Isnin, 10 Oktober 2022

NAK PERANGKAP RUSIA - TERJERAT DIRI SENDIRIEROPAH

NAK PERANGKAP

RUSIA

KAH KAH KAH

TERJERAT DIRI

SENDIRI

AMIN

KHALAS

DIMANA ISLAM MALAYSIAKesal Malaysia pendirian berkecuali dalam isu Uyghur

KUALA LUMPUR – Tindakan Malaysia untuk mengundi ‘berkecuali’ dalam pengundian Majlis Hak Asasi Manusia PBB (UNHRC) pada 6 Oktober lalu amat mengecewakan rakyat di negara ini yang cintakan perdamaian dan menentang kezaliman.

Presiden Pertubuhan Ikram Malaysia (Ikram), Badlishah Sham Baharin kesal dengan pendirian kerajaan Malaysia yang berkecuali dalam isu ini yang menyebabkan isu yang dikemukakan di perhimpunan tersebut tidak dapat dibahaskan kerana tidak cukup kuorum negara yang menyokong.

WOIT

MANA PARTI

ISLAM ?

AMIN

1 JUTA

UMAT ISLAM

DISEKSA

OLEH CHINA MERAH

AMIN

MANA JARINGAN

MELAYU ISLAM

AMIN

MANA PARTI

BERJUANG UNTUK

NEGARA BANGSA

DAN AGAMA

KAH KAH KAH

ISLAM MALAYSIA

HANAY UNTUK

TIPU UMAT

KAH KAH KAH

AMIN

WAYANG PAK DALANGDewan Rakyat bersidang seperti biasa esok, kata speaker


DEWAN Rakyat akan bersidang seperti yang dirancang esok untuk membahaskan Bajet 2023, kata Speaker Azhar Azizan Harun ketika spekulasi timbul mengenai pembubaran Parlimen tidak lama lagi bagi memberi laluan kepada pilihan raya umum.

Azhar seperti yang dilaporkan dalam Berita Harian hari ini berkata pejabatnya masih belum menerima sebarang makluman mengenai pembubaran itu.

“Ya (sidang) diteruskan, macam biasa, kecuali saya dimaklumkan apa-apa, setakat ini tiada sebarang pemakluman, saya tidak tahu benda ini (pembubaran Parlimen) kerana ia adalah kuasa Perdana Menteri dan Yang di-Pertuan Agong.

“Esok akan berlangsung waktu pertanyaan menteri (MQT), pertanyaan lisan dan diteruskan dengan pembahasan Bajet 2023,” katanya seperti yang dipetik Berita Harian hari ini.

KAH KAH KAH

INI SEMUA 

MAIN WAYANG 

KAH KAH KAH

PAK DALANG

ZAHID DAH

BERJAYA

TAMATKAN WAYANG

KAH KAH KAH

TUKARAN

AKAN DATAG

SILA TUNGGU

AMIN

KHALAS

JANJI BAKAL PEDANA MENTERIBN tak akan balas dendam jika menang PRU15, kata Zahid

BARISAN Nasional (BN) tidak akan balas dendam terhadap pembangkang yang mengheret pemimpin gabungan itu ke mahkamah sekiranya menang dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15), kata pengerusinya Ahmad Zahid Hamidi.

“Saya telah berjanji saya tidak akan membalas dendam. Kita tidak bersifat vindictive, tidak membalas dendam jika kita menang. Sebab kita orang baik-baik. 

“Kita merasakan bahawa politik dan kemenangan bukan berkenaan dendam. Bukan membalas dendam terhadap orang lain, terhadap lawan terutama seteru politik.

“Tidak pernah dalam sejarah BN kita balas dendam terhadap lawan politik,” katanya ketika berucap pada Perhimpunan Agung MIC ke-76 di Pusat Pameran dan Perdagangan Antarabangsa Malaysia (MITEC) Kuala Lumpur hari ini.  – 10 Oktober, 2022.     


INI JANJI

BAKAL PM

KAH KAH KAH

ZAHID MASIH

ADA PELUANG

UNTUK JADI PM

AMIN

DENGAN BIJAK

ZAHID KALAHKAN

MAIL BERA

KAH KAH KAH

INI BUKTI ZAHID

LEBIH BERKUASA

DARI MAIL BERA

AMIN

KHALAS

PAKISTAN BUNUH BERJUTA BANGLA - INI BALASAN TIBAPAKISTAN BUNUH

BERJUTA BANGLA

AMIN

KINI BALASAN

SAMPAI

KHALAS
Unknown commented on
"BANJIR BELUM KERING - PENYAKIT SAMPAI"

Pakistan oh Pakistan. Pembantaian 1971. Hutang darah belum terlunas. Aku tidak mahu percaya karma kerana iman eksestiantialis memaksa fikiranku menolak kuasa asing. Tapi, inilah fitrah alam. Kamu menyakiti, kamu akan disakiti. Aku terpaksa akur. Aku sebahagian dari alam.

