Selasa, 15 Januari 2019

MAKAN PAU ANAK IKAN


PAU ANAK IKAN

AWAS WASPADA


AWAS
anak semua bangsa
dari sekarang wajib sedar
bagaimana tanah KTM 
di tanjung pagar singapura
telah tergadai

ini akibat najib kena pau
oleh singapura

mengikut akuan bersumpah
p.i bala
najib jumpa altantuya
untuk pertama kali 
di pualu sentosa
ketika itu
altantuya ialah 
penyedap razak baginda

pasti SB singapura
ada gambar najib dan altantuya

moral berita ini
ialah kiat wajib berwasapa
jangan sesekali kita
benarkan pemimpin kita
kena pau


jika pemimpin kita kena pau
ini amat bahaya
kepada keselamatn negara
khalas


---------------

TUNTUTTUNTUT
RAKYAT TUNTUT KERAJAAN BARU
BUKA KEMBALI KES KES INI

1- KES ANAK NAZRI 
2 - KES TEO BENG HOCK
3- KES BUNUH ALTANTUYA
4 - BUNUH NEJAD
5 - KES KHALID DAN GOPI
6 - KES NORITA
7- ULANG BICARA RAZAK BAGINDA

SEMUA INI  JIKA DILAKUKAN
RAKYAT AKAN TERUS 
SOKONG 
PAKATAN HARAPAN

AWAS
RANCANGAN JAHAT NAZRI
UNTUK MEMASTI 
NAJIB ROSMAH DAN  ZAHID
BEBAS DARI PENJARA

BILA DAH DEKAT PRU NANTI
MASUKKAN 
ORANG ORANG JAHAT INI
KE DALAM PENJARA
JAMIN  RAKYAT GUMBIRA
PAKATAN AKAN TERUS BERKUASA

ANAK SEMUA BANGSA 
TAK SABAR
NAK LIHAT NAJIB DAN ROSMAH
MASUK PENJARA

-----

BUKA KEMBALI KES ALTANTUYA
TERBAIK
INI ORANG

AMAT JAHAT

Balu PI Bala saman peguam Umno kerana halang keterangan saksi

ISTERI kepada penyiasat persendirian, mendiang P. Balasubramaniam memfailkan saman terhadap peguam Umno Muhammad Shafee Abdullah kerana menghina mahkamah dan didakwa menghalang bekas anak guamnya, ahli perniagaan J.R. Deepak Jaikishan, daripada memberi keterangan di bawah pemeriksaan balas.

Santamil Selvi berkata Shafee bertindak bersama dua yang lain untuk memastikan ketiadaan Deepak bagi pemeriksaan balas semasa tuntutan mahkamah terhadap bekas perdana menteri Najib Razak, yang juga diwakili Shafee.


KERAJAAN BARU

JANGAN BAGI 

LEPAS

ORANG JAHAT 

JANGAN 

BAGI BEBAS

BUKA KEMBALI

KES BUNUH

ALTANTUYA

BICARA 

SEKALI LAGI--------------

DUNIA MAKIN PANASMASIH ADA 

SAINTIS

YANG TAK CAYA

DUNIA  KITA

MAKIN PANAS

Australia extreme heatwave: 'code red' issued as Port Augusta hits 48.9C

Severe weather conditions forecast to bring maximum temperatures 8C to 16C above average, as three towns record overnight minimums of 33C
Port Augusta in South Australia has reached 48.9C on Tuesday, as a heatwave sets in across much of Australia threatening more record hot days.

All-time highest minimum temperatures have also been broken in three places. Meekatharra in Western Australia and Fowlers Gap and White Cliffs in New South Wales all registered an overnight minimum of 33C on Monday.

Severe to extreme heatwave conditions extending from the interior of WA across South Australia, Tasmania, Victoria, the ACT and NSW will bring maximum temperatures of 8C to 12C above average, and in some places up to 16C above average before the end of the week.----------------

SAPA KIUT MIUT
 SAPA KIUT MIUT


Antara Sudari Saiful dengan Ms. Adrielle
 mana lebih cun ..
mana lebey ketat ..
mane yg libih tahan kene rendam ..? 
on KEPUTUSAN PRK PORT DICKSON
panglimo potaseh
on 1/15/19
-----------

GENG KARTEL


GENG KARTEL
Kah kah kah. Geng kartel sdh mewahyukan agenda dgn jelas terang dan nyata. Si lampir ni pun bkn boleh percaya. Lok lak lok lak. Ngok ngek ngok ngek. Sampai sekarang ketua kartel x nyatakan sebab musabab apakah beliau menolak mahathir sbg PM pada awalnya? 
on GUA UDAH BILANG
Publish | Delete | Spam
Nope
on 1/15/19---------------------

