Jumaat, 7 Oktober 2022

ITALI DAN AUSTRIA LARI DARI CENGKAMAN AMERIKAITALI & AUSTRIA

LARI DARI 

CENGKAMAN

AMERIKA

AMIN

KHALAS

AWAS ! PERANG NUKLEAR

 


Ancaman bencana nuklear diulang kembali sejak Perang Dingin, kata Biden

PRESIDEN Amerika Syarikat (AS) Joe Biden berkata dunia akan berhadapan bencana nuklear buat kali pertama sejak Perang Dingin.

Tambahnya beliau sedang cuba mencari jalan dengan Presiden Rusia Vladimir Putin dalam konflik Ukraine.

“Kita sudah tidak berhadapan prospek armageddon sejak Kennedy dan krisis peluru berpandu Cuba” 1962, kata Biden pada majlis kumpul dana parti Demokrat di New York.

Putin “tidak bergurau” apabila mengancam untuk menggunakan senjata nuklear bagi meneruskan pencerobohannya ke atas Ukraine, kata Biden.

Biden membuat komen yang luar biasa kerasnya mengenai risiko yang ditimbulkan oleh ancaman nuklear Putin semasa bercakap dengan penyokong parti pada majlis yang dianjurkan di rumah Manhattan James Murdoch, anak kepada mogul media Rupert Murdoch.

Merujuk kepada kebuntuan nuklear yang dicetuskan oleh Kesatuan Soviet yang menempatkan peluru berpandu di Cuba, Biden berkata untuk “pertama kali sejak krisis peluru berpandu Cuba, kita mempunyai ancaman langsung daripada penggunaan senjata nuklear.”

Putin telah membuat ugutan tersirat untuk menggunakan senjata nuklear jika beliau merasakan terdesak untuk merampas sebahagian besar wilayah Ukraine dalam menghadapi tentangan sengit oleh Kyiv yang disokong Barat.

Pakar mengatakan ini kemungkinan besar adalah serangan taktikal yang agak kecil. Tetapi Biden memberi amaran serangan taktikal di kawasan terhad masih berisiko mencetuskan kemusnahan yang lebih meluas.

Putin “tidak bergurau apabila bercakap tentang potensi penggunaan senjata nuklear taktikal atau senjata biologi atau kimia, kerana ketenteraannya, anda mungkin berkata, sangat kurang berprestasi.”

“Saya cuba mencari tahu apakah jalan keluar Putin,” kata Biden. “Di mana beliau mencari jalan keluar? Di mana beliau mendapati dirinya berada dalam kedudukan yang beliau akan hilang kuasa penting dalam Rusia?” – AFP, 7 Oktober, 2022.

PUKI MAK INI

SEDAR

AMIN

TAPI PUKI MAK

INI LAH PUNCA

PERANG YG

BERLAKU 

SEKARANG

AMIN

KALI INI JIKA

MELEDAK NUKLEAR

 SEMUA

KITA HANGUS

TERBAKAR

AMIN

DUNIA TAMAT

SEPERTI DUNIA

YG KITA KETAHUI

HARI INI

AMIN 

KHALAS

SEKAWAH GULAI BABI

 

SEKAWAH GULAI

DAGING BABI

KAH KAH KAH

AMIN

mael54 commented on
 "HINA PARLIMEN
 JIKA BANDUAN MASUK"

Mencemar Parliment...sektul dagin babi masok sekawah dagin lembu rosak semuany .quote HADI

MENTERI RAMAI ANTI ZAHID


Tindakan 12 menteri PN bukti tiada kesepakatan dalam kerajaan – Shabery

KUALA LUMPUR – Tindakan 12 menteri daripada Perikatan Nasional (PN)  mengutuskan surat kepada Yang di-Pertuan Agong bagi menyatakan pendirian mereka mengenai Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15) menunjukan perdana menteri sudah tidak mendapat kepercayaan.

Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO, i Ahmad Shabery Cheek berkata, tindakan itu menunjukkan kerajaan yang ada sudah tidak ada kesepakata

Tindakan 12 menteri hantar surat kepada Agong dilihat tak wajar

PONTIAN – Setiausaha Agung UMNO,  Ahmad Maslan menyifatkan tindakan 12 menteri Perikatan Nasional (PN) menghantar surat kepada Yang di-Pertuan Agong menyatakan pendirian tidak bersetuju pilihan raya umum (PRU) diadakan tahun ini sebagai tidak wajar.

