Selasa, 1 Jun 2021

TER KINI TER NOWW TER HOTT



BILA ISHAM RAIS

TULIS 

BAHAYA

 CHINA  MERAH

SEMUA KATA

ISHAM RAIS 

RASIS

ANTI CHINA

AMIN



TUDM pintas 16 pesawat China ceroboh ruang udara negara


TERIMA KASIH

SEMUA INI

BUKAN MATA

RAKYAT 

TANAH MELAYU

AMIN

ABANG DAH MASUK HUTAN

 



ABANG MASUK HUTAN

ADIK  JADI GANTI

GAJI BUKAN PUNCA DUIT

 


GAJI BUKAN

PUNCA DUIT 

TAK CAYA 

TANYA KU NAN

panglimo potaseh commented on

 "INI KEMPEN CIPUT"

Mintri sama timbalan mintri tak ambik gaji selama 3 bulan ..tak pe tak pe ..ini baru pemimpin susah-sonang birsama rakyat ..nanti gomen akan ulor bantuan BRIM, BPN 500 hinggit one opp. 



Tapi ..tapi dulu2 Mintri mcm Haji Zahid Totok tak pandang pada gaji ..sebab gaji sbg pengerusi utk 65 sarikat tak abis makan tujoh keturonan. Mungkin skrg ni pun dah tintu setiap Mintri atau Timbalan ada jawatan Pengerusi di beberapa sarikat ..juta juta masyuk ..jadi tak ambik gaji utk 3 bulan tu mcm MAIN WAYANG je ..betoi tak Malikol ..lu ingat gwa bodoh sgt ke ..

SENATOR BERBINI BADAK

 


SENATOR BERBINI

BADAK 

Unknown commented on

 "SENATOR BANGANG"

Tak heran, TT. Mungkin bini sendiri cam badak. Masa lockdown, kalau berahi selepas tonton program unsur maksiat, tak dapat keluar entot bini orang lain yang lebih cun.

UKURAN AMAT SENANG

 


UKURAN SENANG

TAKADA SYURGA

TAKDA  NERAKA

TAKADA BIDADARI

TAKADA DOSA

TAKDA  PAHALA 

AMIN

BUAT BAIK

 KERANA BAIK

BUAT JAHAT KERANA  MEMANG JAHAT

AMIN



Trae young commented on

 "APAKAH INI KONPIRASI

 SYARIKAT UBAT ?"

Kalau ikut lojik brader atas ni, setiap maklumat yang dalam bahasa England dalam google boleh dipertimbang untuk diterima pakai.. Cuma ,nak tumpang tanya sikit brader,pada hemat berader yang bijak bahasa england ni kan, CDC dan Hopkin yg berader rujuk tu telus dan jujur kah?


 Bukan apa berader, bini gwa orang states. selalulah jugak gwa dengar sok sek sok sek..Macam mana nak sahkan dorang tu telus dan jujur? Kalau brader boleh tolong, bolehlah gwa tunjuk pandai dekat bini gwa. Kahkahkah tergolek dog

JUNGLE MAN MAT JIWANG

 



TAK SANGKA

JUNGLE MAN

MAT JIWANG 

AMIN

Jungle man commented on 

"UNTUK 

NOSTALGIA ZAMANI"

Tahun 1979 aku form one salalu dengar Lagu carpenter dan you light of my life nyanyian Debbie boone huh syok sgt

SALUT PEREMPUAN BERANI

 


SALUT 

SOSOK BERANI

AWAL DI PERLEKEH

KINI TERBUKTI BENAR

KUMPUL DAN SUSUN MARAH DULU

 

KUMPUL SUSUN

MARAH DULU

Unknown commented on 

"INI KEMPEN CIPUT"

Komisen discount rasuah masih jalan beb, semua jalan belakang, semua main wayang bila rakyat mula mengamuk dah penat melihat karenah munke yang rosak kepala, bila umum nak redha keadaan atau damage control, belakang tirai HULUQ dalam kelambu kah kah kah, ingat Malaysia satu BODOH kah macam Kerbau ooopsss Kerbau menyumbang daging susu kudrat untuk alam...sorry ya kah kah kah

BJ THOMAS REST IN PEACE

 



BJ THOMAS

REST IN PEACE

Unknown commented on

 "RAINDROPS KEEP FALLIN'

 ON MY HEAD"

TT, bila gwa lenga ini lagu gwa ingat gwa kicik-kicik itu jam. Ayooo... manyak magut lo... Sumua manyak aman, talak kacau maciam sinkalang, lagi gwa mudak-mudak semua mangsa, ugama, kaya, misikin boleh sama-sama main maciam alik abang... aiyooo... manyak sayang lindu laa.. talak moleh pigi itu jam malik... huhuhu... 