BERUBAH UBAH

BERUBAH UBAH
Apa bila bapak saiful tidak consisten kejab anaknya begok kejab tangan ghaib kejab tangan ghairah kejab anaknya pegi mekah kejab nyawa terancam kejab nak betolke keadaan yang tak betol kejab ini hanyalah mainan politics jadi politics apa ini yang pasti rakyat Malaysia jadi menggong Hahahaha selamat berjumpa in the hall on KEPUTUSAN PRK PORT DICKSON
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/15/19 


-------------

JUJUT ATAU PUTAR


TT JUJUR/PUTAR
untuk tt everthing has its price. tiba2 je sokong org ada controversy. dulu ada macam tt tapi tak masyuk terus tukar nakhoda. kita pun tak tau tt ni jujur atau tidak.kalau betul tlg siasat ramai kaki rasuah tapi tak berani.. 
on GUA UDAH BILANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/15/19


------------

BACA DISINIBACA DISINI


http://eresources.nlb.gov.sg/history/events/84999566-0858-4826-abf8-09c5d61ab097


RAMAI TAK TAHU

RAMAI TAK SEDAR


-----------------

KEPUTUSAN PRK PORT DICKSON

 KEPUTUSAN PRK

PORT DICKSON
saiful bottom sebab nuar top.. tu je 
on SAIFOL BOTTOM
Anonymous
on 1/15/19-------------------

GUA UDAH BILANG


GUA UDAH

BILANG  

MAKAN PAU AYAM

JANGAN MAKAN

PAU ANAK IKAN

BAHAYA UNTUK

KESELAMATAN

NEGARA

Zuraida bicarakan pengkhianatan, diktator dalam parti di Utusan


Naib Presiden PKR Zuraida Kamaruddin hari ini memilih untuk mengulas secara panjang lebar mengenai pelantikan mereka yang kalah oleh "parti -parti tertentu” yang nyata tidak menghormati hasrat akar umbi dan merupakan pengkhianatan kepada demokrasi

Dalam satu artikel di Utusan Malaysia milik Umno hari ini, Zuraida, tanpa menyebut nama parti politik berkenaan, berkata perlembagaan parti itu membenarkan presiden untuk membuat keputusan tentang lantikan tertentu, tetapi ini seharusnya dilakukan dengan perbincangan.

“Terdapat parti yang memilih untuk melantik mereka yang kalah dalam pemilihan dengan meletakkan golongan ini sebaris dengan mereka yang menang. Ini merupakasan satu pengkhianatan yang nyata dibuat terhadap kehendak akar umbi parti.

“Dalam demokrasi, pemenang akan dikira dengan jumlah undi untuk menandakan sokongan kepada calon-calon yang bertanding. Tidak kira jika seseorang itu mendapati majoriti mudah atau menang besar dalam pilihan raya atau pemilihan, mereka yang menang itu seharusnya menerajui dan membawa hasrat majoriti sebagai iltizam tunggal parti.

"Sekalipun jawatan lantikan itu dibenarkan di dalam perlembagaan parti-parti politik ini, seharusnya perbincangan dengan pihak yang menang perlu diadakan sebelum lantikan mana-mana individu yang kalah atau tidak bertanding dibuat," kata Zuraida.

Selepas pemilihan parti pada November lalu, Presiden PKR, Anwar Ibrahim melantik anggota parti ke dalam majlis kepimpinan pusat (MPP) parti itu dan melantik 14 ketua parti negeri.

Antara mereka yang dibawa masuk menyertai MPP itu, ada yang memilih untuk tidak bertanding semasa pemilihan, atau yang tewas di peringkat cabang. Manakala ada pula yang dilantik menerajui PKR negeri adalah individu yang dianggap masih muda.

Malah, kata Zuraida, terdapat juga individu yang dilantik itu tidak pernah kelihatan berbakti kepada anggota parti ataupun terlibat secara langsung dalam mana-mana gerak kerja parti.

"Seolah-olah munculnya insan-insan misteri ini apabila senang, nampuk tidak nampak kelibatnya ketika susah,” katanya.

Menurut Zuraida yang juga adalah menteri perumahan dan kerajaan tempatan, terdapat juga mereka yang takut untuk masuk ke dalam gelanggang pertandingan, namun secara semberono menerima pelantikan tanpa rasa malu dan segan.

