Khamis, 29 Ogos 2019

GUNA TOPENG KUASA DAN DUITTOPENG

SEBELUM TERLAMBAT 
SATU CONTOH
 GUNA TOPENG KUASA DAN DUIT


br /> -------

BUDAYA ABAM
BUDAYA

ABAM

Pada gwa tikam belakang hanya berlaku pada spesis cocok bontot ABAMRIAN. Dulu2 jam Razak jadi TPM mano ado ..mungkin video bolom ado ..tapi boleh jo buek wayang kulit, nunjukan anu Razak diisap pondan. 

Era Ismail, Usin, Madey, Musa, Gapa atau pun KuLi ..mano ado ..kok adopon, YB Haji Rahim Thambi Chik rogol budak ..tapi tak divediokan.
Teori TT hanyo boleh diaplikasikan pado Abam & The Geng jo. Dollah ado ..tapi video dia tido maso kojo. Najib ado tak ..? 
on 
KEBERAHIAN 
ANWAR IBRAHIM-
 JUBAH KEBENARAN
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 28/08/19

Pad-------

APA NI


APA NI?


Polis cari saksi kes Amri Che Mat hilang


BERITA MENYUSUL

----------

DATUK SUBUH BELOTDATUK

SUBUH

BELOT

LANGSUNG: SPRM syor 3 individu didakwa bersama Najib


PIHAK pendakwa raya dijangka melengkapkan kesnya dalam perbicaraan SRC International hari ini dengan saksi terakhir, pegawai penyiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Rosli Husain.

Peguam berkata ia memerlukan sejam setengah lagi untuk menyoal balas Rosli sebelum pendakwa melakukan soal semula.

Pendakwa akan menyoal semula saksi bagi menjelaskan kenyataan yang tidak konsisten selain membangkitkan kecacatan dalam hujah peguam.

Selepas Rosli habis memberi keterangan, pendakwa akan menggulung kesnya, selepas hampir lima bulan perbicaraan sejak 3 April. Kira-kira sebulan dari sekarang, kedua-dua pihak dijangka membentangkan hujahan mereka.

Hakim Mahkamah Tinggi Mohd Nazlan Mohd Ghazali kemudian akan memutuskan sama ada wujud kes prima facie terhadap Najib Razak.

Jika ada, Najib akan diperintahkan membela diri, di mana perbicaraan akan masuk fasa kedua dengan peguam memanggil saksinya memberi keterangan.

Perbicaraan itu dijangka berlangsung awal tahun depan.

Selepas pihak pembela selesai, hujahan akhir akan diarahkan, di mana selepas itu hakim akan membacakan penghakimannya dan menyampaikan keputusan.

Jumaat lalu, Rosli memberitahu mahkamah bahawa perbelanjaan RM3.3 juta menggunakan kad kredit Najib bertarikh 8 Ogos, 2014 di kedai emas De Grisogono di Itali, adalah untuk isteri bekas perdana menteri Qatar.

Beliau berkata perkara itu diberitahu kepadanya oleh Najib ketika soal siasat pada 2015. Rosli juga ditunjukkan surat penghargaan daripada Noor Abdulaziz Abdulla Turki Al-Subaie, isteri kepada Shaikh Hamad Jassim Jabr Al Thani, yang pada ketika itu perdana menteri Qatar.

Surat itu bertarikh 15 Ogos, 2014 dihantar kepada isteri Najib, Rosmah Mansor, di mana Rosli berkata surat itu tidak diberitahu kepadanya.

Pendakwa membantah surat itu dimasukkan sebagai bukti dan mencabar kebenarannya, berkata peguam patut panggil Noor Abdulaziz memberi keterangan.

Rosli juga mempertahankan kebebasan SPRM ketika disoal tentang mengapa bekas pengarah SRC International Suboh Md Yassin disoal siasat tujuh kali, kebanyakannya tahun lalu.

Rosli berkata ia hak pasukan penyiasat untuk soal siasat Suboh berulang kali bagi mendapatkan gambaran lebih jelas kerana keterangan saksi tidak konsisten.

“Saya boleh gunakan keterangan pertamanya jika saya mahu,” kata Rosli.

Suboh kali pertama disoal siasat oleh SPRM pada 7 November, 2015 di Abu Dhabi tetapi disoal sekali lagi di Jakarta kerana keterangan bercanggah.

SPRM turut menyoal siasat Low Taek Jho di hotel sama pada 27 November, 2015, dan beliau berjanji kembali ke Malaysia untuk bekerjasama dengan pihak berkuasa dalam perbicaraan ini.

Pertuduhan terhadap Najib berkaitan dengan pinjaman RM4 bilion yang dikeluarkan kepada SRC International pada 2011 dan 2012, yang mana beliau dituduh menerima RM42 juta dalam akaunnya pada 2014 dan 2015.

