Isnin, 31 Januari 2022

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU

 


SELAMAT

 MENYAMBUT

TAHUN BARU

AMIN 

JANGAN HINA PELACUR

 Gelar itik patah kaki bukan luar biasa, dulu gelar UMNO kafir – Shamsul Anuar


KUALA LUMPUR – Mengata UMNO bagaikan itik patah kaki adalah tuduhan  berat namun ia bukanlah sesuatu yang luar biasa kerana Pas pernah menuduh UMNO Thaghut, anti Islam, malah kafir pun pernah dilemparkannya.

Oleh itu, apabila Pas menuduh UMNO umpama “itik patah kaki” – itulah cara dan sikap Pas sejak dulu, kata Pengarah Komunikasi Barisan Nasional (BN), Shamsul Anuar Nasarah.

Dakwa beliau, apa yang jelas, Pas dilihat mahu mengajar UMNO.

Disebabkan itu, katanya, mungkin juga punca Muafakat Nasional (MN) tidak sebagaimana seperti di awal penubuhan berpunca daripada sikap Pas sendiri.

”Apa yang jelas. Pas dilihat mahu mengajar UMNO. Kerana itu sebenarnya bukan UMNO yang mahu menjadi Abang Long. Sebaliknya Pas sendiri.

Namun saya yakin rakyat menilainya kerana rakyat punyai kebijaksanaan.

”Saya cuma hairan. Dalam keadaan mahu UMNO bersama, pimpinan UMNO dilabelnya dengan pelbagai gelaran. Sikap beginilah menjadi antara penyebab MN (Muafakat Nasional) menjadi hambar,” katanya dalam kenyataan di sini.

Justeru, eloklah Pas melihat diri sendiri memandangkan Pas memiliki ramai ilmuan dan ahli agama.

Jelasnya, Pilihan Raya Negeri Johor dilaksana berasaskan undang undang tubuh Kerajaan Johor, kemudian diperkenan pembubaran oleh Sultan Johor.

Justeru tuduhan PRN merupakan agenda pemimpin ‘Kluster Mahkamah’ dari UMNO dan mereka yang tidak berjawatan sangat tidak berasas serta tidak sepatutnya keluar daripada seorang “ilmuan” dan pemimpin utama parti yang kononnya berjuang untuk Islam.

UMNO dan Barisan Nasional sebuah parti yang bertanggungjawab kerana itu UMNO menyerahkan kembali kuasa kepada rakyat supaya mereka diberikan hak memilih kerajaan yang baharu atas kehendak dan mandat rakyat sendiri.

”Dan sekiranya UMNO tamakkan kuasa. Pasti UMNO BN tidak mahu dibubarkan DUN Johor? Bila PAS kata punyai kekuatan tersendiri. Keahlianya dikatakan 1 juta ahli dan mempunyai 197 kawasan. Mungkinlah betul.

”Maka jika Presiden Pas berkata tidak akan berdiam diri dan mempunyai strategi balas sekiranya UMNO terus menerus melakukan PRN maka kita menghormati pendirian Presiden Pas.

”Dan sesuai dengan amalan demokrasi kita tidak boleh menghalangnya. Lakukanlah jika itu pendirian Pas. Malah sekiranya Pas ingin lakukannya sekarang sesiapapun tidak boleh menghalangnya. Itu juga hak Pas.

”Hakikatnya tiada yang menghalang untuk Pas terus mendukung PN. Teruskanlah kerana ianya tidak salahpun. Pandangan Presiden Pas saya hormati biarpun dia menyatakan BN yang sudah tidak relevan. Kerana itu juga hak Presiden Pas untuk berkata begitu,” ujar Shamsul.

Bagaimanapun, tegas beliau, sama ada BN masih relevan atau tidak, biarlah rakyat yang menentukannya tetapi UMNO dan BN akan terus berusaha memastikan BN kembali kepada kedudukan asalnya.

Tambahnya, kemenangan BN dengan 21 kerusi di PRN Melaka boleh menjadi ukuran dan gambaran BN masih relevan atau tidak.

BN tidak bangga diri sebaliknya akan terus lipatgandakan usaha bekerja untuk negara dan rakyat.

