Isnin, 13 Disember 2021

PUTING BELIUNG DI AMERIKA

 

PUTING BELIUNG

DATANG MELANGGAR

AMIN


 SIMPATI KITA

PADA KELUARGA

YANG GUGUR 

AMIN

PADA MEREKA YANG

KEHIDUPAN  REMOK

MUSNAH

AMIN
PROJEK TUMBANGKAN ZAHID

 


PROJEK 

TUMBANGKAN

ZAHID HAMIDI

AMIN

SABRI 114 LAWAN ZAHID 47

 Biar PM tentukan masa sesuai untuk PRU15 – Vigneswaran

KUALA LUMPUR – MIC menggesa pucuk pimpinan Barisan Nasional (BN) memberi ruang kepada Perdana Menteri,  Sabri 114 untuk menentukan tarikh paling sesuai untuk mengadakan Pilihan Raya Umum (PRU) ke-15.

Presidennya,  Vigneswaran berkata, MIC bersama dua parti komponen BN, iaitu MCA dan Parti Gagasan Rakyat Sabah (PGRS), telah bersetuju untuk memberi mandat itu kepada  Sabri 114.

SABRI 114

MAHU PRU15

TAHUN 2023

KAH KAH KAH

LAGI LAMBAT

LAGI SELAMAT

SABRI 114

KAH KAH KAH

2023 NAJIB & ZAHID

SEDANG REHAT

DI SUNGAI BULUH

KAH KAH KAH

ZAHID 47 MAHU

PRU SEKARANG

SEBELUM  47 KES

DIA BERMULA

DI MAHKAMAH

KAH KAH KAH

47 TUDUHAN

LEBIH SATENGAH

KES AMLA - UBAH

DUIT HARAM

KAH KAH KAH

MUSTAHIL SATU

PUN TAK KENA

AMIN

MAT HASAN MAHU

PRU15 CEPAT

DIA MAHU BUNUH

SABRI 114

KAH KAH KAH

LAGI LAMBAT

LAGI KUAT SABRI 114

KAH KAH KAH

 KEELING MIC

KAKI BODEK

SABRI 114

KAH KAH KAH

 KES NAJIB

 MACAM MANA? 

KAH KAH KAH 

KES NAJIB

 BERGANTUNG

 PADA BUAH DADA 

BIK MAMA

KAH KAH KAH
SPRM MAKIN BERAT

 Pegawai SPRM direman bantu siasatan kes rompakan RM700,000

KUALA LUMPUR – Polis hari ini mengesahkan tangkapan seorang pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bagi membantu siasatan kerugian membabitkan wang berjumlah RM700,000.

Difahamkan kes tersebut ada kaitan dengan rompakan berkumpulan di kediaman pemilik agensi pelancongan di Ampang pada 10 Disember lalu

LU JANGAN

KETAWA

KAH KAH KAH

PEGAWAI SPRM

SIANG LAWAN

RASUAH

KAH KAH KAH

MALAM HARI

KERJA MEROMPAK

KAH KAH KAH

INI CONTOH

PEGAWAI KERAJAAN

YANG

BERDEDIKASI

KAH KAH KAH

BUDAK -BUDAK ANWAR

 ‘Saya tidak pandai 

menilai orang’,

 Dr M kesal pernah

 sokong Najib, Anwar


Dr Mahathir Mohamad mengakui bukanlah seorang penilai watak yang baik dan berkata perkara ini boleh dilihat kepada sokongan yang pernah diberikannya kepada beberapa individu untuk mendaki tangga politik namun kemudian mereka memusuhinya.

Pada 2003, Mahathir menamakan Abdullah Ahmad Badawi sebagai penggantinya ketika melepaskan jawatan perdana menteri.

Beliau juga pernah menyatakan sokongan kepada Najib Razak, selain turut menyokong dua bekas timbalannya Musa Hitam dan Anwar Ibrahim sebagai orang yang difikirkan mampu untuk mentadbir negara ketika penggal pertama pentadbirannya.

“Sekarang, bila kenang semula, saya tertanya apa yang semua ini tunjuk tentang saya. Saya banyak buat pilihan yang tak bagus,” tulisnya dalam salah satu dari 13 bab “Capturing Hope: The Struggle Continues for a New Malaysia”, memoir terbarunya yang antara lain menceritakan versinya tentang beberapa peristiwa besar yang berlaku semasa menerajui kerajaan Pakatan Harapan (PH).