Bekas perdana menteri berusia 66 tahun itu didakwa atas tiga tuduhan jenayah pecah amanah, tiga tuduhan pengubahan wang haram dan satu pertuduhan penyalahgunaan kuasa.

Pasukan peguam Najib diketuai oleh peguam Umno terkemuka Muhammad Shafee Abdullah. Peguam Negara Tommy Thomas mengetuai pendakwaan.

SATU DEMI SATU

MACAM NAJIB

BELOT 

MULA PECAH

LUBANG 

KALAU TIDAK

RAHAI BERSAMA

NAJIB ROSMAH

DI SUNGAI BULUH
KAH KAH KAH
------------

RAMALAN TUKAR TIUB

INGAT

RAMAL


APA RAMALAN

TUKAR TIUB

JANGAN LUPA

BAWA KAMERA

LEPAS 

BERGAMBAR 

NAK TUNJUK

RELEVAN

MASIH KENA

JEMPUT

KEMUDIAN

GI JOGGING

TEPI LAUT

NAK TUNJUK

SEHAT

KAH KAH KAH
--------

DIHEMPAP BONTOT ROSMAH
HEMPAP ROSMAH
kahkahkah sebonar ey najib sakit bontot bukan sebab kerusi mahkamah tu koreh. sebonar ey dia sakit bontot sebab memalam dihempap mak badak! kahkahkah sial punya jantan, bini kau gemok tapi kau salahkan kerusi mahkamah! puiiiii jgn la buat fitnah pada mahkamah. 
on 
CILAKA PAKATAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 28/08/19

Pa

----------

AWAS UKM AWAS BANGI
AWAS 

UKM

AWAS

BANGI
Budak ni dah sambong belajar 
kat ukm...
hisham gila tertinggal bas kot.. 
on 
AWAS BAHAYA !
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 28/08/19

Mahkamah to


--------------

MENCARI JUBAH KEBENARANCARI

JUBAH


BACA DISINI


Gary Koay
dh la tu....berhenti merepek la atok...bukan bleh tolong situasi skrg ni.
sbg so-called politic activist buat soemthing yg bleh benefit negara la!
wahai so-called pengarah filem jg, negara kite ni bukan sekadar reka2 buat filem ye...
SukaBalas1jDisunting
Gua Mat
Ya...politik tiada kejujuran....
SukaBalas1j
Anatta Zen
Org yg paling kenal sape anwar ialah Nurul dan kak wan lah. Selama ni mereka berdua menyembunyikan kebenaran pasai anwar. Mereka tak berbohong tapi memilih utk terus membisu dan tidak menyatakan kebenaran. Pasai mereka ni terus membisulah ramai org masih tertipu dgn watak sebenar anwar.
Kenapa mereka terus membisu? Mungkin dulu sebabnya takde org yg boleh meneruskan agenda reformasi ni selain anwar. Tapi sekarang PH dah menang. Agenda reformasi sedang rancak diteruskan sedaya mungkin. Takde sebab lagi utk terus menyembunyikan kebenaran tentang anwar ni. Ramai yg boleh ganti tun sebagai PM tak semestinya anwar. Muhyiddin boleh, mukhriz boleh, azmin boleh, nurul boleh, kak wan boleh, tok pah boleh, ku li boleh, hadi pun boleh.
SukaBalas31jDisunting
Berkecuali Selalu
nak tanya 1 sja yg video lucah pelacur thai dan mirip wajah sorg pemimpin parti itu..mcm mna bole keluar dgn
bagai fitnah dasyat....bukan konspirasi ka tu..?
SukaBalas131m
Hasbullah Abdul Hamid
Terbaik bro HR. Kirim salam kt Jonah..
SukaBalas2j


-------------

JANGAN CEMBURU
NAJIB

DISEKSA

LANGSUNG: Gaji dan elaun Najib cecah puluhan ribu, kata saksiJANGAN CEMBURU

PEMIMPIN ISLAM

PEMIMPIN MELAYU

WAJIB DIBAYAR

GAJI LUMAYAN

INI ADIL KERANA

NAJIB MEMIMPIN

UMMAH UNTUK

MASUK SYURGA

KAH KAH KAH
----------

JUBAH KEBENARANJUBAH

KEBENARAN

KAH KAH KAH
BACA DISINI


ATAU
-----------

SAPA?

JENG 

JENG

SAPA?


