Isnin, 21 Ogos 2023

DI ZALIMI- TALIPON DI POTONG !!!DI ZALIMI

AMIN

TALIPON DI POTONG

KHALAS

7 YB UMNO LETAK JAWATAN ?


JENG JENG JENG

7 YB UMNO

LETAK JAWATAN ?

JENG JENG JENG

KHALAS

BARACK OBAMA PUN GAY ?


BARACK OBAMA

PUN GAY ?

KAH KAH KAH

KHALAS

HINA LAGU NEGARA KU - BILA NAK SAMAN ?


LAGU NEGARA KU

DI HINA

AMIN

BILA NAK SAMAN

KHALAS

alfaberlian commented on
 "NEGARA KU LAGU CIPLAK"

Apakah cerita disebalik lagu memulamoon dan bendera malaysia. Kah... Kah.... Kah..


JUMPA JOHN LENNON


MASUK NERAKA

DAPAT JUMPA

JOHN LENNON 

DAN JANE FONDA

AMIN

Unknown commented on
 "PAS JUAL ISLAM TALIBAN"

TT, lagi baik ikut macam gua. Gua mau masuk neraka. Tak payah nak jadi alim sebab nak masuk syurga dan main dengan bidadari bermata jeli. Kah! Kah! Kah!

PENUNGGANG AGAMA SYURGA NERAKA


PENUNGGANG

AGAMA

SYURGA NERAKA

KHALAS

PROJEK TUMBANGKAN KERAJAAN PAKATAN ?Undang-undang antilompat parti bakal teruji?


DALAM satu tulisan di Facebook, Timbalan Speaker Dewan Negara, Nur Jazlan Mohamed mencetuskan satu perkara menarik: “.. buat masa sekarang ini saya percaya Kerajaan Perpaduan masih selamat kerana adanya akta antilompat parti. Tapi tak tahulah kalau ada MP (Ahli Parlimen) Umno yang sanggup nak letak jawatan dan cetuskan (pilihan raya kecil) PRK lagi. Sebab jenis desperado politik ini, mereka sanggup buat apa saja demi nak penuhi hawa nafsu untuk berkuasa.”

Bekas Ahli Parlimen Pulai itu tidak merujuk secara khusus kumpulan wakil rakyat yang bakal menggerakkan usaha yang diramalkan itu. Pun begitu dalam lingkungan politik negara khususnya di dalam Umno, ia bukan satu rahsia besar.

Kedudukan dan pendirian mereka yang melawan arus kepimpinan tertinggi semasa kekal sebagai satu perkara menarik untuk dihalusi. Mereka dikatakan sedang menunggu masa yang sesuai. Andaian dan tanggapan sebelum ini terarah kepada hasil pilihan raya negeri (PRN) yang baharu berakhir. Dan, Nur Jazlan mengutarakan kemungkinan tersebut.

Sekali lagi bila akan menjadi kenyataan, sekali gus bakal menggugat kerajaan perpaduan yang BN dan Umno merupakan sebahagian daripada blok semasa.

Terdapat juga jangkaan, ramalan dan andaian sekiranya Umno tidak mencapai keputusan yang diharapkan atau prestasinya merudum, ia akan membawa impak ke atas kepimpinan Presiden Umno dan Pengerusi BN, Ahmad Zahid Hamidi.

Zahid berhadapan dengan tekanan agar berundur. Beliau juga secara terbuka telah mengatakan bahawa menerima tanggungjawab ke atas prestasi buruk parti itu. Bagaimanapun tegas beliau, ia tidak bermakna beliau akan melepaskan jawatannya.


