Khamis, 2 Disember 2021

PATAH - CINTA DAN JANJI IZABELLA

 


PATAH - IWAN FALS

AMIN

CINTA DAN JANJI

IZABELLA

KHALAS

ROSMAH KECEWA BAWA DIRI

 


Sekat pasport Rosmah Mansor

PERBUATAN Rosmah Mansor yang gagal hadir pada prosiding mahkamah yang ditetapkan adalah satu tindakan yang tidak bertanggungjawab dan tidak menghormati sistem undang-undang negara.

​Lebih mengecewakan lagi adalah, mahkamah memberi peluang dan tidak mengeluarkan waran tangkap terhadap kegagalan beliau mematuhi arahan mahkamah. 

Bayangkan jika perkara yang sama dilakukan oleh rakyat biasa, sudah pasti waran tangkap akan dikeluarkan dengan segera. 

Adakah undang-undang negara istimewa bagi sesetengah individu yang mempunyai kuasa?

Jelas Rosmah Mansor tidak menghormati undang-undang dan tidak sepatutnya diberi sebarang kelebihan. Cukuplah peluang yang diberi disalah guna dan diambil kesempatan.

Sekembalinya pulang ke tanah air, dokumen perjalanan dan Passport Rosmah Mansor wajib ditarik semula dan disekat.

Jangan beri ruang untuk beliau ulangi kegagalan ini dan bertindak seolah-olah beliau kebal dari tindakan undang-undang.

Jangan kita pernah lupa, yang beliau dibicarakan dan didakwa atas kesalahan yang cukup berat, melibatkan salah guna kuasa, rasuah dan pecah amanah  yang kesannya besar kepada rakyat dan negara. 

Mengapa perlu diberikan keistimewaan kepada individu seperti ini? – 2 Disember, 2021.

* Ulya Aqamah Husamudin, 
Ketua Penerangan Parti Pejuang Tanahair


ROSMAH KECEWA 

BAWA DIRI

KAH KAH KAH

JANDA BUKAN 

JANDA

KAH KAH KAH

DARA PUN

BUKAN DARA 

KAH KAH KAH

CERAI TAK CERAI

KAH KAH KAH

NAJIB  DAH

TINGGALKAN

ROSMAH

KAH KAH KAH

ROSMAH NAK

MENGADU PADA

LEE KUAN YEW

KAH KAH KAH

JANGAN BUAT FITNAH

 


JANGAN BUAT

FITNAH

AMIN

MAK BADAK 

DI SINGAPURA 

KHALAS 

AIR LAUT 

PULAU SENTOSA

 TAMBAH MASIN

 KERANA KENCING 

MAK BADAK

 AMIN

Panglimo potaseh commented on

 "HUBUNGI 

JABATAN KAJI CUACA"

Terkini ..ada runtuhan tanah di Cameron Highland ..mungkin Mak Badak ada kat sana.TAK ADA BERGABUNG - ANWAR PUTAR LAGI

 Tiada penggabungan dengan PKR, kata No 2 pemimpin Amanah


PETALING JAYA: Timbalan presiden Amanah Salahuddin Ayub telah membatalkan cakap-cakap mengenai penggabungan dengan PKR, dengan mengatakan partinya tidak akan melayan sebarang cadangan sedemikian.

Ahli Parlimen Pulai itu memberitahu FMT bahawa perkara itu tidak dibangkitkan atau dibincangkan dalam Pakatan Harapan, sambil menambah bahawa cadangan itu juga bukan pendirian rasmi mana-mana pihak.

“Perkara ini bukan isu pun. Ia hanya datang dari pihak tertentu dan ia bukan pandangan rasmi pihak berkenaan.

“Kami telah membentuk Amanah dan menjadi sebahagian daripada PH sehingga hari ini. Dan kami akan kekal sebagai rakan seperjuangan dalam PH,” katanya dari parti serpihan PAS.

Semalam, Pengerusi PH dan Presiden PKR Anwar Ibrahim berkata cadangan rasmi untuk PKR dan Amanah digabungkan telah diterima walaupun belum ada perbincangan.

Beliau berkata pemimpin kedua-dua parti menyedari cadangan itu dan akan meneroka idea itu, sambil menambah bahawa cadangan untuk menggabungkan kedua-dua parti telah dilontarkan beberapa lama oleh beberapa ahli PKR.

Sebelum ini, bekas Ketua Pemuda PKR Selangor Najwan Halimi berkata penggabungan itu perlu dipertimbangkan kerana ia akan membantu PH memenangi lebih banyak undi Melayu di kerusi luar bandar serta menyelesaikan isu peruntukan kerusi antara kedua-dua parti.

