Rabu, 6 Mac 2019

KES ENTOT ENTOT BUNUH
KES ENTOT ENTOT 

BUNUH

DIBUKA KEMBALI

BUMI MILIK RAKYAT


TAHNIAH
PAKATAN HARAPAN

BUMI MILIK

RAKYAT

Pulau Kukup diwartakan semula sebagai hutan simpan

Status Pulau Kukup sebagai taman negara sudah dikembalikan, menurut pewartaan kerajaan negeri yang disiarkan 31 Jan lalu.

Warta berkenaan menyatakan bahawa tanah di kawasan itu akan dilindungi memandangkan Taman Negara Pulau Kukup terletak di bawah pemantauan Pengarah Taman Negara (Johor), seperti yang diputuskan kerajaan negeri pada 7 Jan.


LAWAN
RAKYAT PENENTU

HAK
------------------

MAKIN HAMUN BERJEMAAH
MAKI HAMUN 

BERJEMAAH
Ini ajaran terbaru parti agama. 
Maki hamun syarie. 
Kalau nak banyak pahala, 
penganut agama mereka 
mesti buat 
maki hamun syarie 
secara berjemaah.
 Hampir 260,000 dollar derajat pahala akan dikurniakan melalui akaun bank Islam syarie. Pemilik akaun tulen ialah Claire Rewcastle Brown. HAHAHAHAHAHAHAHAHA. on PENGIKUT TOK ARAB
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 4:43 PM

Are you sure semua b------------

FAHAMI DULU DENGAN SEKARANG

FAHAMU DULU

DEGAN SEKARANG
Org kampung tak Parham personally persoalan nasional yang mereka tahu adakah esok masih ada bilakah sirna menjelang tiba duwit seribu boleh buat apa bayar bil air bil api bil tfon cukai ini itu hutang itu ini makan dikit dikit hati susah bukak tibi hati sakit baca tukar tiub jiwa sakit ada pulak menteri one two jaga cakap statistics org sakit jiwa mental meningkit silalah jumpa pakar kepala bapak dia.
 Fenomena political dimalaysia yang terkesan pengundi rakyat bawahan ye di kampuang desa felda risda felcra dan economy productivity orang melayu terjejas dan mereka akan membuat perbandingan dahulu dan sekarang adakah berbaloi baloi menyokong kerajaan sekarang ini persoalan nasional. 
on CADANGAN BAIK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 4:10 PM

In pers


-------------------

KEMBAR SERUPA

ABAM KEMBAR

SERUPA
Oooo .. 
sikalang balu wa elti ..
lupa-lupa nye Abam 
atak lamai adik-beladik kembat .. 
lupa(rupa) sama ..suala sama .. 
manyak hat atak sama .. 
on MENJAWAB SEMUA TUDUHAN
Remove content | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 3/6/19

Ko


----------------

AWAS CUKONG

LINGKUP
MINGKUP PINKUPHARI HARI AKHIR

GEROMBOLAN

PEJENAYAH

Semangat BN musnah dengan kerjasama Umno-PAS, kata Nazri

SEMANGAT kepelbagaian kaum dalam Barisan Nasional (BN) yang diamalkan sejak 1969 musnah apabila Umno dan PAS memeterai kerjasama mereka secara rasmi semalam, kata Setiausaha Agung BN  Tuan Haji Nazri Aziz.

Tuan Haji Nazri bagaimanapun berkata, beliau menyokong penuh usaha kerjasama antara Umno dan PAS itu kerana ia dilakukan demi survival politik kedua-dua parti.

“Semangat BN hilang bila PAS dengan Umno bekerjasama. Walaupun tak semestinya (hilang) kerana PAS pernah bersama Umno dan BN, tapi macam-macam boleh berlaku,” kata  Tuan Haji Nazri pada sidang media di Kuala Lumpur, hari ini.AWAS
CUKUNG SUDAH

