Jumaat, 21 Mei 2021

MUSTAHIL AKAN JADI PRESIDEN AMERIKA

 

 BERNIE SENDERS

SOSOK PALING

TERMAJU UNTUK

JADI  CALON

PRESIDEN AMERIKA

 AMIN

KUAM ZIONIS

PASTIKAN DIA

DIGAGALKAN DALAM

PEMILIHAN CALON

PARTI DEMOKRAT

KHALAS

SEBELUM PRU 1955

 


 SEBLUM PRU 1955

INGGERIS TANGKAP

INGGERIS PENJAR

INGGERIS HALAU

INNGERIS BURU

UNTUK PASTIKAN

AL-FATAH  MAHMUD

ABAS  MENANG OPPS..

PASTUKAN  TUNGKU

AL-UMNO MENANG

KHALAS


Unknown commented on 

"HAKIKATNYA"

aku tak ada masalah dengan ni.. ia adalah sejarah.. yang lawan inggeris bagi aku juga adalah pahlawan.. tapi fakta dia umno menang pilihanraya ..

NASIB BAIK ABAM TAK KLIM

 


 NASIB BAIK

ABAM TAK KLIM

DIA ATUR

GENCATAN SENJATA

KAH KAH KAH

Unknown commented on

 "DAMAI SEMANTARA -

 AJENDA NEGARA PALESTIN 

BELUM TERCAPAI"

Okla TT. Ko ingat Srael tu boleh hadap ke kalau bandar2 diaorg tutup. Dh mcm PKP. Nasib baik Abam tak claim dia call netanyahu adjust kasi ceasefire. German, Russia main peranan, Arab mana daaaaaa

CONTOH YAHUDI YANG BUKAN ZIONIS

 

 CONTOH YAHUDI

YANG BUKAN ZIONIS

INI TAK SALAH - YANG SALAH KLIM YAHUDI UMAH PILIHAN TUHAN

  INI TAK SALAH

AMIN

YANG SALAH

KLIM YAHUDI

UMMAH PILIHAN 

TUHAN

Unknown commented on

 "MENGENAL SIAPA ZIONIS"

Kol Yisrael arevim ze la ze (All Jews are responsible for one another)....hmmm, slogan ni diajar dr kecil lg pd anak2 yahudi Lps dewasa, samada masing2 nk pilih moderat, demokrat, zionis trpulang

ZIONIS DIMANA MANA SAMA SAJA

  ZIONIS

 DIMANA MANA

BERWATAK SAMA 

AMIN

MEROMPAK TANAH

ORANG LAIN

ATAS NAMA AGAMA 

ATAU

PEMBANGUNAN


Unknown commented on

 "MENGENAL SIAPA ZIONIS"

Jadi Tuan TT, apa bezanya Zionis Tempatan yang ada kat sini? Bani ITU dan ITU la...

DAMAI SEMANTARA - AJENDA NEGARA PALESTIN BELUM TERCAPAI

 

 DAMAI SEMENTARA

AJENDA NEGARA

PALESTIN BELUM

TERCAPAI

Unknown commented on 

"MENGENAL SIAPA ZIONIS"

Yahudi dan hamas istihar gencatan senjata, itu berita gembira bagi yg inginkan kedamaian tetapi berita duka bagi yang suka tadah tin milo. peluang kutip duit derma simpati yang tidak diaudit semakin tipis. 


serampang dua sudah hilang mata, udang sudah tidak lagi berada dibalik batu. wajah lebai mula duka. Perniagan lebai hanya laris jika ada penderitaan, tetapi perniagaan tutup jika warga aman damai.

BERBINCANG BERKONGSI BERCANGGAH PANDANG PENTING

 

 

 BERBINCANG

BERKONGSI & BERCANGGAH

PANDANGAN 

AMAT PENTING

 UNTUK 

MARA KE DEPAN

Unknown commented on

 "FORUM - MALAM INI

JAM 9.00 DI TALIAN"

Yes what else can do Bro TT, talk talk talk sejak buka mata sampai katup mata, silap hari bulan dalam mimpi nak talk, tengok politikus kita, saban hari talk no action, sampai banduan talk orang like sampai beribu ribu, yang henjut belakang pon orang like, jadi semua ada pengikut mazhab masing-masing kah kah kah 

tapi budaya sembang kedai kopi politik ini tak lupus dek zaman, kopi o satu cawan sembang empat jam sampai zohor, kah kah kalau lepas isyak sampai esok lagi sembang politik sembang bola sembang perang tapi semua sembang ini tidak bawa kebaikan kah kah kah macam bomoh buluh jual ubat tepi parit, otak kangkung je kah kah selamat syukur lock downFORUM

MALAM INI JAM 9

DITALIAN[LIVE] - #POLITIKOPI 22, sembang santai politik. Jum, 21.05.21. 9 mlm, b'sama: YB (A. Parlimen Kangar), YB Ahmad Tarmizi Sulaiman (A. Parlimen Sik), & (Aktivis & penganalisis politik) FB Live : bit.ly/3ftZHKJ Yt Live : bit.ly/3ypkUOE

