Jumaat, 22 September 2017

AWAS AWAS AWAS

AWAS

PROJEK

BARU

SATELAH

PROJEK 

PUKI

GAGAL-----------------

INI PROJEK SPRM


INI PROJEK

BARU SPRM 

SATELAH  

PUKI GAGAL


KENYATAAN MEDIA

1. Kelmarin, tiga kakitangan dari Pusat Khidman sayadi Kota Damansara telah ditahan oleh pegawaiSPRM. Dua daripada mereka, Joshua Kalaiselvandan Nico Kam, telah ditahan di Kuala Lumpur sekitar tengah hari manakala yang ketiga, Naveen Kularasa,  yang juga merupakan pengurus pusatkhidmat dan setiausaha politik saya, telah ditahanketika pegawai SPRM datang ke pejabat tersebutuntuk mendapatkan beberapa dokumen. 

2. Saya bukanlah tumpuan siastan SPRM tersebut. Saya telah memberi kepada SPRM apa-apamaklumat yang perlu untuk membantu siasatianmereka. .

3. Saya telah dimaklumkan bahawa siasatan SPRM iniadalah berkaitan dengan tuduhan bahawakakitangan saya telah meminta wang daripadapihak-pihak yang telah dikaitkan dengan tuduhankorupsi dan salahguan kuasa yang telah sayabangkitkan dalam suatu sidang akhbar di Parlimenpada 9 Ogos 2017. Di sidang akhbar tersebut, sayatelah membangkitkan kemungkinan berlakunyakorupsi di Jabatan Imigresen berkaitan kegiatanseorang warganegara Bangladesh bernamaMonomiah Siddikur Rahman. Saya dimaklumkanbahawa Monomiah telah memdapat pas-paspengajian kategori professional ( professionalcategory work permits) untuk pekerja-pekerjaBangladesh menggunakan dokumen-dokumenpalsu. Pekerja–pekerja ini yang dibawa masukmenggunakan permit pekerja professional inikemudian ditempatkan di hotel-hotel bertaraf empatdan lima bintang di Kuala Lumpur sebagaipembersih dan “housekeepers”. Maklumat berkaitankegiatan ini diberikan kepada saya oleh seorangwarga Malaysia bernama En Mohd Tahir Faizalyang juga hadir di sidang akhbar tersebut. Pada 24 Ogos 2017, saya telah menghantar satu surat kepadaKetua Pengarah Jabatan Imigresen bersamalampiran kenyataan media saya dan dokumenberkaitan dan juga telah meminta untuk menetapkantemu janji untuk membincangkan isu tersebut.

4. Saya menolak tuduhan yang dilemparkan terhadapkakitangan saya. Saya kenal baik kakitangan saya, terutamanya Naveen, kerana dia merupakan anakbuah saya. Saya yakin sepenuhnya integrity mereka.  
  
5. Tiada logik sama sekali dalam tuduhan bahawakakitangan saya telah meminta wang rasuahsehubungan dengan saya membangkitkan isutersebut. Kalaupun kakitangan saya telah memintawang rasuah seperti yang dituduh secara palsu, mengapa rasuah tersebut diberi sedangkan merekatidak mempunyai sebarang kuasa ke atas apa-apatindakan Jabatan Imigresen berkenaan isu yang sayabangkitkan di bulan Ogos. Tuduhan sogokan beginitidak masuk akal sama sekali.  

6. Pada hari ini, STAR telah menerbitkan laporanBahasa Inggeris berasaskan sumber yang tidakdinamakan yang berkemungkinan adalah sumberdalaman SPRM, seperti yang berikut: “Sources said that the three suspects were being probed for settling a case with the Immigration where the complainant had committed an offence under the Immigration Act without following proper procedures.  This came to the knowledge of the three suspects who approached the company to solicit for kickbacks in order to turn a blind eye to the matter”. Sekali lagi, ini sama sekali tidak masukakal. Bagaimanakah pengadu tersebut bolehbersangka bahawa kakitangan saya berupayamenidakkan isu tersebut ( “turn a blind eye…”)sedangkan saya telahpun mengadakan sidangakhbar di Parlimen dan juga telah menulis sepucuksurat rasmi kepada Ketua-Pengarah JabatanImigresen mengenainya. Kakitangan saya langsungtidak ada kawalan terhadap Ketua- PengarahJabatan Imigresen! 
  
7. Saya mempercayai kakitangan saya telah difitnahdan dijadikan mangsa komplot oleh individu-individu yang terlibat dengan isu yang sayabangkitkan di sidang akhbar tersebut. Saya kinimempunyai sebab untuk mempercayai bahawaMonomiah dan Tahir bersekongkol danberkemungkinan sedang bertindak mengikut arahanparti ketiga bagi motif-motif berunsur politik.

