Rabu, 26 Mei 2021

TERKINI TER NOWW TER HOTT

 

 ZALIM ZALIM

DI ZALIMI

AMINTajuddin dilucut jawatan pengerusi Prasarana

KEMENTERIAN Kewangan melucut jawatan Tajuddin Abdul Rahman sebagai pengerusi Prasarana Malaysia Bhd berkuat kuasa serta merta.

Tindakan itu dibuat sewaktu beliau menerima kritikan meluas atas sikapnya yang tidak menunjukkan budi pekerti baik sewaktu mengadakan sidang media berhubung kemalangan tren LRT semalam.

Menteri Kewangan Tengku Zafrul Abdul Aziz memaklumkan penamatan perkhidmatan itu kepada Tajuddin dalam satu surat bertarikh hari ini.

Jurucakap media kementerian mengesahkan kandungan surat tersebut yang memaklumkan khidmat Tajuddin sebagai pengerusi bukan eksekutif Prasarana ditamatkan serta-merta.

Tengku Zafrul turut mengucapkan penghargaan atas khidmatnya.

Tajuddin yang merupakan pengarah pilihan raya Umno dilantik ke jawatan itu genap setahun lalu selepas Perikatan Nasional mengambil alih pentadbiran negara.

Beliau dipecat walaupun bekas perdana menteri Najib Razak mengumumkan Tajuddin sudahpun menyesali perbuatannya dan akan meletak jawatan kelak, apabila Umno mengarahkan demikian.

Katanya, Tajuddin dalam satu perbualan telefon dengannya berjanji akan meminta maaf atas pengendalian sidang media tersebut.

Tajuddin pada sidang media semalam antara lain menyebut dua tren yang terlibat dalam kemalangan berkenaan hanya “bercium” sewaktu kejadian tersebut.

Walhal, kemalangan serius tersebut menyebabkan lebih 200 penumpang cedera dan 47 parah – tiga di antaranya mengalami pendarahan otak.

Tajuddin juga pada sidang media sama mengherdik wartawan yang bertanya mengenai tuntutan agar beliau meletak jawatan.

Tajuddin seterusnya kini disiasat polis kerana hanya memakai perisai muka tanpa pelitup hidung dan mulut semasa bercakap kepada pemberita dalam sidang media itu.

Menteri Kanan Ismail Sabri Yaakob pada Sabtu lalu menegaskan, semua individu perlu memakai pelitup muka walaupun memakai perisai muka ataupun niqab. – 26 Mei, 2021.

 SEORANG LAGI

PEMIMPIN ISLAM

DI ZALIMI REBUS

KAH KAH KAHNASEHAT UNTUK ANWAR IBRAHIM

 


 TENGOK DULU MODA

ADO BERAPO NUMBO

TINDAKAN TEPAT DARI NAJIB

 
NAJIB 

PEMIMPIN ISLAM

YANG SYUMUL

BENAR LAGI BIJAK

SOKONG

TAJUDIN YANG

JUGA SEORANG 

PEMIMPIN ISLAM  

AMIN

NAJIB SENDIRI 

TAK LETAK JAWATAN 

AMIN

WALAU PUN ADA  

KES BUNUH 

AMIN 

INI CONTOH 

PEMIMPIN ISLAM

YANG SYUMUL 

AMIN

 YANG CINTA SAYANG

 PADA  KERJA TUGAS JAWATAN

DAN 

ALTANTUYA

AMINTajuddin letak jawatan apabila Umno arah, kata Najib

TAJUDDIN Abdul Rahman menyesali sikap tidak prihatin ditunjukkan semasa sidang media semalam dan akan meletak jawatan pengerusi Prasarana, kata bekas presiden Umno Najib Razak.

Najib berkata, dalam perbualan telefon dengan Tajuddin, ahli Parlimen Pasir Salak itu berjanji akan meletak jawatan apabila diarahkan Umno.

“(Tajuddin) berjanji akan letak jawatan sebaik sahaja (Majlis Kerja Tertinggi) Umno arahkan semua ahli meletak jawatan pada masa yang sesuai seperti keputusan (Perhimpunan Agung Umno) Umno beberapa bulan lepas.”

Tajuddin yang juga pengarah pilihan raya Umno pada April lalu menyatakan kesediaan meletak jawatan sewaktu mengumumkan parti itu akan menarik balik sokongan kepada kerajaan Perikatan Nasional (PN) selewat-lewatnya Ogos.