MULAKAN KEMBALI PERANG KELASRAKYAT

NEGARA KAYA

BUAT BENCANA

ROSAKKAN ALAM

AMIN

RAKYAT NEGARA

MISKIN KENA BALA

AMIN

RAKYAT MISKIN

WAJIB BANGUN

LAWAN ORANG

KAYA

AMIN

MULAKAN 

PERANG KELAS

AMIN

KHALAS


BURIT AMOI TERKANG KANG


BILA DUIT

BERBILION

TERLONGOK 

DEPAN MATA

AMIN

BILA BURIT AMOI

TERKANGKANG

BERAIR DEPAN

MATA

AMIN

MAKA SENANG

DI TIPU

AMIN

KHALAShamim commented on 
"PEMIMPIN ISLAM
 MANGSA JO LOW"

TT, tak kan lah seorang pemimpin sebuah negara begitu bodoh hingga boleh ditipu oleh jo low, demi memenuhi ketamakan dia dan suaminya mak badak mungkin dia sengaja memperbodohkan dirinya seolah olah dia ditipu sedangkan dia tahu segala galanya....betul tak????

SUARA BAKAL PM KITA


BN tak akan balas dendam jika menang PRU15, kata Zahid

INI SUARA

BAKAL PM

AMIN

TAPI BAGAIMANA

DENGAN AKAL BUDI

AMIN

SEMAU GUNA AKAL

SEMAU GUNA BUDI

PASTI DAPAT BODY

KAH KAH KAH

AMIN

KHALAS

SAHIH LAGI BENAR

 
SAHIH

LAGI BENAR

AMIN

KHALAS

Unknown commented on 

"BAGINDA QUEEN

 KETURUNAN NABI MUHAMAD"

Keturunan Nabi Adam banyak yang kapir... tak heran puuu

KALAU KITA GILA TEBANG BALAK INI AKAN BERLAKUKALAU KITA

TERUS GILA NAK

TEBANG BALAK

INI AKAN BERLAKU

AMIN

KHALAS

HOT HOT TER SEKARANG TERKINI TER NOWW


PARLIMEN

AKAN BUBAR

JAM 3 INI

MAIL BERA

AKAN UMUM

AMIN


ZAHID 3

MAIL  0

KAH KAH KAH

TAPI JANGAN

RISAU

MAIL BERA

MASIH PEGANG

REKOD

AMIN

REKOD PM

TERPENDEK

DALAM SEJARAH

KAH KAH KAH

NOTA

BANJIR TAHUN

INI DITUNDA

AMIN

KHALAS

BUKTI MALAPETAKA CUACA


Pantai barat Sabah dilanda banjir

HUJAN lebat berterusan petang ini menyebabkan beberapa lokasi sekitar pantai barat Sabah terutama di daerah Kota Kinabalu, Tuaran dan Penampang dilanda banjir.

Tinjauan Bernama mendapati kawasan yang banjir di Kota Kinabalu termasuk Likas, Tebobon, Sepanggar dan Manggatal; di Tuaran pula termasuk Telipok, Rugading dan Gayang manakala di Penampang kawasan yang terjejas antaranya ialah Donggongon, Bundusan dan Sugud.


Angin kencang, laut bergelora di perairan Sabah mulai Rabu ini


JABATAN Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) mengeluarkan amaran angin kencang dan laut bergelora kategori pertama yang dijangka berlaku di perairan Sabah mingggu depan. 

Menurut Facebook MetMalaysia hari ini, angin kencang barat laut berkelajuan 40 hingga 50 kilometer sejam dengan ombak mencapai ketinggian sehingga 3.5 meter dijangka melanda perairan Sabah barat dan Labuan dalam tempoh Rabu hingga Sabtu ini. 


Sungai Padang Terap melebihi paras bahaya


SUNGAI Padang Terap di Kampung Kubu dalam daerah Padang Terap mencatatkan bacaan melebihi bahaya iaitu 13.79 meter (m) melepasi paras bahaya 13.02 meter setakat 7 malam ini, berikutan hujan sejak awal pagi tadi.

Ketua Bahagian Sekretariat Jawatankuasa Pengurusan Bencana Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) Kedah Mejar (PA) Muhammad Suhaimi Mohd Zain berkata lima lagi sungai di empat daerah pula merekodkan paras air melebihi waspada.

