Selasa, 18 April 2017

MAT LEBONG KAKI PUTARMAT LEBONG

KAI PUTAR

HUBAYA HUBAYALAGI KES ZAKAR NAIK
LAGI KES ZAKAR NAIK
kah kah kah kesian melayu umno, zakar naik pun kena angkut jadi penceramah umno, gunakan ayat parsi qurdsi demi agama kah kah kah, apa lagi nak buat, kalau suruh kuntai muntai pon sanggup asal dapat berkuasa, majoriti rakyat muntah tengok pemimpin durjana, asyik menyapu bersih atas nama alif ba ta, 
semua sekali sampai saman jadi industri, gst, cukai kiri kana, income tax semakin ligat, semua ini kena kepala malaysia kerana bapak satu malaysia penyamun tarbus, semua rakyat tanggung, sepatutnya dibaling tahi lembu kerana menjual tanah, air, kedaulatan negara, mamak berkuasa, lidah kontot lagi kuat sapu, buka judi mesin lidah kontor pemohon nombor satu kah kah kah, 
macam amacam onar akan ditabur, dedak sekali asal dapat terus berkuasa, bodohnya bangsa ku mendabik dada menyokong seorang pembunuh, perogol, main bontot, rasuah, sapu duit sbg munkee teta������������ on JANGAN BUANG MASA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/18/17
---------------

ZAKAR NAIK PUTAR ALAMzakar

naik
Pembantu Zakir Naik dituduh mengubah wang di India

 | April 18, 2017
Kenalan Zakir didakwa mengurus dan memindah wang secara haram melalui 6 syarikat untuk penceramah kontroversi itu.

KUALA LUMPUR: Directorat Penguatkuasaan (ED) India mendakwa Aamir Gazdar, pembantu kepada penceramah kontroversi Zakir Naik, atas tuduhan pengubahan wang.
Kes terhadap Gazdar ialah beliau merupakan pengarah di 6 syarikat yang diasaskan Zakir di mana dana diubah.
Dipercayai Zakir akan didakwa tuduhan yang sama sekiranya beliau pulang ke India. Zakir kerap dilihat di Malaysia termasuk memberikan ceramah terbuka.

GWA UDAH

BILANG INI

KELING PUTAR

ALAM JUAL

AGAMA

LU TAK CAYA?


-----------------

TAK ADA LEBAI - TAK ADA RASUAH

TA DE LEBAI TAK DE RASUAH
Negara kapir sweden norway finland denmark takde rasuah pasal kat sana takde Lebai PAS. Lu ingat kalu Lebai PAS ada kat sweeden, kat denmark mau tutup indrustri flim biru. lu tengok lebai tontowi, tau nak sedap je. tau nak kote keras je. bill suruh orang lain bayar puak2x nie memey bugimak. elok dicarut 44 hari on 
NEGARA KAPIR TAK ADA RASUH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/18/17

------------------

TASEK CHINI AKAN ROSAK
TASEK CHINI
TAK ADA ZONE PENAMPAN
Sebenarnye Tasik Chini ni dah tak de apa nak di critakan .. kok ado yg miang nak corito hanya sekadar tugas nye carik makan. Tasik Chini ni di kepungi oleh Felda Chini yg luasnye cecah ribu-ribu ekar. Di tasik tu, sawit di tanam hingga kebibirnye .. tak de zon penampan yang jelas .. apa lagi zon tadahan untuk ekologi air. Lobang pantat pon ada zon penampan dan zon tadahan nye. 
Itu lah dia contoh pembangunan negeri Pahang. Tengok lah apa jadi ngan Tasik Boksit. Contohi la cara pemikiran Chedet Si Bangka tu rancang pembangunan. 
Tgk je KLCC siap dgn zon rekreasi yg sgt cantik dan luas. Kalau Tasik Chini utk selesai isu alam sekitar nye .. perlu dihangkut Propesar UKM dan bertahun buat kajian .. bertahun dapat elaun kaw-kaw punye .. akhirnya sawit tetap terpacak dibibir tasik tu .. kangkong betul? on 
TASEK CHINI YANG INDAH
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
at 4:29 PM


---------------------

KONGRESS ANAK MUDA

JANGAN MALAS
Anak Muda Melayu malas tak boleh bangun dah Hulur lah lims puloh rengget baru wokay Tak boleh pakai dah Tuh sebab bawak BANGLA Tuh Fakta dan Persepsi Tok sah harap anak muda Melayu lagi Tak boleh pakai dah Cari saja bebudak Tahfiz tuh bijak Kalau Mak Bapak lahap DEDAK , darah daging nya sama tak guna dah.... on 
ANAK MUDA BANGUN MELAWAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/18/17---------------

ZAKAT MENTERI MANA NAIK?