Katanya Umno akan bertindak demikian walau Parlimen masih tidak dibubarkan ketika itu dan menggesa menteri dari parti berkenaan turut meletak jawatan pada tarikh tersebut.

Mengulas lanjut, Najib berkata Tajuddin turut mengakui membuat kesilapan semasa sidang media mengenai kemalangan melibatkan pertembungan dua tren LRT tersebut dan menerima tegurannya.

Tajuddin dalam satu perbualan telefon dengannya berjanji akan meminta maaf atas pengendalian sidang media tersebut yang menunjukkan ahli Parlimen Pasir Salak itu berseloroh.

“Dia akui, dia tak sepatutnya mengendalikan sidang media sebegitu rupa. Dia sendiri akui, sidang media itu sepatutnya dikendalikan dengan lebih baik dan penuh empati serta maklumat,” kata Najib.

Gurauan itu merujuk kepada kenyataan Tajuddin dalam sidang media itu yang menyebut dua tren berkenaan hanya “bercium” dalam kejadian tersebut.

Walhal, kemalangan serius yang pertama kali berlaku dalam sejarah perkhidmatan tersebut menyebabkan lebih 200 penumpang cedera dan 47 parah – tiga di antaranya mengalami pendarahan otak.

Selain itu, Tajuddin juga akan meminta maaf kepada wartawan yang hadir dalam sidang media itu, terutama wakil dari Phoenix TV, kata Najib.

Tajuddin juga berjanji akan memohon bantuan kewangan lebih tinggi berbanding kadar RM1,000 yang diumumkan pengerusi Prasaranan itu semalam kepada mangsa kemalangan terbabit.

Najib berkata, jumlah yang lebih munasabah akan diumumkan sebagai bantuan kecemasan dan bukan pampasan kepada mangsa.

Selain itu, Tajuddin akan mengumumkan bantuan kepada mangsa untuk menuntut pampasan daripada Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso) dan insuran.

Tajuddin juga akan memastikan punca tragedi itu disiasat sepenuhnya dan tidak akan menyorok sebarang maklumat atau melindungi mana-mana pihak, dan mempertingkat keselamatan, katanya.

Kementerian Pengangkutan ketika mengumumkan hasil siasatan awal menyebut kemalangan berpunca dari kecuaian pemandu salah sebuah kereta api yang bertembung.

Dapatan itu bagaimanapun dipertikai bekas ketua pengarah eksekutif Prasarana Ridza Abdoh Salleh yang berkata siasatan juga perlu ditumpukan dan dijalankan di pusat kawalan. – 26 Mei, 2021.

 INILAH BUKTI

SETIAKAWAN

ISLAMIK 

SATU SAF 

SATU KABILAH

AMIN

USIK TELINGA

KANAN

TERASA 

TELOR KIRI 

DALAM SELUAR

AMINLETAK JAWATAN BUDAYA KAPIR HINDU

 


 JANGAN IKUT

BUDAYA LETAK

JAWATAN

AMIN

INI BUDAYA

KAPIR HINDU

AMIN

INI BUKTINYA

KHALASMinister quits after Indian rail crash ... India's Railway Minister, Mr Nitish Kumar, resigned yesterday following one of the country's worst train disasters, wit
Indian leader Lal Bahadur Shastri, who served as the country's Railway Minister between 1951 and 1956, had resigned from his post after over 140 people died 

23 Aug 2017 — The administrative head of India's railways, AK Mittal, has resigned after two train derailments in five days in the northern state of Uttar Pradesh.

 PEMIMPIN ISLAM

JANGAN IKUT

BUDAYA KAPIR

AMIN

PERTAHANKAN

JAWATAN 

AMIN

WALAU PUN

TERBUKTI AMBIL

RASUAH

AMIN

TERBUKTI TERLIBAT

KES BUNUH

AMIN

JANGAN LETAK

JAWATAN

AMIN

LETAK JAWATAN

BUDAYA KAPIR

BUDAYA HINDU

AMIN

JANGAN IKUT 

JANGAN TIRU

KHALAS 

HIDUP 

KAPAL SELAM

OPPS... SILAP

HIDUP ISLAM

KAH KAH KAHAWAN HITAM - HUJAN NAK TURUN PETANG INI

RABU 26/5/2021
JAM 6.30 PETANG
AWAN GELAP MULA BERKUMPUL
APAKAH AKAN HUJAN?


