Jumaat, 10 Mei 2019

WOW - INI HEBAT MENARIK
HEBAT MENARIK
----------------- -----------------

LANUN BUGIS

KAH KAH KAH
APA JADI

 DENGAN

SETIAKAWAN 

LANUN BUGIS

KAH KAH KAH
LANUN BUGIS 

SUDAH TAKUT

KAH KAH KAHSultan Selangor gantung darjah kebesaran Najib, Rosmah

SULTAN Selangor menggantung darjah kebesaran yang dikurniakan kepada bekas perdana menteri Najib Razak dan isteri Rosmah Mansor susulan tuduhan kes jenayah yang sedang mereka hadapi di mahkamah, kata Setiausaha Kerajaan Selangor Mohd Amin Ahmad Ahya.

Darjah kebesaran itu digantung berkuat kuasa 6 Mei lalu sehingga perbicaraan selesai, termasuk proses rayuan sekiranya ada, kata Mohd Amin dalam satu kenyataan, hari ini.

“Penggantungan gelaran dan penggunaan Darjah Kebesaran yang dikurniakan oleh DYMM Sultan Selangor ini akan disemak semula setelah kes dimuktamadkan di Mahkamah,” kata Mohd Amin dalam kenyataan itu.


BILA TAKDA

KUASA

BANGLA PUN

BERANI BERAK

ATAS KEPALA----------------

TAHNIAH - SALUT CHELSEA
TAHNIAH!

SALUT

PADA YANG BERANI

Chelsea Manning released after 62-day confinement in jail

However, the former army intelligence analyst was served a new subpoena ordering her to appear before another grand jury
Chelsea Manning has been released from jail after 62 days of confinement for refusing to testify before a grand jury.

The former army intelligence analyst, who leaked hundreds of thousands of state secrets to WikiLeaks in 2010, was released from the William G Truesdale adult detention center in Alexandria, Virginia, on Thursday after the grand jury she had defied expired.

But her liberation may yet be short-lived. According to her lawyers, even before she walked free, she was issued with a new subpoena ordering her to appear before another grand jury – possibly as soon as 16 May.

Manning’s two-month stint in custody bore echoes of the seven years she spent behind bars on a 35-year sentence for leaking one of the largest stashes of US state secrets in history. As with her military imprisonment, she served some of her jail time in solitary confinement.

SEKARANG


DULU


--------------------

TSELAMAT BERBUKA - TARAMASALATA


HARI KE LIMA

DAH MASUK HARI KE LIMA
KUALA LUMPUR NYAMAN
TIDAK PANAS TERIK
BERANGIN RINGAN

GUA BELUM BERJALAN
KE  BAZAAR RAMADAN LAGI
ESOK AKAN MULA
CAI CARI TEMPAT MAKAN


HARI INI GUA BERBUKA
APA YANG GUA ADA KELMARIN
ADA BUAH MANGGA
GULAI IKAN
ROTI KERING
TAPI ADA SPESIAL
TARAMASALATA

INI MAKAN KETIKA GUA
BETUL BETUK  MISKIN
SIMPAN  DUIT
 UNTUK TENGOK WAYANG
-----------------

BODOH BIN TAKUTBODOH BIN TAKUT

Apa lagi Mail? Jawab la....! Mana ko punya kuasa? Kan ko bijak pandai. Bukan takat ko aje, habis atok ngan keturunan ko kene londeh kerana kebijaksanaan dan lagak keheroan ko.. Mana pegi Bangsa Johor ciptaan ko masa ko kena londeh ni Mail? Ini ni jadinya kalo memandang rendah minda rakyat. Sila la jawab fakta atau auta dakwaan Tamrin tu. Kah kah kah 
on
 BUDAK BODOH 
KENA TIBAI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/10/19

kalau
---------------

GET LOST
GET LOST

kahkahkah PADU!! 
hanya satu perkataan shj utk gambarkan tulisan tamrin ni. hidup bermewah mewahan dengan peluh dan airmata rakyat. org mcm ni boleh GET LOST! biaya team bola jdt yg mahal tu pun hasil duit curi pasir.. 
lagi mau berlagak! kahkahkah tapi bab nak bakar istana tu mmg best. potong stim betul la madey masa tu. kahkahkah 
on 
BUDAK BODOH
 KENA TIBAI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/10/19

ada

--------------------

BERSENDIRI BUKAN TANPA SEX
BERSENDIRIAN

 BUKAN

TANPA SEX
Gagalis Terulung adalah Gagalis 
di dunia sampai ke Akhirat.... 
Jangan putus asa Jadikan diri Gagalis... 
Selamat Berpuasa!!! 
on 
SANA TU DIMANA?
Publish | Delete | Spam
giorgio
on 5/10/19