Ini BJ Tomas manyak nyanyi itu lagu silap-silap punya, maciam silupa itu kapente la ... manyak lugi la... ini sumua magut nyanyi punya sulah pigi.. LEST IN PIS BJ TOMAS, Silamat Nyalan Tuan Ala kasi nyaga..

UNIVERSITI BANGSAR UTAMA

 



AMIR SAARI 

MB SELANGOR

SAMBUNG  3 TAHUN

DI UNIVERSITI

BANGSAR UTAMA

Unknown commented on

 "UNIVERSITI PERTANIAN 

DAN RANI KULOP"

Weiii.. korang jgn kondem UPM ooo.. MB Selangor skrg ni lulusan UPM tu.. gelak2 jugak.. hahhahaaa

KAPIR LAKNAT CEPAT DATANG MEMBANTU

 


PELIK

NEGARA

 KAPIR LAKNAT

 AMAT CEPAT DATANG MEMBANTU 

 MANAKALA 

NEGARA ISLAM 

YANG HANTUK 

KEPALA PADA

 BATU ITAM 

YANG KLIM

SUKA BERJIHAD

SENYAP MENYAP

KHALAS

SENATOR BANGANG


WOIT

SENATOR NGAPA

LU BANGANG

KAH KAH KAH

DALAM TALIAN

SEMUA ADA

KAH KAH KAH

SEGALA MACAM 

SEX ADA

AMIN

SEX ARAB JANTAN

TIBAI  

ARAB JANTAN

KAH KAH KAH

SEX ARAB JANTAN

 DENGAN KALDAI

KAH KAH KAH

SEX MINAH SALEH

DENGAN 

 JANTAN NEGRO

KAH KAH KAH

SEX JANTAN  NEGRO DENGAN PEREMPUAN MELAYU

AMIN

SEX PAK LEBAI

PENCERAMAH

JILAT SUSU

 BINI MUDA

SEMUA ADA

KAH KAH KAH

RTM TV3 ASTRO

BUKAN SALURAN 

MAKSIAT 

KAH KAH KAH

BILA LU DENGAR INI

 LU NAK TUTUP

 INTERNET KE

KAH KAH KAH 




Mahu kerajaan kurangkan rancangan TV unsur maksiat sepanjang lock down

KUALA LUMPUR – Pemuda Perikatan Nasional (PN) mahu kerajaan mengurangkan rancangan televisyen yang berunsur maksiat dan menukarkannya kepada rancangan berunsur pendidikan.

Itu antara cadangan kepada kerajaan untuk dilaksanakan sepanjang total lockdown tidak lama lagi, dalam satu kenyataan hari ini.

Ia salah satu daripada lima cadangan Pemuda Perikatan Nasional (PN).

Selain itu, Ketua Pemuda PN, Senator Khairil Nizam Khirudin juga mencadangkan supaya sim bantuan bersasar kepada B40 dan M40, subsidi upah pekerja dan suntikan tunai kepada peniaga Industri Kecil Sederhana.

“Pemuda PN juga menggesa semua pihak dapat bekerjasama melandaikan lengkuk jangkitan Covid-19 dan menyarankan tidak berbelanja boros agar upaya untuk bertahan dapat dipanjangkan,” katanya dalam kenyataan yang sama.