Shamsul berkata, beliau tidak menafikan jika PN dikatakan parti “majmuk” tetapi BN sejak ditubuhkan sudah menggabungkan parti pelbagai kaum, realitinya BN lebih berpengalaman daripada PN dalam soal ini.

Cuma salah kalau Pas berkata BN tidak majmuk

Maka, PN janganlah mendabit dada kononnya hanya Pas saja yang menganjurkan perpaduan dan parti majmuk sebab kalau benar hanya Pas yang anjuran perpaduan jemputlah juga Parti Amanah Negara (PAN) bersama dalam PN.

Dan usahlah bagi alasan tidak boleh menerima PAN kerana parti itu masih bersama DAP sedangkan realitinya dalam sejarah politik Malaysia Pas pernah bersama dan tidur sebantal dengan DAP.

Yang tidak pernah bersama DAP hanyalah UMNO dan BN, inilah hakikat dan realitinya, ujar beliau. –

WOIT

JANGAN HINA

PAS BUKA

KANG KANG

UNTUK DAP

AMIN

SEBAGAI PELACUR

ADALAH TUGAS SUCI

LAGI MURNI UNTUK

BUKA KANG KANG

UNTUK SAPA SAJA

KAH KAH KAH

SAPA BAYAR

LEBIH DAPAT

KEMUT KETAT

KAH KAH KAH 

SEMUA AGAMA MENGAJUKAN KEBAIKAN UMAT

 SEMUA AGAMA

MENGAJUKAN

KEBAIKKAN 

UNTUK UMAT

KHALAS 

Unknown commented on 

"SEMUA AGAMA SAMA -

 PENGANUT BAWAK HURU HARA"

Manusia belum capai tahap kematangan lagi TT, sebab itu asyik cakaran dengan pelbagai alasan, semua percaya agama masing-masing yang terbaik, orang yang betul cerdik tidak mahu terlibat, setiap agama mengajar jalan kebaikan, tetapi manusia akan ambil ayat ayat yang senada dengan kehendak manusia mengikut keadaan keperluan sendiri, itu saja, jangan layan puak puak bodoh yang hangat mendengar khutbah setiap hari tanpa guna otak logik atau rasional, kalau anjing salak tepi jalan, jangan kita pun salak dengan anjing, itu lah beza manusia dengan anjing, tetapi anjing binatang mulia, setiakawan, ikhlas hanya menyalak orang yang tidak kenal atau jahat kah kah kah, jangan layan orang orang macam ini,seperti selalu you kata live your own life, kah kah kah


AL-KAWAHLI GULAI ITIK SEKAWAHNegara lain sibuk bangunkan ekonomi, pemimpin politik Malaysia hari-hari gaduh

KUALA LUMPUR – Bekas Ketua Polis Negara,  Musa Hassan menegur sikap pemimpin politik di negara ini yang saban hari bertelingkah untuk berebut kuasa menjelang Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor akan datang.

Beliau berkata, sikap yang ditunjukkan sesetengah pemimpin politik hanya bertujuan untuk menjatuhkan antara satu sama lain demi kepentingan diri sendiri.

“Pemimpin politik Malaysia hari-hari bergaduh, berebut kuasa dan bertungkus lumus merancang untuk menjatuhkan sesama sendiri bagi kepentingan diri.

“Negara lain lebih maju kerana pemimpin politik bertungkus-lumus membangunkan ekonomi dan tahap kehidupan rakyat mereka,” katanya dalam hantaran terbaru di Twitter miliknya, hari ini.

Sebelum ini, Presiden Pas, Tuan Haji Hadi Al-Kawahli  kesal dengan sikap segelintir pemimpin UMNO seolah-olah lupa diri walaupun Pas bertungkus-lumus menyelamatkan parti itu selepas tewas pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).

Hadi Al-Kawahli menyifatkan tindakan UMNO sebagai tidak bermoral kerana mereka bersama-sama terlibat dalam gagasan Muafakat Nasional (MN).

Malah Al-Kawhli  menyifatkan Pas bukan mahu mengajar itik berenang, sebaliknya parti Islam itu cuma mahu menyelamatkan itik yang patah kaki dalam PRU14.