Beliau berkata, apa yang sepatutnya menteri-menteri PN yang tidak berpuas hati perlu membawanya ke mesyuarat Kabine

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

NAMPAK JELAS

GEROMBOLAN

ADA DUA KEM

KAH KAH KAH

KEM ZAHID

KEM MAIL BERA

KAH KAH KAH

WOIT

RAKYAT DAH 

BERI YB KUASA

BUAT KEPUTUSAN

AMIN

MENGAPA GUNA

RAJA & SULTAN

AMIN

PUNDEK PUNYA

MUNKEE

AMIN

KHALAS

KUSA dinar

EEE NAK HILANGKAN LEGAM


EEE MASUK

GEROMBOLAN

NAK ILANG LEGAM

KAH KAH KAH

AMIN


Unknown commented on
 "EEE CUCI DUIT 
KENA TANGKAP"

Orang tamil pulau pinang yg berugama islam ada 2 pilihan politik. Masuk umno atau masuk kimma cuma kalu masuk kimma takkan hilang ketamilannya tp masuk umno dpt passpot jd melayu tp tak kan hilang kehitamannya.

CUKONG NAJIB
Mahkamah batal kelulusan DBKL bina kompleks pangsapuri baharu

LEBIH 200 pemilik termasuk penduduk tiga kompleks pangsapuri di Taman Maluri, Cheras berjaya membatalkan keputusan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) yang membenarkan pemaju membina sebuah lagi kompleks pangsapuri di sekitar kompleks berkenaan.

Hakim Mahkamah Rayuan Lee Swee Seng mengarahkan Pavilion Integrity Sdn Bhd menghentikan pembinaan kompleks pangsapuri baharu yang dicadangkan itu.

Pihak yang terlibat dalam rayuan itu termasuk DBKL dan Kementerian Wilayah Persekutuan.

Lee mempengerusikan panel tiga hakim termasuk Hakim M Gunalan dan Nordin Hassan.

DBKL juga diarahkan untuk memperoleh sebidang tanah yang diperuntukkan untuk kompleks pangsapuri baharu – dikenali sebagai Lot 810 dan menggunakannya untuk membina jalan sepanjang 66 kaki untuk kegunaan penduduk bagi mengurangkan masalah lalu lintas.

Di bawah Rancangan Bandaraya KL 2020 Lot 810 ditetapkan untuk pembinaan jalan raya.

Dalam menyampaikan penghakiman sebulat suara Lee membidas DBKL kerana berbolak-balik terhadap keputusan mereka berkaitan dengan Lot 810.

Lee menyifatkan keputusan muktamad DBKL sebagai tidak rasional dan tidak munasabah kerana tiada penjelasan sewajarnya dikemukakan kepada penduduk yang terjejas.

“(Keputusan DBKL) dibuat sesuka hati tanpa laporan yang betul dan boleh dipercayai untuk menjelaskan penyelewengan daripada apa yang didedahkan dalam Perancangan Bandar,” tambahnya.

Pada 14 Mac 2018 DBKL mengeluarkan arahan pembangunan memihak kepada Pavilion yang membenarkannya membina pangsapuri perkhidmatan 45 tingkat di atas lot tersebut.

DBKL turut meluluskan sistem aliran trafik baharu bagi kawasan Taman Maluri.

Bagaimanapun pada 7 Disember tahun sama DBKL menarik balik arahan pembangunan dan berkata ia berpegang kepada cadangan pelan bandar untuk jalan sepanjang 66 kaki itu.

Empat bulan kemudian DBKL berkata mereka “menimbang semula perkara itu” dan kini membenarkan Pavilion Integrity meneruskan cadangan pangsapuri perkhidmatan baharu.

Pembeli rumah dan penduduk kemudian mengambil prosiding semakan kehakiman untuk membatalkan keputusan DBKL berkaitan kompleks pangsapuri dan cadangan aliran trafik baharu.

Pemilik rumah dan penduduk diwakili peguam Ambiga Sreenevasan, Ho Kok Yew, Latheefa Koya dan Shahid Adli Kamarudin.

Peguam Haris Salleh Hamzah mewakili DBKL, manakala Harpal Singh Grewal dan S Selvarajah mewakili Pavilion Integrity. – 7 Oktober, 2022.

