Jumaat, 2 Ogos 2013

KONGSI GELAP DAN KONGSI TERANG KERJA SAMA


KOMENTAR TUKAR TIUB

kenapa jenayah semakin rancak?

kerana:
perdana menteri telibat kes bunuh
menteri dalama negeri ada kes pukul
isteri menteri di danai oleh hgangster
gengster di beri derajah tan seri
gengster terlibat dalam politik

ini bukan kata kata tukar tiub
ini kata kata belas ketua polis negara


KAH KAH KAH
KAH KAH
KAH 


Peniaga emas ditembak ketika berhenti di lampu isyarat
02 Ogs 2013
KUALA LUMPUR:Seorang peniaga emas cedera terkena tembakan yang dilepaskan ke arahnya ketika kenderaannya berhenti di lampu isyarat Jalan Makmur, Pandan Indah, Selangor, hari ini.Tembak, bunuh: Purata 2 kes seminggu - KPRU

Harakahdaily02 Ogs 2013
KUALA LUMPUR:Kajian Politik untuk Perubahan (KPRU) yang membuat kajian berhubung kadar kes tembak-bunuh mendapati purata sejumlah dua kes berlaku setiap minggu sepanjang 7 bulan tahun ini.---------

BERITA POTONG STIMUPP rampas mercun bernilai RM16,000

BUKIT KAYU HITAM: Unit Pencegah Penyeludupan (UPP) Kedah merampas 40 unit mercun bernilai RM16,000 yang disimpan di sebuah kuarters guru di sini malam tadi. 

Komander UPP Bukit Kayu Hitam, Asisten Superintendan Shahidan Ladin, berkata pemeriksaan di kuarters kosong pada pukul 9 malam itu dibuat hasil maklumat awam. 
"Hasil pemeriksaan, kami menemui 40 unit mercun jenis Sunshine Firework dianggar bernilai RM400 setiap satu


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..INI BERITA POTONG STIM... kah kah kah..

kah kah kah...MACAM BERITA TAPAI TAK JADI.... kah kah kah..

kah kah kah...MACAM BERITA LEMANG MENTAH.... kah kah kah--------

JUMAAT AKHIR SEBELUM RAYA


PETANG INI
petang ini redup dan nyaman
petang ini cerah berangin
jerebu telah jauh

petang ini akan berbuka diluar

selamat berbuka puasa

MALAM KELMARIN
meleser dan menebeng
melihat dan memandang
orang membeli belah di batu road
sama sam buat sibuk
sama sama buat ramai

rata rata tak sibuk
rata rata tak ramai
rata rata tahun ini
kureeeeng


kenapa?
duit sudah habis 
ekonomi mula merundum

berbanding 2 atau 3 tahun dahulu
hari kahamis malam jumaat
sibuk sibuk dan sibuk
berasak dan berasak

tahun ini bukan lengang
ada orang tapi tak sibuk

TOWKAY KEDAI MENGELOH
nora aktivis reformasi
yang ada kedai di masjid india
membuktikan fakta bahawa tahun ini
semua merosot

dapat pulang modal
dapat sikit sikit pun okay
dah perit

kalau dulu ramai muka muka reformis
yang berdiri jual songkok
yang berdiri buka meja jual bunga api
yang bawah meja ada mercun
tumpang niaga buat duit
tahun ini semua kepala botak
tak pakai songkok

--------

BERITA TERKINI - BERITA BAIK UNTUK ANAK MUDA

GAMBAR TEKINI
EDWARD SNOWDEN
MENINGGALKAN LAPANGAN TERBANG MOSCOW
UNTUK KE PUSAT BANDAR

BERITA TERKINI
media russian telah melaporkan bahawa
edward snowden telah mendapat suaka politik dari russia
ini bermakna snowden selamat
ini bermakna snowden tidak akan dihantar pulang ke amerika
untuk di penjarakan kerana membocorkan maklumat  

snowden telah membocorkan maklumat  cia 
membocorkan maklumat ajensi keselamatan amerika

maklumat sulit ini
menunjukkan bahawa 
kuasa imperial amerika
sedang menyedut semua maklumat
dalam dunia ini
melalui e-mail internet
melalui talipon bimbit
melalui google 
melalui  yahoo
melalui face bookkenapa amerika berbuat demikian?

amerika sedang bersedia
amerika sedang merancang
untuk mengahadapi ledakan tamarod
dari rakyat amerika
dari rakyat dunia

Snowden Granted 1-year Asylum in Russia, Leaves Airport

By RT 


ANAK MUDA YANG BERANI
August 01, 2013 "Information Clearing House - "RT" - NSA whistleblower Edward Snowden has been granted temporary asylum in Russia and is allowed to enter the country’s territory.

The whistleblower has been granted temporary political asylum in Russia, Snowden's legal representative Anatoly Kucherena said, with his words later confirmed by Russia’s Federal Migration service.