Abdul Hadi sebaliknya menuduh UMNO meninggalkan Pas selepas parti Melayu itu kembali pulih daripada krisis kepercayaan rakyat. –

AL-KAWAHLI

NAIK BENGANG

DENGAN

GEROMBOLAN

KAH KAH KAH

MASUK DALAM

LUBANG ULAR

SEKALI LAGI

KAH KAH KAH

DARI PELACUR

JATUH TARAF

JADI BOHSIA

KELAS MAT REMPIT

KAH KAH KAH

PAKAI PAKAI

LEPAS PAKAI

BUANG

KAH KAH KAH 

MACAM PAKAI 

SELIPAR JEPUN

KAH KAH KAH

PARTI ISLAM

INI DAH JADI

PARTI PAMPERS

KAH KAH KAH

CHINA RASUAH MELAYU - MELAYU JUAL MELAYU

 CHINA 

RASUAH MELAYU

AMIN

MELAYU JUAL

MELAYU

KHALAS

Unknown commented on

 "NAK TAMBAH SIKIT"

Aspirasi China simple aje, nak untung selalu, untuk untung sanggup apa saja, hulur rasuah, hulur lubang, hulur hadiah percutian, segala untuk mendapat keuntungan, tetapi yang pegang kuasa isle melayu, Cina tahu kelemahan melayu, hulur hulur semua Boleh jadi, kah kah kah, begitulah Genting, begitulah Jo low cukong cukong bawah mana mana parti pun sama, guan Eng cakap cakap tapi dia pun bukan malaikat, dapat peluang sapu jugak, kah kah kah 


siapa dapat peluang untuk jackpot pasti mahu kaya, yang Bodoh yang dayus cuma rakyat pengundi yang percaya selama lamanya bohong orang politik, kah kah mereka guna agama bangsa ketuanan untuk tipu rakyat, parti untuk kebaikan rakyat tak ada, parti jaga Melayu, parti jaga Cina parti jaga keling macam macam ada, Sarawak rakyat dayak tapi pimpin oleh melanau, kah kah pecah perintah senang curi balak lah woit kah kah Malaysia Boleh Amin

SABRI 114 ADA 4 KERUSI MAJORITI

 3 portal didakwa burukkan Ismail Sabri

SEORANG pembantu Ismail Sabri Yaakob membuat laporan polis terhadap tiga portal berita hari ini kerana didakwa memburukkan Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob dengan “memanipulasi” ucapannya.

Laman berita tersebut ialah Agenda Daily, The Malaysian Life dan Dialog Rakyat.

Dalam laporan polis yang dilihat The Malaysian Insight, Setiausaha Politik Mohammad Anuar Mohd Yunus mendakwa ketiga-tiga laman web itu melaporkan kenyataan palsu dan berbentuk fitnah bertujuan memburukkan nama Ismail Sabri.

“Ketiga-tiga laporan tersebut mengandungi kenyataan palsu dan fitnah jenayah berkaitan kenyataan Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob.

“Artikel di Agenda Daily yang bertajuk ‘Ismail Sabri bimbang jadi PM paling singkat, rayu jangan tarik sokongan’ yang disiarkan pada 30 Januari 2022 dan diulang siar oleh The Malaysia Life dan Dialog Rakyat.

“Ketiga-tiga laman web itu memanipulasi apa yang dikatakan oleh Ismail Sabri kepada pemberita di sebuah program di Bera dan portal berkenaan tidak berada pada program tersebut,” kata Anuar dalam laporan berkenaan.

Laporan polis itu dibuat di Balai Polis Daerah Dang Wangi pada jam 2.15 petang tadi.

Pada majlis di Bera semalam Ismail berkata keutamaan kini adalah memastikan kestabilan politik negara demi keselamatan dan kesejahteraan rakyat.

Kestabilan politik katanya adalah kunci untuk membolehkan kerajaan melaksanakan rancangan terdahulu dan berterusan membantu mereka yang terjejas akibat pandemik Covid-19.

