Jumaat, 5 Januari 2018

TERLALU BERAT


BIK MAMA

TERLALU BERAT

UNTUK 

DISELAMATKAN

KAH KAH KAH


Sejak beberapa tahun  kebelakangan ini boleh di katakan seluruh anggota polis wanita lawa lawa dan pembawakan yang menarik. Mungkin sejak Gerak Khas ditayangkan wanita  PDRM juga lebeh Glamor.Seorang rakan dari luar negara pun ada menyatakan anggota polis wanita kita sunggoh menawan...slim.chantek.peramah

Lain pula bagi anggota PDRM lelaki.Pada tahun 2016 PDRM  melancharkan Program  Trim and Fit kerana ramai anggota terlalu gemok.Malah Commissioner  Datuk Seri Zulkifli Abdullah mewajibkan anggota polis lulus ujian kechergasan kalau nak  naik pangkat.Malah IGP sekarang pun  pernah memberi amaran semasa beliau menyandang Pengarah Jabatan Pengurusan bahawa PDRM tidak bertolak ansor dengan obesiti di kalangan anggota polis. 

Adapun ketiadaan polis wanita yang amat gemok menimbulkan masalah. Pada 18 December lepas  Latehan Polis  PRU diadakan.  Sampai ada lakonan lakonan selamatkan PM  guna helikopter.Mungkinkah kerana tiada polis wanita yang gemok...lakonan hanya memaparkan PM seorangg saja diselamatkan.

Besar kemungkinan anggota polis yang gemok di tugaskan  ke Tanjong Gemok,Kuala Rompin.

Di Port Dickson pun ada suatu kampong Tanjong Gemuk.

SLIM KAH KAMU 
MACHAM ZIANA ZAIN
 SEBELUM KAMU DI SLIMKAN

-----------------

KAKI GORENG
GORENG
Bang TT..menyesalnye aku ambik ijazah arkeologi kat universiti malaya itu ari. Kalo aku tau ostard kuntau ni terer bidang arkeologi..baik aku berguru ngan dia ajer. 
on INI KES BERAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/5/18

---------------

SATU INGATANINGATAN
-----------------

HARAM
HARAM
------------------

TAMBANG FERI NAIK

TAMBANG NAIK
kalo tambang feri naik tetiba, sila report kat ppim..ppim ada soldadu2 sado yg berani..suh ppim buat sidang media..suh ppim rakam video..hang main alor setaq kepala hang aku putaq..dragon 9 apa cite? zahid komidi dah cover wang pedahulaun ke ..senyap je.. on 
NYAHKAN NAJIB - EKONOMI PULIH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/4/18-----------------

DARI FACE BOOK
FACE BOOKMAO MAHATHIR ?
Dunia pasca moden ini memang pelik mengila sekali. Rumah Putih Trump makin menjadi Studio UnRealiti.
Sekarang kita berdepan dengan Mahathir yang menjelma sebagai Mao.
Ini penulisan Hisham Tukar Tiub.
Mungkin kah pembaharuan akan menjelma selepas berMimpi diSiang Hari ?Comments
Mohamad Naser Osman Thts being dynamism. Dont u think so?
LikeShow more reactions
Reply18 mins
-------------------

DALAM MASA LIMA TAHUN
INGATAN
DALAM MASA

LIMA TAHUN

JIKA NAJIB

TIDAK DINYAH

TANAH MELAYU

AKAN MENJADI

TANAH JAJAHAN

CHINA MERAH


-----------------------

MANUSIA SOMBONG ANGKUH

AMARAN
UMAT MANUSIA

KITA SEMUA

SOMBONG RAKUS

ANGGKUH

KITA  WAJIB

BAYAR

HARGANYAOceans suffocating as huge dead zones quadruple since 1950, scientists warn

Areas starved of oxygen in open ocean and by coasts have soared in recent decades, risking dire consequences for marine life and humanity