NOTA
salut
salut untuk anak muda
salut untuk anak muda yang berani

------

KENAPA BEBAL SANGAT UNTUK FAHAMKOMENTAR TUKAR TIUB
kenapa susah sangat untuk difahami
polis milik gerombolan
hakim milik gerombolan
mahkamah milik gerombolan

dalam sejarah dunia ketiga
dalam sejarah bumi ini
dalam sejarah alam ini
belum ada kerajaan zalim
dijatuhakan melalui pilihan raya

tidak ada
tidak pernah berlaku

kerana pilihan raya itu
diatur
disusun
direncana
untuk memenangkan yang zalim

NOTA
tentera di mesir akan terus berkuasa
jika anak muda dan warga mesir
tidak turun ke jalan raya

ini hakikat


Kuala Brang catat kos petisyen paling tingggi, RM150,000

Harakahdaily01 Ogs 2013
KUALA TERENGGANU: Petisyen pilihan raya Dewan Undangan Negeri Kuala Brang mencatat rekod kos petisyen paling tinggi apabila pempetisyen dikenakan kos RM150,000.


JANGAN JADI BODOH

Sebelum hantar petisyen telah diingatkan pada pemimpin yang kurang puas hati terhadapi keputusan pilihanraya yang lalu, bahawa tindakan itu adalah sesia-sia. Perbuatan yang cuba dijadikan sebagai satu penyakit adalah sindrom serba salah. 

Tak lapor jadi salah, bila dilaporkan pula akan jadi salah juga. Semua orang yang benci pada kerajaan BN akan jadi serba salah. Menghantar petisyen kemahkamah pilihanraya pada asasnya memang ia melalui saluran yang betul tapi malangnya penghuni yang menguasai mahkamah itu tidak boleh dipercayai kerana masih lagi dibawah pengaruh Linggam korek...korek....korek.... 

Sejarah telah menetapkan ceritanya bahawa kewujudan lingam korek itu adalah untuk menentukan semua keputusan sebelum perbicaraan. Itu sebebnya belum pun perbicaraan dimulakan hakim telah menolak petisyen yang dihantar dengan kos yang tinggi. Dengan adanya pengaruh "linggam korek" dalam mahkamah membuatkan semua pemimpin tertinggi UMNO Baru dan pemimpin dalam suruhanjaya yang ditajanya on JANGAN BUANG MASA - SEMUA PENYEMBAH SETAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/2/13

SILA BACA KITAB RUJUKAN INI


dalam kitab ini

telah dihuraikan
tentang penipuan
yang telah
yang sedang
yang akan dilakukan oleh spr
untuk memenangkan united malays national organisation


----------

TOLAK SEMUA UNDANG UNDANG ZALIM
UNDANG-UNDANG

 ‘PENANAHAN UNTUK  PENCEGAHAN’ 

BUKAN CARA 

MEMERANGI JENAYAH

KEADILAN memandang berat tuntutan sesetengah pihak yang ingin mengembalikan hak kerajaan untuk menahan suspek dibawah Ordinan Darurat (EO) dan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

Malaysia tidak memerlukan undang-undang ‘penahanan untuk pencegahan’ seperti ini, yang boleh disalahgunakan oleh kerajaan. Lebih-lebih lagi pada masa kini, di mana kepercayaan rakyat kepada institusi-institusi awam adalah amat rendah, dan pendapat awam adalah sangat berbelah-bahagi.

Pihak yang ingin mengembalikan undang-undang ini telah mendapat sokongan daripada sesetengah individu penting didalam kerajaan. Mereka berpendapat, rang undang-undang ini diperlukan untuk menangani kadar jenayah yang kian menular.

Mereka juga berhujah bahawa, sebahagian besar aktiviti jenayah yang melibatkan keganasan telah dilakukan oleh tahanan yang dibebaskan selepas pemansuhan EO.

Kami mempertikaikan pandangan tersebut kerana tiada bukti kukuh yang mengaitkan pemansuhan EO dan ISA kepada kadar jenayah ganas yang kini semakin menular. Tanpa bukti kukuh, hujahan pihak-pihak yang ingin memperkenalkan balik EO dan ISA, adalah hanya pandangan semata-mata.

Kami juga ingin mempersoalkan, mengapa anasir-anasir jenayah ini tidak boleh ditahan dan didakwa mengikut  ketetapan undang-undang yang sedia ada?

Mengapa pihak berkuasa berpendapat bahawa hanya penahanan tanpa perbicaraan - yang biasanya hanya digunakan pada zaman darurat - boleh menangani jenayah ganas? Apakah yang menghalang pihak berkuasa daripada bertindak terhadap jenayah dan penjenayah mengikut ketetapan undang- undang yang sedia ada?

Malaysia tidak lagi memerlukan undang-undang yang menzalimi dan memecah belahkan masyarakat. Undang-undang sedemikian pernah dan boleh disalahgunakan oleh kerajaan untuk tujuan politik.

Apa yang Malaysia perlukan sekarang, tetapi tidak dapat diberikan oleh pihak kerajaan ,adalah lebih ramai pegawai polis dimana masa dan sumber mereka didedikasikan terhadap pencegahan jenayah dan bukan terhadap dakwaan selektif berunsurkan politik.

Adalah amat penting untuk rakyat Malaysia menyedari bahawa kadar jenayah kini yang semakin menular, tidak boleh dijadikan suatu alasan untuk mengugat hak asasi rakyat.