 

AGAMA JADI ALAT KONTROL

 


 AGAMA JADI 

ALAT KONTROL

Unknown commented on 

"ZIONIS KLIM"

Pada masa kini agama apa tak penting, tak relevan, semua nya bawa kebaikan tapi manusia ini tamak dengan segala benda, tamak kaya, tamak jimak, nafsu shaitan tapi masih depopulation sebagai pemimpin negara cemerlang kah kah kah

JANGAN - JANGAN - JANGAN

 


 JANGAN JANGAN

JANGAN

AMINTajuddin letak jawatan apabila Umno arah, kata Najib


INI

PEMIMPIN ISLAM

CONTOH

KAH KAH KAH

BUKAN BODOH ITU BODEK

  BUKAN BODOH

ITU BODEK


Unknown commented on

 "NASIB BAIK BODOH

 TAK BERJANGKIT"

Suatu waktu dulu...ada seorang menteri yang amat ternyata pandai dengan CGPA 3.85 pernah berkata "Tak kan PM sebodoh tu! masuk duit curi dalam akaun peribadi!..." dan MEMANG TERBUKTI PM masa tu masuk duit curi dalam akaun sendiri. 


Skrg PM sendiri pulak yang cakap biar orang kata PM dan KERAJAAN bodoh!...sindiran ke? atau pengakuan? atau kenyataan?....rakyat yang "bodoh" ni tambah konpius...mat kobid ternyata bijak!!!...

BUDAYA RASUAH DAN KLEPTOKRASI 

 BUDAYA RASUAH

DAN 

KLEPTOKRASI

BURUNG SEMUA REHAT WAKTU KHALWAT

  BURUNG SEMUA

REHAT WAKTU

BERKHALWAT

Unknown commented on 

"BERKHALWAT HARI KE 435"

Nie yg den xpaham ngan tt nie.. asyik2 khalwat.. dh beratus ari dah.. asyik2 siar burung dan sarang burung tu.. bila pulak tt nak siar burung dan sarang burung tt pulak??? Khalwat3 Burung3 Sarang3 Entah ler.. hai...

LU TOLONG BANTU GUA SALH EJA

 


 LU TOLONG BANTU

GUA SALAH EJAK


Unknown commented on

 "JANGAN IKUT

 BUDAYA KAPIR"

Bangang punya isham rais. Kalau kau salah eja apasal kau tak letak jawatan? Ini bukan Melayu yang bangang, ini kaum biduanda yang bangang. Lain kali jangan nak berlagak Melayu sangat.

HIKMAH UNTUK GEROMBOLAN

 

 GEROMBOLAN

BILA HILANG KUASA

BARU SAMPAI

KESEDARAN

APA DIA PERANAN

CUKONG 

AMIN

HILANG KUASA

BARU SEDAR 

SIAPA  SEBENARNYA

LEBIH BERKUASA

DARI KERAJAAN

AMIN

INI NAMANYA HIKMAH

AMINAsyraf dakwa kerajaan lebih dengar pandangan taukeh-taukeh

KUALA LUMPUR – Ketua Pemuda UMNO kecewa kerana kerajaan masih enggan melaksanakan total lockdown selama 14 hingga 21 hari yang dicadangkan dan  mendakwa kerajaan lebih dengar pandangan tauke-tauke dan peserta besar industri.

Sedangkan, lebih 50 peratus penyumbang infeksi adalah kilang dan tempat kerja

Tuan Haji Asyraf Wajdi Dasuki menegaskan dalam situasi semasa lebih baik buat total lockdown seperti Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 1.0.

Jelasnya, jika benarpun kos sehari Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 1.0 adalah RM2.4 bilion sehari terpaksa ditanggung kerajaan, maka total lockdown selama 21 hari adalah RM50.4 bilion.

”Bukanlah sampai RM500 bilion. RM50.4 bilion hanyalah 3.57% daripada KDNK negara iaitu sekitar RM1.4 trilion,” katanya.

Asyraf berkata, lebih baik rugi sekali daripada berpanjangan hingga ekonomi tak mampu dijana kembali.

Beliau percaya rakyat bersedia untuk susah sekali, bukan berkali-kali.

Menurut Asyaraf, Pemuda UMNO sudah cuba terbaik untuk meyakinkan kerajaan melalui pelbagai cara termasuk menyuarakan terus kepada menteri bahawa total lockdown selama 14-21 hari jalan terbaik memandangkan tempoh inkubasi atau jangka hayat virus Covid-19 adalah 14 hari.