PAVILION

BUKAN TEMPAT

TINGGAL NAJIB

AMIN

HA HA HA

INI CUKONG 

NAJIB KE ?

KAH KAH KAH

DAH BERANI

TIBAI KAWAN

NAJIB NAZAK

KAH KAH KAH

BILA KAYU PATAH

BANGLA PUN

BERANI BERAK

AMIN

KHALAS

BEBASKAN GANJA & KETUM DARI HUKUMAN BAGINDA QUEEN BEBASKAN

GANJA & KETUM

DARI HUKUMAN

BAGINDA QUEEN

AMIN 

KHALAS

TAK PERNAH BERTANDINGSENATOR

TAKDA KAWASAN

AMIN

KHALAS

Unknown commented on 
"HOT HOT TERKINI TER NOWW -
 PECAH BERITA"

Tengku Zafrul ni MP kawasan mana hah?

KETUANAN MELAYU GENG CURI DUIT


KETUANAN MELAYU

GENG CURI DUIT

AMIN

KHALAS

Unknown commented on 
"CETAK HUTANG"

Salah tetap salah, bukan pasal pembangunan bukan untuk rakyat tapi setiap curi, setiap masa rasuah, setiap hari tipu wang negara, kah kah kah, mana tahan, sejak 1957 sampai sekarang tadbir urus, curi berterusan tak kira siapa, semua nak buat duit, kah kah kah apa lagi mahu orang Kita, sampai bangkrap kah kah

JO LO BERADA DI CHINA MERAH


JO LO BERADA

DI CHINA MERAH

AMIN

KHALAS

Unknown commented on
 "CHINA MERAH
 JAGA JO LOW"

Betul ke China Merah jaga jolow? Ada khabar angin pihak Msia yang tak minta China Merah tangkap Jolow, kalau benar dia masih ada di China merah. Ada maklumat jolow kat China merah hongkong masa 2019 tapi dah 3 tahun dulu, budak gemok tak pi jumpa paris hilton ke?

KUMPULAN PENGGANAS SABOTAI PAIP GAS ?

 PENGGANAS MANA

SABOTAJ PAIP GAS

AMIN

SIASATAN SEDANG

BERJALAN

AMIN

DENGAR APA KATA KETUA AHKIM NEGARA


Hakim perlu bebas sebarang pengaruh, kata Tengku Maimun

KEDUA-dua sistem kehakiman dan penyelesaian pertikaian alternatif (ADR) perlu berusaha untuk memberikan keputusan yang munasabah semasa membuat keputusan dalam sebarang kes secara bebas, adil, dan tanpa rasa gentar atau pilih kasih, kata Ketua Hakim Negara Tengku Maimun Tuan Mat.

Beliau berkata kebebasan badan kehakiman adalah satu konsep yang wujud dalam kerangka sistem keadilan.

“Duli Yang Maha Mulia (DYMM) Tuanku Nazrin (Sultan Perak, Sultan Nazrin Shah) juga baru-baru ini bertitah mengenai perkara ini. Titah baginda: ‘Tidak seharusnya ada sebarang keraguan, dan hakim mestilah bebas daripada sebarang pengaruh atau tekanan’.

“Walaupun titah DYMM Tuanku adalah berhubung dengan Mahkamah Syariah, pertimbangan berhubung dengan Badan Kehakiman Malaysia dan juga sistem ADR, tetap sama. Kedua-dua sistem harus berusaha untuk memberikan keputusan yang wajar sambil menghakimi kes secara bebas, adil dan tanpa rasa takut atau pilih kasih,” katanya.


Beliau berkata demikian dalam ucapannya di Persidangan Minggu SDR Asia 2022 Keempat Pusat Timbang Tara Antarabangsa Asia (AIAC) di Kuala Lumpur semalam.

Sultan Nazrin Shah turut menyampaikan ucaptama di majlis itu.

Selain itu Tengku Maimun berkata badan kehakiman memperakui peranan penting yang dimainkan oleh penimbang tara dan lain-lain mekanisma ADR.

Beliau berkata mekanisme ADR seperti pengantaraan, rundingan dan timbang tara menawarkan peluang kepada pihak terbabit untuk menyelesaikan pertikaian mereka tanpa proses litigasi yang panjang dan meleret-leret.