WOIT

PROJEK NAK

JATUHKAN

KERAJAAN PAKATAN

SEDANG DISUSUN

AMIN

PRK PULAI

GARIS MERAH

AMIN

KALAU PN MENANG

PRK PULAI

PROJEK BERJALAN

AMIN


KALAU

 PAKATAN MENANG

PROJEK AKAN GAGAL

KAH KAH KAH

AMIN

KHALAS

LAGI KES AMABALATKerajaan digesa nyahklasifikasi perjanjian maritim dengan Indonesia, ketika kebimbangan Ambalat memuncak


Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Sabah Ronald Kiandee menggesa kerajaan menyahklasifikasi perjanjian maritim yang ditandatangani dengan Indonesia pada Jun, bagi meredakan kebimbangan berikutan penafian Putrajaya bahawa perjanjian itu melibatkan blok Ambalat di luar pantai Sabah. 

Dalam satu kenyataan, beliau berkata penyahklasifikasian perjanjian itu bukan sahaja menjawab persoalan sejauh mana Triti Laut Sulawesi tidak melibatkan blok Ambalat, tetapi juga akan menghentikan spekulasi mengenai sempadan maritim antara kedua-dua negara itu di Laut Sulawesi.

“Blok ambalat iaitu kawasan seluas 15,000 km persegi di tengah-tengah wilayah pertikaian di luar pantai Sabah ini mengandungi sumber minyak mentah terbesar di dunia dan telah dipertahankan oleh Malaysia sekian lama maka ianya tidak boleh digadai sama sekali,” katanya. 

Tambah beliau, pakar maritim yang terlibat dalam usaha melindungi hak wilayah Malaysia memberi amaran kepada Putrajaya supaya tidak menandatangani sebarang perjanjian baru untuk menyelesaikan pertikaian sempadan yang berlarutan dengan Indonesia, yang menurut mereka Malaysia tidak sepatutnya berkompromi terhadap tuntutannya ke atas kawasan tertentu, terutamanya melibatkan Zon Ekonomi Eksklusif (ZEE) serta pelantar benua antara Malaysia dan Indonesia.

“Jadi tentu sekali penting untuk didedahkan apa yang dimeterai dalam perjanjian itu supaya spekulasi tidak berpanjangan dan sebagai bukti jelas perjanjian berkenaan tidak langsung melibatkan kawasan yang dirujuk Malaysia sebagai Blok ND6 dan Blok ND7 atau Ambalat.

“Tindakan segera untuk nyahklasifikasikan kandungan perjanjian ini adalah penting untuk memastikan isu ini tidak berpanjangan.

“Kerajaan mempunyai tanggungjawab moral untuk menjelaskan isu Ambalat secara terbuka dan tuntas bagi menangani prasangka, keraguan serta kebimbangan rakyat Malaysia, khususnya di kalangan rakyat Sabah.”

Perdana Menteri Anwar Ibrahim dan Presiden Indonesia Joko Widodo menandatangani beberapa perjanjian pada 8 Jun, termasuk mengenai persempadanan laut wilayah di Laut Sulawesi dan Selat Melaka, di tengah-tengah keraguan daripada pakar maritim mengenai cadangan untuk menyelesaikan pertikaian itu. 

Timbalan Menteri Luar Mohamad Alamin sebelum ini menolak dakwaan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Warisan Assaffal Alian bahawa Malaysia menyerahkan tuntutannya kepada Indonesia.

Alamin berkata perjanjian maritim baru-baru ini, yang dipuji oleh kedua-dua pemimpin sebagai menamatkan pertikaian selama 18 tahun, tidak ada kaitan dengan blok Ambalat atau mana-mana kawasan lain yang lebih 200 batu nautika dari ZEE.

"Kami juga belum berunding mengenai apa-apa yang berkaitan dengan sempadan Ambalat," katanya pada 15 Ogos.

Laporan eksklusif CNBC bulan lalu bagaimanapun berkata Malaysia dan Indonesia akan bekerjasama dalam meneroka sumber minyak dan gas di blok Ambalat.

WOIT

AMBALAT AMBALAT

ADA APA DENGAN

AMBALAT ?

AMIN

RAKYAT TAK FAHAM

TAK TAHU APA

PERJANJIAN ITU

AMIN

RAKYAT NAK TAHU

BAGAIMANA

JOKOWI BERJAYA

WALHAL DULU

GAGAL

JENG JENG JENG

ADA APA APA

KE ?

