Sabtu, 9 November 2019

SEMUA BERMULA DARI SINI

SEMUA BERMULA

DARI SINI


----------

DAULAH TERPENDAM


DAULAH

TERPENDAM

KINI DIBINCANG

DULU BILA 

GUA TULIS

GUA DITUDUH

PENGANUT

MAZHAB TEORI

KONSPIRASI


Siapa sabotaj kerajaan; daulah terpendam atau penyokong BN?


BETULKAH wujud “daulah terpendam” dalam perkhidmatan awam Malaysia?

Empat sumber dalaman kerajaan yang bercakap dengan The Malaysian Insight mendedahkan memang ada unsur penentangan dalam perkhidmatan awam terhadap kerajaan Pakatan Harapan (PH) sejak ia memerintah 18 bulan lalu.

Namun ada perbahasan sama ada penentangan itu terancang dengan arahan yang teratur atau hanya kelompok kakitangan awam, yang tidak puas hati dan masih menyokong Barisan Nasional (BN), yang memang sengaja menentang kerajaan.

Sumber kerajaan, yang semuanya enggan identiti mereka didedahkan, berkata kakitangan awam ini melawan kerajaan kerana mereka yakin PH hanya akan jadi kerajaan sepenggal.


GUA AKAN

BERI PENCERHAN

APA DIA

DEEP STATE

DAN BAGAIMANA

DAULAH 

TERPENDAM

BERGERAK

SILA TUNGGU

-----------

TAK PERLU BAYAR X-TRA

TAK PERLU 

BAYAR X-TRA

ENTOT  SAMPAI

LUTUT LONGGAR
Hahaha bayar rm18 tu tiket untuk masuk syurga aje kit. Kalsu nk bidadari kena bayar extra... betapa bangangnya yang percaya ajaran macam ini. Macam kt Msia juga... undi PAS boleh masuk syurga.. . 
on 
JUAL LAMBAK 
TIKET SYURGA
Publish | Delete | Spam
I
on 08/11/19

Cari dala
------------

TUAN HAJI NAJIB TIPU HAKIM

TUAN HAJI NAJIB

TIPU HAKIM
Tipu hakim apa barang. Katalah satu malaysia kena tipu dengan bosku. 3 juta ahli yang kena tipu pula makin taat dan setia.... 
on 
PEMIMPIN
 BERJIWA ISLAM
Publish | Delete | Spam
I
on 08/11/19

B
--------------

PASAL APA NAK LAYAN PENCURI
NAJIB INI

TUAN HAJI

PENCURI

MAKA  TUAN HAJI

NAJIB

WAJIB DILAYAN

SEBAGAI PENCURI

KHALAS


Henti pengiring trafik bekas PM: Jangan buat kerja bodoh – Zaid Ibrahim

KUALA LUMPUR – Ahli DAP,  Zaid Ibrahim meminta semua pihak menanam sifat sopan dalam melayan bekas pemimpin negara ini dengan baik.
Katanya, bekas Perdana Menteri perlu diberi perlindungan asas pengawal keselamatan dan pengiring polis.
“Jangan buat kerja bodoh hanya kerana mereka yang lain telah melakukannya sebelum ini,” katanya yang juga bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri dalam akaun Twitter.
Berkuatkuasa Selasa lalu, polis menghentikan penugasan pengiring trafik bermotosikal yang disediakan kepada Tuan Haji  Najib .
Arahan tersebut dimaklumkan oleh Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Bukit Aman dalam surat bertarikh 4 November 2019 kepada Pegawai Khas Najib, Mohd Shahrir Mohd Aripin.
Menurut Zaid, kerajaan Pakatan Harapan (PH) tidak sepetutnya mempunyai sifat balas dendan dan menganggap ia tidak penting. 


NAK HORMAT

BUAT APA

NAJIB ORANG

JAHAT WAJIB

MASUK JIL

DAN KENA

ROTAN

AMIN

----------

DAULAH TERPENDAM
APA DIA

DAULAH

TER

PENDAM

Siapa sabotaj kerajaan; daulah terpendam atau penyokong BN?


BERITA MENYUSUL


-----------

BUKAN KES JAM OMEGA

BUKAN KES

JAM OMEGA


Fikir-fikirkan..
Seorang lelaki sebelum beliau meninggal dunia, berkata kepada anaknya,"Jam ini datuk kamu beri kepada ayah dan berumur lebih 200 tahun. Sebelum ayah beri kepada kamu, sila ke kedai jam di Jalan Utama dan beritahu kepada tauke tu yang kamu mahu jual jam itu dan tanya berapa harga yang tauke itu boleh tawarkan".
Lalu si anak pun pergi. Selepas beberapa minit, dia pun kembali kepada ayahnya dan berkata, "Tauke itu hanya tawarkan RM5 sahaja sebab jam itu sudah terlalu lama dan banyak calar".
Kemudian, ayah menyuruh anaknya ke kedai kopi pula.
Si anak pun ke kedai kopi itu dan selang beberapa jam, dia kembali dan berkata: "Tauke kedai tu dapat tawarkan RM5, ayah".
Kemudian ayahnya berkata, "Pergilah ke muzium dan tunjukkanlah jam tersebut".
Lalu si anak pun ke muzium dan balik bertemu ayahnya dengan hati yang gembira dan berkata kepada ayahnya, "Mereka tawarkan jam ini dengan harga sejuta ringgit!"
Ayahnya seraya berkata, "Ayah hanya mahu kamu tahu, apabila engkau berada di tempat yang betul, engkau akan dinilai dengan baik dan adil. Oleh itu, jangan sesekali letakkan diri kamu di tempat yang salah kerana di situ kamu akan dilayan seperti sampah. Hanya mereka yang tahu menghargai kamu sahaja akan tahu bahawa kamu seorang yang bernilai. Ingat, jangan biarkan diri kamu terlalu lama di tempat yang tidak pernah menghargai kamu meskipun kamu telah sentiasa melakukan yang terbaik."


-----------

KLASIK - DARI PETI SEJARAH
KLASIK

DARI PETI

SEJARAH

Kemas bilik malam-malam buta terjumpa ‘artifak’ lama: t-shirt Bau Bau Cafe (kedai Isham Rais-Tukar Tiub) di Annexe Central Market. Kalau tak salah 2007-2008.
----------

SEKETULDAGING BABI JADI HALALBAGAIMANA

SEKETUL DAGING

BABI JADI HALAL

DALAM SEKAWAH

GULAI KAMBING

-------
--------------

MCA BORONG BAJU HUDUD


CUKONG MCA

BORONG BAJU

HUDUD

buat kelakar ke ni YB?
cubaan menganjing-------