Sabtu, 3 Jun 2017

SIAPA INI NAJIB?


SIAPA INI

NAJIB?


NAJIB, JANGAN BERSELINDUNG DISEBALIK AYAT-AYAT AGAMA
2 Jun 2017

1. Pada 30 Mei lalu, dalam satu Majlis Iftar bersama Ulama, Umarak dan kepimpinan NGO Islam di Sri Perdana, Najib berpesan kepada tetamu yang hadir untuk menolak segala fahaman ekstrim yang membawa kepada kerosakan seperti permusuhan antara satu sama lain atau mengambil nyawa sendiri atas nama Islam. Dipercayai saranan ini dibuat setelah melihat situasi genting beberapa negara yang sedang berhadapan dengan ancaman terorisme.

2. Najib juga berpesan agar umat Islam bersatu padu dalam berhadapan dengan musuh-musuh Islam yang dilihat bersatu dan licik. Menurut beliau, mengharapkan Kerajaan sahaja tidak cukup untuk memenuhi agenda Islam tetapi memerlukan NGO-NGO sebagai rakan kongsi Kerajaan yang berjuang kerana Allah.


3. Saya tertanya-tanya Ulama dan Umara mana yang boleh bertahan mendengar pesanan nasihat daripada Najib ini?. Mungkin juga para Ulama dan Umara ini juga mengguna pakai konsep Islam iaitu terimalah nasihat yang baik tanpa mengira siapa pun yang memberi nasihat. Dalam erti kata lain, bila Najib beri nasihat, boleh dengar, tapi belum tentu boleh pakai.

4. Kita juga ingin berpesan pada Najib, Islam juga mengutuk mana-mana umatnya yang bercakap sesuatu perkara yang  dia sendiri tak melakukannya seperti yang difirmankan oleh Allah dalam Al- Quran menerusi Surah As-Saff ayat ke tiga yang bermaksud “Amat besar kebenciannya di sisi Allah sekiranya kamu memperkatakan sesuatu yang kamu tidak melakukannya”

5. Kita juga ingin berpesan kepada Najib bahawa bercakap mengenai Islam takkan boleh menyucikan diri daripada segala salah laku yang telah mendatangkan kemudharatan kepada negara dan rakyat. Kecuali semua salah laku itu diperbetulkan. Cakap-cakap agama takkan mampu menutup skandal 1MDB yang cukup memalukan Malaysia. Cakap-cakap agama takkan mampu menutup berbilion ringgit dana awam yang telah dialihkan secara tidak bertanggungjawab melalui 1MDB untuk kepentingan politik sempit.

6. Jika benar ingin memulihkan imej Islam, maka Najib bertanggungjawab membersihkan nama Malaysia yang terkenal sebagai negara majoriti Muslim daripada segala skandal yang telah memalitkan arang ke wajah malaysia di peringkat antarabangsa.

7. Najib tak perlu salah anggap dengan nasihat ini. Kita tidak melarang Najib untuk bercakap mengenai agama. Tetapi kita mengharapkan Najib juga dapat menghayati falsafah terkenal tokoh revolusi Islam Mesir, Imam Hassan Al-Banna yang pernah menukilkan kalimah ‘Aslih Nafsak, Wad’u Ghairak” yang bermaksud, “Betulkan Diri Anda, dan Tegur Orang Lain”


Ahmad Syukri Bin Che Ab Razab
Setiausaha Pengelola
Angkatan Muda Keadilan
019-8013 149


--------------

GEROMBOLAN BUAT ONAR LAGI


PUTAR

FITNAH

TIPU 'PKR nafi Sivarasa mahu lapor polis terhadap Sultan'

SHAH ALAM - PKR hari ini, menafikan mesej WhatsApp satu kenyataan yang kononnya dikeluarkan Ahli Parlimen Subang, R Sivarasa terhadap Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah.

Pengarah Komunikasi PKR Fahmi Fadzil berkata, kenyataan itu sengaja dibuat bagi menjejaskan nama Sivarasa dan PKR.

"Beliau tidak mengeluarkan sebarang kenyataan media seperti ini, malah beberapa fakta adalah salah.

"Sivarasa tidak mempunyai seorang pembantu/PA pada waktu ini yang bernama Peter Chong dan beliau bukan Naib Presiden PKR," katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

GEROMBOLAN

NAK KONTROL


SEMEJID

--------------

PERTANYAAN UNTUK USTAZ WAN JI

BERTANYA PADA USTAZ WAN JI
ust wan ji, sekiranya saya berzakat didapur jalanan, bagaimanakah caranya? bole tak saya bank in??bagaimana lafad nya?mohon ust wan ji bagi garis panduan agar tiada kesangsian dihati org ramai.. on 
ZAKAT UNTUK DAPUR JALANAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 3:03 PM
---------------

ZAKAT UNTUK DAPUR JALALAN
PAK CIK

MAK CIK

ABANG ADIK

DAN KAKAK

DAPUR

JALANAN

SEDIA 

MENERIMA

ZAKAT

KAMI BERI

MAKAN 

PERCUMA

TIAP PTG AHAD

SEPANJANG 

TAHUN PADA

WARGA 

MISKIN

KOTA


BANK CIMB
SPKL COLLECTIVE
NO BANK AKUAN
80 01 72 78 49

TERIMA

KASEH---------------

ISLAM MAIKIN PELIKiSLAM

islam malaysia makin pelik..dulu kata masjid adalah pusat segalanya, pusat pendidikan pusat informasi dan dan..kini masjid tak bole cerita politik.walhal disebalik politik itu adalah real politik dan real politik itu adalah ekonomi..