Idea itu juga telah dicetuskan oleh penganalisis politik Wong Chin Huat, berikutan keputusan undian Melaka yang menyaksikan Amanah hanya menang satu kerusi manakala PKR gagal memenangi sebarang kerusi.

PROJEK

NAK  SELAMATKAN

ANWAR IBRAHIM

DARI DIPINGGIR

KANTOI LAGI

KAH KAH KAH

ANWAR TIPU

SEKALI LAGI

AMIN

ANWAR KATA

ADA CADANGAN

 TELAH DITERIMA

AMIN

SALEHUDIN KATA

TAKDA CADANGAN 

SATU APA PUN

AMIN

DI MALAYSIA INI

SIAPA LEBIH

DI PERCAYAI 

OLEH 

ORANG RAMAI

KAH KAH KAH

IMAM BESAR

PKR BERNAMA

ANWAR IBRAHIM

ATAU

SALEHUDIN AYUB

DARI AMANAH

KHALAS

APA YANG WAJIB KITA LAKUKAN ?

 


APA YANG WAJIB

KITA LAKUKAN ?

AMIN


Unknown commented on 
"NAJIB BEBAN 
SABRI 114"

Ayam den lapeh....

 

Unknown commented on

 "NAJIB BEBAN 

SABRI 114"

Percaya atau tidak, Najib tidak akan ulang tidak akan masuk masuk masuk penjara lokap baju Oren kah kah kalau ada yang Masih menanti biar sampai oenghujung hasrat tidak kesampaian kah kah

KLUSTER SEKOLAH

 
Kes jangkitan Covid-19 Sekolah Seri Puteri bertambah menjadi 139 orang

KUALA LUMPUR – Kes jangkitan Covid-19 di Sekolah Seri Puteri Cyberjaya, Sepang terus meningkat kepada 139 orang sehingga jam 3 petang tadi selepas 65 lagi kes baharu dikesan.

Daripada saringan terbaharu yang dijalankan sebanyak 43 terdiri pelajar, 13 guru dan sembilan orang petugas disahkan positif, kata Pengarah Kesihatan Selangor, Datuk Sha’ri Ngadiman berkata,
”Jumlah keseluruhan individu yang disaring sehingga jam 3 petang, 2 Disember 2021 adalah seramai 946 orang (849 pelajar, 59 guru dan 38 petugas) manakala jumlah kumulatif kes positif yang dikesan ialah 139 orang (114 pelajar, 15 guru
dan 10 petugas).

”Kes-kes positif akan dirujuk ke Pusat Kuarantin dan Rawatan COVID-19 (PKRC) MAEPS manakala kontak rapat akan ditempatkan di stesen kuarantin kerajaan,” katanya dalam kenyataan di sini.

Tambah beliau, kesemua 139 kes yang positif Covid-19 berada dalam keadaan stabil dan berada dalam kategori 1 dan kategori 2A (bergejala tetapi risiko rendah).

”PKD Sepang dan pihak sekolah bekerjasama rapat dalam menangani kluster ini. Sebarang maklumat terkini Kluster Persiaran Tasik ini akan dikemaskini untuk makluman umum dari semasa ke semasa,” ujarnya.

Kes indeks ini merupakan seorang guru di sekolah tersebut yang didapati bergejala pada 22 November 2021 dan disahkan positif Covid-19 pada 24 November 2021.

Hasil saringan kontak rapat telah mengesan tujuh lagi kes iaitu enam pelajar dan seorang lagi guru.

AWAS

ANWAR JAGAN BULI MAT SABU

 
ANWAR JANGAN

BULI MAT SABU

AMIN 

Yeop sepet commented on

 "ANWAR NAK 

SELAMATKAN DIRI"

Kalu mat sabu setuju,tggal dia sorg2 le gantung bendera pru15. Dlm amanah byk ex pas,ex umno.nie sume Anwar nak dictate amanah.padan muka le Kome amanah pun.camne Khalid samad, xnak tanya Anwar bila nak brenti.dulu sedap benor pressure atok.

INI GAMBAR DARI VIDEO RAJA GOYANG

 

INI GAMBAR

DARI VIDEO

RAJA GOYANG

AMIN 

Ketua Pengarang commented on

 "AWAS !!! ANWAR 

SEDANG GELABAH !!!"


mana video raja goyang?