LARI

MANA CUKONG

AKAN MASUK

JAGA JAGA

CUKONGLAH

YANG JUAL

DAN HANCURKAN

BUMI MELAYU

SELAM 6O TAHUN

CUKONG 

YANG BAIK

IALAH

CUKONG YG MATI


-----------------

PEROSAK OTAKPEROSAK OTAK
temberang dari amerika... nak tutup teknologi 6D kapal torobang babi dia org tu... ko tak payah syare la cerita rekaaan haram nie wahai tok TT... sobab... pasal label teroris nie, wahabi dapat tiket bertebaran satu dunia... ramai gengster konon nak taubat, masuk jihad... habis rosak otak gengster melayu... celako bunuh org dulu, kini dan selamony...
 mujahid punya misi pembersihan wahabi nie... patut dikumpul sokongan makcik2.. nenek2... mujahid kena panggil wanita2... sebab wanita2 nie lah yang boleh tarik telinga anak dia... boleh tarik telinga laki dia... boleh tarik telinga najib... ehhh tosolet nama tua botak celako yg kono tarik tolingo dek bini... 
on SAMOLAH DEN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/4/19

Sesiapa yang
-----------------

PENGIKUT TOK ARAB

PENGIKUT 

TOK ARAB
Bahasa kau tu cantik sungguh.....
2x5 jer on 
GUGUR GUGUR
in response to 
Ni bangsa pukimak. 
Hati busuk, bahasa pun busuk. 
Macam ni punya bloger, baik tak payah. 
Bahasa pun sangat pukimaknya. 
Org islam semua tak betul. Kamu pukimak jer betul. Memang haram jadah punya blogger., by Anonymous.
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/4/19

menifest
--------------------

CADANGAN BAIK


CADANGAN BAIK
mintak TT buat group wasapp makcik2 la... blog nie, dah banyak berjasa... group wasapp la pulak tok TT... kena betulkan persepsi... setiap kampung sekarang banyak wasapp group... mintak TT jumpa abg sabu, susun balik group cyber-wasapp... ayat pendek2, kena cepat... 
udah mengarut dah cerita2 yg keluar... keluarkan cerita -kemaksuman- ketua bahagian, ketua cawangan yang buat bumi Malaysia nie dahuluny huru hara... babiny perangai dia org macam bapak dia org punya... makcik kampung tak paham, dia org tak paham, mmg tak paham, lepas tu buat cerita tah hape2... 
on SIAPA DIGUGUR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/4/19

Sesiapa yan
---------------

TEMPAH BUKU SEKARANG

TEMPAH BUKU

SEKARANG

DALAM BM/BI


WHATAPPS SAJE:

+011-10-22-90-81

ISKANDAR KAMEL 

----------------

NGEH DAN NGA - TERSENGEH TERNGANGA


NGEH DAN NGA

TERSENGEH TERNGANGA

Mengikut kata sahibul hikayat maka Pakatan Harapan (PH) pun kalahlah   di pilihan raya kecil Semenyih. Maka anak-anak muda pun berkumpul dan menari-nari. Bertandak dan berjoget. Sambil berjoget sambil membuat pantun sebagai kenang-kenangan zaman berzaman.
Siakap senohong
Ikan kelah ikan tengeh
Selalu  cakap bohong
Jawabnya  kalah di Semenyih

Maka saentero Bumi Pakatan Harapan  pun sibuk  mencari sebab musab kekalahan.  Malah sosok saperti YB DAP Ronnie Liu yan jarang berfikir panjang pun mengeluarkan pendapat hingga dilapor oleh portal berita. 

Kelihatan semua ini  pencarian sebab musabab rambang. Segala satu macam kesah yang memperkukuh sebab musabab pun dikumpul. Ada yang menyakitkan hati dan ada yang menggumbirakan. 

Dari segala sudut kita dapat mendengar sebab musabab kenapa Pakatan Harapan kalah di Semenyih.  Dari segi politik. ekonomi, sosial termasuk kekalahan dari sudut sex.

Dari sudut sex? Ini kes apa ini? Sabar dulu baca tulisan ini sampai habis.

Saya sendiri tanpa membaca akhbar. Tanpa memiliki talipon bijak penyampai berita  WhatApps. Tanpa menonton Tv.  Saya cuma menerima  beberapa kerat SMS.  Maklumat pesanan ringkas ini  entah  dari sapa-sapa. Entah Hantu Kopek mana yang ingin menyampaikan buah fikiran dan kekecewaan mereka kepada saya.