kahk


---------------------------

WOW INI HEBAT

WOW INI HEBAT

- Dan mereka dilayani oleh anak-anak muda lelaki yang sentiasa beredar di sekitar mereka, (yang cantik parasnya) seolah-olah anak-anak muda itu mutiara yang tersimpan dengan sebaik-baiknya.-  (Surah At Tur 52:24) 
Err.. bidadari pon dianggap bagaikan mutiara.. Samaada anak2 muda lelaki tersebut adalah utk Pedo-Sex kaum wanita ataupun ia adalah utk Pedo-Gay-Homo-sex kaum lelaki... amacam TT? on 
LELAKI DAPAT BIDADARI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/10/19

Ha h


----------------------

TINDAKAN POLITIK

TINDAKAN POLITIK
BILA KAMU TELAH MELIHAT PEKARA ITU
ERTINYA KAMU TELAH NAMPAK

BILA KAMU TELAH NAMPAK
KAMU TIDAK BOLEH SENYAP MEMBISU

SENYAP MEMBISU
ADALAH TINDAKAN POLITIK
SAMA SAPERTI  BERSUARA
DARI YANG  NAMPAK

KAMU TIDAK BOLEH ANGGAP
 DIRI KAMU
MURNI JUJUR
KERANA KAMU SENYAP MEMBISU

HIDUP ADALAH 
MEMBUAT KEPUTUSAN
UNTUK BERTINDAK


----------------------

JUAL KISMIS
JUAL KISMIS
Jual igama melalui GLC .. bila GLC tutup masuk pulak ke surau ..alamat kembong jemaah surau togok air doa ..kismis doa ..kalau lah Saudagar Igama ini boleh dirembat depan odian ..aman dunia. 
on 
PENJUAL AGAMA 
BERTAMBAH
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 5/9/19

Ini t

----------------

BUKTI NAJIB TIPU

GUA UDAH BILANG

NAJIB TIPU 

TU PASAL KITA

SEDIA  TURUN

KE JALAN RAYA

SPR akan ambil tindakan dakwaan bantu BN pindah pengundi tentera


SURUHANJAYA Pilihan Raya (SPR) akan mengkaji tuduhan beberapa pegawainya membantu Barisan Nasional (BN) sebelum Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) berhubung pembinaan kem tentera untuk memindahkan pengundi bagi menambah sokongan di kawasan tertentu, kata pengerusinya Azhar Azizan Harun.

“Kita perlu melihat laporan penuh terlebih dahulu sebelum membuat keputusan mengenai langkah seterusnya,” katanya kepada The Malaysian Insight hari ini.

“Ia terlalu awal untuk memutuskan apa-apa sementara menunggu laporan itu,” kata Azhar, yang mengambil alih sebagai pengerusi SPR selepas PRU14 pada September 2018.

Laporan mengenai pertukaran tanah yang melibatkan Kementerian Pertahanan (Mindef), akan dibentangkan oleh menteri Mohamad Sabu di Dewan Negara esok.

Menurut laporan yang dilihat oleh The Malaysian Insight, SPR berpakat dengan Mindef untuk memindahkan pengundi tentera menjelang PRU14 tahun lepas.

Ini melibatkan pembinaan empat kem di Bera, Segamat, Paloh dan Hutan Melintang,

SPR ketika itu diketuai Mohd Hashim Abdullah yang memutuskan bersara dua bulan selepas pilihan raya 9 Mei tahun lepas yang menyaksikan perubahan kerajaan. Tempoh perkhidmatan Hashim pada asalnya dijangka berakhir pada Ogos 2020.

Semua pesuruhjaya SPR yang lain juga meletak jawatan.

Laporan itu berdasarkan audit khas oleh bekas ketua audit negara Ambring Buang yang ditugaskan oleh pentadbiran Pakatan Harapan menyiasat urus niaga meragukan di bawah pemerintahan sebelumnya, bermula dengan Mindef.

Dalam pilihan raya terakhir, reformasi pilihan raya Pakatan Bersih 2.0 mendapati pengundi tentera dipindahkan dan keluar dari tiga kawasan pilihan raya sebelum pilihan raya.

Timbalan Pengerusi Bersih 2.0 Shahrul Aman menyatakan seramai 1,079 pengundi tentera dipindahkan ke kem Segamat di Johor, 1,234 ke kem Bera di Pahang dan 1,411 ke kem Hutan Melintang di Perak.