AGAMA ITU SATU KONSEP KEPERCAYAAN

 


 AGAMA ITU

SATU KONSEP

KEPERCAYAAAN

Unknown commented on 

"PERSOALAN MASIH

 BELUM DIJAWAB"

Persoalan yang lebih tepat : apa itu agama? Setiap agama yang ada tuhan sendiri akan kata dialah yang betul, lain salah. Kalau begitu, siapa yang sebenarnya betul, siapa salah? Mana-mana agama yang ada tuhan sendiri, ada sesiapa penganut yang pernah nampak tuhan mereka? 


Ada gambar, ada vidio, kenapa tuhan tak tampil kedepan? Ataupun persoalan ini memang buang masa kerana agama adalah konsep ciptaan manusia yang nak kuasai dan tindas manusia lain?

SETUJU SOKONG TAPI.... TAPI APA ?


 SETUJU SOKONG

TAPI...

TAPI APA?

AMIN

TAPI JANGAN

LUPA 

ZIONIS TEMPATAN

KHALAS
Sekat propaganda zionis, sebar realiti kekejaman Israel


Ketua Angkatan Wanita AMANAH (AWAN) Nasional menzahirkan kebimbangan terhadap keadaan rakyat Palestin ekoran keganasan berterusan dari kumpulan zionis haram Israel.

Beliau berkata, keadaan di Gaza amat genting apabila dilaporkan hanya sekitar enam jam sahaja bekalan elektrik boleh diperoleh rakyat Palestin berbanding 12 jam sehari sebelum ini.
 
Bahkan katanya, 95 peratus bekalan air di Gaza disahkan sebagai tidak selamat diminum, selain hospital-hospital di negara itu mengisytiharkan hanya mampu bertahan selama sembilan hari ekoran bantuan perubatan tidak dapat diakses ke negara Islam itu.

“Suara umat Islam perlu didengar setiap hari tak perlu jemu. AWAN akan adakan setiap minggu munajat untuk Palestin. Kemenangan kita di Palestin akan semakin hampir. Kita tak perlu lemah semangat dan terus gunakan media baru yang ada.

“Kalau dulu propaganda dikuasai yahudi zalim, mereka menipu kita menipu rakyat seluruh dunia tapi waktu ini dengan media alternatif yang ada, kita semua di seluruh dunia akan bangkit bersama Palestin.
 
“Kita akan matikan propaganda zionis dengan menyebarkan kebenaran sehingga kedaulatan dan ‘right to return’ dikembalikan kepada Palestin,” tegasnya dalam Ceramah Mega #KoyakIsrael di Wisma AMANAH malam tadi.

Turut menyampaikan pidato, Presiden AMANAH, Mohamad Sabu; Timbalan Presiden AMANAH,  Salahuddin Ayub; Ahli Parlimen Bukit Mertajam Steven Sim; termasuk Pengerusi MAPIM, Cikgu Azmi.

Sementara itu, Aiman Athirah yang juga Senator Dewan Negara itu berkata, ketika ini 90 peratus tanah rakyat Palestin telah pun dijajah oleh Israel.
 
Sepanjang tempoh 11 hari, peperangan di Palestin telah mengorbankan ratusan nyawa umat Islam yang turut melibatkan kanak-kanak berusia satu tahun hingga 17 tahun.


 JANGAN YANG JAUH

NAMPAK

AMIN

YANG DEPAN MATA

TAK NAMPAK

AMIN


PERSOALAN MASIH BELUM DIJAWAB

 


PERSOALAN

MASIH BELUM

 DIJAWAB

AMIN

ZIONIS KLIM

HANYA AGAMA

YAHUDI SAJA

YANG BETUL

AGAMA LAIN SESAT 

KHALAS

Unknown commented on 

"UMAT SAMA - 

AGAMA SAMA JUGA ?"


Ni ayat Quran cakap: ولا تهنوا ولا تحزنوا وأنتم الأعلون إن كنتم مؤمنين ...Kamu yg paling tinggi kedudukannya jika kamu mukmin... Tak faham ke?

HAKIKATNYA

 


 BUKAN KIRI

BUKAN KANAN

HAKIKATNYA

SETIAP HARI

BILA HARI 

MALAPETAKA

NAK  SAMPAI

PADA 31 OGOS

AKAN ADA BERITA

PERLAWANAN

AMIN

BUKAN SEJARAH

BERITA MELAWAN

INGGERIS

 AMIN

TAPI CERITA 

MELAWAN

ORANG YANG

MELAWAN 

KOLONIAL INGGERIS

AMIN

Unknown commented on 

"SERAH PADA SIAPA 

MENGALAHKAN 

KOLONIAL INGGERIS"


tak kisahlah dia cina ke melayu ke india ke itu bukan soalnya... jawapan tt tak logik.. mana mungkin kalau "nasionalis" atau "kominis" atau "KIRI" MENANG kalau orang putih masih berkuasa boleh serah merdeka pada UMNO.. jika orang putih serah kuasa pada UMNO makna dia "KIRI" KALAH "KANAN" MENANG ?? 


tanah melayu patut merdeka 10 tahun lebih awal.. kalau mungkin nama negara ni indonesia raya bukan malaysia kini kita pakai sang saka bangsa bukan jalur gemilang.. itulah yang mungkin akan terjadi kalau "KIRI" menang.. kan ?