Semua maklumat ini saya kumpulkan. Kemudian saya bersembang dan berlabon dengan kawan-kawan yang menyokong Pakatan Harapan. Ada  kawan  bekas aktivis yang dah jadi pegawai menteri.  Ada Minah yang kini bekerja dengan kerajaan negeri. Ada aktivis yang tak tahu apa nak diaktiviskan  lagi kerana sudah ada kerajaan.

Kepada saya - labon mereka inii menjadi sumber maklumat Kelas A. Hakikatnya  saya tahu apa yang terjadi. Jangan ingat kerana saya tak ada tv maka saya tidak tahu apa berita terkini. Jangan ingat saya tidak memiliki talipon pintar  maka saya jadi Lokman Adam.

Saya mendengar pelbagai surah. Saya mendengar pelbagai jenis hadis.  Saya mendengar dan membuka telinga. Pelbagai bentuk dan rupa Tok Perawi datang. Semua mengakui membawa hadis-hadis saheh.

Dari surah dan hadis ini  saya membuat rumusan tentang Semenyih.

Saya yakin kes  Waytha Moorty - Si Mamat  yang cuba menjadi wira  pejuangan India ini   mempengaruhi keputusan  di Semenyih.  Si Wira ini sedang senyap tak bersuara lagi tapi bahang celupar mulutnya belum selesai. Nama Adib masih segar ditelinga.

Keyakinan saya ini diperkukuhkan dengan adanya satu tunjuk perasaan yang kecil salepas  sembahyang Jumaat - sehari sebelum membuang undi.

Demo kecil ini  bukan kes kuil. Ini kes hina nabi. Tapi rentak dan bunyinya sama. Tukang pukul gedang dan tetawak pun dari pembacan  saya datang dari kumpulan Boria yang sama. Apa isi dan bentuk nabi dihina - wallahualam bisawab.  Guru Nanak pun tidak mengetahui.   

Saya juga menerima hadis bahawa ramai anak muda menyampah dengan Pakatan Harapan kerana kes ganja… opps… kes rokok.  Di Semenyih - anak muda  memperotes hak mereka untuk merosakan paru-paru mereka. Anak muda memperotes hak mereka untuk menjadi bodoh. Hak-hak asasi mereka ini telah diganyang oleh Menteri Kesehatan Pakatan Harapan. 

Anak muda  hajar mereka di Semenyih.

Menurut surah anak anak muda  cara  dan  bunyi suara  Menteri Kesehatan  menjawab kes rokok dianggap  kurang sopan, angkuh, sombong dan hampir-hampir menjelma menjadi   Lokman Adam.

Sabenarnya kes rokok dan kes kuil ini sama. Dua Pak Menteri ini memang  berniat baik.  Tidak ada niat jahat dalam benak mereka. Mereka mahu menjadi Wira Rakyat. Mereka nak buktikan kepada para pengundi bahawa mereka sedang melakukan sesuatu. Nak membuktikan bahawa kementerian mereka menjalankan tugas. 

Tetapi Pak Menteri dua ekor ini terlupa  tentang konsep demokrasi. Tentang konsep berbincang. Tentang mendengar pandangan orang lain dalam usaha , niat dan cita cita mereka untuk membawa kebaikkan dan kesejahteraan umat.

Yakinlah sejarah telah dan masih  membuktikan bagaimana Presiden Bush  dari Rumah Puteh datang membawa Projek Godang - kebebasa dan demokrasi - untuk warga Iraq. Hasilnya apa? Gua tak mahu komen. Lu fikir sendirilah.

Hang Jebat ada beri ingatan - buat baik berpada-pada buat jahat jangan sekali. Hishamuddin Rais ada berkata : buat baik tak ada salah tapi  bincang terlebih dulu. Hang bukan terer sangat. Amin.

Dari Pahang saya membaca kenyataan dari seorang gedebe PKR yang memberi sebab kenapa kalah. Mengikut gedebe ini kekalahan disebabkan  Pakatan Harapan telah hilang roh dan jiwa. Bukan lagi berjiwa rakyat.

Ini juga sebab yang betul. Kecik pinggan tosseh dulang tembaga  saya hulurkan kepada gedebe ini. Dalam masa 9 bulan ini kelihatan Pakatan Harapan - lebih tepat lagi kelakuan dan perangai para gedebe dan menteri Pakatan cukup memualkan.