8. Saya berasa kesal pihak SPRM telah menangka; danmenahan kakitangan-kakitangan saya yang sudahdijadikan mangsa akibat saya membangkitkan isudalam siding akhbar tersebut.

9. Kakitangan-kakitangan saya akan memberi sepenuhkerjasama dengan penyiasatan untuk memastikanbahawa kebenaran ditegakkan. 

10. Saya berharap pihak SPRM akan menjalankansiasatan secara profesional dan menamatkan siastanmereka dengan secepat mungkin agar kakitangansaya tidak akan dianiayai dengan tahanan yang berpanjangan. 

Sivarasa Rasiah
Ahli Parlimen Subang
22hb September 2017


-----------------------

MANA DAI TAHUN BRU MELAYUMANA DIA

TAHUN BARU

MELAYU

Kita meraikan tahun baru: Cina Yindia Arab Krist dayanti.. Kenapa orang melayu tak ada tahun baru... Lagu negara ciplak Bendera ciplak Undang2 ciplak Agama ciplak Yang tak ciplak ialah badan rosmah..itu original.. 
on UCAPAN SELAMAT TAHU BARU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/22/17

----------------------

INI SEMUA SANDIWARA
KOMEN

TIDAK ADA NAMA
GAMBAR JAUH SEKALI
HANYA DIKATAKAN SEORANG DATUK

WALHAL DI MALAYSIA
PADA KETIKA INI HAMPIR
ADA SEMBILAN RATUS RIBU 
YANG MEMILIKI NAMA DATUK
JADI PEMBACA TAK TAHU
DATU JENIS APA

MEREKA DITUDUH SELEWENG
DUIT BERJUMLAH  40 JUTA RINGGIT
ULANGI EMPAT PULUH JUTA
BUKAN EMPAT RATUS RINGGIT
40 JUTA  - JUTA JUTA 40 KALI

DARI KEMENTERIAN MANA
KE JABATAN MANA PUN
TIDAK DISEBUT

BAYANGKAN 
JIKA MALAON INI
AHLI PKR
AHLI DAP
AHLI AMANAH
AHLI BERSATU
PASTI NAMA RUMAH
GAMBAR TELAH DIUMUMKAN

LIHAT BERAPA BANYAK DUIT JAMIN
100 RIBU RINGGIT - SAHAJA
28 RIBU RINGGIT - SAHAJA
KAH KAH KAH

KALAU MEREKA KELEPET 40 JUTA
DUIT JAMIN SEBANYAK INI
HANYA SAPSAP SUI
BOLEH BAYAR
BOLEH HANGUS
ESOK LUSA CABUT LARI

LIHAT KES RASAUH SAMSENG
DENGAN POLIS DI MELAKA
KES GOBI KAWAN KHALID
SEMUA DAH CELAH


SANDI


NOTA
LIHAT KES PEMBANTU
YB SIVARASA
NAMA SEMUA DISEBUT
INIU KES RASUAH BERJUMLAH
DUA PULUH JUTA
OOOOPPPS... MAAAF
BERJUMLAH 20 PULUH RIBUI


WARA

3 probed for misappropriating RM40 million released on bail


THREE individuals, including a corporation chief executive with the title of Datuk, remanded by the Malaysian Anti-Corruption Commission to facilitate investigations into the misappropriation of government funds amounting to RM40 million were released on bail today.

Magistrate Mohd Dinie Shazwan Ab Shukor set bail at RM100,000 with two sureties each for the Datuk, aged 58, and a corporation secretary, aged 34, as applied by MACC.

The third person, a 38-year-old company director, was released on a RM 28,000 bail with two sureties.

On September 13, MACC detained four people in connection with the case, involving funds that should have been channelled to a corporation for skills-training programmes for the jobless.

The case is being investigated under Section 17(a) of the MACC Act 2009.

Earlier, it was reported that the four suspects had allegedly misappropriated RM25 million this year and RM15 million last year. – Bernama, September 22, 2017.


------------------

JANGAN RISAUJANGAN

usap risau..serahkan kpd ulama2 tafsir, ulama2 kitab2 kuning utk menafsirkan apakah 2 jaluran asap itu..mungkinkan marahkan anak menantu disindir? marahkan china tp amerika kenakan korea utara? apakah hubungan korea utara putus selepeas najib jumpa trump?