LANGSUNG: SPRM syor 3 individu didakwa bersama Najib


BERITA MENYUSUL

-------

KERUSI NAJIBKERUSI NAJIB
lain kali letak kerusi urut ogawa

 dkat kandang tertuduh,, #negaralembik 
on 
KATIL UNTUK NAJIB
Publish | Delete | Spam
Pemerhati
on 29/08/19

Bu


-------

MAIN BONTOT KENA PAU


MAIN BONTOT

KENA PAU
tukar tiub, adakah personaliti dipamerkan di khalayak umum menentukan seorang itu baik atau buruk ? penting seorang pemimpin memiliki sikap, personaliti dan watak yang boleh diterima majoriti rakyat, apa Kita tahu selama ini, sejak merdeka kuasa PM terlalu luas, pabila pegang kuasa terlalu luas, semua takut, munke Tak berani buka mulut takut hilang nasi atas meja, rasuah, 
tiada nahi lagi mungkar, itu yang berlaku, yang bodoh senang kawal, kalau cerdik kena cantas, adakah ini berlaku sekarang ? 
konon Malaysia baru, dasar tiada perubahan, hanya character manusia dinilai berterusan,adakah adil begitu ? kalau main bontot, kena pau, kalau main depan baik semua? 
manusia punyai fikrah tertentu, baik buruk peratusan berbeza, mana nak jumpa nabi Isa zaman ini? semua kaki pau pau pau, semua nak untung, Sapa nak rugi? kuasa duit popular ego ketuanan menjadi agenda utama, kalau Haram jangan buat, jangan kata terbaik suci murni, rasuah paling tinggi, cermin diri selalu abe tt, 
kah kah kah 
on 
KEBERAHIAN 
ANWAR IBRAHIM
JUBAH KEBENARAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 29/08/19

Bud

-----------

NURUL WAWI PAKAI TOPENG APA?NURUL

WAWI

PAKAI

TOPENG

APA?
berkata benar yang bagaimana tu tt ? apakah selama ini nurul dan wawi sentiasa memakai topeng ? apa rahsia dibelakang topeng..? bertopeng atau bertudung ? bertudung atau berhijab ? berhijab atau berjubah... berjubah atau berjuxxx... kah kah kah 
on
 KEBERAHIAN 
ANWAR IBRAHIM- 
JUBAH KEBENARAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 29/08/19

tuk

----------

BUKTI APA JAM OMEGA
BUKTI  APA 

JAM OMEGA

Apa perlu jubah KEJUJURAN dan TULUS dari hati.....jam OMEGA jer sudah cukup menjadi pemangkin yang orang keramaian di luar sana sini situ akan lebih jitu bertahan dibelakang sesiapa yang cukup kedepan tentang JUJUR dan TULUS nih...... 
Lagi satu jawab dengan tuntas YES or NO kepada soalan 1 juta nilai nyer maka biarkan rakyat dan orang di luar sana sini situ berfikir diatas kepala otak sendiri sama ada mat songel atau sesiapa jer boleh ajer menerajui kerajaan diatas kerusi empuk Perdana Menteri.... Lu tanya tuk Mahathir.....dia kena kutuk ke apa dia selamba jer jawab straight to the point..... 
on 
KEBERAHIAN 
ANWAR IBRAHIM- 
JUBAH KEBENARAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 29/08/19

Aw

---------

BILA NAK TANGKAP CINA TEMBAM
BILA NAK 

TANGKAP

CHINA TEMBAM
Mana jho lo?
...berape tahun lagi madey 
dan Hamid Bador boleh tangkap
 cina tembam jho lo?... 
on 
MANA HILANG
 CHINA INI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 28/08/19

Apa---------

KAKI PAU
KAKI 

PAU
Panjangnye cerita dongemg...
rasanye tak ada yg layak ganti madey....tak pm bagi kpd agong perintah...hiham gila tak dan penulis cerita dongeng kaki pau lagi tak layak.. 
on 
KEBERAHIAN 
ANWAR IBRAHIM- 
JUBAH KEBENARAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 28/08/19

Ma


---------

JUBAH KEBENARAN
JUBAH 

KEBENARAN
Jubah kjujuran dan kbenaran tu utk TT sama tak? Beriya Tt tulis camni, cb Tt jubahkan skali isu vdeo azmin. Apa kata Tt? Apa jubah yg Tt pkai masa menjubahkn kisah azmin bejubo. Nktau gak npe Tt prtahankn azmin gila2. Ke azmin de supply adeq kat Tt? 
on 
KEBERAHIN 
ANWAR IBRAHIM-
 JUBAH KEBENARAN
Publish | Delete | Spam
Unknown
at 20:31

Pada

---------

KOLEKSI GAMBAR BURIT
BAHAYA
Suruh pergi belajar, 
dia buat koleksi 
gambar burit budak-budak. 
Ha mereputlah kau. 
on 
AWAS BAHAYA !
Publish | Delete | Spam
Pencolekhangek
at 18:13

Kl------