Jumaat, 2 April 2021

PELACUR TOLAK BANDUAN

 

PELACUR ARAB

TOLAK BANDUAN

AMIN

PELACUR ARAB

BUKAN

PILIH KOTE KECIK

KOTE BESAR

AMIN

TU PILIH KOTE 

JENIS APA?

KAH KAH KAH 


Hadi seru sokong Perikatan, tolak Muafakat

ABDUL Hadi Awang tampil menyelar usaha perpecahan dan kempen menyelamatkan pemimpin tertentu dari tindakan undang-undang, selepas partinya mengumumkan akan terus bersama Bersatu.

Ia menjawab kata dua Umno dalam perhimpunan agung parti itu pada hujung minggu lalu, yang mendesak PAS memilih sama ada untuk meneruskan kerjasama dalam Muafakat Nasional (MN).

Ahli Parlimen itu dalam kenyataannya hari ini juga menyeru agar kumpulan Islam menyokong kerjasama dengan Bersatu dalam Perikatan Nasional (PN).

“PAS menolak muafakat tanpa bersatu dan menolak kumpulan yang menunjukkan tiada kesetiaan kepada negara dengan sifat melampau yang mencabar agama dan bangsa.

“PAS menolak agenda yang bertujuan semata-mata untuk menyelamatkan peribadi pemimpin dan kumpulannya, bukan untuk menyelamatkan negara dan semua rakyat.

 PELACUR ARAB

TAK PILIH KOTE

KAH KAH KAH

PELACUR ARAB

PILIH KOCEK

AMIN

KOCEK KOCIK

TOLAK

AMIN 

KOCEK BOSA

TERIMA 

KHALAS

KALAU LU 

TAK CAYA 

LU TANYA KU LI

 BAKAL PM MALAYSIA

AMIN
BAKAL PERDANA MENTERI MALAYSIA

 

 

JANGAN KETAWA

JANGAN SENYUM

JANGAN SINIKAL

KAH KAH KAH

CALON PRESIDEN

TETAP UMNO

KAH KAH KAH

CALON  TETAP PM

KAH KAH KAH

KINI MENCALON

DIRI

AMIN Saya pilihan terbaik 

sebagai PM, kata Ku Li


VETERAN Umno Tengku Razaleigh Hamzah berkata beliau mahu menjadi perdana menteri tetapi mengakui mungkin tidak mendapat sokongan daripada partinya sendiri, lapor The Vibes.

Ahli Parlimen Gua Musang itu juga menolak kemampuan Muhyiddin Yassin menjadi perdana menteri dan menyebutnya sebagai “malas” dan pada masa sama berkata Mohamed Azmin Ali “tidak layak”.

Bagi Presiden PKR Anwar Ibrahim pula, yang berterusan mendakwa mempunyai sokongan diperlukan untuk membentuk kerajaan, Razaleigh memberi amaran pemimpin pembangkang itu akan menyebabkan “negara muflis dalam tiga hari”.

Razaleigh yang berusia 84 tahun itu berkata beliau adalah pilihan terbaik untuk menjadi perdana menteri dan memerlukan sokongan daripada pembangkang.

“Tetapi saya tidak fikir saya akan menjadi (perdana menteri). Saya tidak tahu, saya sepertinya tidak mendapat sokongan parti. Saya mungkin mendapat sokongan ahli pembangkang, tetapi bukan Umno,” katanya.

Mengenai Muhyiddin, Razaleigh berkata presiden Bersatu “malas dan tidak mempunyai inovasi”.

“Beliau adalah timbalan saya (di Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri dari 1984 hingga 1986). Beliau tidak tahu (apa yang harus dilakukan). Najib Razak, yang pernah bertugas sebagai timbalan saya di Petronas sebelum ini, jauh lebih baik dari segi itu. Antara keduanya, saya akan memilih Najib.

“Najib mempunyai inisiatif dan kreatif. Muhyiddin sangat relaks tentang semua perkara. Oleh itu, ketika dilantik oleh Agong untuk menjadi perdana menteri, saya sangat kecewa. Beliau bukan orang yang tepat untuk negara ini.”

Mengenai Azmin, Razaleigh berkata kedudukannya sebagai menteri perdagangan dan industri antarabangsa disebabkan oleh peranannya menjatuhkan kerajaan Pakatan Harapan pada Februari tahun lalu.

“Saya tidak fikir beliau mempunyai kemampuan menguruskan kementerian.