Segamat ketika itu dipegang oleh Dr S Subramaniam daripada MIC, yang merupakan bekas menteri kesihatan, tetapi gagal mempertahankan kerusinya pada PRU14.

Bera berjaya dikekalkan oleh Ismail Sabri daripada Umno, manakala kem Hutan Melintang di Bagan Datuk, bekas timbalan perdana menteri Ahmad Zahid Hamidi masih menjadi ahli Parlimen. – 8 Mei, 2019.


KALAU SAH

TIPU WAJIB

BATAL KERUSI

BUAT PRK

HAJAR PARTI

KETUANAN 

MELAYU

BIAR MAMPOOS

-------------------

BUDAK BODOH KENA TIBAI
SEPERTI  CACING  KEPANASAN

SULTAN  - " GET  LOST "

Tamrin  Ghafar

Ahad - 05/05/19
( 1 -  31 )

1.  Jika sekiranya Tun Mahathir Mohamad selaku Perdana Menteri tidak bertegas berhubung sekeping tanah di Bukit Chagar,  Johor, sudah pasti kos pembinaan  Sistem Aliran  Transit atau Rapid Transit System ( RTS ) akan meningkat lagi  sekurang - kurangnya sebanyak  RM500 juta.

2.   Tanah ini asalnya kepunyaan Negeri atau State Land tetapi telah diberi kepada Kerajaan Pusat dalam tahun 2012 dengan cara tukar ganti.

3.  Mengikut bebagai laporan media,  hanya 2 hari selepas  beberapa perbincangan  termasuk yang diadakan dengan Sultan Johor, tanah tersebut telah berpindah tangan dari Tanah Kerajaan Pusat menjadi kepunyaan Sultan.

4.  Katanya bagi mendapat sokongan Sultan secara terbuka menjelang pilihanraya umum yang baru lepas, tanah seluas 4.5 hektar itu yang telah dirancang bagi projek RTS diberi kepada Sultan secara PERCUMA oleh Najib.

5. Justeru mengatakan beliau TIDAK TAHU  MENAHU  pun tanah 'miliknya' itu akan di bina RTS adalah suatu pembohongan yang tidak boleh diterima oleh akal yang waras.

6.  Amat mustahil  semasa perbincangan di antara  Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat atau SPAD  dengan Sultan, langsung tidak disentuh berkenaan tapak pembinaan, keluasan tanah dan sebagainya.

7.  Sebenarnya penglibatan  Sultan di dalam perlaksanaan projek RTS dan projek lain TIDAK  PERLU dan TIDAK  BOLEH kerana ia adalah   tanggungjawab Pentadbiran, apatah lagi ianya bercanggah dengan Perlembagaan Negara yang melarang Sultan mencampuri hal ehwal Pentadbiran.

8.  Itulah akibat  apabila Sultan tersebut tahu dimana tapak RTS akan dibina, maka dalam tempoh 2 hari sahaja selepas dipersetujui tanah tersebut dipindahmilik kepada Sultan TANPA PEDULI akibat perbuatan tersebut.

9.  Kini tak sampai pun 24 jam selepas Perdana Menteri membuat ugutan, tiba - tiba Sultan cuba menunjukan beliau  seorang pemurah (???) dengan rela hati memberi kawasan tersebut secara percuma kepada Kerajaan Pusat sedangkan umum tahu tanah yang bernilai RM500 juta itu telah diberi secara percuma  kepada beliau oleh Najib; ini satu lagi drama yang dilakukan.

10.  Mungkin ketegasan Tun Dr. Mahathir itu membuatkan  beliau dan anaknya 'Seperti Cacing Kepanasan'.

11.  Bagi kepentingan umum, khasnya  Bangsa Johor atau rakyat Johor, Kerajaan Negeri HARUS mengeluarkan senarai tanah, projek sama ada sah atau melanggar undang - undang seperti penjualan pasir secara berluasa kepada Singapura, bauksit dan penglibatan beliau secara terus atau proksi di dalam mana-mana perniagaan di negeri itu; ini termasuklah sebidang tanah yang luas di Bandar Maharani, Muar untuk pembangunan, tanah Kuarters TNB di Stulang Laut yang dibeli dengan setengah nilai pasaran (value) kemudian dijual kepada pemaju Singapura, tanah perladangan kira-kira- kira 50 ribu ekar.

JCorp Bhd dan anak-anak syarikatnya pula TERPAKSA membantu menampung kos bola JDT.