“Pilihan yang saya buat menunjukkan bahawa saya tidak pandai menilai orang. Mungkin saya letakkan harapan yang besar terhadap mereka. Sudah tentu mereka tunjukkan potensi yang kuat untuk memimpin, namun apabila mereka sudah dapat kuasa, mereka terus berubah.

“Saya lihat hal sedemikian berlaku berulang kali.”

Dalam bukunya yang dilancarkan semalam, Mahathir menjelaskan secara panjang lebar tentang pengalamannya bersama Anwar.

Katanya, lelaki itu dinamakan sebagai pengganti beliau sebanyak dua kali, namun cita-cita Anwar untuk menjadi perdana menteri tidak pernah menjadi kenyataan.

Mahathir turut berpandangan Anwar yang pernah berkhidmat sebagai timbalannya pada 1990-an dan kemudian dipecat daripada kerajaan pada 1998, mengulangi kaedah yang sama dengan memaksa beliau meletakkan jawatan bagi membolehkannya menjadi perdana menteri.

Di bawah perjanjian antara parti gabungan PH, Anwar dikatakan akan mengambil alih kepimpinan dari Mahathir, namun ia tidak berlaku berikutan kejatuhan kerajaan 22 bulan itu selepas perselisihan faham mengenai tarikh peralihan kuasa yang dijanjikan.

Mahathir berkata peralihan yang dijanjikan itu hanya secara “lisan”, dan hanya akan berlaku “selepas saya menyelesaikan kekusutan yang ditinggalkan Najib”.

“Tiada tempoh sebenar diletakkan, tetapi saya dianggap tidak akan berkhidmat bagi penggal penuh.”

Mahathir berkata permintaannya untuk “tambahan masa” tidak dipersetujui Anwar.

“Hanya Anwar yang berikan tekanan kepada saya untuk tinggalkan pejabat saya lebih awal,” kata Mahathir, menjelaskan parti-parti lain bersetuju untuk membenarkan beliau kekal sebagai PM bagi menyelesaikan “kekusutan” yang ditinggalkan oleh pentadbiran sebelumnya.

Mahathir juga turut mengulangi penilaian terkenalnya terhadap presiden PKR itu.

“Daripada pengalaman saya, saya tahu lelaki itu tidak tahu bagaimana cara untuk tadbir negara.”

Pada 1981, ketika beliau mula memegang jawatan paling kanan itu, Mahathir mengalu-alukan Anwar untuk masuk ke dalam Umno, di mana ia dianggap sebagai satu langkah untuk menggunakan imej Islam yang ditunjukkannya bagi mengekang pengaruh PAS yang semakin meningkat.

Mahathir berkata beliau juga menolak bantahan daripada pemimpin Umno yang tidak menyokong kemasukan Anwar ke dalam parti, di mana dalam tempoh sedekad bekas presiden Angkatan Belia Islam Malaysia (Abim) itu mendaki pangkat dalam parti sehingga menjadi orang nombor dua dalam kerajaan.

‘Budak-budak’ Anwar

Mahathir berkata hubungan mereka berdua bertambah renggang selepas Anwar tidak sabar untuk menduduki jawatan tertinggi tersebut.

“Pada mulanya kami berkawan baik. Tetapi selepas beberapa tahun melihat seolah-olah lambat lagi untuk saya bersara, ‘budak-budak’ Anwar – dan ini akan berlaku beberapa kali – mula menyerang saya,” katanya, merujuk kepada kempen dalam Umno yang menuduh kepimpinan Mahathir mengamalkan kronisme dan nepotisme.

Mahathir berkata, permainan serupa turut dimainkan penyokong Anwar sepanjang 22 bulan pentadbiran kerajaan PH.

“Tidak lama kemudian budak-budaknya mula serang saya lagi. Apabila ditanya, dia (Anwar) akan berkata, ‘Saya tidak boleh nak kawal mereka’,” katanya.

Mahathir juga turut mempersoalkan beberapa kunjungan Anwar ke pejabatnya di Putrajaya.

“Seterusnya, dia akan singgah ke pejabat saya untuk berbual. Dia tidak pernah bercakap tentang ambil alih jawatan daripada saya atau mengenai dasar-dasar saya,” katanya.

Beliau berkata Anwar boleh sahaja mendapatkan maklumat terkini tentang apa yang diusahakan kerajaan daripada pemimpin-pemimpin partinya yang juga turut berada dalam Kabinet, bukannya dengan mendapatkan maklumat terus daripadanya.