Umum telah merasakan bahawa gedebe dan menteri ini merasa bahawa kemenangan  9 Mei dahulu  adalah kemenagan mereka. 

Mereka telah mabuk ganja ..opps… maaf…mereka telah mabuk kuasa. Mereka lupa yang menjatuhkan Najib dan Rosmah ialah orang ramai. Undi  dan sokongan orang ramailah yang membolehkan  Dr Zul dan Wijaya Moorty menjadi menteri. 

Pekara ini wajiab ditanamkan ke dalam benak mereka yang semakin tebal saperti kepala Lokman Adam.

Dari Nogori kita terdengar suara Mamat  Veteran. Si Mamat ini halus bahasanya. Cakapnya bersopan. Yang keluar dari mulutnya pastilah berbudi dan berbahasa. 

Rais Yatim membuka surah  tentang suara dan perangai DAP. Ini berkait rapat dengan bunyi suara dan komentar politik  dua beranak dari  keluarag Lim.  Dalam bahasa Melayu - dalam istilah Rais Yatim parti China DAP ini wajib dilunakkan.

Zaman saya kanak-kanak dulu selalu saya terdengar  kesah dan tauladan  tentang mulut anak-anak kena lada kerana celupar. Sabenarnya bukan terkena lada tapi sengaja disapu lada padi. Nak beri pengajaran.

Dalam kuliah politik hari ini mulut  wajib dilada hanyalah satu  konsep. Mustahil Mahathir akan melada mulut Guan Eng dan mulut Kit Siang atau mulut Ronnie Liu.

Saya tak nak komen tentang suara dari Menteri Buluh. Tak baik. Faham fahamlah maknanya. Sekali sekali perlu juga membuluh. Nak tahu maknanya ayat saya ini sila tanya Rais Yatim.

Dalam fikrah saya apa saja hujah yang kita dengar minggu ini tentang sebab musab Pakatan kalah di Semenyih adalah hadis saheh. Walaupun  bunyinya bodoh. Tapi dalam suasana  sekarang Pakatan harapan wajib menerima - yang baik atau yang busuk.

Mesti ada yang  bersuara - Hishamuddin Rais ini kaki komplain. Pandai komplain. Tapi tidak memberi jalan keluar. Sabar dulu beeb. Saya memiliki jalan keluar yang cekap, pantas dan tuntas. 

Kita dengar Pakatan Harapan tidak tunai janji. Satu Semenyih heboh dengan  labon janji Pakatan Harapan. Cakap-cakap tak tunai janji ini  memang tepat.  Janji wajib ditepati bukan dicapati.

Justeru jalan keluar  yang cepat dari suasana muram ini dan sebelum bertempur di Rantau ialah menunaikan janji. Tunaikan dengan cepat dan pantas. 

Mustahil kita lupa dengan janji kita. Saya tidak akan lupa bermalam malam  dipentas ceramah melaungkan janji yang akan dilakukan apabila Pakaran Harapan menubuhkan kerajaan baru.

‘ Bila kita tubuhkan kerajaan baru… Najib dan Rosmah akan di tangkap.. mereka  masuk penjara…’ Petikan ucapan Hishamuddin Rais.

‘ Tun… sila angkat pen… lihat Mahathir masih boleh angkat pen… pen ini  untuk tanda tangan Najib dan Rosmah masuk  penjara…’ Petikan ucapan Mat Sabu.

Ingat. Ingat. Ingat. Mari kita bersama-sama melawan lupa.

Bukankah kita telah berkempen ke hulu ke hilir berjanji untuk menangkap Najib dan Rosmah. Bukankah dari Kangar hingga ke  Gelang Patah hingga  ke Tanjung Piai hingga  ke Gua Musang  hingga ke Kota Belud hingga  ke Kuching kita telah berjanji.

Kita berjanji akan menangkap pencuri, penyamun, perompak, perasuah dan penyalah guna kuasa.

Mana janji itu?  Azeez Tabung Haji. Isa Samad. Tengku Fraud Adnan.  Nazri bin Aziz. Muhamad Azalina. Siti Lembu Sahrizat.  Zahid Hamidi. Mat Hasan Pelari Duit.  Khairy  Jamaludin. Hishamuddin Hussein  Apa jadi? Mereka ini semuannya orang jahat.

