Ahad, 2 Oktober 2022

RUSUHAN DI PADANG BOLARUSUHAN

DI PADANG BOLA

AMIN

KUASA WATIKAH


Saya masih presiden PBM, kata Larry Sng

LARRY Sng mengisytiharkan yang beliau masih presiden Parti Bangsa Malaysia (PBM), beberapa jam selepas parti itu melantik Zuraidah Kamaruddin sebagai presiden baharunya semalam.

Wakil rakyat Ampang itu sebelum itu menjadi calon presiden sebelum dipilih sebagai presiden pada Mesyuarat Agung Tahunan semalam.

Bagaimanapun, pada hari ini, Sng yang juga wakil rakyat Julau berkata, ada proses yang perlu dilalui Zuraidah sebelum mengambil alih.

“Laporan tak tepat. Apa yang saya kata adalah memang niat saya supaya Zuraida mengambil alih PBM dan peralihan kuasa akan berlaku.

“Bagaimanapun, saya masih belum meletak jawatan sebagai presiden PMB dan saya tidak akan meletak jawatan jika spekulasi pilihan raya diadakan dalam masa terdekat (jadi kenyataan).

“Perlu diingatkan yang jika pilihan raya diadakan sebelum peralihan selesai, saya masih akan tandatangan watikah calon Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15),” katanya di Facebook hari ini.

Semalam Ketua Penerangan PBM Zakaria Abdul Hamid berkata wakil Selangor Jaafar Wahyu mencadangkan Zuraida, calon presiden, untuk mengambil alih jawatan presiden PBM.

“Kami sudah lama menunggu dan kami berharap kepimpinan akan dapat menyelaraskan kerja parti,” katanya . – 2 Oktober, 2022.


WOIT

INI JELAS

BELUM APA APA

DAH BEREBUT

KUASA

KAH KAH KAH

SAPA NAK SAIN

WATIKAH

KAH KAH KAH

NI MACAM 

ZAHID DGN MAIL

BEREBUT SAPA

NAK SAIN

WATIKAH JADI

CALON

KAH KAH KAH

AMIN

APA DIA TEKAN DALAM BAHASA INGGERIS


PM mesti runding Kabinet sebelum nasihati Agong bubar Parlimen, kata Hamzah

SEBARANG keputusan untuk membubarkan Parlimen bagi membuka laluan kepada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) perlu mengambil kira pandangan jemaah Kabinet, kata Hamzah Zainudin.

Setiausaha Agung Bersatu itu berkata, Umno tidak mempedulikan peruntukan Perlembagaan Persekutuan apabila menggesa Parlimen dibubarkan dan PRU15 diadakan tahun ini.

Hamzah berkata, walaupun Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob mempunyai kuasa untuk menasihati Yang di-Pertuan Agong berhubung perkara itu, beliau perlu mendapatkan pandangan jemaah Kabinet terlebih dahulu sebelum menasihati Yang di-Pertuan Agong.

“Apa yang penting, Perdana Menteri boleh menasihati Yang di-Pertuan Agong membubarkan Parlimen selepas berbincang dengan Kabinet.

“Kalau kerajaan yang ada hari ini baik, sepatutnya diteruskan sehingga tamat tempoh,” katanya seperti dipetik dalam laporan berita hari ini.

Pada Jumaat, Setiausaha Agung Umno Ahmad Maslan berkata, Ismail Sabri akan membentangkan tarikh cadangan pembubaran Parlimen kepada Yang di-Pertuan Agong mengikut perkara 40 (1) Perlembagaan Persekutuan.

Menteri Dalam Negeri itu berkata, kerajaan kini tidak dipimpin oleh mana-mana parti dominan dan sebarang keputusan untuk membubarkan Parlimen perlu dilakukan selepas berunding dengan semua pihak.

“Orang kata, tak payah, (sebab) dulu-dulu tak payah (bincang di Kabinet). Dulu-dulu tak payah kerana ia dominan, satu parti saja BN, sekarang ini banyak parti dalam kerajaan.

“Ada orang kata, tak boleh sebab Perdana Menteri itu berkuasa, beliau boleh pecat semua ini untuk beliau buat keputusan. Tak apalah, beliau pecat saja menteri-menteri yang lain dari parti beliau, maknanya beliau sudah hilang majoriti,” katanya..

Ismail mengetuai pakatan rapuh tiga gabungan utama yang hanya memegang 114 kerusi dalam kalangan 220 ahli Parlimen. Pakatan Harapan menguasai 88 kerusi Parlimen. – 2 Oktober, 2022.