“Saya tidak bertanggungjawab untuk beri taklimat kepada Anwar tetapi jika dia tunjukkan minat dan ingin tahu lebih lanjut, saya dengan senang hati akan lakukannya,” tambahnya lagi.

‘Dia kata apa yang orang mahu dengar’

Mahathir turut menggambarkan Anwar sebagai seorang yang suka mencari populariti, memberikan contoh ucapan-ucapan ceramahnya mengenai kepelbagaian kaum dan isu perkauman sebaik sahaja beliau dipecat dari Umno.

“Walau apa pun niatnya, dia beritahu pengikutnya apa yang mereka mahu dengar: memberi keistimewaan kepada orang Melayu adalah salah dan semua rakyat harus dilayan sama rata,” kata Mahathir, sambil menambah hal ini berbeza dengan pendekatannya yang mahu memperkasakan orang Melayu bagi mencapai kesaksamaan ekonomi.

Bagaimanapun, di sebalik perbezaan antara kedua-dua mereka, Mahathir berkata beliau tidak pernah bergaduh secara peribadi dengan Anwar.

Beliau mengenang semula pertemuan pertama mereka selepas 18 tahun sejak peristiwa dramatik pada 1998.

Ia berlaku sewaktu Mahathir melawat Anwar di mahkamah yang memutuskan hukuman lima tahun penjara atas sabitan kedua pertuduhan liwat selepas beliau dipenjara enam tahun bagi sabitan pertuduhan kali pertama bagi kesalahan serupa sebelum dibebaskan pada 2004.

“Kami bercakap seperti kawan lama, namun sudah tentu kami tidak bercakap tentang mengapa dia dipenjarakan,” tulis Mahathir.

Anwar dibebaskan dari penjara seminggu selepas kemenangan PH pada Mei 2018, beliau menerima pengampunan diraja berikutan cadangan kerajaan yang baru dilantik itu.ANWAR GILA

NAK JADI PM

KAH KAH KAH

PRN MELAKA

DAPAT TELO

KAH KAH KAH

PRN SARAWAK

DAPAT BERAPA ?

KAH KAH KAH

PKR AKAN

SELAMAT BILA

ANWAR DALAM JIL

KAH KAH KAH

SEKARANG PKR

& PAKATAN AKAN

HANCUR BILA

ANWAR JADI KETUA

KAH KAH KAH

MACAM MACAM

PUNYA GILA

KAH KAH KAH

TAPI GILA NAK

JADI PM INI

GILA PALING AFDAL

KAH KAH KAHENAM KE SEPULUH % ADALAH HOMOSEXUAL

 


DALAM SEMUA

NEGARA 6-10%

 WARGA ADALAH

HOMOSEXUAL

AMIN

Unknown commented on 

"PAK LEBAI JADI BASAH"

Sajat adalah model bagi anak muda bahawa menjadi bapok pondan noleh berjaya, dalam 100 tahun akan datang ramai anak muda akan memjadi bapok kerana mudah berjaya, kita akan lihat tentera Malaysia dari kalangan bapok dan Bangla akan mengundi bagi pihak rakyat Malaysia yang berkurangan disebabkan tidak beranak pinak,


 semua jadi bapok nak lahirkan zuriat tak mampu dah. Bangsa Malaysia akan dibaca dalam buku sejarah selepas ni sebab dah pupus. Tok lebai bukan tau semua hujah ni...Impak fenomena bapok ni perlu diterangkan secara jelas bukan dari sudut agama saja.

KHAIRY WAJIB JAWAB

 


KHAIRY WAJIB

JAWAB

KHALAS

Unknown commented on

 "SOALAN UNTUK KJ"

Kena buat satu bangunan baru kat cokit untuk pengurusan peringkat tertinggi veksin. Kat situ ramai penasihat sume oram2 lama.

hamim commented on

 "SOALAN UNTUK KJ"

HOI KJ, tak boleh kah kerah pakar pakar yang ada diMalaysia ni ushakan dan bangunkan vaksin sendiri? Nampak cadangan ini seperti cadangan orang bodoh, tapi sampai bila nak beli vaksin dari luar??? Tak tahulah jika beli vaksin dari luar akan menjadikan orang orang tertentu jadi kaya raya