Tengku Maimun bagaimanapun menambah bahawa terdapat pandangan yang berbeza mengenai bagaimana hubungan antara mahkamah dan institusi timbang tara harus dilihat.

“Boleh juga dikatakan bahawa jalan penyelesaian pertikaian itu tergolong dalam dua alam yang bersaing, berbeza antara satu sama lain, bagaimanapun saya percaya bahawa kedua-dua jalan penyelesaian pertikaian ini saling melengkapi antara satu sama lain dalam usaha mencari keadilan,” katanya.

Tengku Maimun berkata badan kehakiman Malaysia akan terus menyokong perkembangan ADR.

“Dengan AIAC terus mempromosi dan menyokong ADR, dan dengan sokongan berterusan daripada badan penyelesaian pertikaian lain yang berkaitan, saya yakin masa depan ADR adalah selamat,” katanya. – Bernama, 7 Oktober, 2022.              
🎓

HUBAYA HUBAYA

DENGAR DENGAR

APA KATA 

KETUA HAKIM

NEGARA

AMIN

KHALAS

BAHAYA KOBID MASIH ADA


Bahaya Covid-19 belum berakhir, kata pakar kesihatan

JANGKITAN harian Covid-19 di Malaysia agak rendah tetapi semua pihak masih perlu sentiasa berwaspada sekiranya terdapat kemunculan semula kes atau varian baharu, kata pakar kesihatan.

Bekas timbalan menteri kesihatan Dr Lee Boon Chye berkata Malaysia dan seluruh dunia tidak boleh menolak kemungkinan kemunculan varian baharu.

“Saya fikir sentiasa ada kemungkinan tetapi ia adalah rendah,” kata Lee kepada The Malaysian Insight.

“Kebanyakan penduduk kebal melalui vaksinasi atau pendedahan, jadi virus (walaupun terdapat varian baru) tidak akan dapat merebak dengan mudah.”

Sebanyak 84.2% daripada populasi sudah mendapat vaksin lengkap manakala 86.1% menerima sekurang-kurangnya satu suntikan.

Lee berkata walaupun penunjuk kesihatan berada dalam aliran menurun, ia tidak bermakna bahaya Covid-19 sudah berakhir.

“Kementerian Kesihatan (KKM) perlu memantau jumlah kemasukan, kes teruk dan kematian,” kata Lee.

“Ini adalah petunjuk yang kukuh. Jika kita hanya lihat kes harian, ia kurang dilaporkan. Ramai yang akan melakukan ujian air liur (RTK) dan mengasingkan diri dan tidak melaporkannya.

“Mereka yang dimasukkan ke hospital dan meninggal dunia adalah bukti kukuh.

“KKM juga mesti memerhatikan kemunculan varian yang signifikan. Sehingga hari ini, tiada varian yang signifikan, tetapi kita mesti berwaspada.”

Jangkitan harian Malaysia berlegar di bawah 2,500. Sehingga kini, 4.8 juta kes sudah dilaporkan di negara ini, dengan 36,380 kematian dan 4.7 juta pesakit pulih.

Kadar positif di negara pada masa ini berada pada kadar 6.4%, melebihi ambang 5% yang ditetapkan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO).

Kadar positif menunjukkan bahagian kes positif Covid-19 yang dikesan daripada jumlah ujian yang dijalankan.

Kadar positif yang lebih tinggi bermakna lebih banyak ujian perlu dilakukan, kerana ia menunjukkan terdapat lebih ramai penghidap penyakit dalam masyarakat yang belum dikesan lagi.

Tiada lagi bahaya

Pakar kesihatan awam Universiti Putra Malaysia (UPM) Dr Malina Osman pula berpendapat pandemik akan berakhir.

“Sejak enam bulan lalu, tiada ancaman baharu bagi gelombang jangkitan berbahaya yang berlaku,” kata Malina.

“Semua penunjuk wabak berada pada arah aliran menurun. Peluang muncul strain baharu sentiasa ada, tetapi kemungkinan besar tidak berbahaya.”

Pakar kesihatan awam Dr Zainal Ariffin Omar turut bersetuju dengannya.

“Mungkin terdapat varian baharu, tetapi ia mungkin tidak begitu ganas, dan tidak begitu cepat.