Ocean dead zones with zero oxygen have quadrupled in size since 1950, scientists have warned, while the number of very low oxygen sites near coasts have multiplied tenfold. Most sea creatures cannot survive in these zones and current trends would lead to mass extinction in the long run, risking dire consequences for the hundreds of millions of people who depend on the sea.
Climate change caused by fossil fuel burning is the cause of the large-scale deoxygenation, as warmer waters hold less oxygen. The coastal dead zones result from fertiliser and sewage running off the land and into the seas


---------------------

EDI WANG MENANG TAK BERTANDING


MUSTAHIL

NAJIB ADA

RANCANGAN


Hadi bakal hilang kerusi sendiri akibat salah perancangan

PERANCANGAN yang dibuat oleh Presiden PAS Abdul Hadi Awang untuk Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) boleh menyebabkan beliau kehilangan kerusi Parlimen dan negerinya di Terengganu, dedah satu kajian.

Kajian itu mendapati, tindakan Hadi untuk membawa PAS bertanding tiga penjuru menentang Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Harapan (PH) bakal membawa bencana kepada partinya.KAJIAN SILAP

NAJIB LETAKKAN

ORANG GILA

DI MARANG

CALON PAKATAN

DITANGKAP SPRM

CALON NAJIB

DIBATALKAN

EDI WANG

MENANG

TAK BERTANDING

KHALAS


----------------------

HARAM

HARAM


-------------------

TANGKAP NAJIB UTANG SELESAI

UTANG
NAJIB REMBAT

2.5 BILION

CUBA FIKIRKAN

JIKA SEMUA

PENGHUTANG

TURUN KE JALAN

BANTAH HUTANG

Graduan tanggung hutang RM70,000


KUALA LUMPUR - Dijanjikan peluang pekerjaan selepas menamatkan pengajian di peringkat ijazah, itu antara modus operandi sebuah kolej swasta di utara semenanjung bagi menarik lebih ramai melanjutkan pelajaran di institusi pengajian tinggi swasta (IPTS) itu.

Namun, ia hanya tinggal janji apabila graduan IPTS itu terpaksa menanggung hutang pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) berjumlah RM70,000.

Bekas pelajar kolej berkenaan, Noraini Muslim, 26, mendakwa, pihak pengurusan kolej menolak sejumlah yuran pembiayaan pengajian bagi setiap semester, dengan alasan kos pentadbiran antara kolej dan PTPTN.

“Pinjaman untuk program ijazah dan diploma saya berjumlah RM70,000. Satu semester saya dapat RM8,000 dan jumlah yuran pengajian kira-kira RM3,000, sepatutnya saya dapat RM4,500.


ROSMAH REMBAT

JHO LOW REMBAT

TU PASAL

BUJET PELJARAN

LINGKUP

TERANJANGKAN

NAJIB

TANGKAP JO LOW

UTANG BERES

MUSTAHIL TIDAK

FAHAM INI

-----------------

LIHAT BACA DAN FAHAMI

Mengepung kota dari desa

 Hari ini, 9:00 am      Hari ini, 10:00 am
ULASAN  | Pada tahun 1934 Parti Komunis China (PKC) telah dibantai teruk oleh soldadu Kuomintang di bawah pimpinan General Chiang Khai-shek. Mao Zedong yang mula memimpin parti telah membawa saki-baki ahli parti mengundur ke pendalaman Yenan - Utara China
Read more at https://www.malaysiakini.com/news/407602#HJXgKw7eOpReiLqx.99


Dr Mahathir sebagai calon PM, mengepung kota dari desaPADA 1934 Parti Komunis China (PKC) dibantai teruk oleh soldadu Koumintang di bawah pimpinan Jeneral Chiang Khai-shek. Mao Zedong yang mula memimpin parti membawa saki baki ahli parti mengundur ke pendalaman Yenan, utara China.

https://www.themalaysianinsight.com/bahasa/s/30882/Mahathir bantu Pakatan Harapan mengepung kota dari desa