DENGAN NAMA ALLAH NAJIB BERSEDEKAH

 


 

DENGAN 

NAMA ALLAH

NAJIB BERSEDEKAH

AMIN

cikminah commented on

 "FULUSIKON EN KUNTUM

 TAK MALUUUUN"

Dengar cerita, mereka yang attend mesyuarat bahagian umno semalam, setiap hadirin dapat rm200..00!! Rm200..00 setap seorang, bukan sikit2 duit. Sure Najib nak dapat balik duit yg dah dilaborkannya ini. Ini baru mesyuarat Bahgian, belum mesyuarat Agong dan.lain-lain mesyuarat! Jadi, tentu banyak Najib akan melabor. Dah pasti dia nak kutip balik duit hasil pelaborannya ini. Kalau dia jadi PM semula lepas PRU15 (InsyaAllah), jangan meraung bila dia GSTkan kita. Dia siang-siang dah cakap kat facebuknya,marah kerajaan Sabri. Dia kata, kerajaan patut GSTkan rakyat untuk dapat balik duit berlipat kali ganda dpd yg telah dilaborkan kpd mereka. Jadi, bersefialah ya.


Unknown commented on 

"FULUSIKON EN KUNTUM

 TAK MALUUUUN"

ketua penyamun sebat duit haram lalu dikongsi secara berjemaah dengan sekelian ketua bahagian adapun masa enjoy de menjoy duit haram tu tiadalah terdetik untuk merekrut Allah SWT. dalam mahkamah setelah rayuan ditolak dengan serta merta terdetik untuk merekrut Allah SWT. kepada sekelian pengundi di Pekan jika masih boleh undi ketua penyamun itu untuk masuk ke Parlimen, sila gali lubang dan kambus kepala tuan/puan seberapa segera. ameenn


MAKIN RAMAI SEDAR KEJAHATAN CHINA MERAH

 


MAKIN RAMAI SEDAR

KEJAHANTAN

CHINA MERAH

AMIN

PETANG SENIN - HUJAN PANAS

 

PETANG SENIN

13/12/2021

JAM 4.20

MATAHARI BERSINAR PANAS
TETIBA ANGIN BERTIUB KUAT
HUJAN TURUN
DALAM SINAR MATAHARI
KEPERCAYAAN MELAYU LAMA
ADA MATI BERDARAH

PASTI ADA MATI BERDARAH
HARI INI
KALAU TIDAK DI PALESTIN
DI LEBUH RAYA UTARA SELATAN
AMIN

DUIT IALAH TUHAN

 


DUIT ITU

TUHAN

AMIN

Unknown commented on 

"FULUSIKOM EN KUNTUM

 TAK MALUUUUN"

Cash not King anymore, cash is God bro, ITU king Kong semua falsafah lama, falsafah KOBID ialah Cash Is God, sila bina Kiblat Ringgit Malaysia, lagi afdal USD supaya seluruh dunia boleh ikut tuckbeer sana kah kah kah Amin semuanya demi agama bangsa negara yang modal ITU yang paling penting Dan jangan lupa kah kah kah

BOIKOT CHINA MERAH

 

MAKIN  BANYAK

NEGARA BOIKOT

CHINA MERAH

AMIN

RESET MALAYSIA


 RESET MALAYSIA


 Tamrin Ghafar 

1.   Setelah  menghadiri pelancaran memorandum  persefahaman antara beberapa NGO  dan  RESET  Malaysia  oleh Tun Dr. Mahathir  pada hari Sabtu 20hb Nobember 2021 saya nampak masih ramai lagi masyarakat  Melayu  yang BERJIWA  BESAR 

2.   Saya tertanya - tanya  apa sudah jadi kepada  BANGSA  MELAYU yang pernah  dihormati dan dipandang tinggi  kini  sanggup  jadi BANGSA  MELAYU YANG  TIDAK  LAGI  MALU , DAN  BANGSAT? 

3.  Kini sebut sahaja , RASUAH , PEMYELEWANGAN KUASA  semuanya  berada dalam darah daging  majoriti  BANGSA  MELAYU  

4.   Mereka  tidak tinggal mengerjakan Solat  dan berdoa  selalu, ada  yang memakai kopiah dan wangi - wangian dan ada yang  berjubah dan berserban dan berjanggut  konon nya mengikut Sunnah  Nabi namun  lupa atau  tidak peduli langsung  AMANAH  yang  diberi  ALLAH  SWT apabila kemewahan dan kedudukan dunia di utamakan ; sedangkan kita tahu harta , keluarga , anak - anak dan cucu  cicit  HANYA  BERSIFAT  SEMENTARA  SAHAJA ! 