Katanya, kerajaan wajar menyalurkan bantuan khas kepada rakyat untuk mereka hidup selama tempoh lockdown, benarkan pengeluaran i-Sinar 2.0, i-Lestari 2.0, arahkan bank-bank bawah Ordinan Darurat untuk moratorium 2.0 tanpa caj tambahan untuk tiga hingga enam bulan.

”Akhirnya kerajaan lebih mendengar pandangan tauke-tauke dan pemain-pemain besar industri. kononnya akan rugi setengah trilion,” ujarnya. – 

 

 MAT KOBID

JUGA BAWA

HIKMAH

AMIN

SEKARANG BARU

PEMUDA 

GEROMBOLAN

SEDAR AKAN

 KUASA CUKONG

AMIN

RAKYAT MAMPOS

TIDAK MENGAPA

AMIN

ASAL  KILANG

TERUS BUAT 

UNTUNG

AMIN

TERIMA KASEH

MAT KOBID

BAWA KESEDARAN

KHALASNI LU PA JANGAN PROBOK

 


 NI  LU PA

JANGAN PROBOK

Unknown commented on 

"SAYA INI LOKMAN ADAM

 A.K.A TAJUDIN"

Betul la kata Tajudin. Tak payah provoke dia. Bosan je perhatikan dia. Lantak la di datang malam ke pagi ke . Buat pc tak pakai mask ke. Tengok muka dia selalu pun buat hilang selera je.


 Lagi baik kite terus perhatikan Neelofa je. Tengok Lofa masuk mahkamah. Tengok Lofa masuk kereta. Tengok dalam niqab Lofa. Tengok dalam jubah Lofa...opss sorry sorry...jangan jangan itu tak boleh tengok..tak boleh nampak apa2 pon..

JANGAN IKUT BUDAYA KAPIR DI INDIA

MENTERI

PENGANGKUTAN

LETAK JAWATAN 

JIKA

KERETA API

BERALANGGAR

AMIN

INI BUDAYA

KAPIR HINDU

AMIN

DI SEWEDEN

JALAN RUNTUH

MENTERI 

JALAN RAYA

LETAK JAWATAN

AMIN

INI BUDAYA 

KAPIR ATEIS

AMIN

USTAD KATA

JAGAN IKUT

BUDAYA KAPIR

AMIN

IKUT BUDAYA

ARAB BANGANG....

OPPS SILAP

BUDAYA 

ARAB ISLAM

KHALAS


Persatuan pengguna gesa pengerusi Prasarana letak jawatan

PENGERUSI Prasarana Malaysia Bhd Tajuddin Abdul Rahman perlu meletak jawatan atau berdepan tindakan dipecat susulan kemalangan tren LRT malam tadi yang menyebabkan sejumlah besar penumpang cedera, kata Persatuan Pengguna Pengangkutan Awam Malaysia (4PAM).

Pengerusi 4PAM Ajit Johl berkata Tajuddin yang juga ahli politik veteran Umno, perlu berundur dengan serta merta.

Beliau berkata Prasarana perlu memberi jaminan untuk memberi keutamaan kepada rawatan terhadap penumpang yang cedera dan semua terbabit perlu diberi pampasan setimpal.

“Pengerusi Prasarana masih belum mengeluarkan kenyataan atau melawat tempat kejadian dalam bencana paling teruk membabitkan pengangkutan awam di negara ini.

“Ini tanda tidak menghormati keselamatan dan kebajikan penumpang,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Ajit berkata kemalangan itu satu isu serius dan 4PAM sentiasa menyuarakan tentang keselamatan penumpang sejak tujuh tahun lalu.

“Kami bersyukur tiada nyawa terkorban dalam kemalangan itu, dan Prasarana perlu membaik pulih keselamatan bagi memastikan kemalangan seumpama ini tidak berlaku lagi.”

Katanya, mereka memohon kerajaan menubuhkan Tribunal Pengangkutan Awam bagi memastikan keselamatan penumpang pengangkutan awam.

Semalam dua tren LRT bertembung di laluan bawah tanah antara stesen KLCC dan Kampung Baru di Kuala Lumpur mengakibatkan 213 penumpang cedera. – 25 Mei, 2021.

 

INI SIKAP

JAHAT

INI SIKAP DENGKI

AMIN

TERHADAP 

PEMIMPIN ISLAM

YANG SELALU

MENDERMA

KE GENTING

KAH KAH KAH

DARI ZAMAN

UNIVERSITI LAGI

KAH KAH KAH