januari kita semua wajib turun
satu juta rakyat menuntut pilihan raya adil dan bersih

PRU-13: Peringatan Dr. Mahathir

Bekas Perdana Menteri itu berkata, hal ini kerana kerajaan yang akan dibentuk oleh pembangkang merupakan kerajaan campuran daripada tiga parti yang tidak mempunyai matlamat dan hala tuju sama.

Beliau menarik perhatian keinginan Pas untuk menjadikan Malaysia negara Islam ditentang oleh DAP manakala Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang bertindak sebagai orang tengah hanya mensasarkan kemenangan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Keadaan ini memang bahaya, kadang-kadang apabila kita berada dalam keadaan selamat, kita tidak fikir akan jadi tidak selamat, kita selamat sebab memilih pemerintah yang prihatin.

"Ini terpulang kepada rakyat, namun ada yang mengundi mengikut emosi dan taksub walaupun pemimpin jelas menyatakan sesuatu yang bertentangan dengan Islam.

"Apabila rakyat tidak menggunakan pemikiran dan mengundi semata-mata kerana perasaan, besar kemungkinan negara kita akan hancur. Sebab itu kita lihat banyak negara tidak dapat laksanakan cara-cara demokrasi kerana ketaksuban kepada pemimpin, bukan untuk membangunkan negara," katanya.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

woit.... RAKYAT PULAK YANG SALAH BILA PILIH PAKATAN... kah kah kah..

kah kah kah... DEMOKRASI PULAK YANG SALAH BILA PILIH PAKATAN.... kah kah kah...

kah kah kah... RAKYAT PULAK YANG SALAH KERANA SOKONG PIMPINAN.... kah kah ka


NOTA:
sila tanya madey
tolong tunjukkan gambar ayahnya
adalh gelap m,acam gobala
atay gelap macam kj
kah kah kah
-------

MEREKA SAMSENG - KITA TURUN SATU JUTA 12 JANUARI


 KENYATAAN MEDIA

5 Disember 2012
 RAKYAT MALAYSIA TOLAK BUDAYA POLITIK SAMSENG UMNO
 
Saya mengecam sekeras - kerasnya tindakan provokasi dan budaya samseng yang dilakukan oleh Pemuda UMNO bagi mengganggu Program Jelajah Merdeka Rakyat ke Parlimen Gombak. Program ini berlangsung malam tadi, 4 Disember 2012 di Dataran Shaharudin Batu 8 1/2 Gombak.

Beberapa hari sebelum program, pimpinan Pakatan Rakyat Gombak telah dimaklumkan bahawa terdapat pesanan ringkas (SMS) yang berlegar  untuk menggesa Pemuda UMNO Gombak turun untuk menghalang program yang akan berlangsung berlangsung. Justeru itu, kepimpinan Pakatan Rakyat Gombak  telah membuat satu laporan polis pada 3 Disember 2012 di Balai Polis Gombak bagi mengelakkan hal yang tidak diingini berlaku.

Malangnya lebih 100 orang Pemuda UMNO hadir untuk melakukan provokasi bagi mengganggu ceramah yang berlangsung sehingga keadaan tegang dan berlakunya kekecohan di hadapan tapak ceramah. Rempuhan yang dibuat serta tindakan membaling batu yang dimulakan oleh Pemuda UMNO ini menggambarkan sifat dan budaya samseng yang telah lama berakar dalam UMNO. Tambah mengecewakan, seorang penyokong Pakatan Rakyat telah ditikam dengan senjata tajam.

Saya sekali lagi mengecam sekeras - kerasnya tindakan provokasi dan budaya politik samseng serta mahu Pemuda UMNO Malaysia bertanggungjawab di atas kejadian yang berlaku lewat malam tadi. Kejadian yang berlaku jelas adalah jenayah politik yang menjelikkan dan bukti keterdesakan UMNO untuk mempertahankan kekuasaan. Justeru saya mahu pihak Polis Di Raja Malaysia (PDRM) segera menjalankan siasatan dan mengambil tindakan ke atas penjenayah politik yang berkenaan.

Kami percaya rakyat Malaysia khususnya di Gombak sudah muak dengan budaya politik samseng dan khianat yang cuba mengganggu ketenteraman dan keharmonian masyarakat. Berbeza dengan Pakatan Rakyat, menganjurkan dasar - dasar yang membela rakyat dan sentiasa bersedia untuk berhujah termasuk kesediaan Dato' Seri Anwar untuk berdebat dengan Dato' Sri Najib demi kemaslahatan rakyat. InshaAllah, saya tetap komited dan yakin bahawa rakyat sudah sedia melakukan perubahan dan akan menolak UMNO - BN dalam Pilihan Raya Umum ke 13.