“Ya, kerajaan akan tumbang jika ada yang menarik balik sokongan mereka. Itu fakta. Jika Perikatan Nasional (PN) atau mana-mana pihak dalam hal itu termasuk Gabungan Parti Sarawak (GPS) atau dalam Umno sendiri menarik sokongan mereka kerajaan akan tumbang kerana kita kini hanya mempunyai majoriti empat kerusi (Parlimen),” katanya dipetik sebagai berkata.

Sementara itu sumber polis mengesahkan menerima laporan itu tetapi tidak menjelaskan lebih lanjut. – 31 Januari, 2022.

 

WOIT

SABRI 114

INI JUJUR

AMIN

SABRI 114 NGAKU

HANYA ADA LEBIH

EMPAT KERUSI 

AMIN

JIKA EMPAT EKOR 

 YB TARIK 

SOKONGAN SABRI

RUNTUH

AMIN

SABRI 114

KENA JUMPA 

ANWAR SABU

DAN GUAN ENG 

KAH KAH  KAH 

 AMIN

NAJIB ZAHID

MAHU PRU15 

SEKARANG

AMIN

SABRI 114 MAHU

HABISKAN

PENGGAL 

HINGGA KE 2023

AMIN

KAH KAH KAH

LIMAU HARI RAYA

 LIMAU

DAN HARI RAYA

AMIN 

Unknown commented on

 "BERKHALWAT 

HARI KE 681"

Tengok keadaan negara ini tak ada apa mahu diraikan, tahun Baru pun limau tak ada, Ang pau tak semua sudah sapu jilat oleh puak mahkamah kroni sanak saudara kaum yang mulia hanya tinggal kah kah kah

SEMUA AGAMA SAMA

 


SEMUA AGAMA

SAMA

AMIN 

PENGANUT BUAT

 HURU HARA 

KLIM JADI 

WAKIL TUHAN

 KHALAS


INI AGAMA ISLAM 

KHALASINI AGAMA HINDU

KHALAS

BERITA DARI NOKIA

 


BERITA NOKIAVAKSINASI BOOSTER
 KINI DIBUKA SECARA WALK-IN
 KEPADA 18 TAHUN KE ATAS 
SENARAI PPV BOLEH DIDAPATI
 DI PROTECTHEALTH.COM.MY 
PATUHI SOP 
KETIKA DI PPV

MAJLIS 
KESELAMATAN NEGARA

SATU FAKTA ILMIAH - TAK PERNAH DIDENGAR

 


SATU FAKTA

ILMIAH 

AMIN

KITA TAK PERNAH

TAHU HAL ROKOK

AMIN

panglimo potaseh commented on

 "TIGA KOTAK

 SEHARI KRETEK"

Sebenar nye ngisap rokok ni penyelamat ..bayangkan industri rokok kita "zero", biliyun2 kita rugi. Kerajaan larang isap rokok ni bak kato TT hanya "Hoga Koling" ..tujuan "larang" tu hanya utk naikang kontol ooop ..harga rokok. Bayangkang zaman gwa sekolah dulu rokok 5 sen sobatang ..sekarang chochah RM1.50. Satu lagi kandungan Oksana ooop, maksud gwa oksigen kek dunio ni makin kurang sobab Tungku Wong asik mombalak di rizab utan ..dgn isap rokok kito akan terbiaso sodot sikit oksijen dan baik utk survival ..

SEMUA AGAMA SAMA - PEMGANUT BAWAK HURU HARA

 


SEMUA AGAMA 

SAMA

AMIN

PENGANUT BAWAK

HURU HARA

KHALAS

Unknown commented on 

"JAMBU ADA KE ?"

Mana ada syurga. Neraka adalah. Tt suka neraka sebab tak ada bidadari. Lagi pun kat neraka ada bank. Tt selalu semayang kubur cina sbb tt percaya sembah roh nenek moyang. Kita kena hormat kepercayaan masing2. Tak ada paksaan dlm berugama. Cuma tt perlu terbuka klu dia tak percaya islam. Senang kita nak tanam mayatnya di perkuburan kepercayaan nya. Mungkin dia mau ditanam, mungkin juga dia mau abu mayat nya di simpan atau ditabur ke Mana2. Atau mungkin dia nak mayatnya dijadikan mumia. Atau mungkin juga dia mahu serahkan mayatnya utk pelajar perubatan.