5.   Mereka  hilang pedoman , hilang malu  seolah - olah amalan rasuah itu adalah perbuatan yang  DI IZINKAN  jestru  segala hasil kekayaan , kemewahan dan makan minum keluarga dan cucu cicit, pada mereka adalah HALAL 

6.  Yang  PENTING   ialah  kekayaan sehingga  sanggup  berlumba - lumba MENAYANG  rumah siapa yang lebih besar dan indah , kereta mewah dan  emas dan berlian dan bercuti  atau sebok bermain golf diluar negara samada bersama keluarga  atau perempuan simpanan 

7.   Hukuman dunia  tidak lagi  menjadi ketakutan  kerana  sebahagian besar pelaksana  undang - undang  seperti  SPRM  dan  Polis  pun  'MAKAN' juga 

8.   Sepatutnya  selepas  64 tahun MERDEKA , dan  berbagai  Dasar dan  Badan  seperti Bank , Perbadanan itu dan ini diujudkan dan berbagai  bantuan kewangan diberi ,  BANGSA  MELAYU  hari ini sepatut nya  tidak lagi MEREMPAT  dan menjadi  BANGSA  BANGSAT yang masih  mengaku 'AKU LAH TUAN' , dan orang Cina  pula menjadi 'TARGET'  atau 'SASARAN' 

9.    Mereka  mengagung - agungkan  orang yang telah di HUKUM  BERSALAH  ; ada yang sanggup mencium tangan banduan yang merompak  harta negara , dan  ada yang  sanggup menjual diri   HANYA  mendapat upah tak sebanyak mana pun ;  apakah  ini sudah menjadi  SIFAT  SEMULA JADI  ORANG  MELAYU  YANG  SANGGUP  MENGADAI  DIRI ?  TAK  TAHU  MALU   , DAN  TAK  ADA MARUAH  DIRI ? 

10.  Sebut sahaja rasuah , Malaysia kini berbangga kerana akhirnya  MENGATASI   Indonesia yang satu ketika dulu dikenali dengan amalan rasuah nya 

11.   KINI  KITA  ORANG  MELAYU  SUDAH   PUN MENJADI  BAHAN  EJEKAN  DAN  DI PANDANG  HINA  OLEH MASYARAKAT  DALAMAN  DAN  ANTARABANGSA 

12.  Umpama gerabak ,  Negara  sudah terbabas dari landasan , justeru PEMULIHAN  besar - besaran  MISTI  dilakukan  SEGERA  melalui  apa yang dinamakan   RESET   MALAYSIA 

13.   RESET   MALAYSIA  adalah  cetusan  pemikiran asal  atau  original idea  Timbalan  Presiden  Parti  PEJUANG  Malaysia , Marzuki Yahya 

14.   Sejak penubuhan resmi

RESET MALAYSIA , beberapa NGO  mula mendatanginya ,  malah  adik  BANDUAN PERTAMA NEGARA , NAZIR Tun Razak  mencadangkan  penubuhan  RESET  yang dinamakan RESET  NASIONAL   

15.   Rakyat MULA  SEDAR   betapa serius dan  pentingnya  di SEGERAKAN  meletakan  semula  negara  dilandasan asal  jika sekiranya TIDAK  MAHU  terus  melihat kehancuran yang dilakukan oleh mereka yang TIDAK PERCAYA kepada SEGALA  JANJI  ALLAH  SWT 

16.  Mereka cuba menyenbunyikan fakta malah menafikan SEGALA  NAJIS  yang dilakukan semasa BERKUASA sedangkan ALLAH  SWT  TAHU  sekecil - kecil hama yang dilakukan 

17.  JIKA Jepun dan  Germany  boleh  bangkit semula  dari  kehancuran  akibat Perang Dunia maka alangkan baiknya  SEMUA  NGO  BERSATU  HATI dibawah satu bumbung , 

R E S E T  MALAYSIA membangunkan  semula Negara 

18.  KETEPIKAN kepentingan diri , sifat dendam dan kebencian terhadap Tun Dr Mahathir  yang hanya mahu membantu memulihkan  negara  seperti dulukala apabila  kita pernah dihormati dan di pandang tinggi sehingga digelar  The Asian Tiger 