WOIT

KAH KAH KAH

MAIL DAH BLUR

LUPA TENTANG

SYARATTON

KAH KAH KAH

LUPA AKAN JANJI

DENGAN MUHYIDIN

KAH KAH KAH

KESIAN MAIL 

ZAHID TEKAN

HAMZAH TEKAN

MUHYIDIN TEKAN

SAMPAI TAK SEMPAT

NAK LIHAT KAMUS

NAK CARI

MAKNA TEKAN

DALAM 

BAHASA INGGERIS

KAH KAH KAH

KHALAS

MENGUNDI DALAM BANJIR


Agong perlu ikut nasihat PM untuk bubar Dewan, kata pakar

YANG di-Pertuan Agong perlu mengikut nasihat Ismail Sabri Yaakob jika perdana menteri itu mahu membubarkan Parlimen segera, kata pakar perlembagaan Wan Ahmad Fauzi Wan Husain.

Jelas Wan Ahmad, Ismail masih menguasai sokongan ahli Parlimen pada waktu ini dan mengaitkan perjanjian dengan pembangkang bagi mengekalkan kedudukan sebagai perdana menteri.

“Selagi PM masih belum hilang kepercayaan majoriti ahli Dewan, (Agong) perlu bertindak mengikut nasihat PM untuk membubarkan Parlimen,” katanya.

Pengasas jurisprudens watan itu menangkis pandangan bahawa Agong wajar menolak usaha untuk membubarkan Dewan dan mengadakan pilihan raya umum ke-15.


Dalam kenyataannya, pengkaji Universiti Malaysia Pahang itu berkata, keadaan berbeza jika PM tidak lagi mendapat kepercayaan majoriti ahli Dewan.

“... Maka ketika ini PM tidak lagi boleh menasihati (Agong), sebaliknya PM hanya boleh membuat permintaan untuk membubarkan Parlimen,” kata Wan Ahmad.

Tambahnya, kuasa dan tanggungjawab menasihati Agong memanggil, memprorog dan membubarkan Dewan itu terkandung dalam Perkara 55 sebagai ketua majlis Parlimen.

Seterusnya, Agong berkuasa memperkenan atau menolak nasihat tersebut berdasarkan dua keadaan itu tetapi baginda tetap perlu bertindak mengikut nasihat berkenaan, jelasnya lagi.

“... Tetapi akhirnya YDPA perlu bertindak mengikut nasihat PM kerana kedudukan itu termaktub dalam Perkara 55 yang perlu dibaca bersama dengan Perkara 40(1) dan (1A),” katanya.

Menurut Wan Ahmad lagi, kuasa Agong bawah Perkara 55 berbeza dengan prerogatif baginda bawah Perkara 150 untuk membuat proklamasi darurat.

“Pelaksanaan kuasa (Agong) di bawah Perkara 55 tidak terjumlah dalam keadaan (Agong) boleh menolak nasihat PM.

“Pertimbangan sama ada timbul kewajaran untuk membubarkan atau tidak membubarkan Parlimen menurut Perkara 55 terletak atas bahu PM sebagai ketua majlis Parlimen untuk menyampaikan nasihat dan PM perlu bertanggungjawab sepenuhnya atas nasihatnya selepas merundingi (baginda).”

Beliau juga berpendapat, perjanjian Ismail dengan pembangkang dan keanggotaan jemaah menteri pelbagai parti hanya melibatkan pemimpin politik parti terlibat dan bukannya urusan baginda.

Jelasnya, baginda perlu bersifat berkecuali dan percaturan politik kepartian seperti itu dan hanya mengikut nasihat PM dalam pelantikan ahli jemaah menteri mengikut perlembagaan.

“Perlembagaan Persekutuan memelihara kedaulatan dan prerogatif (Agong), dalam pada masa yang sama memandu bagaimana kuasa dan bidang kuasa baginda dilaksanakan,” kata Wan Ahmad.

Pandangan serupa mengenai kuasa PM menasihati Agong untuk membubarkan Dewan itu turut disuarakan peguam Lim Wei Jiet dan New Sin Yew di pelantar Twitter.

Perjanjian Ismail dengan pembangkang merujuk memorandum persefahaman ditandatangani tahun lalu yang merangkumi akujanji untuk menggubal dan meminda undang-undang khusus.