Sebelum itu, katanya, Pemuda PN menyambut baik pengumuman total lockdown oleh Perdana Menteri bagi fasa pertama selama dua minggu bermula lusa.- MalaysiaGazette

WOIT

SENATOR

LU BANGANG

JANGAN UMUM

PADA ORANG RAMAI

KAH KAH KAH

MALU ANAK

BINI LU ABANG ADIK

KAH KAH KAH

TAPI NASIB 

RAKYAT MALAYSIA

AMAT BAIK

AMIN

BANGANG LU  

BUKAN VIRUS 

RAKYAT SELAMAT

KHALAS




AMIN DARI HEBREW

 


ASAL DARI

BAHASA HEBREW

Unknown commented on

 "NAJIB PEMIMPIN ISLAM 

YANG JUJUR"

Siapa Amin?

Amen (Hebrew: אָמֵן‎, ʾāmēn; Ancient Greek: ἀμήν, amín; Arabic: آمین

SAMA MACAM KAMPUS UITM

 



SAMA MACAM

KAMPUS UITM

TUTUP JAM 12 MALAM

MAKSIAT MULA

JAM 12.01 MALAM

Unknown commented on 

"CARA UNTUK SELAMAT"

TT, aku tak paham ni. Virus kobid tahu ikut jam ke? Baru keluar merebak lepas 8 malam? Sebelum jam 8, virus lepak kat rumah tak merebak? Negara lain, kalau perintah berkurung, makna berkurung 24 jam.

PROPAGANDA LEKEH

 




POTONG GAJI

TAK ADA MAKNA

AMIN

NAK SEDAPKAN

HATI   MAK CIK

 PAK CIK FELDA KE?

AMIN


Menteri, timbalan tidak bergaji sehingga Ogos, umum Muhyiddin

Langkah itu adalah sebagai tanda sokongan barisan jemaah menteri dan timbalan menteri ketika kerajaan mengenakan sekatan pergerakan penuh (PKP) yang hanya membenarkan operasi sektor ekonomi dan perkhidmatan perlu, antara 1 hingga 14 Jun ini.

“Sepertimana yang telah diamalkan semasa PKP pertama tahun lalu, saya ingin memaklumkan tanda sokongan barisan menteri dan timbalan menteri dengan tidak mengambil gaji selama 3 bulan mulai Jun 2021. 

“Gaji yang tidak diambil ini akan disumbangkan ke dalam Akaun Amanah Bencana sebagai membiayai perbelanjaan berkaitan Covid-19,” katanya dalam perutusan khas bantuan PKP 3.0, yang disiarkan secara langsung melalui televisyen malam ini.

Ini adalah kali kedua jemaah menteri Muhyiddin tidak mengambil gaji semasa PKP dan menyalurkannya untuk Tabung Covid-19.

Pada 25 Mac 2020, mesyuarat Jemaah Menteri memutuskan pemotongan dua bulan gaji perdana menteri, menteri dan timbalan menteri untuk disalurkan ke Tabung Covid-19. – 31 Mei, 2021. 

LEBIH TEPAT

TANGKAP SIASAT

ORANG KAYA

TAK BAYAR CUKAI

AMIN

SYARIKAT CUKONG

LARI CUKAI

AMIN

RAMPAS HARTA

POLITIKUS 

MENTERI  SEKARANG

BEKAS MENTERI 

KERAJAAN DULU

AMIN

MACAM MANA

NAJIB KU NAN

JADI KAYA RAYA

AMIN

RAMPAS HARTA

JUALKAN UNTUK

DANA NEGARA

AMIN

INI LEBIH

MEYAKINKAN 

DARI KEMPEN CIPUT

POTONG GAJI

AMIN

JANGAN TIPU

RAKYAT DENGAN

PROPAGANDA

 LEKEH

KHALAS



UNTUK NOSTALGIA ZAMANI

 



UNTUK NOSTALGIA

ZAMANI

Zamani commented on 

"RAINDROPS KEEP FALLIN' 

ON MY HEAD"

Saya suka lagu ni "Another Somebody Done Somebody Wrong Song" tahun 1975 masa tu saya form one.

AJEN CHINA MERAH DATANG DULU

 



AJEN 

CHINA MERAH

DATANG DULU

Unknown commented on 

"BUKAN SEMUA CHINA

 SOKONG CHINA MERAH"

Sudah berapa kali mau bilang. Perang sedang berlangsung. Bermula sudah lama. Embargo senjata utama. Fifth column senjata kedua. Dulu tt sudah cakap, pelarian itu satu senjata.