Dunia mengetahui bahawa si Najib sendiri terlibat dalam  tiga  atau three dalam bahasa Inggeris atau trios dalam bahasa Peranchis - tiga kes pembunuhan. Ini bukan lebong dari Hishamuddin Rais. Ini laporan tv Australia. Khalas.

Saya difahamkan Habibul Rahman - kaki busuk - orang jahat dibelakang tabir sudah dibenarkan keluar negara. Apakah ini betul? Jika betul kita mahu tanya  Bro Muhyiddin - hei bro.. apa sudah jadi.. rusuk sapa telah patah…’

Hakikatnya - orang ramai  mahu semua orang-orang jahat ini  masuk penjara. Inilah janji yang dinanti-nanti oleh orang ramai. Janji ini wajib dituntaskan dengan segera.

Lim Guan Eng tidak perlu pergi ke  China untuk pinjam duit untuk menunaikan janji ini. Azmin Ali tak perlu pinjam duit Bank Dunia atau International Monetary  Fund untuk memenjarakan Najib dan Rosmah. Kita tidak perlu tunggu Jabatan Penjara Malaysia menjadikan quinoa pengganti nasi. 

Masukan orang-orang jahata ini ke dalam penjara sekarang. Sudah hampir satu tahun.  

Justeru wajib disedari bahawa orang ramai kecewa kenapa Njaib dan Rosmah  tidak memakai baju kuning - OKU - orang kena tuduh -  ketika ditahan. Kenapa Najib dan Rosmah tidak digari.

Malah saya dengar si Najib ini enggan masuk ke kandang orang salah  ketika dibicarakan di Mahkamah Jalan Duta.. 

Woit… pukeeemak si Najib ini siapa? Kenapa  si Najib berani  berbuat demikian? Hadiahkan  Najib  satu penampar untuk  sedarkan dia   bahawa  United Malays National Organisation akan dipadamkan.

Opss.. hampir telupa kekalahan Pakatan Harapan di Semenyih  dari sudut sex. sex. Kesah kesah sex  ini dimunculkan  kembali   akibat  kemarahan Parti Islam Pas terhadap Anwar Ibrahim. Parti Islam marah kerana Anwar membocorkan maklumat bagaimana  Parti Islam ini menerima  duit 90 juta ringgit dari Najib.

Seorang gedebe pemuda Parti Islam ini telah membuat surah untuk membuktikan bahawa kekalahan Pakatan  di Semenyih ini adalah  akibat pengudi Parti Islam Pas benci kepada Anwar Ibrahim. Amin.  

Siakap senohong
Dalam belanga kena tumis
Buat janji bohong
Mulut ternganga gigi tersengeh 
TTNOTA
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN
sesiapa ingin melanggan 
akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
03-92-21-10-45


--------------------

PENCURI DAN PENJUAL AGAMABAIK
KERJASAMA 

PENCURI

DENGAN

PENJUAL AGAMA

PENCURI DIBERI

DOA SELAMAT


SEMUA 

KERJA JAHAT

DIHALALKAN


Kerjasama Umno-Pas tidak gugat PH, kata ahli akademik


Ahli akademik berpendapat Pakatan Harapan (PH) tidak terjejas dengan kerjasama Umno-Pas memandangkan PH yang pada masa ini memegang kuasa.

Pensyarah di Pusat Pengajian Antarabangsa, Universiti Utara Malaysia (UUM), Prof Dr Mohd Azizuddin Mohd Sani berkata, idea penyatuan Melayu di sebalik kerjasama Umno-Pas dilihat menggugat PH dalam konteks pilihan raya kecil kini tetapi mungkin berbeza menjelang PRU-15 nanti.KERJASAMA