19.  Pada usia 96 tahun ini dan  BANYAK  BERPENGALAMAN beliau  HANYA   MAHU   MEMBANTU   MEMBANGUNKAN  SEMULA  NEGARA - terserahlah kepada umum  menerima  atau  menolak nya 

20.  Selagi kita orang Melayu punyai SIFAT  BENCI , DENDAM  DAN  TAK  PERCAYA  orang itu dan ini , maka selagi itulah  kita akan terus berada  di bawah 

21.   SIAPA  LAGI  JIKA  BUKAN  TUN 

         R E S E T 

22.   Jika masing - masing  termasuk  perompak dan penyamun  dan mereka yang melakukan hubungan seks luar tabaii percaya boleh  mengetuai pemerintahan negara  maka TUNGGULAH  BALA  yang jauh lebih besar dari ALLAH  SWT  menimpa  negara 

23.  JANJI  ALLAH  ADA  LAH BENAR

Wassalam

Terima Kasih

SOALAN UNTUK KJ

 
Ambil dos penggalak untuk perlindungan optimum, kata pakar

ORANG ramai disarankan mengambil dos penggalak kerana kadar keberkesanan vaksin menghalang jangkitan varian Omicron masih belum diketahui, kata pakar kesihatan.

Pakar imunopatologi Dr Sibrandes Poppema berkata ini kerana ujian makmal bagi menentukan tahap keberkesanan vaksin sedia ada terhadap Omicron sedang dijalankan, dan keputusannya akan diketahui beberapa minggu akan datang.

“Data hanya diperolehi dalam beberapa minggu lagi. Vaksin tidak menghentikan Covid-19 namun ia berupaya mengurangkan gejala lebih serius dan kadar kematian,” kata presiden Sunway University itu kepada The Malaysian Insight.

Sementara itu, Dekan Fakulti Perubatan dan Sains Hayat di Sunway University, Dr Abhi Veerakumarasivam berkata pengeluar vaksin Covid-19 seperti Pfizer-BioNTech sudah mula mengusahakan vaksin khusus menyasarkan varian Omicron. 

Namun, dalam ketidaktentuan terhadap ancaman Covid-19, dos penggalak disarankan diambil sebagai perlindungan yang lebih menyeluruh, katanya.

Dr Abhi berkata masih ramai yang tidak memahami bahawa walaupun mengambil dua dos vaksin Covid-19, perlindungan itu akan menyusut dari masa ke semasa.

Tambahnya, perlindungan vaksin selepas pengambilan dua dos juga berbeza mengikut umur dan tahap kesihatan individu.

Dr Abhi menegaskan dos penggalak adalah penting kerana kajian mendapati ia meningkatkan paras antibodi individu.

“Dos penggalak bertindak seperti ‘ulang kaji’, yang mengingatkan sistem imun untuk melawan virus sama seperti dua dos pertama,” katanya.

BioNTech SE bersama Pfizer Inc baru-baru ini berkata mereka telah mula mengusahakan vaksin yang khusus menyasarkan varian Omicron. Vaksin yang disesuaikan untuk menangani varian Omicron dijangka dikeluarkan dalam tempoh 100 hari, sekiranya vaksin sedia ada tidak berkesan terhadap varian baharu itu.

Ketua Pegawai Eksekutif Pfizer Albert Bourla berkata langkah itu vaksin sedia ada dibimbangi tidak mampu untuk melawan jangkitan yang disebabkan oleh Omicron.

Pengeluar vaksin China Sinovac Biotech berkata ia sedang menilai sama ada vaksinnya berkesan terhadap Omicron atau syarikat itu perlu membangunkan vaksin baharu. – 13 Disember, 2021.     

 

WOIT KJ

SAMPAI KE

BOOSTER NO

BERAPA?

KAH KAH KAH

SAMPAI JADI

MAT PET KE?

KAH KAH KAH

MAT PET CUCUK

KENA TANGKAP

YANG INI CUCUK

KERAJAAN SUSUN

KAH KAH KAH

NAMPAK KOBID

BUKAN SAJE NAK

KURANGKAN

MANUSIA TAPI

PROJEK BUAT

DUIT JUAL DADAH

YANG DINAMAKAN

VAKSIN

KAH KAH KAH

BIJAK BIJAK 

BIJAK

AMIN

PABLO ESCOBAR

PUN KALAH

AMIN