“Mereka ini kebiasannya hanya berrsorak-sorak di tepi gelanggang dengan menjadi suara kepada kem-kem tertentu, sanggup memfitnah dan menylahkan orang lain, tak saling tumpah seperti bidalan, kokok berderai-derai ekor bergelumang tahi.

"Golongan seperti ini adalah pengkhianat sebenar sistem demokrasi, kerana takut kalah dan tidak diterima oleh anggota parti, mereka memilih untuk diangkat menjadi ‘pemimpin’ dengan cara yang amat bacul,” kata Zuraida.

Hal itu, kata Zuraida, perlu diambil maklum oleh pemimpin utama yang seharusnya mengambil perhatian terhadap keluhan akar umbi.

"Seorang pemimpin yang diangkat asalnya datang daripada rakyat, yang dipilih secara konsensus untuk memperjuangkan hak rakyat.

“Konsep pemerintahan secara diktator atau bersifat feuldalisme tidak boleh wujud dalam organisasi yang mengamalkan demokrasi.

“Jangan diangkat mereka yang kononnya ada kabel besar atau kaya rayahanya semata-mata kerana kita ingin mendapat keuntungan peribadi,” katanya.

Artikel Zuraida diakhiri dengan rungutan tentang bagaimana semua parti politik di Malaysia tidak mempunyai sekurang-kurangnya 30 peratus wanita dalam kepemimpinan mereka.


KAH KAH KAH

MI REST MI KES

MI LOD

KAH KAH KAH

---------------------

BETUL KE?

BETUL KE
KELATAN

AKAN DIUMUM

SEBAGAI

SERAMBI 

MOSCOWSAJE TANYA

KERANA  KERETA

LADA

TANGAN KEDUA

SUDAH SAMPAI

KE KOTA BARU

-----------------------

UNTUK PERMULAAN


BRO 

INI KES 

TAIK KUCING

TAPI OKALAH

UNTUK MULA

Polis tahan 5 pembekal dadah penjara

POLIS menahan lima lelaki, disyaki anggota sindiket yang mengedar dadah kepada banduan di Penjara Simpang Renggam di Johor sejak setahun lepas.

Kelima-lima lelaki berusia antara 26 dan 30 tahun itu ditahan dalam dua operasi Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Bukit Aman, masing-masing di sebuah rumah di Taman Jaya Putra dan di Eco Summer di Johor, Sabtu lepas, kata Ketua Polis Negara Mohamad Fuzi Harun.

Bercakap pada sidang akhbar di Kuala Lumpur hari ini, beliau berkata polis turut merampas 9.88 kilogram syabu, 16.4 kg heroin dan 940 biji pil ekstasi yang kesemuanya dianggar bernilai RM814,000, dipercayai untuk diedar kepada banduan di penjara berkenaan.

LU TAK CAYA

LU TANYA

PEGUAM 

SHAFIE 

DAN 

ZAHID HAMIDI----------------

MAKAN PAU AYAM

GUA BILANG

RAMAI TAK CAYA

SIKALANG SATU

PROFESOR 

CAKAP

APA LU NAK KATA

Peralihan kuasa Mahathir-Anwar tidak ditangani dengan baik, kata pemerhatiPERALIHAN kepimpinan antara Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad dan Anwar Ibrahim tidak ditangani dengan baik walaupun berulang kali diberi jaminan oleh kedua-dua pemimpin itu, kata pemerhati politik.

Profesor Sains Politik Dr Bridget Welsh berkata wujud perebutan kuasa yang jelas antara penyokong kedua-dua pemimpin itu dan situasi itu boleh dilihat berdasarkan isu lompat parti yang berlaku antara parti dalam Pakatan Harapan.

“Perebutan kuasa ini dilaporkan dalam media dan didorong oleh sebahagian besar penyokong kedua-dua pemimpin itu. Mereka kurang percaya antara satu sama lain dan situasi ini menggugat kestabilan negara,” kata Welsh pada forum akademik bertajuk ‘Building a New Malaysia : Agendas and Aspirations’ (Membina Malaysia Baharu: Agenda dan Aspirasi).

Welsh yang merupakan profesor di Universiti John Cabot, Itali, berkata rakyat dan pertubuhan awam perlu memberi tekanan agar peralihan kuasa itu berjalan dengan aman.


Selain itu katanya, langkah itu bagi memastikan personaliti kedua-dua pihak bahawa peralihan itu tidak berat sebelah.

Katanya peralihan secara aman yang menyaksikan kedua-dua pemimpin tidak hilang kedudukan dalam Kabinet dan meyakinkan rakyat mereka boleh bekerjasama akan menjadi senario terbaik.