Pada tahun 1934 Parti Komunis China (PKC) telah dibantai teruk oleh soldadu Kaomintang di bawah pimpinan General Chiang Khai-shek. Mao Zedong yang mula memimpin parti telah membawa saki-baki ahli parti mengundur ke pedalaman Yenan – Utara China.
https://malaysiadateline.com/mahathir-bantu-pakatan-harapan-mengepung-kota-dari-desa/
ORI


MENGEPONG KOTA
DARI DESA

Pada tahun 1934 Parti Komunis China (PKC) telah dibantai terok oleh soldadu Koumintang dibawah pimpinan General Chiang  Khai-shek.  Mao Zedong yang mula memimpin parti  telah membawa saki baki ahli parti mengundur ke pendalaman  Yenan - Utara China.

Dari Yenan Mao menulis taktik dan stratiji untuk ahli-ahli parti. Dari Yenan lahir tulisan bertajuk Mengepong Kota Dari Desa. Ini adalah lakaran stratiji politik dan militer yang diajukan oleh Pengerusi Mao. Berpedomankan stratiji ini Mao  dan PKC akhirnya telah berjaya mendirikan Republik Rakyat China pada 21 September 1949.

Saya mengambil babak perjuangan  Mao ini kerana ianya berkait rapat dengan iklim dan suasana politik tanah air kita pada masa ini.

Pada PRU13 dahulu kita melihat ombak besar rakyat yang telah bangun untuk menghumbankan Najib dan United Malays National Organisation. Pakatan Rakyat telah mendapat 52% undi rakyat. Dimana-mana pun  dalam dunia ini jika  sesebuah parti telah mendapat lebih dari 50% undi maka parti itu akan mendirikan kerajaan.

Ini tidak berlaku di Malaysia. Kemenangan Pakatan Rakyat telah disonglap oleh Najib. Pakatan Rakyat telah dinafikan hak  ke Putarajaya. 

Dengan menggunakan PRU13  sebagai rujukan -   pada PRU14 ini jika ombak yang sama berlaku maka Pakatan akan menubuhkan kerajaan baru. Tapi dengan satu syarat. Wajib ada lonjakan sokongan 3 ke 5 peratus sokongan baru dari Bani Melayu.

Dalam politik Malaysia kunci perubahan ialah Bani Melayu. Tanpa Bani Melayu sampai kiamat pun Malaysia tidak akan berubah. Justeru Pakatan  wajib mendapatkan  sokongan undi baru dari  Bani Melayu.

Jeng. Jeng. Jeng. Justeru saya mengajukan pandangan dari awal lagi  agar Mahathir Muhamad dicadangkan sebagai calon Perdana Menteri. Ini dalam usaha untuk mendapatkan sokongan penambahan 3 ke 5 peratus undi Melayu.

Kenapa saya berkata sademikian? Apa  sebab musabab yang meyakinkan saya untuk mengajukan pandangan sademikian?

Jawabnya bukan kerana dedak. Jawabnya bukan saya dijanjikan  kerusi DUN  Gombak atau Ampang.  

Saya mengajukan cadangan ini kerana saya telah melalui sekolah rakyat. Pada awal tahun 2017  yang lalu saya telah dijemput oleh YB Raub - Ariff Sabri untuk datang beceramah ke Felda Tersang. Turut  sama berceramah pada petang itu ialah YB Tony Pua dan YB Kashturi Patto. Dua sosok ini adalah gedebe dari Parti DAP.

Jeng. Jeng. Jeng. Dalam dewan tempat kami berceramah hanya 17 orang yang datang. Lapan orang ahli DAP dari pekan Raub. Bayangkan. Bayangkan. 

Bayangkan kami datang dari jauh tapi hanya dapat memberi pencerahan kepada  17 orang. Saya tidak kecewa kerana saya belum pernah ada peluang berucap di Felda Pahang. Maka untuk saya ini ‘memecah ruyung’.