MAKiN

zakat yg dikatakan ekonomi islam pun gagal membangunkn islam.harapkan negara islam saudi wahabi dgn hasil minyak je..yg lain2 ekonomi islam semua hancus..kerajaan islam turki jatuh kerana ekonomi dan kuat makan riba..dimasjid2 juga disebarkan kebencian antara bangsa oleh ust2 ustazah2..gua masih ingat ust hariyanto kata kat tv9, org islam ni kilang biskut pun takda.semua milik cina..semua milik org bukan islam..


PELiK

dan ust hariyanto taknak ckp plak perihal halal yg dikurniakan oleh jakim kpd kilang2 biskut milik cina..dan org2 islam lah yg paling ramai takda sijil jakim..rasis agama, rasis bangsa juga ditetaskan didlm masjid dan rumah2 allah..kalo kat malsyia ni ada 8masjid, bermakna ada 8 rumah allah..dan allah berada di 8 buah rumahnya serentak..dah macam on 
TUNGKU DAPUR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/3/17


---------------

HARI KE LAPAN
HARI 

LAPAN
kuala lumpur pagi tadi
mendung dan berkabus
kemudian muncul RA
membawa harapan
hingga ke petang

oh! RA kamulah 
membawa berita gumbira
kamulah penyeri hidup
kamulah harapan kami

kita dah masuk hari ke lapan
dah melintas satu minggu
oh! betapa cepatnya hari bergerak
oh! hari ini telah jadi kelmarin

pak cik dan mak cik warung
petang ini gumbira
kerana RA membantu sama
hari hari yang lalu
warung dan kedai melimpah basah

petang ini gua
akan keluar mencari bazar ramadan
kemana akan sampai?
kemana dituju?
belum gua pastikan
tapi gua tak berbuka dirumah
petang ini

SELAMAT

BERBUKA


---------------

HABIS DIJUAL PADA CHINA


WARGA 

TERENGGANU

BELUM SEDAR

TANAH AIR 

DAN

KAMPONG

HALAMAN

MEREKA AKAN

DIJUAL PADA

CHINA TUA---------------

SIAPA BUAT KERJA INI?


KERJA

SAPA?


Kastam rampas 8 kontena berisi komponen mesin judi
Bernama | June 2, 2017

8 kontena mengandungi komponen mesin judi bernilai RM6.56 juta dengan cukai sebanyak RM2.48 juta cuba diseludup masuk di Pelabuhan... More ››


CUBA HANG

TEKA 

INI KERJA

ORANG CHINA

ATAU KERJA

MAT BANGLA

ATAU JEPUN

YANG SUKA

ROSAKKAN

ALAM MELAYU?

----------------

ADA ARAHAN KE?


ADA ARAHAN ALLAH KE?
Bro .. allah ada suruh sesiapa ke jaga rumah dia .. kalau allah boleh atur paksi dan orbit Semeste Alam takan rumah di mekah tu pun kena suruh orang jaga. Musti orang yang jaga tu lebih kurang sama ranking dgn allah .. bawah sikit la .. pi atas banyak dgn Jaga Nepal? .. jom kita dgr lagu Across The Universe. 
on DAMAI RAMADAN
in response to jgn lupa bro..yemen diserang oleh saudi penjaga mekah dan madinah, penjaga dua rumah allah ini mebeli senjta dari us tp bukan beli skali dgn tentera..maka negara2 penerima sadakah penerima derma dari saudi, wajib bersekongkol dgn saudi utk serang yemen, proksi war...laluan air wajib dikuasai dan ditolkan, kalo tak nanti iran suka2 hati jual minyak.., by Anonymous.
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 6/3/17
------------

CERITA PALSU

CERITA PALSU
Kah kah kah tt buat cerita palsu! Ini semua tohmahan rancangan jahat nak gulingkan najib dan umno. Oii tt tak kan la najib berani jual tanah melayu pada china? Kalau dia jual, apasal sultan2 tarak murka pada najib? 
Sultan murka bila sivarasa mencemar masuk masjid jer. China doll masuk sini ok jer.kawtimmmm on 
NAJIB JUAL 
TANAH MELAYU PADA CHINA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/2/17

--------------

AL-FATIHAH

F.BOOK


Very sad to hear about the passing of my friend, senior and fellow writer Sdr. Rehman Rashid. This is something that no words can describe. Al-Fatihah.
LikeShow more reactions
Comment

Adinnaputra Nordin AlFatihah
LikeShow more reactions
Reply2 hrs
Norlida Azizah Alfatihah..arwah kawan suami kak da..kak da pun pernah jumpa arwah
LikeShow more reactions
Reply2 hrs
Rosy Hameed Alfatihah
LikeShow more reactions
Reply2 hrs
Halimaton Ibrahim Innalillahiiwainnailaihirojiuun.
LikeShow more reactions
Reply1 hr
AJ Aladib Innalillahiwainnailaihirojiuun...
LikeShow more reactions
Reply1 hr
Suan Poi Goh Mr Phang & I send our condolence to his family. Very sad. Rest In Peace, Rehman. We remember you well. Such talent and exceptional person you were.
LikeShow more reactions
Reply1 hr
Azizan Mansor Innalillahiwainnailaihirojiuun...
LikeShow more reactions
Reply1 hr
Azmi Faez Innalillahiwainnailaihirojiuun
LikeShow more reactions
Reply42 mins------------------