Bagi mengelakkan sebarang keraguan, Kerajaan negeri juga perlu menyenaraikan tanah-tanah dan lain-lain termasuk jumlah kenderaan yang TIDAK BERBAYAR CUKAI import dan cukai jalan  yang TELAH DIPULANGKAN atau DIBERI secara percuma dan jumlah cukai kereta yang dibayar diumumkan.

12.  Baru - baru ini saya dikejutkan apabila membaca dan menonton video kenyataan yang dibuat oleh Sultan Johor pada bulan March 2017 ( sila lihat lampiran ).

13. " Get Lost "  yang membawa maksud " Sila Berambus " ;  ayat ini  biasanya  di gunakan oleh kaki rambu seperti Mat Rempit dan Mat Pit ( kaki dadah ) dan orang India di estet yang mabuk todi saja, BUKAN keluar dari mulut seorang Bangsawan yang bergelar Sultan.

14.  Lazimnya mereka yang telah diberi peluang duduk di dalam istana tambah pula dipertanggungjawabkan sebagai Ketua Agama Islam negeri, sepatutnya cukup berhemah dalam berkata-kata atau mengeluarkan kenyataan.

15.  Bagaimana seorang Sultan nak mendidik anak dan ahli keluarganya dengan baik sedangkan dia sendiri tak ubah seperti  'Ketam Mengajar Anaknya Berjalan Lurus’?

16.  Mungkin akibat sifat tamak  dan benci terhadap Tun Dr. Mahathir, di tambah pula dengan berbagai jenis dedak  maka ayat  'Get Lost'  itu dengan mudah terpacul dari mulut seorang Sultan.

17.  Inilah akibat nya apabila Sultan dan bakal penggantinya TIDAK mempunyai kelayakan pelajaran yang baik, tidak seperti Raja Nazrin, Sultan Perak dan beberapa Sultan lain yang  menjadi kebangaan rakyatnya; mereka tahu peranan dan amat menghormati Perlembagaan dan Undang - Undang Negara dan mempunyai akhlak dan sopan santun yang boleh dicontohi dan diteladani; sebaik-baik Sultan biarlah yang berilmu dan berakhlak mulia.

18.  Bapa Sultan Johor sekarang iaitu Sultan Mahmood Iskandar adalah PUNCA UTAMA mengapa Perlembagaan Negara TERPAKSA di pinda sebanyak 2 kali oleh Kerajaan UMNO / BN pimpinan Datuk Seri Dr. Mahathir sebagai Perdana Menteri ketika itu; ia disokong sebulat suara oleh Ahli - Ahli Parlimen yang menghadiri Persidangan  Dewan Rakyat.

19.  Atas  perlindungan kekebalan ( immunity ) yang ada ketika itu Sultan Mahmood Iskandar telah menggila dengan menzalimi, mencedera malah membunuh beberapa orang rakyat sesuka hati baginda.

20.  Mengikut rekod Parlimen, Sultan Mahmood dan anaknya terlibat dengan   sekurang-kurangnya 23 kes jenayah. Wallahhualam!

21.  Sebagai salah seorang anggota EXCO Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia ketika itu saya masih ingat suara - suara berang yang mahu membakar beberapa Istana tetapi hasrat mereka tidak kesampaian apabila Dr. Mahathir sendiri menasihatkan kami agar tidak meneruskan rancangan itu.

22. Johor adalah HAK RAKYAT BUKAN HAK SULTAN, apatah lagi Sultan yang ada hari ini adalah keturunan Temenggong Daeng Abdul Rahman yang berpakat dengan penjajah British mengenepikan Sultan yang sah yang telah melantik beliau sebagai Temenggong.

23. Temenggong Daeng Abdul Rahman pula telah mewasiatkan agar anak sulung beliau, Daeng Abdullah menggantikannya selepas beliau tiada tetapi semasa Temenggong Daeng Abdullah berada di Tanah Suci Mekah, adiknya Daeng Ibrahim berpakat dengan British merampas kuasa dan mengisytiharkan diri sebagai Temenggong yang baru - justeru keturunan inilah menjadi Sultan sehingga kini.