“Mudah-mudahan pandemik seterusnya adalah beberapa tahun lagi,” tambahnya.

Pada masa ini, varian yang diketahui terdapat di Malaysia ialah Alpha, Beta, Delta, dan Omicron. – 7 Oktober, 2022.       

AWAS

TERUS JAGA

IKUT ARAHAN

UNTUK  SELAMAT

AMIN

FITNAH ATAS FITNAH


FITNAH

ATAS

FITNAH

AMIN


Unknown commented on
 "HOT HOT HOT - TER NOW - GADUH TAMBAH GADUH"

Padan muka kau Mat Maslan….kau fitnah orang boleh kini fitnah tu balik ke parti kau….Unknown commented on
 "HOT HOT HOT - TER NOW - GADUH TAMBAH GADUH"

Hahaha...yg paling hebat dlm surat tu ada perkataan " top 5 " . Sebab tu lah mael blurr menyampah pakai perkataan omputih. Kata lah " atas 5 " umno baru betul perkasakan BM


Unknown commented on 
"TT PECAH BERITA - HOT HOT
 TERKINI TER NOWW TER HOTT"

Wow hebat...jin mana yang bagitau ni..

SELAMA 40 TAHUN DITINDAS PAK LEBAI SELAMA 40 TAHUN

DI TINDAS PAK LEBAI

KALI INI LAWAN

SAMPAI TERBARAI

AMIN

KHALAS

EKONOMI PULIH BILA RASUAH PADAM

 


EKONOMI PULIH

BILA 

RASUAH PADAM

AMIN

KHALAS


Unknown commented on

 "CETAK HUTANG"

Boleh pinjam utk bayar hutang jika kadar faedah hutang baru jauh lebih rendah dari hutang lama. Kalau kadar faedah dah naik kira gali lubang lebih besar kambus lubang kecik. Lagi parah hutang lama masa USD1=MYR3.02 skrg USD1= MYR3.60 dulu hanya perlu RM3.02 utk byr hutang USD1 skrg kena bayar RM3.60 bagi hutang USD1. Tak perlu ijazah ekonomi pun.

hamim commented on 

"CETAK HUTANG"

TT, apa saranan atau cadangan TT untuk mendapatkan duit bagi membayar hutang, pembangunan, pengurusan dan lain lain, apakata minta pihak yang dipertanggung jawabkan menyiasat mana mana wang dan harta negara yang telah disonglap dan disakau tidak kira siapa dan tidak kira dimana disembunyikan diushakan sehingga dapat dikembalikan kepada negara dan sumbatkan perompak penyamun tersebut kedalam penjara, tapi....jangan cadangkan laksanakan semula GST kerana rakyat yang akan membayar, rakyat yang akan jadi mangsa

Unknown commented on

 "CETAK HUTANG"

Salah tetap salah, bukan pasal pembangunan bukan untuk rakyat tapi setiap curi, setiap masa rasuah, setiap hari tipu wang negara, kah kah kah, mana tahan, sejak 1957 sampai sekarang tadbir urus, curi berterusan tak kira siapa, semua nak buat duit, kah kah kah apa lagi mahu orang Kita, sampai bangkrap kah kah

BANJIR DITUNDA MUNGKIN DI BATAL

 


BANJIR DITUNDA

MUNGKIN DIBATAL

TAHUN 2022

AMIN

KHALAS

Unknown commented on

 "PRU15 TAHUN INI"

Lawak lah TT kah kah kah banjir ditunda bukan Raya, kah kah terbaik Bro, segala boleh hanya di negaraku dimana pemimpin pencurik satu Fi dunia kah kah

SUASANA TEGANG

 
TUNGGU MAIL

👥👫

JUMAAT  7/102022

SUASANA TEGANG
KAH KAH KAH
SEMUA MENUNGGU 
ADA PRU ATAU TAKDA PRU

MAIL BLUUUR....OPPS
MAIL BERA... BIKIN SASPEN
KAH  KAH KAH

MAIL BERA 
JUMPA AGONG
KEMUDIAN JUMPA ZAHID
MAKA
TIMBUL MACAM MACAM
SPEKULASI
MACAM MACAM  BERITA PALSU
KAH KAH KAH

APA YANG JELAS
GUA RASA PRU 15
AKAN DIADAKAN TAHUN INI
BANJIR AKAN DITUNDA
KALAU GAGAL TUNDA BAJIR
WARGA MENGUNDI DALAM BANJIR
WOW
KALAU BASAH 
NAMPAK EROTIK
KAH KAH KAH