“Lima sungai melebihi paras waspada ialah Sungai Sari (27.45m) dan Sungai Perik (11.76m) di daerah Padang Terap; Sungai Anak Bukit di Kota Setar (2.14m), sungai di Empangan Beris di Sik (84.07m) serta Sungai Ketil di Baling (15.68m),” katanya kepada Bernama hari ini.INI BUKTI

MALAPETAKA

CUACA

AMIN

SETIAP TAHUN

 LEBIH KERAP

LEBIH GANAS

AMIN

UMAT MANUSIA

KALAU TAK UBAH

GAYA HIDUP PASTI

AKAN HANCUR

AMIN

DALAM MASA 

TIGA TAHUN BUMI

MAKIN PANAS

DAN KITA TAKDA

JALAN PULANG

AMIN

KHALAS

ZAFRUL AKAN GANTI MAIL BERA

Pembubaran Parlimen mungkin seawal esok, kata sumberPERDANA Menteri Ismail Sabri Yaakob dikatakan sudah menghadap Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, seperti dilaporkan akhbar The New Straits Times.

Tidak ramai wakil akhbar berada di Istana Negara kerana sebahagian besarnya menghadiri majlis sambutan Maulidur Rasul peringkat kebangsaan di Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur.

Akhbar berbahasa Inggeris itu melaporkan perdana menteri bertemu Agong bagi mendapat perkenannya untuk membubarkan Parlimen.

“Pembubaran Parlimen mungkin seawal esok,” kata sumber.


AKHIRNYA

ZAHID MENANG

KAH KAH KAH

WOIT

ZAFRUL BERSEDIA

UNTUK  GANTI

MAIL BERA

KAH KAH KAH

ZAFRUL PANDAI

BAHASA INGGERIS

PANDAI BAHASA

ISTANA

AMIN

CALON TERBAIK

DARI BN

AMIN

KHALAS

AJEN CHINA MERAH TIPU PEMIMPIN MELAYU


AJEN CHINA MERAH

TIPU PEMIMPIN

MELAYU

AMIN

Unknown commented on
 "PEMIMPIN ISLAM
 MANGSA JO LOW"

Nak tangkap seekor saksi 1 Mdb pun susah tapi sebelum memegang jawatan ketau jabatan berikrar utk menjalankan tugas dgn amanah ... last sekali habuk pun tarak kah..kah..kahUnknown commented on
 "PEMIMPIN ISLAM 
MANGSA JO LOW"

Dia ada ilmu kebal kot, ilmu pendinding wang USD kot, kah kah kah kalau tak boleh kesan, kalau tak boleh tangkap, kena percaya sebab kuasa MONEY.dot.com hebat, pasti hebat belaka amin, orang kita bukan tak pandai kerja tangkap tangkap ini mungkin lemah kalau nampak USD saja kah kah kah syukur seekor ini masih terlepas terbang bebas selepas menghutangkan satu negara amin kah kah kah

SEKATAN EKONOMI GAGAL


SEKATAN EKONOMI

KE ATAS 

RUSIA GAGAL

AMIN

RAKYAT BANGUN

LAWAN KERAJAAN

AMIN

ANWAR TANDING DI BAGAN DATUK


ANWAR NAK 

LAWAN RASUAH

WAJIB TANDING

DI BAGAN DATUK

AMIN

cikminah commented on
 "TEATER MAT SONGEL"

Alang-alang Anwar nak bertanding di Perak, mengapa pilih Tambun, kenapa tak BAGAN DATUK terus.....??? Kalau bertanding di Bagan Datuk, barulah hero. Kalah pun takpa, kita tahu memang niatnya jujur nak hapuskan rasuah. Kalau pilih tempat yg selamat seperti Tambun, kita toksaph haraplah akan ada apa-apa perubahan menentang rasuah, andainya Anwar ditakdirkan dapat jadi Perdana Menteri. Bukankah Anwar ni mentor Wak Jahid semasa sama-sama dalam umno dulu......🤐 Tengok je perangai Wak Jahid semasa berlakon sakit di spital. Sebijik Anwar Ibrahim. Siap dengan pendakap lehernya, terbaring layu macam dah nazak!!!

CALON PM - BIJAK INGGERIS BIJAK ISTANA


CALON PM

BIJAK INGGERIS

BIJAK ISTANA

AMIN

KHALAS

Unknown commented on
 "BUJET 2023 DARI BAKAL PM"

Kalau satu PM tak pandai cakap bahasa antarabangsa ITU paling hampeh sekali, suka atau tidak kena belajar kelas malam, kelas pagi atau sengaja sekolah tak habis, kalau tengok cara mereka berucap pun macam sebijik ikut teks disediakan oleh orang lain Amin, susah lagu ini woit, satu negara susah, seluruh 32 juta rakyat susah kerana seekor manusia yang tidak pandai bercakap bahasa inggeris kah kah kah