PENCURI DENGAN

PENJUAL AGAMA

BUKAN BARU

DI EROPAH

DUA DUA KENA

PENGGAL LEHER

DI SAUDI 

TOK ARAB

KAKI PUTAR

ADALAH TOKAN

 AGAMA

PALING BESAR

BISNES MASIH

RANCAK

DENGAN 

BANTUAN

ZIONIS ISRAEL
--------------

USTAD KAKI FUCK


PENJUAL AGAMA

KAKI FUCK
Sangat kasihan lebai ni.. 
Dah la monopoli agama. 
Mencarut pun nak monopoli jugak? 
Bagilah kat org lain sama..
 on SURAT SOPAN
Publish | Delete | Spam
Enculez Vous
on 3/4/19

jangan


------------

BABI REMBAT DUIT UNIVERSITI


BABI REMBAT

DUIT UNIVERSITI

da kalah, kito momokak... mmg best program momokak nie... tt kono kumpul cerita pelajar yg sengsara tak dapek biasiswa zaman BN kemarin... babi kerajaan dulu rembat duit universiti, rembat peruntukan pendidikan, sampai harga yuran universiti naik... 
babi2 org umno rembat duit dgn naikkan harga2 kontrak kerajaan, selit komesyen celah kontrak kerajaan... BabiNegara makan duit rembat... sampai hari nie, sengsara bendahari universiti tak pulih2 lagi... 
on KENANG BUDI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/4/19

Sanga---------------------

EZAM ADA BUKTI
EZAM ADA BUKTI
Wah. 
Mengkala pasal memalukan Anwar, 
kolah Ezam maju kedepan. 
Kotak² tu, dah reput ka blom? 
on BAHAN BUKTI DARI EZAM
Publish | Delete | Spam
Enculez Vous
on 3/4/19

da ka
---------------

SURAT DARI SEORANG ANARKOSURAT DARI

SEORANG ANARKO
Cantik title tu 
macam title buku 
kumpulan tulisan rosa luxemburg. 
Akan gua beli kedua-dua versi! 
on SABAR KARO
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/5/19

Se

----------------

TEKNIK CHINA DOLL

TEKNIK CINA DOLL
Hok oloh Chinese dolls la best kasi geget clit tenyeh ngee ngee jerit jeret geeer geeer daddy daddy help helps on
 LAYAN CHINA DOLL
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/5/19

Sudah-----------------

PENYAMUN TERBESAR
PENYAMUN 

TERBESAR

DALAM DUNIA
PH tiada strategi bersepadu utk menyerang balas segala trolling dlm internet. hingga - malu apa bossku - diterima baik oleh rakyat sbg ungkapan sinis kpd PH. 
sepatutnya PH jadikan ungkapan ini sbg suatu yg memalukan dr sorg penyamun terbesar dunia. knp isu ini tidak dimainkan bg menenggelamkan pembangkang? gambar2 harta rampasan dirumah xpm tu sepatutnya dimainkankan supaya terpahat diminda rakyat sbg suatu jenayah. 
on SATU PANDANGAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/5/19

Sudah
---------------

FUCK YOU

FUCK YOU
TT ini buku SURAH LANCHAU MANCHAU laaa...Kau Cakap jer pasal Nasional...Baru Madey dedak kau dengan makanan anjing jer kau dah tak berani lagi bersuara pasal Rasuah RM90 juta PAS dan Umno....iniker yang kau kata United Front??....puki mak kau cuntfiuslah TT....fuck you on 
TEMPAH SURAH SURAH
 TERLARANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/5/19

Hok oloh---------------

MENJAWAB SEMUA TUDUHAN
BERITA INI

MENJAWAB 

SEMUA

TUDUHAN 

TERHADAP

ABAM


Wow, Wanita Ini Melahirkan 11 Anak KembarTRIBUNPONTIANAK.CO.ID - Rekor baru di dunia medis. seorang ibu di india melahirkan sebelas anak kembar dalam waktu yang bersamaan.

Foto-foto 11 anak tersebut telah tersebar di internet. Banyak orang yang kagum dan takjub melihat ibu yang satu ini. 

Wanita ini telah memiliki enam anak, dan ditambah dengan sebelas anak kembarnya jadi anaknya sekarang menjadi 17 orang. 


Artikel ini telah tayang di tribunpontianak.co.id dengan judul Wow, Wanita Ini Melahirkan 11 Anak Kembar, http://pontianak.tribunnews.com/2015/05/11/wow-wanita-ini-melahirkan-11-anak-kembar.
Penulis: Mirna Tribun
Editor: Mirna Tribun


SIKALANG LU

ADA FAHAM

ADA MANYAK

VIDEO ABAM

ADA MANYAK

TAPE ABAM

DON PLAY PLAY

KAH KAH KAH
--------------