SOALAN BODOH DARI ANWAR

 


SOALAN BODOH

DARI ANWAR

KHALAS

Yeop sepet commented on 

"SOALAN KURUN INI

 - SEMUA MELAYU NAK JAWAPAN"

Pasei tu le Anwar Tak dpt2 jadi pm,guna le proksi china pakai keling watpe. Anwar mmg bodo,dah mmg Judi casino dgn banking industry xde beza,dua2 pun judi.zafrul mmg tokey Judi dulu dia fund manager stock market,apa nak heran. Banking sistem tu Judi le Anwar oi, bookie casino bet odd kad,zafrul bet forecast saham,dia siap bule bet against saham yg merudum lg. Anwar betoi tanya soalan bodo.yg patut dia tanya,apsei pinjam 50k kt bank kene cagar bagai2,abih twrgadai tanah yg nilai lg mahei drp 50k,tp genting bisnes Judi cagar ayor liur je.

TIGA KOTAK SEHARI KRETEK

 


TIGA KOTAK 

KRETEK SEHARI

AMIN

BERHENTI

26/12/2008

KHALAS

Unknown commented on

 "JANGAN PILIH ROKOK 

PILIH SYABU"

Aku berhenti merokok setelah mendengar khabar TT sudah berhenti berkeretek. aku pikir jika situa degil ni boleh berhenti, maka untuk aku ia menjadi mudah. Nyata aku silap. Tapi ia bukan mustahil. Kini aku tak lagi merokok, cuma minum kopi kampung tidak bergula. Walaupun entot kurang puas, aku hanya tambah saja jam entot sampai betul betul puas. Jika sesiapa pun mahu berhenti, lakukan kerana diri. Bukan kerana takut bin

INI CONTOH GENOCIDE - MENGHAPUSKAN SATU BANGSA

 


INI CONTOH TERBAIK

GENOCIDE

AMIN

MENGHAPUSKAN

SATU BANGSA

KHALAS

AZAM BAKI MULA MENERJAH

 
Maszlee disiasat selepas buat aduan, kata SPRM

SURUHANJAYA Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sedang menyiasat dua laporan yang dibuat terhadap Maszlee Malik, kata agensi itu.

SPRM bagaimanapun tidak mendedahkan jenis aduan yang dibuat terhadap ahli Parlimen Simpang Renggam itu.

“SPRM ingin menegaskan bahawa proses siasatan perlu dijalankan setelah terdapat aduan rasmi berhubung sesuatu kesalahan rasuah dan penyelewengan sebagaimana peruntukan undang-undang.

“Setiap siasatan yang dijalankan adalah mengikut prosedur operasi standard (SOP) dengan menemu bual beberapa saksi yang terlibat.

“SPRM tidak akan tunduk kepada tekanan dari mana-mana pihak untuk mengalihkan isu rasuah dan penyelewengan dengan pelbagai tekanan yang sengaja dibuat,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Agensi antirasuah itu juga menafikan dakwaan Maszlee yang pegawainya diganggu oleh SPRM.

Semalam, Maszlee mendakwa pegawainya ditekan SPRM, tindakan yang menurutnya boleh dikaitkan dengan sokongannya terhadap gesaan supaya Ketua Pesuruhjaya SPRM Azam Baki disiasat.

Ahli Parlimen PKR itu berkata pegawai SPRM pergi ke pusat khidmatnya di Simpang Renggam baru-baru ini dan menyoal pegawainya mengenai aktiviti yang dianjurkan di kawasannya.

Maszlee dipanggil polis hari ini berhubung tunjuk perasaan di luar Parlimen pada 20 Januari, yang menggesa Azam Baki digantung tugas.

Beliau berkata ini berhubung kehadirannya menyaksikan penyerahan memorandum oleh Pemuda PKR di luar bangunan Parlimen pada 20 Januari.

SPRM dalam pada itu menegaskan semua pihak berhenti mensensasikan proses siasatan.

“Siasatan yang dijalankan akan berteraskan prinsip ketelusan, keadilan dan profesionalisme serta berlandaskan undang-undang yang diperuntukkan,” kata SPRM. – 30 Januari, 2022.