BAGAIMANA

KELING INI

DAPAT PR

MALAYSIA?

SIAPA BERI

HAK ITU?

Zakir Naik dapat status PR sebelum

saya di KDN, kata Zahid
 | April 18, 2017
Timbalan perdana menteri yang juga menteri dalam negeri hari ini mengesahkan pendakwah India itu diberikan status penduduk tetap 5 tahun lalu.


PUTRAJAYA: Timbalan Perdana Menteri Tuan Haji Ahmad Zahid Hamidi hari ini mengesahkan pendakwah kontroversi dari India,  Zakar Naik diberikan status penduduk tetap di Malaysia.
Beliau yang juga menteri dalam negeri berkata ia diberikan kira-kira 5 tahun lalu.
“Saya ingin mengesahkan beliau berstatus penduduk tetap di Malaysia, tetapi bukan warganegara.
“Kedudukan itu (diberikan) lebih 5 tahun lalu, ertinya sebelum saya menjadi menteri dalam negeri,” katanya.


ZA
MENTERI ZAKAR

MANA NAIK?

ZAKAR MENTERI

MANA NAIK?

-------------

TASEK CHINI YANG INDAH
Wartakan Tasik Chini Sebagai Taman Negara untuk Selamatkan Tasik Naga
 
Lawatan Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar Tuan Haji  Wan Junaidi ke Tasik Chini semalam sempat memberikan satu fakta yang tepat, iaitu masalah Tasik Chini masih kritikal biarpun telah dibangkit sejak lebih 10 tahun lepas.

Dengan menyifatkan pencemaran Tasik Chini adalah berpunca daripada limpahan air Sungai Pahang, Wan Junaidi tidak memberikan gambaran sebenar dan penuh, malahan cuba mengelirukan orang awam. Sebelum ini, air Sungai Pahang melimpah masuk ke Tasik Chini beberapa kali setahun sebelum pembinaan empangan dan tiada sebarang pencemaran berlaku. Adakah pencemaran sekarang berpunca daripada empangan tersebut yang menyekat keluar masuk air Tasik Chini?

Di simpang itu, Laporan UKM sejak tahun 2004 telah membuktikan bahawa pembalakan, perlombongan haram dan perladangan akan menjejaskan mutu Tasik Chini.[1] Pakar-pakar lain seperti Prof. Maketab Mohamed juga mengesahkan perkara ini. Mengapa tiada penguatkuasaan? Mengapa aktiviti-aktiviti tersebut tidak dibendung? Mengapa tiada seorangpun yang diambil tindakan sehingga hari ini?

Pemusnahan alam Tasik Chini turut mengganggu kehidupan Orang Asli setempat. Air Tasik Chini yang dulu menjadi sumber air mereka masih tidak boleh digunakan sebagai air minuman. Di samping kekurangan sumber hasil ikan yang diakibatkan oleh pencemaran Tasik Chini, pembalakan dan pelombongan secara besar-besaran di kawasan berhampiran telah menceroboh tanah adat orang asli. Orang Asli telah kehilangan tempat mengutip hasil perhutanan dan tempat menjalani pemburuan. Keadaan ini turut mengganggu kehidupan, budaya dan tradisi Warga Jakun yang amat bergantung kepada sumber hutan.