24. Berikut adalah keturunan Sultan Johor:-

i. Temenggong Daeng Abdul Rahman.

ii. Temenggong Daeng Ibrahim.

iii. Temenggong Daeng Abu Bakar atau Sir Albert Backer.

iii a. Menggelarkan diri sebagai Maharaja Johor.

iii b. Dengan persetujuan Queen Victoria, England menukar gelaran sebagai Sultan Johor dan mengisytiharkan keturunan beliaulah yang akan TERUS menjadi Sultan Johor selagi ada bulan dan matahari.

iv. Sultan Ibrahim - yang tidak mahu Merdeka dan sebaliknya mahukan British terus menguasai negeri itu.

v. Sultan Ismail - menggantikan anaknya Mahmood dengan Abdul Rahman sebagai Tengku Mahkota Johor kerana mencedera, menzalimi dan membunuh rakyat sesuka hati.

vi. Sultan Mahmood - pernah menjadi Agong.

vii. Sultan Ibrahim - kini.

viii. Ismail, TMJ bakal Sultan.

Berlandaskan kepada beberapa fakta di atas, adakah Sultan kini BERHAK menghalau ( Get Lost ) kepada sesiapa yang dia tidak suka?

Jawapannya ada pada rakyat Johor sendiri.

25. Sultan Johor dan anaknya harus meminta maaf dan berterima kasih kepada Tun kerana tanpa beliau mungkin Istana Bukit Serene dan beberapa Istana lain di Johor hari ini sudah menjadi tapak sejarah sahaja.

26. Tun dan rakyat TIDAK  berkonfrantasi dengan Sultan yang lain dan keluarga mereka - justeru jauh sekali terlintas di hati untuk mengenepikan Sultan dan keluarga mereka.

27. Jika sekiranya Sultan - Sultan TIDAK mampu menasihatkan Sultan Johor dan anaknya yang terlalu celupar itu, demi kebaikan adalah lebih baik Raja-Raja yang lain  mengasingkan diri dari mereka berdua.

28. JIKA  TAK  MAHU  MEMBALAS  BUDI ,  SEKURANG - KURANGNYA  INGATLAH  KEPADA  ORANG  YANG  TELAH  MENYELAMATKAN  KITA DAN GENERASI  SETERUSNYA.

29. ‘Kerana Pulut Santan  Binasa, Kerana Mulut Badan Binasa’.

30. Akhir kata, JANGAN  BIARKAN  KERANA SETITIK DUA NILA, MAKA  ROSAK  SUSU  SEBELANGA.

31. Selamat Berpuasa.

Terima Kasih.--------------------------

SANA TU DIMANA?

SANA TU DIMANA
kelmarin kau cuma puasa separuh hari, tt? 
dewata mulia raya tak marah ke? nanti kau tak dapat bidadari camno? siapa nak terangi hidup kau nanti masa di akhirat? di dunia kau jadi gagalis takkan kat sana pun nak jadi gagalis? tanya jer... kahkahkah 
on 
SELAMAT BERBUKA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/9/19

Jual--------------

AWAS DEAL MAT SONGEL


AWAS DEAL 

MAT SONGEL
TT, jangan awal hepi-hepi. Bila mat songel berkuasa nanti, buat - deal of the century -
 Lu satu, gomen satu, kocek gua tiga .... 
Yang hepi-hepi nanti, 
kak badak yang bawa birkin 
pi London shiopping. 
on 
RAKYAT GUMBIRA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/9/19

Aies j------------------

JADI BIDADARI


JADI BIDADARI
Isam, lelaki dapat bidadari, 
pompuan dapat apa? 
Pompuan dapat jadi bidadari laaa... 
on 
LELAKI
 DAPAT BIDADARI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/9/19

T-----------------

MADE IN CHINAMADE IN CHINA

Perempuan dapat VIBRATOR
 made in China. 
on 
LELAKI 
DAPAT BIDADARI
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 5/9/19

Is

----------------------

ADA LAGI BIADA LAGI BI
Bahasa melayu nih luas...
B yang di kata tak cukup lagi... 
aku tambah.... 
Bingai Bengap Baghral 
saja nak tambah B tuhhhh... 
on 
SATU PANDANGAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/10/19

Ha

----------------

DAPAT BIDADARIDAPAT BIDADARI

Kah Kah Kah 
soalan sengal apakah iini pokcik tak marah tok siak masjid talk marah hahaha perempuan dapat bidadari hahaha adakah anda seorang pondann atau gey?,jikaas feminin mendapat kemahuan bidadari sekacak Rodrigo duterte mat sabu ahmad maslan Anthony lock hishamudin rais mama juweei auww yb zuraidah akan cemburu hahaha kikiki 
azrina otman akan meerempan lari masuk neracha lagi baik hahaha jawapannya ada bidadari untuk golongan feminine dan tidak mustahil kahkah
 on
 LELAKI 
DAPAT BIDADARI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/10/19

Bahasa---------------