JENG JENG JENG

AMIN

PAS JUAL ISLAM TALIBAN


Mujahid dakwa kerajaan Pas Kelantan miliki pemikiran “takfiri siyasi”

KUALA LUMPUR – Naib Presiden Parti Amanah,  Mujahid Yusof menyifatkan pemikiran Islam ala Pas adalah hadiah pemberian ke atas rakyat Kelantan setelah proses demokrasi dibuat dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) baru-baru ini.

Menurutnya, pemikiran “takfiri siyasi” kini menguasai kerajaan Pas Kelantan.

Beliau mendakwa, ucapan Menteri Besar Kelantan yang baharu pada kuliah Jumaat di Kota Bharu jelas mengisyaratkan dua Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) pembangkang dari Pakatan Harapan (PH) dan Barisan Nasional (BN) sebagai tontonan mahu melawan perjuangan Islam.

“Jelaslah, pemikiran ‘takfiri siyasi’ menguasai pemikiran Kerajaan Negeri Kelantan iaitu pemikiran menganggap seteru politiknya sebagai tidak perjuangkan Islam dan mereka sahaja secara eksklusif perjuangkan Islam.

“Kesan pemikiran takfiri siyasi memecah-belahkan masyarakat dan memburukkan imej Islam yang ‘dipenjarakan’ secara monopoli politik,” katanya menerusi hantaran di Facebook beliau hari ini, hari ini.

Semalam, Menteri Besar Kelantan, Mohd Nassuruddin Daud melabel dua orang ADUN pembangkang di negeri itu sebagai mereka yang menolak perjuangan Islam.

Dalam satu video yang tular, Mohd Nassuruddin mengeluarkan kenyataan itu dipercayai ketika menyampaikan kuliah Jumaat di Kelantan, semalam.

Dalam pada itu Mujahid mencadangkan agar kerajaan pusat menegur sikap pemimpin Pas itu kerana ia boleh menjejaskan imej Islam sebagai agama rasmi di negara ini.

“Rakyat Kelantan telah membuat keputusan dan kita perlu menghormati pilihan mereka namun menjadi tanggungjawab Kerajaan Persekutuan untuk menegur unsur yang boleh menjejaskan Islam sebagai agama rasmi Persekutuan,” ujarnya.WOIT

APA YANG JELAS

ISLAM NI ADA

BERMACAM JENIS

AMIN

ADA ISLAM SAUDI

ADA ISLAM LIBERAL

ADA ISLAM BOSNIA

ADA ISLAM BUDAYA

ADA ISLAM NUSANTARA

AMIN

YANG PAS BAWA

ADALAH JENIS

ISLAM TALIBAN

AMIN

ISLAM TALIBAN YG

KLIM ISLAM

MILIK PAS 

 SAJA YANG BETUL

AMIN

ISLAM MENYUSAHKAN 

HIDUP

YANG BANYAK

MELARANG DAN

BANYAK 

MENGHUKUM

AMIN

KHALAS

JIKA TALIBAN MEMERENTAH MALAYSIA

 


JIKA TALIBAN

MEMERENTAH

 MALAYSIA

AMIN

YANG MUDA WAJIB AMBIL ALIH


YANG  MUDA

WAJIB

AMBIL ALIH

KHALAS

Unknown commented on 
"BERITA GEMBIRA 
UNTUK HADI DAN MUHYIDIN"

Gembira pun tak ada guna nya. Apakah selepas PRU 16, Anwar atau Muhyidin atau Hadi boleh jadi PM? Semuanya dah tua bangka ketika itu. Apakah ada lagi hasrat madey untuk jadi PM lagi masa tu? Kalau ya itu adalah sangat baik sebab kita belum pernah ada PM berumur 3 digit. Nampaknya Sanusi kena bertanding parlimen kalau nak jadi PM. Dengar kabo semua penyokong dia nak dia jadi PM? Begitu juga dengan penyokong tuan guru pengat taik, kena juga bertanding parlimen, mana tahu kalau dia menang ada peluang juga jadi PM. Ketika itu blog tukartiub masih beroperasi atau tidak kita tidak tahu sebab mungkin dah tua bangka pun. 