Wan Junaidi juga tidak memaklumkan bahawa kemerosotan mutu alam sekitar turut mengakibatkan kepupusan flora dan fauna di Tasik Chini. Tasik Chini terkenal dengan pelbagai spesies ikan dan burung di mana 30 spesies ikan, 98 spesies burung, 22 spesies mamalia, 3 spesies amphibia dan 12 jenis reptilia yang dulu dapat ditemui di Tasik Chini ini sukar ditemui akibat daripada pencemaran di Tasik Chini. Daripada haiwan berkenaan, 6 jenis burung, 2 jenis mamalia dan tiga jenis reptilia merupakan haiwan jenis pupus yang sukar ditemui.[2]

Selagi pendekatan holistik tidak digunapakai, selagi semua pihak yang terlibat seperti Jabatan Alam Sekitar, Pejabat Tanah dan Daerah, Pejabat Tanah dan Galian, Akademik, NGO-NGO dan masyarakat setempat tidak dilibatkan dalam proses pemuliharaan, masalah Tasik Chini tidak akan selesai.

Satu-satu cara untuk menginstitusikan mekanisme bersepadu adalah dengan mewujudkan satu badan kekal yang ditugaskan khas untuk menyelaraskan tugas-tugas pemeliharaan, pemuliharaan, pelancongan dan penguatkuasaan Tasik Chini. Saya mencadangkan kepada Jawatankuasa Khas Tasik Chini yang diketuai Wan Junaidi supaya mewartakan Tasik Chini sebagai Taman Negara/Taman Negeri serta mewujudkan Perbadanan Tasik Chini untuk memastikan kelestarian tasik naga Pahang tersebut.

YB Lee Chean Chung
ADUN Semambu
Ketua Penerangan 
Angkatan Muda KEADILAN


-----------------

DUNIA HARI INI


RIBUT PERANG

MAKIN KENCANG

SEDIA WASPADA

Syria: 'At least 68 children among 126 killed' in bus bombing: The explosion shattered buses and set cars on fire, leaving a trail of bodies, as the convoy waited in rebel territory near Aleppo.

Watch: US report on Idlib attack ‘misinterprets evidence’, ‘politically motivated – professor : Theodore Postol, professor of national security policy at Massachusetts Institute of Technology (MIT), questioned more

Those Condemning Syria Have Themselves Recently Used Chemical Weapons: U.S. used chemical weapons against civilians in Iraq in 2004. Evidence here

BRICS Issues Joint Statement: Illegal Military Intervention in Syria Is Unacceptable: Brazil, Russia, India, China and South Africa have issued a joint BRICS statement condemning military action in Syria that has not been authorized by the United Nations.
-----------------

JANGAN BUANG MASA

JANGAN

BUANG MASA

YA USTAZ 
Zakir Naik tak faham politik Malaysia, kata Wan Ji
Pemimpin muda PKR itu berkata walaupun pendakwah India itu bebas memberikan komen, ia tiada kredibiliti kerana beliau tidak faham... More ››

ZAKAR NAIK

INI KELING

PARIA CARI

MAKAN

JUAL AGAMA

MAK AYAH

CARI MAKAN

DI AFRIKA 

SELATAN

KALAU BRITISH

ANGKUT DIA

DG TONGKANG

KE PENANG

KELING INI

HANYA  TAHAP

JUAL SERBAT

----------------

NEGARA KAPIR TAK ADA RASUHKARUT

USTAZ KARUT

LAGI MARUT18 April 2017
HAH ALAM - Anggota penguat kuasa yang terjebak di dalam  rasuah mungkin menghadapi penyakit ‘krisis akidah’, sehingga mereka terdorong untuk berbuat sedemikian.

Menurut Pengerusi Pertubuhan Multaqa Asatizah dan Pendakwah Malaysia (Murshid), Tuan Haji Zaharuddin Abdul Rahman, krisis ini bukanlah perkara baharu kerana ianya wujud sejak para nabi terdahulu.

“Pada zaman Nabi Musa, seorang ulama besar apabila ditawarkan dengan harta yang banyak, beliau menjadi lupa dan lalai.