YB Amirudin Shari
Timbalan Ketua Cabang
Parti Keadilan Rakyat Gombak-------

DI AFRIKA SENDIRI - TAK ADA YANG SUKA WARGA NIGERIA

KOMENTAR TUKAR TIUB

kemasukan dadah dari nigeria
kemasukan dadah dari iran
kemasukan dadah dari colombia
ada lah fakta

apa yang akan berlaku ialah
duit dadah ini akan membeli kuasa

umum tahu ada pegawai  polis  yang rasuah
umum tahu pegawai kastam yang rasuah
umum tahu ada politikus yang rasuah
umum tahua ada hakim yang rasuah

duity dadah yang berjuta juta dapat merasuah semua ini
akhirnya pendadah akan berkuasa di negara ini

tak percaya?

tan pek king hanya pemandu lori
vincent tan hanya penjual insuran
melalui rasuah  dua malaon ini kini memiliki kuasa
jangan lupa tengku wong di pahang
jangan lupa patrik badawi
semua berjaya membeli kuasa  politik
yang hari ini membawa porak peranda kepada
rakyat malaysia

NOTA:
pelacuran di bangkok telah didominasi oleh orang itam
pelacuran di tokyo  orang itam telah masuk mencelah

di brickfeild orang itam telah mula ke hulu ke hilir

ORANG ITAM
jangan takut dituduh rasis
kerana kita bukan rasis
kita bukan bencikan kulitnya yang itam
ambiga dan sivarasa juga itam
kita tak suka peangai jahat yang di bawanya

Sindiket dadah antarabangsa lumpuh, enam lelaki Nigeria ditahan

December 04, 2012
KUALA LUMPUR, 4 Dis — Polis menumpaskan satu sindiket penyeludupan dadah antarabangsa selepas menangkap enam lelaki warga Nigeria termasuk ketuanya dalam serbuan berasingan di sekitar Selangor Ahad lepas.
Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Bukit Aman Datuk Noor Rashid Ibrahim berkata polis turut menahan seorang wanita warga Thailand yang dipercayai menjadi keldai dadah sindiket itu.
Dalam serbuan di Selayang, Puchong serta Kota Damansara itu, polis Berjaya merampas 4.9 kilogram dadah jenis heroin dan 85.5 gram syabu dengan nilai keseluruhan RM250,000, katanya pada sidang media, di sini hari ini.
“Sindiket ini yang aktif sejak enam bulan lepas, dipercayai turut terlibat dalam pengedaran dadah untuk pasaran luar negara dengan rangkaian ahli di negara lain seperti India, Pakistan, China, Indonesia dan Vietnam,” katanya.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... INI TEATER SAJE.... kah kah kah...

kah kah kah... BERKILO KILO DADAH MASUK.... kah kah kah..

kah kah kah... MAJORITI DI BAWA OLEH NIGERIAN DAN IRANIAN.... kah kah kah..

kah kah kah... PEMBAWA DADAH  LEBIH BAHAYA DARI AL - QEADA.... kah kah kah...

kah kah kah...INI LEBIH BAHAYA DARI PENGGANAS ARAB.... kah kah kah...

woit...TUNGGU MASA DAN KETIKA.... MAFIA DARI COLOMBIA AKAN SAMPAI...kah kah kah...

kah kah kah...HAIRAN?.... PELK?.... MACAM MANA DADAH  BOLEH MASUK?.... kah kah kah...

kah kah kah... JAWABNYA SATU SAJE... RASUAH RASUAH RASUAH... kah kah kah..

kah kah kah.... DENGAN RASUAH TOWKAY DADAH BOLEH BELI  POLIS - MAHKAMAH - HAKIM dan MENTERI.... kah kah kah

----------

SEMUA DI INGAT KAN JANGAN TERPERANGKAP DENGAN AJENDA MUSUH
KOMENTAR TUKAR TIUB
penyokong pakatan rakyat wajib waspada
jangan terperangkap dengan ajenda musuh
jangan jatuh di dorong oleh ajen musuh
jangan melakukan pekara yang bodoh

sedarilah pelbagai bentuk serangan telah dilakukan
serangan cat dan batu keatas bas di merlimau melaka
serangan lastik bola besi di pantai dalam
serangan bermotosikal di panglima garang
serangan terhadap wartawan di pulau pinang

tidak ada sesiapa  pun yang telah didakwa
tidak ada satu orang pun dikenal pasti oleh polis

ini bermakna penyerang ini tahu
bahawa serangan yang mereka lakukan
mendapat  restu dari puncuk pimpinan
united malays national organisation

Penyokong Pakatan ditikam samseng Umno dalam ceramah di Gombak

GOMBAK 5 DISEMBER: Seorang penyokong Pakatan Rakyat cedera ditikam samseng Umno pada program Jelajah Merdeka Rakyat di Parlimen Gombak malam tadi.
Mangsa luka di bahu kiri akibat tikaman yang dipercayai menggunakan senjata – kerambit, sebelum dirawat petugas KEADILAN.
Ia berlaku ketika sekumpulan samseng Umno yang sebahagiannya membawa bendera BN mengganggu ceramah di Dataran Sharuddin, Batu 8 1/2 di sini.

Ceramah Merdeka Rakyat kecoh, seorang cedera

Harakahdaily,04 Dis 2012

(Cedera dibahu akibat tusukan benda tajam)

GOMBAK: Majlis ceramah Jelajah Merdeka Rakyat dekat sini kecoh dan seorang petugas luka dibahu akibat tusukan benda tajam.

Ia berlaku apabila sekumpulan pemuda Umno Gombak dikatakan merempuh tempat ceramah Merdeka Rakyat itu.

Menurut Adun Batu Caves, Amirudin Shari,  Pemuda Umno yang diketuai oleh Ketua Pemuda Umno Gombak dan exco Pemuda Pusat cuba rempuh untuk menghalang ceramah itu.

(Pemuda Umno cuba menganggu ceramah Merdeka Rakyat di Gombak)

Menurut beliau, batu juga dilemparkan ke tengah orang ramai yang menyertai ceramah itu.

Pasukan Simpanan Persekutuan (FRU) juga kelihatan di kawasan ceramah itu.

Walaupun diganggu, orang ramai tetap datang untuk mendengar ucapan para pemimpin Pakatan Rakyat.

------