“Ia tidak adil memberinya tanggungjawab itu, kerana kita bercakap mengenai negara. Anda tidak boleh membiarkan Azmin mengendalikan perdagangan dengan mengetahui sepenuhnya beliau tiada kemampuan untuk melakukannya. Bolehkah beliau menangani krisis jika ia berlaku?”

Tahun lalu, Tengku Razaleigh dan bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad mencadangkan kerajaan perpaduan untuk menggantikan Muhyiddin dan Perikatan Nasional gagal dilaksanakan. – 2 April, 2021.

 WOIT

UNTUK 

SELAMATKAN

MALAYSIA 

DARI PELACUR

AMIN

UNTUK SELAMAT

DARI ANWAR

AMIN

KU LI ADALAH

TERBAIK

AMIN 

MAT HASAN PERLU DISEKOLAHKAN

 

 WAJIB BUKA

KEMBALI KES

BAWA LARI DUIT

KE LUAR NEGARA

AMIN

MASUKKAN

KE PENJARA

AMIN

UNTUK BAGI 

MALOAN INI  JADI 

BIJAK SEDAR

DAN FAHAM 

APA DARURAT

AMIN


Darurat bukan sebab untuk ketepikan akauntabiliti, ketelusan, kata Tok Mat

DARUDAT bukanlah jalan untuk kerajaan mengetepikan akauntabiliti dan ketelusan dalam apa-apa keadaaan sekalipun, kata timbalan presiden Umno Mohamad Hasan.

Mohamad, lebih dikenali sebagai Tok Mat, mengulas mengenai pindaan Ordinan Darurat, yang membolehkan kerajaan persekutuan dan negeri meluluskan belanjawan tambahan atau menggunakan dana gabungan tanpa persetujuan perundangan.

“Tindakan Kerajaan meminda Ordinan Darurat untuk memberikan kuasa kepada kerajaan menambah perbelanjaan tanpa melalui Dewan Rakyat atau Dewan Undangan Negeri adalah sangat membimbangkan,” kata Ahli Dewan Undangan Rantau itu.

“Keabsahan tindakan pindaan Ordinan tersebut tidak semestinya memberikan ia legitimasi moral,” tambahnya.

Katanya sebarang tindakan yang diambil dalam tempoh darurat, walaupun sah di bawah undang-undang, perlulah berdasarkan nilai, moral dan prinsip. 

“Apa lagi bila ia melibatkan perbelanjaan dana awam. Tiada keadaan walau serumit dan sesukar mana sekalipun, wajar melepaskan kerajaan dari ‘rigorous scrutiny’  dalam membelanjakan wang rakyat dan hasil negara,” katanya dalam catatan di Facebook.

“Kerajaan kita masih lagi adalah kerajaan awam dan bukannya sebuah Kerajaan junta tentera. Maka bertindaklah dengan norma dan tatakelola yang sesuai dengan sifat sebuah kerajaan awam,” katanya.

“Perdana Menteri mesti dengan segera melakukan perkara yang betul dan sewajarnya untuk negara ini dan kepentingan demokrasi Malaysia. Malaysia dan rakyatnya wajar mendapat kewibawaan yang lebih baik dari pemerintah,” katanya.

Pindaan itu, yang diluluskan oleh Yang di-Pertuan Agong mula berkuat kuasa pada 31 Mac.

Dimasukkan ke dalam Ordinan Darurat adalah Seksyen 10a yang menyatakan semua kelulusan perundangan untuk perbelanjaan kerajaan, sama ada Dewan Rakyat atau DUN, akan ditangguhkan sepanjang darurat.

Sebaliknya, kelulusan bagi sebarang “peruntukan kewangan sementara” boleh diberikan oleh Jabatan Perbendaharaan, menteri besar atau ketua menteri.

Dimasukkan juga Bahagian 10b yang menyatakan undang-undang berkaitan penggunaan dana di bawah  Akta Pendanaan Kerajaan 1983 dan Akta Bil Perbendaharaan (Tempatan) 1946 akan digantung selama tempoh darurat.

Darurat yang bermula pada 11 Januari, dijadualkan berakhir pada 1 Ogos. – 2 April, 2021.


 TUJUAN DARURAT

UNTUK ABAH

TERUS JADI PM

AMIN

DARURAT  NAK

GAGALKAN

ANWAR DARI

BUAT KACAU

AMIN

DARURAT BUKAN

DEMOKRASI

AMIN

NAK KELUAR DUIT

MASA DARURAT

TAK PERLU BINCANG

AMIN

KALAU TELUS

JUJUR BERHEMAH

SEMUA DIBINCANG

DALAM PARMILEN

ITU BUKAN 

DARURAT

  ITU NAMANYA 

AMIN

ITU NEGARA KAPIR 

DIPANGGIL SWEDEN

KHALASANWAR IBRAHIM JADI PM?