NEGARA KAPIR

SWEDEN 

NORWAY

FINLAND 

DENMARK

MAKAN BABI

MINUM ARAK

MAIN BONTOT

TAKDA AGAMA

TAKDA NABI

TIDAK ADA

SEMBAHYANG

TAPI TAK ADA

RASUAH 

FIKIRKAN LAH
---------------

INGAT MENGINGATIingatandalam negara zalim
dalan negara ganas
dalam negara penuh rasuah

bercakap benar
dengan jujur ikhlas
adalah langkah
revolusiner

amin

-------------

BODOH KAN DIRI SENDIRIREJEKI DEDAK
Betul kata nya tuh Jadi Melayu nih mesti belajar membodoh kan diri sendiri Tuh penting Kerana Melayu saja tau jadi BODOH dan hidup BODOH Lahap DEDAK tuh REJEKI kata nya ULARMAK kata bebende MASYOOOKKK tuh REJEKI TUHAN Kena Bahalol kan Otak baru boleh jadi Melayu Bodoh BETUL..... on 
APA DIA PSIKIK MELAYU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/18/17---------------

PAK LEBAI PEMBELIT UGAMA
JANGAN JELES
Aku bukan lebai dan aku anti lebai yg suka putarbelit ugama. Aku cuba faham quran cuba faham hadis, aku baca semua tu, aku google aku youtube. Aku percaya bidadari ada, juga ada bidadara, tapi tak disebut tapi boleh di qias. 
Aku nak jadi orang saleh, hidup didunia mesti baik pada lain2 makhluk ciptaan. Aku nakbuat baik dan cegah kemungkaran setakat yg mampu, itu yg aku faham. Aku nak masuk syurga, nak entot bidadari. Aku juga sedar orang pompuan juga akan ada bidadara untuk mengentot mereka. 
Jangan ko jeles, bila bini kau dientot olen punai bidadara yg jauh lebih hebat dari punai kecik melayu. Jgn kau ingat dlm syurga kau nak jadi ketua keluarga dan control bini kau. Apa guna syurga kalau tak boleh mengentot? Baik tak payah masuk kalau cuma nak makan2 dan minum arak saja. 
Takkan nak pa chu cheng dalam syurga?. Aku ingat lebai saja yang bangang, rupanya ada jugak bangang yg tak percaya hari akhirat. Aku percaya hari akhirat dan pembalasan nya, sebab itu saja pilihan yg aku ada, itu on
 TIDAK ADA BUKTI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/18/17


---------------

SILA RENUNGKAN


RENUNGAN

ingatkan kembali
zaman kerajaan mahathir
bagaimana mahathir
menjalankan dasar

tahun 1998 anwar ditendang
gerakan reformasi meledak
ramai diganasi
ramai ditangkap
ramai dipenjara

mahathir dicap
mahazalim-mahafiraun


hari ini kerenah najib
perbuatan rasuah najib
salah guna kuasa najib
ganasnya najib
tangkap menangkap najib
rompakan 
anak beranak najib
berbilion bilion ringgit
berbilion dolar
duit negara hilang
duit negara
dirembat oleh najib
anak beranak

negara digadai
pada china merah
hutang bertimbun
hutang menggunung
rakyat makin susah
harga barang makin naik
kos hidup makan mahal

hasilnya 
apa yang telah mahathir buat
tidak ada bandingan
dengan apa yang najib
sedang jalankan sekarang

sekarang ini
pada ketika ini
mahazalim mahafiraun mahathir
dilihat baik dan adil

ini kerana kezaliman najib
ini kerana kejahatan najib
ini kerana keganasan najib
ini kerana rompakan najib
ini kerana 
salah gunakuasa najib
berjuta  kali ganda 
dari apa
yang telah 
dilakukan oleh mahathir

kejahatan najib anak beranak
telah menjadikan 
mahathir sosok baik
amin
----------------

HUTAN KEKAL DI KELANTAN

F.BOOK

BILA HUTAN KEKAL DAH RANAP MAKA BERUK DAN BEWOK PUN MENYELONGKARLAH KE PEJABAT EMBI UNTUK CARI MAKAN.
Megat Farish celaka lebai
LikeReply2 hrs
Dsy Usop Dah licin pun..
LikeReply2 hrs
BraDer Alang Sham Punca sebenar banjir besar ditahun 2014 dulu
LikeReply2 hrs
Mohd Yuszaidy Mohd Yunus hehee.
beruk-beruk mak yehh sedang berkeliaran hehee
LikeReply2 hrs
Dsy Usop Kelantan mana ad hutan lg hbs kena sapu
LikeReply2 hrs
Muhammad Azri Harun Mano nie bohh? Jajahan mna?
LikeReply2 hrs
Rizal Abd Rani samo negori sembilan pun dah ranab. ..sikit sikit dipunggah eh. ..
LikeReply2 hrs


------------------