Perjanjian itu bagi menjamin kestabilan politik selepas Ismail dilantik menjadi perdana menteri baharu selepas pentadbiran Pakatan Harapan dan Perikatan Nasional tumbang.

Ia merangkumi janji menggubal undang-undang menyekat lompat parti, pembiayaan parti politik, had umur mengundi 18 tahun dan melaksana transformasi pentadbiran kerajaan. – 2 Oktober, 2022.

 BERSEDIA

MENGUNDI DALAM

BANJIR

KAH KAH KAH

ZAHID AKAN

SELAMAT

AMIN

KHALAS

MAIL BERA

AKAN TINGGAL

KAH KAH KAH

AMIN

PENYAMUN NEGARA

 

PENYAMUN

NEGARA

AMIN

Unknown commented on
 "BERAPA BILON 
JUMLAH DUIT DI REMBAT
 OLEH NAJIB"

Kalau lah kalau kalau semua penyamun UMNO ini serah balik duit mereka curi selama ini, duit RM akan setaraf dengan dollar singapura woit, kah kah kah senang semak tengok berapa trillion mereka curi sejak zaman bersama agama bangsa negara ini woit ITU motto mereka merompak negara ini apa kah kah
Unknown commented on 
"DUIT NAJIB RAMAI"

Buat banyak penjara sebab kemudahan lima bintang sebab ramai VIP akan masuk, lagi maju negara lagi ramai penyamun lahir setiap hari kah kah kah kerana agama kerana bangsa kerana negara semuanya jadi penyamun tarbus kah kah tuckbeer

GUGUR DI MEDAN BOLA GUGUR

DI MEDAN BOLA

AMIN

WARIS SULTAN SULU

 

ERTINYA SEWA

DARI WARIS

SULTAN SULU

AMIN

MAKA MEREKA

ADA HAK

AMIN


Jigit commented on 
"PERTANYAAN
 WAJIB ADA JAWAPAN"

Nak kata bodo si TT ni suka sejarah...tapi tak baca sejarah Sabah. Asyik tanya soalan sama. Sabah memang dulunya sebahagian dari empayar milik kesultanan Sulu. Tapi Sultan bersama-sama warisnya sudah pajak Sabah kepada Syarikat British North Borneo atas terma tempohnya selagi ada bulan dan matahari. Jadi bila Sabah decided untuk join Malaya merdeka maka tanggungjawab bayar wang pajakan terletak ke atas Malaysia la.


 Nak mudah cerita Sabah memang milik Sultan Sulu alias Filipina. Tapi tempuh pajakannya masih ada...jadi filipina kena tunggu sehingga matahari dan bulan tidak lagi menjelma baru boleh ambil balik wilayah depa tu. Yang si bodoh Najib tu berhentikan bayaran pajak pasai apa...nak cari mm asalah la sial tu

MI SPIK NO INGLIS


NAMA PARTI

UNITED MALAYS

NATIONAL

ORGANISATION

KAH KAH KAH

PERDANA MENTERI

TAK PANDAI CAKAP

BAHASA INGGERIS

KAH KAH KAH

AMIN

Unknown commented on 

"ME NO SPIK INGLIS"

Bila nama nak dimelayukan? Masih guna istilah penjajah kah ? Apa sudah jadi dengan Melayu Baku? Wayang Pentas diteruskan kah kah menipu siang malam kerja mereka, yang merompak rakyat setiap masa kah kah kah syukur

APAKAH IRAN AKAN AMBIL GARIS MYANMAR APAKAH 

ANAK MUDA IRAN

AKAN IKUT GARIS

MYANMAR

AMIN

BERMULA DIJALAN

BERAKHIR BERGERILA

AMIN

KHALAS

PRU 15 SEKARANG !

 

Cuaca buruk, pembangkang lemah bantu Umno pada PRU15, kata pemerhati


UMNO tidak boleh menunggu lebih lama bagi mendesak Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) diadakan kerana sebarang kelewatan mungkin akan memberi masa kepada pembangkang untuk bersatu dan mengumpulkan kekuatan, kata pemerhati politik.

Mereka juga berkata Umno percaya peratusan keluar mengundi yang rendah, terutamanya pada musim tengkujuh ini, akan membantu mereka merampas semula Putrajaya selepas kalah dalam pilihan raya umum pada 2018.

Umno masih menggunakan rentak kemenangan dalam pilihan raya negeri Melaka dan Johor sebagai contoh di mana peratusan keluar mengundi yang rendah membantu parti itu merampas dua negeri itu daripada Pakatan Harapan.