OMICRON SETAKAT INI

 OMICRON

SETAKAT INI

AMIN

Unknown commented on 

"OMICRON SETAKAT INI 

YANG DIKETAHUI"

Nama nama baru diberikan bagi melariskan ubat ubatan ini lah adat teori chaos, bagi gempak gelita baru takut, bagi kematian semua cucuk, Wang senang masuk secara halal, Vaksin haram atau halal kah kah kah ada Minyak Dab tak cover KOBID ini ? Saja Tanya mana lah Tau puak puak serban Arab ini kan bijak belaka kah kah kah

PEMANASAN DUNIA BAWA BANJIR

 


PEMANASAN DUNIA

BAWA BANJIR

KHALAS

AISHAH ANAK CIK GU WAHAB

 ORANG JOLOBU

AMIN

AISHAH ANAK

PEREMPAUN

CIK GU WAHAB

KHALAS

Unknown commented on 

"KESAH AISHAH -

 ADIK GURU ISHAM RAIS"

Thank you, Bro. Very good piece of work. We can learn a lot from this event - conflicting ideologies versus idealist mind, complexities of a hostage mindset, culture & customs etc. I am sure ma'am is happy and contended in England . Cheers!

HUBUNGI ABATAN KAJI CUACASILA HUBUNG

JABATAN

 KAJI CUACA

KHALAS

Unknown commented on

 "TER KINI 

TER NOW TER HOTT"

Mintak Jabatan kaji cuaca check dekat mana gegaran berlaku, mesti dia ada sana dekat dekat, kah kah kah, orang besar begitu mana boleh lepas begitu, manyak senang lah Malaysia, curi susu masuk penjara terus, curik juta curik billion minta tangguh ulang tayang sampai kiamat Amin kah kah kah

GEMPA DI SINGAPURA ?GEMPA 

DI SINGAPURA ?

KAH KAH KAH

panglimo potaseh commented on

 "TER KINI 

TER NOW  TER HOTT"

Rosmah kat mana ..belum ada lagi gempa bumi di Singapura ..

JEPUN MAKIN TERBUKA MENYOKONG TAIWAN

 

JEPUN 

MAKIN TERBUKA

MENYOKONG TAIWAN

AMIN

WARAN TANGKAP UNTUK ROSMAH

 Rosmah perlu hadir prosiding Isnin ini atau dikenakan waran tangkap

PUTRAJAYA – Isteri bekas Perdana Menteri,  Rosmah Mansor diberikan kata putus untuk hadir ke prosiding rayuan beliau Isnin ini atau berdepan dengan tindakan waran tangkap.

Mahkamah Rayuan di sini membuat ketetapan sedemikian oleh tiga panel hakim yang diketuai Hanipah Farikullah dan bersidang bersama  M. Gunalan dan Hashim Hamzah.

Ketiga-tiga panel hakim sebulat suara mempertimbangkan cadangan supaya perayu dikenakan waran tangkap jika gagal hadir lagi ke perbicaraan rayuan Isnin ini, sepatutnya Rosmah hadir prosiding pagi ini.

Bagaimanapun kata pembelaan berhujah mendakwa anak guamnya terlepas pandang dan sebelum ini tidak pernah gagal hadir perbicaraannya.

“Kita akan gunakan budi bicara supaya waran tangkap ke atas perayu ditahan dan memberikan peluang kepadanya untuk hadir ke prosiding akan datang,” kata Hanipah hari ini.

Timbalan Pendakwa Raya,  Gopal Sri Ram memohon kepada mahkamah supaya Rosmah dikenakan waran tangkap kerana kegagalannya hadir perbicaraan rayuan pagi ini.

Sri juga memohon wang jaminan RM1 juta juga dibatalkan.

Sepatutnya hari ini, Rosmah perlu menyambung hujah rayuan berhubung keputusan Mahkamah Tinggi yang menolak permohonannya untuk membatalkan perbicaraan kes rasuah projek solar hibrid dan menggugurkan  Gopal Sri Ram sebagai ketua pendakwaan dalam kes itu.

Namun peguam bela Rosmah, Jagjit bangkit mendakwa anak guamnya masih lagi berada di Singapura menemani anak perempuanya, Nooryana Najwa Najib yang baharu sahaja bersalin anak kedua.

Sebelum ini, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur telah membenarkan permohonan Rosmah untuk mendapatkan sementara pasportnya bagi membolehkan beliau melawat Nooryana.

Rosmah perlu pulang ke Malaysia sebelum atau pada 21 November lalu dan pasport perlu diserahkan semula ke mahkamah pada 6 Disember.

Sebelum ini, Rosmah telah memfailkan permohonan kepada Mahkamah Rayuan selepas Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur menolak untuk membatalkan perbicaraan rasuah itu selain menggugurkan Gopal Sri Ram sebagai Ketua Pendakwaan.

Rosmah sedang berdepan satu pertuduhan meminta RM187.5 juta dan dua pertuduhan menerima rasuah berjumlah RM6.5 juta daripada Pengarah Urusan Jepak Holdings Sdn Bhd Saidi Abang Samsudin melalui bekas pembantunya  Rizal Mansor. 