TENGAH HARI INI
KITA LIHAT APA JADI
PAGI JUMAAT KABINET MEETING
MASA PARLIMEN DI BUKA
MEETING KABINET HARI JUMAAT
BUKAN RABU

SEMUA SEDANG MENUNGGU
SEMUA  TEGANG
PASAL APA TEGANG
PASAL SEDIH MAIL BERA
BELUM SELESAI  TUGAS
MEMASUKKAN PRESIDEN GEROMBOLAN
SORANG LAGI KE DALAM JIL
AMIN

UKRAINE
KINI BERALIH KE PERANG  NUKLEAR
PEMIMPIN  DUNIA DAH GILA
BIDEN PUTIN 
JADI GILA 
TAK TAHU SAPA AKAN GUNAKAN
LEDAKAN BOM NUKLEAR
TAPI 
MAKIN JELAS SENJATA INI
AKAN DIGUNAKAN

HA HA HA
ADA BERITA BAIK
PAIP GAS NORD STREAM 1
TELAH DIBAIKI DAN BOLEH DIGUNKAN
MAKA TERPULANG PADA GERMAN
KALAU BATAK SEKATAN EKONOMI
GAS AKAN MASUK SERTA MERTA
AMIN

HOKKIEN
CERAH SEGAR
MATA  HARI ADA TERSOROK
DI BELAKANG AWAL
SEDIKIT CAHAYA KELUAR

SIMPONI CENGKERIK
DI SANA SINI
TIONG HEBOH
DALAM SAWAH RUMPUT
SUARA PIPIT BISING
 MERAGUT RUMPUT

LANGIT ARAH SUNGAI BESI CERAH
LANGIT ARAH SHAH ALAM GELAP
AWAN HITAM BAWA HUJAN

GUA HARAP HARI INI
AKAN PANAS
AMIN

BRO
SENYUM
SENYUM
SENYUMLAAAAH

BRO
TIDAK SEMUA ORANG
YANG MENGEJAR AYAM
AKAN MENANGKAPNYA
TETAPI DIA YANG MENANGKAPNYA
PASTILAH ORANG YANG MENGEJARNYA

BRO
AYAM YANG MENGAIS MAKANAN
TIDAK AKAN 
MATI LAPAR

BRO
RIMAU YANG MENGAUM
TIDAK AKAN MEMBUNUH
BINATANG APA PUN

BRO
LABAH LABAH BUAT SARANG
BUKAN HANYA UNTUK MENGINAP
IANYA JUGA JADI PERANGKAP

BRO
LU JANGAN JADI BODOH
JANGAN GUNA DUA KAKI
UNTUK MENGUKUR
DALAM KE TIDAK SUNGAI ITU

BRO
JIKA ORANG MERENDAHKAN KITA
ITU MAKNANYA
KITA LEBIH TINGGI 
DARI MEREKA

BRO
TERGELINCIR KAKI
LEBIH SELAMAT DARI
TERGELINCIRNYA LIDAH

BRO
KEBENCIAN ADALAH PENYAKIT
YANG AKAN MEMATIKAN
KEBAIKKAN

BRO
HARTA YANG PALING BERHARGA
ADALAH KELUARGA

BRO
EMAK KITA ITU
ADLAH CINTA ABADI

BRO
MASA LALU
ADALAH KERTAS LAMA
MASA KINI
ADALAH SURAT KHABAR
MASA DEPAN
ADALAH KERTAS UJIAN

BRO
BACA DAN TULISLAH
DENGAN HATI HATI
JIKA TIDAK HIDUP
AKAN JADI KERTAS TISU

BRO
KITA TAK MAMPU UBAH ANGIN
TAPI KITA BOLEH
SESUIKAN PELAYARAN KITA
UNTUK SAMPAI
KE TUJUAN KITA

BRO
PAGI INI
KITA SEMUA ADA DUA KEMUNGKINAN
SATU : TIDUR UNTUK
MENERUSKAN MIMPI
DUA : BANGUN UNTUK
MENGEJAR MIMPI
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT MENUNGGU
APA AKAN JADI
HARI INI