Pada sebelah malam hujan turun. Ceramah kami tak sampai 10 orang yang hadir. Ini kegagalan maha hebat. Lebih gagal dari Hari Gagalis 14 Febuari.

Cilaka betul. Beberapa bulan kemudian saya terbaca berita Dr Mahathir beceramah di Felda Taib Andak. Ribuan  yang turun. Kemudian Dr Mahathir berceramah di Felda Jenga 8. Ribuan warga Felda turun.

Lalu saya ulang baca tulisan Mao. Maka saya yakin  inilah maknanya mengepong kota dari desa. Maka saya yakin tugas suci aktivis Pakatan pada  ketika ini ialah mengepong kota dari desa.

Wilayah kota, bandar dan pekan kecil - semi urban/semi rural - telah lama berkiblat ke arah Pakatan Harapan. Warga kota dan pinggir kota telah siap siaga untuk sekali lagi menerajang Najib dan Rosmah. Warga kota telah lama menonggengkan bontot ke muka Najib dan Rosmah.

Yang masih menyokong Najib dan Rosmah hanyalah warga kampong dan warga Felda. Justeru mengepong kota dari desa adalah stratiji yang ampoh untuk ke Putrajaya.

Sosok yang boleh membuka jalan ke kampong dan Felda bukan YB Tony Pua, Bukan YB Ariff Sabri , bukan Mat Sabu, bukan YB Eli Wong, atau YB Sivarasa atau YB Azmin Ali. Jauh sekali Tukang  Hasut Hishamuddin Rais. 

Kereta kebal  T-14 Armata Rusia yang dapat memecah tembok batu kota Felda bernama Mahathir Muhamad. Keupayaan Mat Sabu hanya ke tahap Ito dan Aishah. Banyangkan hanya Mahathir yang dapat menawan hati Cik Siti dan Kak Sheila. Hanya rempah rampai Mahathir Muhamad yang dapat menjerut masakan Chef Wan. 

Apakah kita terlalu Lokman Adam untuk memahami ini semua? Apakah  Azwan Bro telah menjanjikan kita kerusi hingga kita gagal  mentafsir fakta dihadapan mata? 

Kalau saya ditangkap dipenjara dan dihantar ke Kamunting - saya tetap mencadangkan nama Mahathir.

Yakinlah pilihan pertama saya ialah Anwar Ibrahim. Sosok inilah yang paling tepat untuk memimpin  Malaysia pada tahap ini. Tetapi terimalah hakikat sosok yang saya pilih dan paling afdal masih dalam penjara. Apakah kita masih Lokman Adam untuk memahami fakta ini? Atau fikrah kita telah setaraf dengan   Azwan Bro?

Wajib juga saya beritahu disini apabila saya mencadangkan nama Mahathir  dalam fikrah saya ialah umur Mahathir. Umur Mahahir yang lanjut ini memberi harapan kepada calon masa depan saya  yang bernama Anwar Ibrahim.

Apabila Anwar dibebaskan dan kembali  aktif - mungkin telah berumur 75 tahun. Maka saya akan berhujah bahawa pada satu ketika dahulu saya telah menyokong sosok yang berumur 92 tahun. Umur Anwar Ibrahim 75 tahun ini - no big deal. 

Malah apabila Duterte dan Donald Trump - yang telah melintasi 70 kali Hari Krismas - menang dalam pilihanraya saya cukup gumbira. Malah saya telah menghantar  SMS kepada anak Anwar megalu-alukan kemenangan Duterte. Mungkin anak Anwar ini tidak faham apa makna disebalik SMS saya itu.

(Hang faham atau tidak apa yang sedang aku buat ini? Atau hang dah jadi Lokman Adam? Atau hang dapat dedak dari Azwan Bro?)

Wajib saya berkata jujur disini. Ada satu pekara yang  telah saya hitam putehkan  beberapa  kali dalam tulisan saya. Pekara ini ialah tentang kesilapan dan kesalahan Mahathir.