KITA TUNGGU

SENIN INI

KAH KAH KAH

BADAK NI

DATANG KE

TAK DATANG 

KE MAHKAMAH

KAH KAH KAH

KALAU GAGAL

DATANG MAKNANYA

UMUR SABRI 114

MAKIN SINGKAT

AMIN


BETINA BUNTING DUGA SABRI 114

 Rosmah masih di Singapura, terlepas prosiding namun tidak kena waran tangkap

ROSMAH Mansor belum kembali dari Singapura, terlepas tarikh yang ditetapkan di Mahkamah Rayuan hari ini untuk prosiding bagi melucutkan kelayakan ketua pendakwa raya dalam perbicaraan rasuahnya yang sedang berjalan serta membatalkan perbicaraan.

Bagaimanapun, beliau terlepas daripada dikenakankan waran tangkap selepas peguamnya Jagjit Singh memaklumkan mahkamah bahawa ia adalah “kelalaian”, dan akan bertanggungjawab sepenuhnya atas ketidakhadirannya.

Jagjit berkata isteri bekas perdana menteri Najib Razak, belum pulang dari Singapura untuk melawat anak perempuannya Nooryana Najwa, yang baru melahirkan anak keduanya.

Jagjit memberitahu mahkamah rayuan bahawa Rosmah tidak pernah terlepas tarikh perbicaraan di Mahkamah Tinggi.

Mahkamah rayuan mempunyai tiga panel hakim hari ini dipengerusikan oleh hakim Hanipah Farikullah, M Gunalan dan Hashim Hamzah.

Hanipah berkata pihak mahkamah menerima penjelasan Jagjit dan membuat keputusan sebulat suara untuk menahan waran tangkap.

“Mahkamah menggunakan budi bicara untuk menahan waran tangkap. Lagipun beliau (Rosmah) tidak pernah tidak hadir dalam prosiding Mahkamah Tinggi,” kata Hanipah.

Hanipah turut mengarahkan Rosmah untuk kembali pada Isnin (6 Disember) jam 9 pagi, selepas prosiding hari ini ditangguhkan.

Terdahulu, ketua pendakwa raya Gopal Sri Ram meminta hakim mahkamah rayuan mengeluarkan waran tangkap terhadap Rosmah dan membatalkan jaminannya.

Rosmah mahu melucutkan kelayakan Sri Ram yang mengetuai pendakwaan dalam perbicaraan kes rasuahnya melibatkan projek tenaga hibrid solar untuk sekolah luar bandar.

Pada 15 Oktober, hakim Mahkamah Tinggi Mohamed Zaini Mazlan membenarkan Rosmah mendapatkan pasportnya untuk ke Singapura bagi melawat anak perempuannya yang sedang mengandung dan mengarahkannya pulang ke Malaysia pada atau sebelum 21 November.

Beliau sepatutnya memulangkan pasportnya kepada pihak berkuasa sebelum 6 Disember. – 2 Disember, 2021.

ROSMAH GUNA

KES  BUNTING

UNTUK TEST

SABRI 114

AMIN

SABRI 114

DAPAT SOKONGAN

14YB

 TIM NAJIB

AMIN

14YB SOKONG

SABRI 114

UNTUK JADI PM

AMIN

SEKARANG ROSMAH

& NAJIB

NAK DUGA

SABRI 114

BERANI TANGKAP

ATAU TAK BERANI

TANGKAP

AMIN

UMPAN KATAK

 


TANGKAP

ANAK IKAN

PAKAI UMPAN

KATAK

AMIN

Yeop sepet commented on

 "PENGUNDI CINA MUAK

 DENGAN ANWAR IBRAHIM"

Daripada anak ikan skg Anwar explore ternak katak lak.kahkahkah


TER KINI TER NWW TER HOTTROSMAH
HILANG

AMIN

PAGI INI

WAJIB DATANG

KE MAHKAMAH

TAPI ROSMAH

TELAH  HILANG

AMIN

APAKAH ROSMAH

LARI DARI

SINGAPURA

AMIN

OMICRON SETAKAT INI YANG DIKETAHUI

 


OMICRON

SETAKAT INI

YANG DIKETAHUI

AMIN


NAJIB BEBAN SABRI114

 


 NAJIB BEBAN

SABRI 114

AMIN

BEBAS SUSAH

TAK BEBAS PUN

JADI SUSAH

KHALAS 

Unknown commented on 

"NAJIB NAK

 ALIH CERITA"

8 heribulan ni najip lepas punya. Mana boleh tuhan hukum dia. Dia dah makan duit haram enjoi katak tapi ada bagi sikit kat anak yatim. Malaikat pun goyang nak kacau dia. Tu pasal dia elok je bebas kesana kemarih.kahkahkahlah

 

LAGI ENAM

HARI KE RABU

8/12/2021
AMIN

NAJIB AKAN

KE MAHKAMAH

AMIN

SALAH ATAU BEBAS

KHALAS