INI CONTOH

TERBAIK

KUASA DAULAH

ATAU 

STATE POWER

AMIN

LU BUAT DEMO

MAHU AZAM BAKI

UNDUR  

AMIN

SEKARANG

AZAM BAKI MULA

BERTINDAK

AMIN

KAH KAH KAH

AKAN BANYAK

LAGI YB AKAN

KENA PANGGIL

SPRM

TAK CAYA

LU TUNGGU

AMIN

KAH KAH KAH

SPRM KINI

KEMBALI APDA

TUGAS LAMA

PUKUL & BUNUH

KACAU & HARU

PEMBANGKANG

DAN MUSUH

KERAJAAN

KAH KAH KAH

AMIN

JAMBU ADA KE ?

 


JAMBU ADA KE?

SAJE TANYA

JANGAN MARAH

AMIN

Unknown commented on

 "BETUL 

WAJIB DISOKONG"

Titi, lu salah tafsir pasal bidadari syurga tu. Bidadari adalah offer kpd penghuni syurga. Offer tak semestinya diterima boleh saje ditolak takde masaalah. Disyurga apa kamu suka apa kamu mahu boleh dapat apa kamu tak suka boleh tolak rejek abai apa2 sajelah. Jadi kalu kamu tak mahu entot bidadari no problem. Tak ada paksaan punya ia lebih hebat dari demokrasi dunia.

KERAJAAN SYARATTON

 


Bersatu, PAS ingatkan Umno, sokong kerajaan bersyarat

BERSATU dan PAS mengingatkan Umno bahawa sokongan ke atas Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob untuk mengetuai pentadbiran pada waktu ini hanyalah bersyarat.

Kenyataan itu muncul selepas Umno menggerakkan usaha membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) Johor minggu lalu untuk membolehkan pilihan raya negeri diadakan.

Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin dan Presiden PAS Abdul Hadi Awang mengingatkan Umno agar sokongan yang diberikan parti itu harus dihormati.

“Sokongan PAS dan Bersatu dalam kerajaan persekutuan adalah bersyarat, perlu dihormati, dan dirundingi di atas nilai integriti, antirasuah dan berkebajikan,” kata mereka.

Dalam resolusi muzakarah itu, Bersatu dan PAS turut melahirkan rasa kesal terhadap percaturan politik pihak tertentu yang menurut mereka menutup pintu perpaduan.

“Ia menggugat kestabilan politik dan mempertaruhkan nasib rakyat,” tegas kedua-duanya yang merujuk usaha Umno mengadakan pilihan raya negeri Johor.

Kenyataan itu dikeluarkan dalam sidang media khas selepas muzakarah Bersatu dan PAS di Glenmarie, Shah Alam, hari ini.

Bersatu dan PAS menyokong Ismail Sabri yang juga naib presiden Umno menjadi perdana menteri selepas kerajaan Perikatan Nasional (PN) yang dipimpin Muhyiddin hilang majoriti.

Muhyiddin pada Ogos tahun lalu berkata, kesemua ahli Parlimen tersebut termasuklah 31 ahli Parlimen mewakili bersatu, 18 PAS, satu Parti Solidariti Tanah Airku (Star) dan empat bebas pro-PN. – 29 Januari, 2022.

BETUL TAK

GUA CAKAP

KERAJAAN

SABRI 114 ADALAH

KERAJAAN

SYARATTON

KAH KAH KAH

AMIN

SABRI 114 JADI

PERDANA MENTERI

DENGAN SYARAT

KAH KAH KAH

APA DIA SYARAT

ITU ?

KAH KAH KAH

SYARAT UTAMA 

TAKDA KLUSTER

MAHKAMAH DALAM

KABINET

AMIN

BIARKAN MAHKAMAH

BERJALAN TANPA

DIGANGGU

AMIN

YANG INI NAJIB

TAK BOLEH TAHAN

MAKA KLUSTER

 MAHKAMAH

AKAN KACAU BUAT

PRN SANA SINI

AMIN

LEPAS JOHOR 

MUNGKIN KEDAH

PERAK PERLIS

TERANGGANU

KEMUDIAN 

BUAT PRU15

KAH KAH KAH

AMIN