Pengarah Eksekutif Ilham Center, Hisomuddin Bakar berkata peratusan keluar mengundi yang rendah membantu BN di Johor dan Melaka sambil menambah gabungan itu berharap senario yang sama akan berulang jika pilihan raya diadakan tahun ini.

Hisomuddin berkata faktor lain yang dipertimbangkan Umno ialah rasa tidak puas hati di kalangan parti pembangkang.

“Umno menggunakan teori yang sama, dengan mengadakan pilihan raya secepat mungkin terutama pada musim tengkujuh, di mana parti itu boleh menang seperti apa yang berlaku di Melaka dan Johor.

“Pengundi pada masa itu tidak peduli dengan politik kerana mereka sudah penat dengan situasi politik.

“Mereka tidak keluar mengundi dan Umno menang kerana peratusan keluar mengundi yang rendah.

“Selain itu, Umno tahu pembangkang lemah. Mereka tidak boleh membiarkan mereka bersatu semula dan mengumpulkan kekuatan. Lebih lama mereka menunggu, lebih banyak masalah yang mereka akan hadapi dan lebih sukar untuk mereka menang,” katanya.

Hisomuddin menambah pembangkang sukar untuk membuat persediaan sekiranya pilihan raya diadakan tahun ini kerana banyak perkara lain yang perlu diselaraskan.

“PH masih berunding dengan Muda. Bersatu dan PAS juga belum jelas mengenai pembahagian kerusi. PH dan PN memerlukan lebih masa untuk meyakinkan pengundi terutama yang mengundi PH pada 2020,” katanya.

Setiausaha Agung Umno Ahmad Maslan berkata, Malaysia akan mengadakan PRU15 sebaik sahaja Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob bertemu Yang di-Pertuan Agong untuk membubarkan Dewan Rakyat.

Terdahulu, The Malaysian Insight melaporkan pembubaran Parlimen dijangka berlaku pada pertengahan Oktober dengan PRU15 berkemungkinan diadakan pada November.

Mesyuarat Parlimen dijadualkan bermula esok hingga 29 November, dengan Bajet 2023 akan dibentangkan pada Jumaat. Namun, desas-desus mengatakan Parlimen akan dibubarkan seawal 12 Oktober.

Pensyarah Universiti Teknologi Malaysia, Dr Mazlan Ali berkata ketika ada yang mungkin mengatakan Umno boleh kalah jika pilihan raya diadakan semasa banjir, namun risiko parti itu kalah adalah minimum kerana pengundi mungkin memboikot.

“Mereka masih beranggapan rakyat tidak berminat dengan politik seperti yang berlaku di Melaka dan Johor. Sebab itu mereka mendesak pilihan raya tahun ini tanpa mengira cuaca. Semakin lama mereka menunggu, semakin kecil peluang mereka untuk menang.”

Mereka perlu melakukannya sekarang apabila segala-galanya menunjukkan parti itu akan menang. Bukan kerana pembangkang tidak kuat, tetapi mereka tidak bersatu dan pengundi mungkin tidak mengundi jika cuaca buruk.

“Mereka tidak akan mengundi sebagai tanda protes terhadap BN tetapi mereka hanya akan memboikot pilihan raya secara keseluruhan yang merupakan kelebihan kepada BN,” kata Mazlan.

Minggu lalu, ketua pembangkang Anwar Ibrahim menggesa kerajaan mengadakan PRU15 tahun depan bagi memastikan ia tidak membebankan orang ramai.

Presiden PKR itu berkata, beliau bimbang dengan kemungkinan banjir akan menjejaskan pilihan raya jika ia diadakan tahun ini, sambil menambah PRU15 perlu diadakan apabila semuanya terkawal.

Ulasan Anwar itu dibuat selepas Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi mempersoalkan keikhlasan pembangkang yang membangkitkan kebimbangan mengadakan pilihan raya pada musim tengkujuh.

Zahid berkata keadaan banjir yang tidak menentu adalah alasan yang baik untuk mengadakan PRU15 sekarang supaya kebajikan rakyat dapat dijaga kerajaan yang lebih kuat dan stabil. – 2 Oktober, 2022.