 JIKA
ANWAR IBRAHIM

JADI PM

NEGARA 

MUFLIS DALAM

TIGA  HARI


RAFIZI CALON PM

 


 RAFIZI SUKA

MERAJUK OPSS.. 

....SILAP

RAFIZI

BUKAN MERAJUK 

Unknown commented on

 "SOKONG RAFIZI"

Yea... RAFIZI adalah satu-satunya anak Melayu (Tulen) yang mempunyai kebijaksanaan dan nilai kemanusiaan yang terpuji dan teruji dan tidak perlu disangsikan. Malaysia dan orang Melayu akan maju ke depan dan dihormati semula bila beliau mengemudi negara. Beliau bukan merajuk tetapi amat 'fed up' dengan apa yang berlaku menjelang PRU14 tetapi walaupun demikian beliau terus berusaha bertungkus lumus memastijan kerajaan perompak ketika itu dihatuhkan. Beliau telah nengatur STRATEGI yang amat berkesan sehingga perompak-perompak itu dijatuhkan... TETAPI Atuk...tidak tidak menghargai semua itu dan mungkin ingat Atuk seorang saja yang telah melakukan semua itu, maka tidak memberi sebarang jawatan penting untuk Rafizi berperanan membawa negara keluar dari belenggu perompakan... MAKA Mat Songgel, Mat Gwa Ade Nombo, Mat Suntuk dll Mat la, berilah laluan kepada Rafizi untuk menerajui PKR dan PH bagi berdepan dan menang dalam PRU15 dan dilantik sebagai PM yang pastinya akan melakukan pembaharuan membawa negara dan orang Melayu khasnya ke dimensi baru yang cemerlang dan seluruh rakyat semua anak bangsa pasti akan berbangga dengannya... MAT Songgel hanya perlu beri laluan kepada RAFIZI...

BINI KETAT SENDAT LIPAT APA JADI

DENGAN ROHINGYA

KAH KAH KAHHadi seru sokong Perikatan, tolak Muafakat AGAMA HANYA

ALAT UNTUK

DAPAT BINI

KETAT SENDAT

LIGAT

KAH KAH KAH 


MUHYIDIN YASIN PEMALAS

 MUHYIDIN YASIN
PEMALAS TIDAK

MEMPUNYAI 

INNOVASI  

BETUL SAHEH TEPAT FAKTA INI

BETUL TEPAT

SEBELUM

PENCERAHAN SIAPA

ANWAR DIKETAHUI

Unknown commented on

 "TAKUT KE JALAN RAYA"

Dulu pun TT penyokong Anuar...tak ingat ke kisah blog mahazalim.....hi..hi

AZMIN ALI TAK LAYAK

 AZMIN ALI
TAK LAYAK

JADI PM

JANGAN PANGGIL PELACUR ARAB SAMPAH

 JANGAN PANGGIL

PELACUR ARAB

 SAMPAH

Unknown commented on 

"PELACUR TAK AKAN 

TARIK HARGA"

President Jawa Kuno (baca UMNO) akan kata media putar belit kata kata dia....errr dia tak cakap! Kemudian Jawa Kuno akan tambah sikit menyakitkan hati PASampah statement dari Wanita dan Pemuda itu akibat 1-Darah Muda 2-Datang bulan so Jawa Kuno akan kata jangan ambil pot sangat lerrr waimah dah disamakan sebagai pelacur hanya kerana statement jer tapi tak buat apa pun....kenapa? Sebab pelacur PASampah dah mengamuk dalam diam mengatakan dalam bising yang sang pelacur yang kau hina nih dah nak terus sebantal dengan Tok Sembab PPBM (baca president tendang pengerusi)...tuh yang Tok Jawa Kuno sedikit sedar yang Tok Serban Pelacur tuan presidengggung PASampah dah bagi kata dua....kalu degil kata tiga akan mari! Rakyat cuma tengok jer nanti datang undi siap dikerjakan binatang binatang politikus semua nih......senjata yang perlu hanya pensel dan kertas undi kemudian calit orang ketiga...bukan beholden to any party asal dia nak buat kerja jaga kawasan!


HARI JUMAAT BAIK YANG DIINGATI

 


HARI JUMAAT BAIK

YANG WAJIB

DIINGATI 

HARI  JUMAAT 

ISA DARI NAZARETH

  DI SALIBHave a blessed Good Friday and Easter my friends who observe these. XXX  
Like
Comment