Jenayah Mahathir yang maha berat untuk saya bukan  rasuah. Bukan kerana beri projek pada kroni? Bukan kerana Operasi Lalang? Bukan kerana menangkap para Reformis? Bukan. Bukan. Bukan.

Untuk Hishamuddin Rais - kesalahan Mahathir yang paling besar ialah menafikan Bani Melayu mendapat pimpinan dari  Musa Hitam, Tengku Razaleigh dan Anwar Ibrahim. Untuk saya inilah jenayah besar Mahathir.

Untuk memahami surah jenayah ini saya bawa pembaca  ke hujung minggu diakhir  Jun 2017 yang lalu. Pada hari itu  saya telah berpeluang makan tengah hari dengan Husam Musa di Temerloh Pahang. 

Sesudah petai dan patin tempoyak saya membuka surah untuk menghasut Husam agar menerima Mahathir Muhamad sebagai calon Pedana Menteri jika pakara ini diperlukan. 

Calon PM ini untuk saya hanya untuk mengolah persetujuan orang ramai agar datang ke lubuk Pakatan. Saya sedar malah saya pernah berpendapat bahawa - kerbau belum dibeli - tidak berguna kita  bergaduh sesama sendiri  tentang dimana hendak kita kandangkan kerbau ini.

Tetapi hakikatnya dalam politik pengudian atau  electoral politic  perlu dicadangkan  nama si Polan Si Polan sebagi PM atau Menteri untuk mengolah persetujuan orang ramai.

Pada petang itu di Temerloh saya berhujah jika kita terima Mahathir ini bermakna kita kembali  ke landasan  asal  politik Malaysia  sebelum 1998 - sebelum Anwar disingkir. 

Malaysia kembali  untuk melihat gandingan lama Mahathir/Anwar untuk memimpin Malaysia. Jika ini berlaku  saya akan bersenang  hati  kerana Bani Melayu tidak dinafikan pimpinan Anwar Ibrahim. 

Kenapa saya gila sangat dengan agenda kepimpinan ini?

Sejarah sedang merakamkan Pak Lah sebagai PM. Tidak perlu saya cungkil  kesah Level Four  atau  apa yang terjadi dizaman Dolah Badawi.  SEkarang ini sejarah sedang membuktikan  betapa suweynya nasib  Bani Melayu kerana dipimpin oleh dua ekor pencuri bernama Najib dan Rosmah. Inilah kepimpinan malapetaka yang menimpa Bani Melayu.

Dalam sejarah kepimpinan Bani Melayu kita melihat bagaimana  dengan licik Inggeris telah menafikan Bani Melayu dari dipimpin oleh Ahmad Boestamam,  Burhanuddin Helmi, Pak Sako,  Rashid Maydin atau Abdulah Sidi. 

Mahathir Muhamad yang saya cadangankan kepada Husam di Temerloh  pada hemat saya sedang cuba mengembalikan  Malaysia ke landasan yang betul. Mahathir kini telah sedar yang dirinya telah tersilap kerana menafikan Bani Melayu dari kepimpinan Anwar Ibrahim. 

Justeru kereta kebal T14 Armata buatan Pakatan Harapan sedang bergerak mengepong kota dari desa untuk sampai ke Putrajaya. Amin. 

--------------------

JANGAN SALAHKAN BRITISH


JANGAN
bro..sila jgn salahkan british..kalo tak kerana anak2 raja, anak2 sultan atau raj2 melayu sendiri yg tergila2kan british, maka barangkali kita susah nak ditawan..lihat bagaimana sultan johor sanggup mjd tukang kutip cukai utk british dan mahu melapor diri terus kpd baginda queen tanpa melalui pesuruhjaya malaya..