INI KEMPEN CIPUT

 


KAH KAH KAH

INI KEMPEN CIPUT

KAH KAH KAH


Menteri, timbalan tidak


 bergaji sehingga Ogos,


 umum Muhyiddin


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH

BERKHALWAT HARI KE 441

 



KHALWAT KE 441

SELASA  1/6/2021

KITA MASUK KE HARI 441
BERKHALWAT

DARURAT
HARI 141

PKP 4.0
HARI PERTAMA

PAGI INI INDAH
MATAHARI DAH KELUAR
CERAH BERSINAR
LANGIT ADA AWAN BIRU 
ADA TOMPOK AWAN  KELABU

PANAS ATAU HUJAN
KITA LIHAT PETANG INI

DARI JAUH GUA  NAMPAK
KUALA LUMPUR BERJEREBU
DARI DEKAT
GUA NAMPAK
KL SENTRAL CERAH

DERAMAN KERETA
TAK BAGITU KUAT
HARI PERTAMA PKP 4.0

GUA DENGAR JANTAN
AMAT JAUH

TAPI TETAP SETIA
MASIH TERKUKUR
PANAS  YANG MENJANJIKAN INI
ADALAH  CUACA YANG PALING
DISUKAI OLEH TERKUKUR

PAGI INI 
DISANA SINI
PIPIT  BERTERBANGAN
PADI PIPIT SUDAH  MASAK
DARI PAGI SAMPAI PETANG
PIPIT MUMAGUT BIJI BIJI RUMPUT
MENUAI RUMPUT
TAK HENTI HENTI
AMIN

BRO 
MULAKAN PAGI INI
DENGAN SENYUM
YANG INDAH

BRO
JANGAN YAKIN SANGAT
PADA NASIB
KERJA KUAT 
LEBIH MENJAMIN

BRO
JANGAN UMUMKAN
APA LU NAK BUAT
BUAT DULU 
DAH SELESAI BARU CAKAP

BRO
KITA WAJIB SEDAR
DIRI KITA INI
PADA SATENGAH ORANG
TAK PENTING
JANGAN RISAU
TERUSKAN PERJALANAN

JANGAN BENARKAN
MAT BEBAL  BUANG MASA LU
DUA KALI

TAKDA RACUN
YANG AKAN BUNUH
FIKRAH YANG POSITIF
TAK ADA UBAT
YANG BOLEH SEMBUHKAN
FIKRAH YANG MANAI

BRO
KITA INI TAK SEMPURNA
TAPI
KITA TIDAK PALSU
BERTOPENG

CINTA PADA SEMUA
PERCAYA PADA BEBERAPA
SEMUA INI BENAR
TAPI TAK SEMUA  SOSOK BETUL

BRO
KALAU LU TAK TAHAN TEKANAN
LU TAK AKAN TAHU
MENGURUS KEJAYAAN

BRO
UNTUK CAPAI KEJAYAAN
ADA SATU HUKUM
- JANGAN TIPU DIRI SENDIRI -

TANPA 
PERTEMPURAN 
TANPA PERJUANGAN
KEJAYAAN TAK BERMAKNA

BRO
JANGAN BERHENTI
HARI INI AMAT SUSAH
ESOK LAGI SUSAH
LUSA 
CAHAYA AKAN SAMPAI

BRO
MEREKA TAK AMBIL POT
SAMA LU
SEHINGGA MEREKA
PERLUKAN LU

BRO
HIDUP INI ADA 
PELUANG KEDUA
NAMANYA ESOK PAGI

BRO
TERUS BERSABAR 
DAN TERUSKAN
PERJALANAN
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT BERKHALWAT





VAKSIN KENA CUCUK

 





VAKSIN

 KENA CUCUK

AIR DOA

KUMAT KAMIT 

MULUT

panglimo potaseh commented on

 "APAKAH INI 

KONPIRASI SYARIKAT UBAT ?"

Apa beza nye nipu cara jual vaksin dgn nipu cara jual AIR DOA supaya semua anak yg togok air doa dapek +A ..tapi gwa respek sama Bomoh Malaya yg magar nogaro ni dari kovid tanpa minta limo sen pon ..