Saya pun tak rasa saya masih boleh pergi mengundi lagi, mungkin dah terlalu uzur jika pun masih hidup lagi. Masa ini lah orang seperti Azmin perlu sailang Sanusi dan tuan guru pengat taik. Manakala amirudin dan Rafizi akan kuat kuat main catur siap king dalam ph. Manakala kita kemungkinan sedang berehat di alam Barzah, berdoa lah moga dapat bidadari bermata jeli nanti.

KES SAHIH CHINA TIPU MELAYUKES SAHIH

CHINA

TIPU MALAYU

AMIN


Unknown commented on
 "KES CHINA TIPU MELAYU"

Kah kah tak habis habis propaganda kita kan? Biar lah mahkamah putuskan, siapa kita hanya dengar khabar jatuh fitnah pulak kang, kah kah kah, dokumen ada bukti ada duit masuk ada, enjoy menjoy ada, apa yang tak ada? Pandai Jho Low tak ada? Kah kah kah syurga neraka ada atau tak ada? Siapa boleh confirm? Kah kah kah

PRK PULAI


PRK PULAI


SENIN 21 OGOS 2023
PRK PULAI AKAN DIADAKAN
PADA SABTU 9 SEPTEMBER
JENG JENG JENG

INI GARIS MERAH
INI TARIKH KERAMAT
JIKA PN BERJAYA MENANG
MAKA
SATU ADA AGENDA POLITIK BESAR
SEDANG DIRANCANG
JENG JENG JENG

JIKA PAKATAN MENANG
MAKA OMBAK PAK LEBAI
MAKA OMBAK MELAYU ISLAM
TERHENTI
MAKA KITA LIHAT 
DAN NANTI

CANADA
BERPULUH KEBAKARAN HUTAN
MASIH BERLAKU
RIBUAN WARGA DI PAKSA PINDAH
TENTERA DIARAH UNTUK MEMBANTU

AUSTRALIA
PERLAWANAN AKHIR
DI STADIUM BOLA SYDNEY
PIALA BOLA DUNIA WANITA
ENGLAND LAWAN SEPANYOL
DI MENANGI OLEH SEPANYOL
1-0

ENGLAND
MISI BUNUH BAYI
DI LAPOR MUNGKIN
BANYAK LAGI BAYI
JADI  MANGSA SELAIN
DARI 7 YANG DIBUKTIKAN MATI

HOKKIEN
PAGI INI SEGAR SEJUK
MENDUNG
RINTIK RINTIK AWAL
GUA  BERJALAN ARAH KE SUNGAI

KL & KL SENTRAL BERKABUS
BANGUNAN 118
BANGUNAN NENAS
DI LIPUTI  AWAN
JELAS KELIHATAN AWAN HITAM
BERKUMPUL
TETIBA HUJAN JATUH
GUA BERGEGAS
KE JALAN PULANG

KETIKA GUS MENGETIK INI
CUACA DAH BAIK
HUJAN TAK JADI TURUN
TAPI MATAHARI BELUM MUNCUL
GUA RASA HARI INI
AKAN PANAS

BRO
SENYUM
KITA SAMBUT SENIN
HARI PERMULAAN MINGGU  KITA

BRO
SARAT SAMPAN KE SUNGAI NILAI
SAMPAN BERAT LALU TENGGELAM
PRK PENTING BERTEMPAT DI PULAI
MENAHAN OMBAK  MELAYU ISLAM

ANAK PERTAMA BERNAMA WAHID
RANTAI HADIAH TANDA IKATAN
ADA AGENDA TERAJANG ZAHID
NAK RUNTUHKAN KERAJAAN PAKATAN

BRO
LAKUKAN HARI INI
LAKUKAN SEKARANG

MENUNGGU PRK PULAI