SALAHKAN

dgn adanya british maka projek2 mgutip hasil negara berjalan dgn teratur dan sistematik..kalo nak harapkan org melayu islam bangunkan jalan keretapi, mbina pelabuhan memang hampeh mcm hampehnya kota bharu..hinggakan ada sultan sekarang sanggup potong giliran..lihat melyu islam kini jual tanah kat singapore? lihat melayu sekarang berlumba2 keje singapore, lihat lanun johor jual air murah kat singapore..

BRITISH

bukan org dulu kala je yg mjual malah bangsa iphone, bangsa lebai google juga membikin perkara yg sama..perang saudara disini sana pada zaman dulu kala..rebut timah reput perempuan rebut takhta..british dtg selepas semuanya mati berbunuh sesama sdiri dan umno dicipta diistana on SINGAPURA ANGLO-AMERIKAN-ZIONIS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/4/18-------------------

LAWAN PENIPUAN
MEJER ZAIDI
kalo dulu ada mejar zaidi yg berani melawan penipuan..agak2nya dikem2 tersebut ada tak soldadu2 melayu yg seberani mejar zaidi mempertahankan tanah air dari dijual kpd china? atau soldadu2 sekarang semua takut hilang pencen..

LAWAN PENIPUAN

komando2 kita tidak perlu peralatan, tidak perlu bertempur cuma dgn lafaz bismillah saja maka hilang tanah melayu digadai kpd china..bismillah dlm bahasa china mao hutang..dont worry, soldadu hanya mengikut arahan..tak perlu fikir tak perlu baca..kalo melawan nanti dihantar perang ke yemen atau perang melawan korea utara guna agen vx.. on 
BARU SEKARANG SEDAR?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/4/18


-----------------

SATU CADANGAN
SEKOLAH JAHAT

 NAJIB RAZAK

Nak kasi lagi glamer..apa kata kalau dinamakan SEKOLAH BUDAK JAHAT NAJIB RAZAK? on SEKOLAH HENRY GURNEY
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/5/18HOSPITAL GILA

EDIWANG

Kahkahkah bro cadangan terbaekk! Sekolah henry gurney rebranding jadi sekolah najib razak. Tambah lagi: Prime minister rebranding jadi crime minister. Prime ministers department rebranding jadi crime ministers department. Dan dan dan... Harakah rebranding jadi horrorkah. Kahkahkahkah! on 
SEKOLAH HENRY GURNEY
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/4/18PUSAT BAIKI

AKHLAK BIK MAMA

Apa salahnye ..Bila PH menang nanti kita bina sekolah budak jahat dgn nama - Sek. Budak Jahat Najib. Hospital Gila Ediwang. Pusat Pulih Akhlak Bik Mama. on 
SEKOLAH HENRY GURNEY
panglimo potaseh
on 1/4/18


I.O.N.G

masuk I.O.N.G ni..kalau keluar..ciri 2kelakuan2 yg harus terjadi dan dipantau secara serius oleh warden/cikgu...pelatih...harus...jalan kepit..kena siku..diam je...mesti tahu jenama GINCU Terkini...bila disoal..jawapan mesti lain lain.. bukan membohong..


ISKUL

tapi berlakon BODOH....dan paling wajib..HARUS TAKUBIN. bila berkelamin..untuk mengelak salah entot.....kakakakakaka...I.O.N.G adalah ISKUL OF NAJIBRY GURNEY....cilaka punya karangan....kakakakakakaka on 
SEKOLAH HENRY GURNEY
Publish | Delete | Spam
DIDI KOTA BELUD

on 1/4/18

-----------------

JADI ABDI

ABDI
Apa kata Bila PAS perintah nanti kita guna sistem hamba abdi.. Yg itam2 mcm geng Azeez kita jadikan hamba abdi. on 
MEMBURUH CARA ISLAM PAS
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 1/4/18
---------------

HARAM

HARAM


Cerita byk la kau tt. Sekarang dah masuk suku pertama thn 2018. PRU pun dah dekat. Bila mau turun rayakan demokrasi di jalanan? Dah ada tarikh ke belum? on 
TURUN KE JALAN RAYA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/5/18
----------------