 AWAS

GEROMBOLAN

AKAN MENANG

BESAR

AMIN

PEGUAM NEGARA

KETUA HAKIM

PERSEMPADAN

SEMULA

SEMUA INI BOLEH

DISUSUN

KEMBALI

AMIN

KEMAH KOCIK

BAWA BALA

KEMAH BOSA

TOLAK BALA

AMIN

KHALAS

BUKU DALAM BAHASA INGGERISNAK BELAJAR

MACAM MANA

KAH KAH KAH

SEMUA BUKU

DALAM INGGERIS

MI SPIK NO INGLIS

AMIN

Ringgo commented on

 "MAIL BERA
 DI DESAK DI TEKAN"

Mael Bera patut belajar strategy dari Perang Ukraine Rusia. Dah balik dari UNGA tu belajar la masa kat sana.. Lawatan sambil belajar bukan lawatan melawat butik Blurberry. Memang la murah.. Klau nak murah shopping kat Bundle. Putin dah annexation Wilayah Donbask, tengok apa Zelensky buat.. 


Terus hantar permohonan NATO on fast track. Sebab apa? Lepas ni NATO dah boleh bantu Ukraine secara berjemaah serang Rusia bukan lagi setakat hantar snjata. Apa kaitan? Mael Bera kalau nak hapuskan Wak Komedi percepatkan pendakwaan semula VLN tu on fast track. Kes AKAL BUDI yang tak berbudi tu percepatkan.. KHALAS.

GUGUR SIA SIA

 Lebih 120 maut, 180 cedera dalam rusuhan bola sepak Indonesia 

RUSUHAN pada perlawanan bola sepak di Jawa Timur, Indonesia telah menyebabkan sekurang-kurangnya 120 penyokong terbunuh dan 180 lagi cedera malam tadi.

Menurut laporan media tempatan, penyokong perlawanan antara Arema FC dan Persebaya Surabaya dikepung polis pencegah rusuhan yang melepaskan gas pemedih mata selepas pergaduhan tercetus.

Gas pemedih mata menyukarkan penyokong bernafas dalam suasana kelam kabut menyebabkan mereka terpijak dan terhimpit sesama sendiri.

Penyokong Arema berang setelah pasukan mereka tewas 3-2 dalam pertembungan ‘derby Jawa Timur’ di Stadium Kanjuruhan, Malang memasuki kawasan padang untuk bertemu pemain dan pegawai.

Lebih kurang 3,000 daripada 40,000 penyokong yang hadir cuba memasuki kawasan padang, kata Ketua Polis Daerah Jawa Timur Inspektor Jenderal Nico Afinta seperti dipetik media tempatan.

Beliau berkata 34 maut di stadium dan selebihnya meninggal dunia ketika mendapatkan rawatan di hospital termasuk dua anggota polis. – Bernama, 2 Oktober, 2022.


AL-FATIHAH

AMIN

GUGUR YANG

SIA SIA  

AMIN

LATIHAN WAJIB

 KEPADA POLIS 

JANGAN TEMBAK  KELOMPOK RAMAI

 PASTI BAWA  MAUT

AMIN


NATO KENCING UKRAINE SEKALI LAGINATO KENCING

UKRAINE SEKALI

LAGI

KAH KAH KAH

AMIN

MAIL BERA MASIH ADA TUGAS


MAIL BERA

MASIH DIPERLUKAN

UNTUK MASUKKAN

ZAHID DLM PENJARA

AMIN

KHALAS

hamim commented on
 "PRU 15 PADA 12 NOVEMBER"

TT jika bubar parlimen dalam bulan Oktober bermakna Mail menjawat jawatan Perdana Menteri paling singkat, hebat Mail ...sebab mencipta sejarah PM paling singkat siapa pu
n tak boleh mengalahkan dia, tapi...dapat jugak dia jadi PM, Nuar dengan Kuli dapat berangan je lah

KUNCI NGENTOT BIDADARI


KUNCI NGENTOT

BIDADARI

AMIN


Unknown commented on
 "ME NO SPIK INGLIS"
Kita pun bertanya Tanya, atok cakap kuasai bahasa asing supaya pandai sains matematik, tapi Bera nak beku bahasa negara supaya mengundur ke belakang, tapi yang paling terbaik belajar bahasa Arab kah kah supaya mencari jalan ke syurga dimana 72 bidadari menanti dengan parti nya PAS, nak tahu password kunci segera jadi Ahli Pas senang nak ambik nombor kah kah kah kalau kalau tak pandai nak atur 72 sekaligus, mampus mampu kah Tok Arab Arab ini semua harung 72 sekaligus kena makan daging unta kot kah kag kah