Tambahnya, senario kurang baik boleh berlaku apabila kedua-dua pihak membentuk pakatan politik dengan parti berbeza bagi mengumpul ahli Parlimen yang mencukupi untuk mengawal Parlimen dan membentuk kerajaan.

“Saya merasakan wujud pertikaian antara kedua-dua pihak dan mereka tidak mempunyai angka (jumlah ahli Parlimen) yang cukup untuk tidak bergantung antara satu sama lain. Sittuasi ini amat jelas dengan isu lompat parti yang sedang berlaku,” katanya.

Anwar dan Dr Mahathir berulang kali mengatakan mereka saling mempercayai dalam pelan peralihan kuasa apabila mereka membentuk Pakatan Harapan untuk menumbangkan Barisan Nasional sebelum Pilihan Raya Umum ke-14.

Dr Mahathir berkata beliau akan menyerahkan kuasa kepada Anwar dalam tempoh lima tahun pemerintahan.

Jaminan itu bagaimanapun tidak mengekang penyokong dan penganalisis untuk mempersoalkan pelan tersebut.

Ahli parti Bersatu pimpinan Dr Mahathir mahu perdana menteri itu kekal meneraju kerajaan sehingga hujung penggal manakala penyokong Anwar dalam PKR meragui Anwar akan berkuasa sebelum tempoh pilihan raya umum akan datang. – 14 Januari, 2019.    


GUA BILANG

MAKAN  PAU AYAM

JANGAN MAKAN

PAU ANAK IKAN

BAHAYA UNTUK

KESELAMATAN

NEGARA

KAH KAH KAH

------------------

HADIAH MINYAK WANGIDAPAT HADIAH 

MINYAK WANGI
Ini bukan baru dapat minyak wangi laa Bro TT....Ini mesti baru lepas minum air ketum dicampur todi tuak nira kelapa ..kahkahkah...itu sebab dia melalut macam mat pet mabuk yang tengah steam baling taik kelangit jatuh kelepap atas muka sendiri....kahkahkah..
Lanchau Manchau laaa Pak Syeikh sampai mampus pun kau takkan jadi PieM punyalaa...jadi PukiMak boleh laaa....kahkahkah. 
on LAWAK PAGI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/14/19------------

SAIFOL BOTTOMKEPUTUSAN PRK

SAIFOL BOTTOM

Orang tak peduli kes ni la TT. Kalau atok  geng kartel bertanding. Kemudian ada orang kaya buat program di sana jemput mereka hadir. Adakah TT akan sebarkan cerita ni? 
Dulu TT buat propa untuk gulingkan UMNO, rakyat sokong. Bukan sebab percaya tapi wajib sokong sebab dah terlalu bencikan UMNO . Sekarang jika TT buat cerita sama, semakin bosan nak baca. 
on JANGAN CEMBURU
Publish | Delete | Spam
azam
on 1/14/19


-----------------

KES KUEH PAU

-

KES KUEH PAU
Podah TT kartel Melayu Merah. Zaman Pak Lah Pau apa pula agaknya? Siap Lautan dan Minyak negara di taPau Brunei. Tahun 1990, Tun M serah 21,600ha Tanah Johore kepada Singapura! :D
 on PAU ANAK IKAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/15/19j----------------

MELAYU CELUP USA

MELAYU CELUP USA
Apa nak heran? Ada yg kawin minah USA, tau2 anak dia dah jadi pewaris kesultanan Melayu. Mat saleh celup bakal jadi raja Melayu. Cuma gwa berharap ada yg sudi kawin minah hitam gelap pungkoq tonggek, biar esok pewaris kesultanan Melayu semua gelap, pungkoq melentik, rambut kerinting ala kunta kinte, yg mustahak senyuman nya tetap manis nampak gigi saja. 
on MINTA BANTU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/14/19
----------------

LADA RENDAM DALAM AIRLADA RENDAM

DALAM AIR 
Gwa ada baca ..betul tak betul Gwa tak tau ..LADA ni enjin boleh idup walau pun berendam dalam air ..betul ke?
 on PISTON KOCIK
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 1/15/19
--------------

BONGOK PAKSA
BONGOK PAKSA

JADI ISLAM
Lantak kau lah. Tak sapa pun paksa kau jadi islam. Tiada paksaan dlm berugama, kecuali bongok2 yg nak paksa juga orang supaya jadi islam, sebab mereka lagi pandai dari Tuhan. 
on TAHNIAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 7:15 PM


--------------