MENGENAL SIAPA ZIONIS

 


MENGENAL

 SIAPA ZIONIS

LIHAT KEMBALI KLIP INI
WARGA YAHUDI DI ISREAL
TELAH DI TANYA 

ADAKAH YAHUDI INI
SAMA TARAF DENGAN
YANG BUKAN YAHUDI ?

HASILNYA
KITA LIHAT:

ADA ISRAELI DEMOKRAT
ADA ISRAELI YANG ADIL
ADA ISRAELI HUMANIS

DAN 
ADA ZIONIS

ZIONIS
IALAH YAHUDI
YANG MEMBERI JAWAPAN
BAHAWA AGAMA YAHUDI 
SAJA YANG BETUL
KLIM AGAMA  LAIN SESAT
KLIM KITAB TORAH SAJA YANG BETUL
KLIM KITAB AGAMA LAIN SALAH
KLIM MEREKA   UMMAH
YANG DIPILIH OLEH TUHAN
AMIN

KJ MULA TIBAI ANWAR

 

 TIBAI

JANGAN TAK TIBAI

KAH KAH KAH

PATUT AJAK

ANWAR DATANG

UNTUK MENGUNDI

KAH KAH KAH

BEKEJAR ANWAR

DATANG

KAH KAH KAH


Tak hadir taklimat, buat tuduhan bukti Anwar cetek pemahaman isu vaksin – KJ

KUALA LUMPUR –Anwar Ibrahim diingatkan supaya tidak membuat tuduhan sembarangan dalam isu pemerolehan vaksin untuk Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (PICK).

Menteri Sains Teknologi dan Inovasi, Khairy Jamaluddin berkata, sikap Ketua Pembangkang melemparkan tuduhan terhadapnya dan kerajaan adalah bukti Presiden PKR itu cetek pemahamannya dalam isu berkaitan.

Menjawab dakwaan Anwar dalam videonya mengenai harga vaksin dan tindakan kerajaan yang kononnya cuba mengawal tanpa memberi peluang kepada swasta membelinya, Khairy berkata, perkara itu sudah dibentangkan kepada Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) mengenai kontrak serta butiran pembelian vaksin.

“Harganya juga wajar dan berpatutan dan sekiranya Anwar ada berhubung dengan rakannya di China dengan maklumat tertentu, maka boleh kirimkan kepada jawatankuasa jaminan akses vaksin untuk kita sahkan betul atau tidak.

“Justeru saya agak keliru di sini dengan Anwar yang mempersoalkan harga vaksin, sebab segalanya telah dibentangkan begitu juga harganya kepada PAC.

“Hari itu saya menjemput anda (Anwar) datang ke taklimat PICK untuk semua MP (ahli Parlimen) di mana soalan-soalan terperinci ditanya, tapi Anwar tak datang dan hari ini buat video tular dan lempar tuduhan tak berasas serta palsu.

“ini jelas kecetekan pemahaman Datuk Seri (Anwar),” katanya dalam video khas menjawab  dakwaan terhadapnya malam tadi.

Khairy juga menjelaskan, sektor swasta sudah bermula berbincang dengan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) untuk bekerjasama dalam usaha pemberian vaksin.

Menurut Ahli Parlimen Rembau itu, apabila kerajaan memulakan vaksinasi fasa ketiga untuk rakyat keseluruhan, vaksinasi itu akan dibuka kepada pihak swasta dan ini akan dipercepatkan dengan kerjasama syarikat-syarikat besar yang akan terlibat.

“Perkara ini sudah berada dalam rancangan kita tapi sebelum itu kita nak selesaikan dulu vaksinasi untuk warga emas dan golongan OKU dan pada Jun nanti kadar vaksin akan meningkat mempercepatkan pemberiannya,” katanya. -:

 

 KIRA UNDI PUN

AKAN SALAH

KAH KAH KAH

NAK BUAT

MACAM MANA

BUKAN BELAJAR

DI OXFART

KAH KAH KAH

MALAY STUDY UM 

KAH KAH KAH 

TAPI  KJ

DI OXFART

 PUN  HANYA 

BELAJAR PPE

KAH KAH KAH  

PPE SAMA MACAM 

 MALAY STUDY 

JUGA
KAH KAH KAH

KAH KAH KAH