TUNGGU PARLIMEN DIBUBAR

 

TUNGGU BUBAR

AHAD  2/10/2022

SATU MALAYSIA MENUNGGU
BILA MAIL BERA
NAK UMUM PEMBUBARAN
PARLIMEN
KAH KAH KAH

PASTI TARIKH
DAH ADA
HANYA NAK BUAT SASPEN

GUA SOKONG PRU 
SEKARANG
LAGI LAMBAT LAGI PARAH
NEGARA KITA INI
SELESAIKAN SEKARANG
LAGI PUN
PEMBANGKANG TAK BUAT
APA APA
MEREKA BUKAN MENYUSUN
MEREKA TAK DIRIKAN
KEMAH BESAR
KALAU SEDANG BERUSAHA
MENDIRIKAN KEMAH BESAR
MASUK AKAL JUGA
NAK LAMBAT KAN PRU

WOIT
JANGAN JADIKAN
HUJAN & BANJIR
SEBAGAI ALASAN
HUJAN DAN BANJIR
TAK HALANG UNDI
KAH KAH KAH

AWAS !
MAIL BERA ADA TUGAS BESAR
TUGAS BELUM SELESAI
TUGAS MASUKKAN 
PRESIDEN
PARTI KETUANAN MELAYU
KE DALAM JIL
AMIN

UKRAINE
NAK MASUK JADI AHLI NATO
TAK ADA MASALAH
HANYA SEMUA ANGGOTA NATO
WAJIB SETUJU TERIMA UKRAINE

FINLAND & SWEDEN 
NAK MASUK TAPI TURKI HALANG
SAMPAI SEKARANG TERGANTUNG
TANPA PENERIMAAN

MUNGKIN JUGA TURKI
YANG RAPAT DENGAN PUTIN
AKAN HALANG UKRAINE
KAH KAH KAH

HOKKIEN
PAGI INI SEGAR 
UDARA BERSIH
KL & KL SENTRAL CERAH
HUJAN BAWA RAHMAT

MATA HARI TAK NAMPAK
TAPI BURUNG BERKELIARAN
KUMPULAN PIPIT DISANA SINI
KENG KENG BERSUARA LANTANG
TERKUKUR SEPERTI BIASA
PALING NYARING PAGI INI
ADALAH SIMPONI CENGKERIK

BUNGA BUNGA
KEMBANG SEGAR SALEPAS
UJAN LEBAT
GUA TERJUMPA BUNGGA UNGGU
ENTAH BUNGA APA
MENJADIKAN PAGI INDAH

GUA HARAP
PANAS HINGGA KE PETANG

BRO
SENYUMLAH
KITA GEMBIRA 
DI PAGI AHAD INI

BRO
LEBIH BAIK HIDUP 
SATU HARI SEBAGAI SINGA
DARI HIDUP 100 TAHUN
SEBAGAI BARAL

BRO
TIDAK PEDULI
BETAPA HITAM LEMBU ITU
IANYA TETAP
MENGELUARKAN SUSU PUTIH

BRO
DISEKITAR POHON
YANG BERBUNGA
SELALU BANYAK SERANGGA

BRO
SESUMPAH BERUBAH WARNA
SESUAI DENGAN POHON
 POHON TIDAK
AKAN BERUBAH WARNA
SESUAI DENGAN SESUMPAH

BRO
BADAK TIDAK PERNAH
MENARI DENGAN MONYET

BRO
SEBATANG POKOK
TIDAK DAPAT BERDIRI TEGAP
TANPA AKAR

BRO
AIR SUNGAI TERUS MENGALIR
TANPA MENUNGGU
ORANG  HAUS

BRO
KALAU LU PANJAT
POKOK ITU
LU TURUN DARI
POKOK ITU JUGA

BRO
WAKTU TERBAIK
MELIHAT ULAR YANG TENAG
ADALAH KETIKA IA
TELAH MENELAN
 SAEKOR ULAR LAIN

BRO
KETIKA POKOK BESAR
MULA MEMBUSUK
IA MENYEBAKAN
KEMATIAN CABANG-CABANGNYA

BRO
PARTI LEMBU
YANG DI PIMPIN OLEH SINGA
AKAN DAPAT MENGALAHKAN
PARTI SINGA
YANG DI PIMPIN OLEH LEMBU
AMIN

LAKUKAN HARI INI
LAKUKAN SEKARANG

SELAMAT MENUNGGU
PARLIMEN DI BUBAR