Rakyat juga tidak boleh membenarkan kadar jenayah yang tinggi untuk memusnahkan cara hidup yang sedia ada, membawa unsur ketakutan dan syak wasangka sesama rakyat.

Adalah amat perlu bagi semua rakyat Malaysia untuk bersatu-padu mendesak kerajaan untuk menjaga keselamatan dan  membela kebebasan rakyat.

Meskipun Perdana Menteri Najib Razak telah memutuskan untuk memansuhkan EO dan ISA kononnya sebagai sebahagian daripada usaha ‘transformasi’nya, namun beliau memperkenalkan Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) (SOSMA) sebagai ganti yang masih mengundang banyak masalah. Pada masa sama, meskipun beliau telah mengumumkan hasrat memansuhkan Akta Hasutan, namun pendakwaan di bawah akta tersebut meningkat.

Langkah untuk kembali ke dasar-dasar lama akan membuktikan jaminan Najib bahawa pentadbirannya akan menamatkan era ‘Kerajaan mengetahui segala-galanya’ hanyalah sia-sia. Perdana Menteri tidak boleh membenarkan suara-suara jumud di dalam pentadbirannya memperlekehkan jaminannya untuk melakukan perubahan.

Kami menyeru Perdana Menteri untuk bukan sahaja memerangi jenayah mengikut ketetapan undang-undang yang sedia ada, tetapi untuk juga membela kebebasan asasi semua rakyat Malaysia.

Beliau perlu berkerjasama dengan semua pihak yang berkepentingan didalam hal ini. Keselamatan dan kebebasan rakyat adalah dua unsur penting yang tidak boleh dipisahkan demi kemajuan negara ini.

Semua rakyat Malaysia sewajarnya mengingati prinsip asas ini: mereka yang mengorbankan kebebasan mereka demi keselamatan tidak akan memperoleh kedua-duanya.

Kedua-duanya adalah saling bergantung antara satu sama lain: rakyat Malaysia berhak dan mesti memperoleh kedua-duanya jika negara ini hendak benar-benar maju ke hadapan.

NIK NAZMI NIK AHMAD
PENGARAH KOMUNIKASI
PARTI KEADILAN RAKYAT


-----------

PENGUMUMAN UNTUK UMAT


PENGUMUMAN
adalah diumumkan
adalah tabuh dipukul
adalah canang dipalu
adalah diwar war kan
adalah di mashurkan
saentaro dunia
marilah semua umat menyokong
marilah semua ahli mengundi
perlu disokong
perlu dimenangkan
kerasna sosok pemikir negara
kah kah kah

NOTA
apa jadi dengan mat ezam
kah kah kah

Lokman Adam umum tanding naib ketua Pemuda Umno
NONEExco Pemuda Umno Lokman Noor Adam mengumumkan akan bertanding jawatan naib ketua Pemuda parti itu dalam pemilihan pergerakan itu akhir September depan, sekali gus mengesahkan cakap-cakap berhubung perkara itu sebelum ini.

Beliau membuat keputusan itu kerana yakin pengalaman sebagai ketua Pemuda di peringkat cawangan selama 22 tahun sehinggalah menjadi exco sayap kanan parti itu akan banyak berguna untuk pengukuhan parti.

Saya dengan rendah diri merayu sokongan sahabat-sahabat sekalian,” katanya yang pernah menjadi orang kuat Pemuda PKR sebelum menyertai Umno sebelum ini.


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit.... KAH KAH KAH... KAH KAH KAH.... KAH KAH KAH..... kah kah kah...

kah kah kah...I REST MY CASE MAY LORD..... kah kah kah

----------

LAWAK PAGI JUMAAT  • Saya letak jawatan jika saya gagal, janji Waytha
  • p waytha moorthyKatanya, beliau tidak akan kekal "satu minit pun" dalam jawatan sekarang jika beliau merasakan Persatuan Hindraf Malaysia "tidak dapat menyumbang" bagi menyelesaikan masalah masyarakat India di Malaysia


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


kah kah kah.....POOOORAAAAAHHHH.... kah kah kah
---------

SAJE NAK TANYA - SATU SOALAN


KUALA LUMPUR 1 Ogos - Ulama tersohor, Dr. Yusuf al-Qardawi telah mengisytiharkan golongan Syiah sebagai golongan kuffar serta merupakan musuh umat Islam keseluruhannya. Kenyataan keras itu telah disebu


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...  SAJE NAK TANYA... kah kah kah..

kah kah kah...BUKAN BANYAK SIKIT AJE.... kah kah kah..

kah kah kah... ULAMA TERSOHOR INI ADA ANAK LELAKI KAN?... kah kjah kah..

kah kah kah... ITU SAJE... JANGAN MARAH.... kah kah kah

kah kah kah ...KALAU YOU MARAH YOU LEKAS TUA.... kah kah kah


DEMO ANTI AMERIKA
DEMO ANTI ZIONIS ISRAEL
DEMO ANTI ZIONIS ANTARABANGSA
DEMO ANTI ZIONIS TEMPATAN

-----------