RISAU

marahkan mynmar tp china sokong mynmar?ini la menariknya bila najib anak razak jadi perdan menteri, kemudian ada penasihat parti syurga..abis semua tanda2 musibah dan musibah akan berlaku...god bless amerika..rela mati demi ekonomi amerika..jgn fikir haarp tu dicipta oleh tahfiz atau uni2 islam atau sekolah2 pondok.. 
on APA AGENDA DI UDARA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/22/17


--------------

BANK JAKIM
BANK JAKIM
Toto, Magnum, Damacai, bukan kedai judi.. Jangan buat fitnah.. Kita adalah negara islam.. Dalam negara islam haram main judi apalagi keluarkan lesen judi.. Mereka adalah Bank.. Kita adalah pendeposit.. Premis mereka dikawal oleh pejabat agama islam... 
on APA PUNYA NASIB
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/22/17
------------

SEBENARNYA TANDA APA?

SEBENARNYA
2 garisan tu... menurut tok peti2... 1. tanda najib bn akan bungkus.... 2. tanda tanda pas akan tergolek.... yg selebihnya elok je xde tanda. itulh PH... molek je... 
on APA SEDANG BERLAKU ?
Publish | Delete | Spam
haron haron
on 9/22/17


TANDA 

Teori pertama dari pakar ekonomi tu mmg menarik. Cuba check juga laluan darat di tambak johor. Kabarnya perdana hitam pun dah mula kerap ulang alik ke singapore. Money changer kat JB pun dah mula busy kerja siang mlm. 
on  APA AGENDA DI UDARA
Anonymous
on 9/22/17


APA INI?

"Lahirlah kerosakan di lautan dan di daratan akibat dari tangan-tangan manusia." [Q.S. Ar Rum : 30:41] ini surah tentang orang2 rom... tukang simen ade share ke dalam ini hal..? 
on APA AGENDA DI UDARA
Anonymous
on 9/22/17

------------------

APA KOMEN PAK LEBAI
MANA DIA
apa komen ulama2, apa komen ust2 di utara, apa komen ustazah2 di pantai timur apa komen ulama2 kota bharu, apa komen para tokey2 tahfiz, apa komen tokey2 pondok mengenai gambar ini? mana ust namrud, mana ust uai, mana dr asri, mana waris2 wali, mana pendekar2 melayu , pendekar2 islam mengenai gambar ini? 

KOMEN

apa kata haji hadi? dasar manusia pengecut..bukan main kata amerika laknat, bukan main kata amerika kafir walaupun haji harun din mati di amerika..cakap berdekah2, uai kata sengketa qatar saudi adalah disbkan amerika tp kini najib sendiri jumpa amerika..kpd mata2, tangkap ulama2 yg mempersendakan penberian harta pusaka tanah melayu kpd amerika..

PARA LEBAI

tak pernah tengok mata2 tangkap uai ke dr asri ke ust2 lain ke atau ust asj ke..oh ya, apa kata mufti perak tanah ada 9 daulat? tak nak komen ke??agama hanya topeng utk ekonomi..ulama kini dah bole pakai kasut converse dan dipanggil ulama hipster atau ulama hamster yg suka berlari dlm gulungan yg sama, dlm isu yg sama.. on 
CILAKA TRUMP KURANG HAJAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/22/17
------------------

APA PUNYA NASIB1439

NUMBER INI

ABIS STOK

ABIS TERJUAL

LU FAHAM

MAKNANYA

HIDUP MAKIN

SUSAH

KALAU KALAU

ADA REJEKI

KAH KAH KAH

---------

RED ALERTLEPAS GAGAL

PROJEK PUKI

AKAN MASUK

PROJEK SPRM

TAK CAYA?


Apa logiknya tahan pembantu saya, soal Sivarasa


AHLI Parlimen Subang Sivarasa Rasiah hari ini mempersoalkan di mana logiknya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) menahan tiga pembantu, termasuk anak saudara lelakinya berhubung hal imigresen.

Joshua Kalaiselvan, Nico Kam dan setiausaha politik Sivarasa, Naveen Kularasa semalam ditahan kerana meminta RM20,000 daripada seorang ahli perniagaan bagi "penyelesaian kes dengan imigresen.

KELMARIN

TUKAR TIUB

DAH TULIS

RED ALERT

-----------------------

GAMBAR DARI AMERIKA
GAMBAR

DIPUNGUT 

DARI
http://www.geoengineeringwatch.org/
INI GAMBAR

DARI

CARLIFORNIA

 -----------------------------

APA AGENDA DI UDARAKAPAL EMAS
Menurut pengamatan aku yg pakar dlm bidang ekonomi, tu kesan laluan kapalterbang yg bawak duit, emas, batu permata dan beg tangan birkin utk dipindahkan, dijangkakan aktiviti ni akan bertambah pesat bila menghampiri tarikh pilihanraya umum kelak. Lokasi yg dituju besar kemungkinan ialah negara Kazakhstan. Sekian, t.kasih. on APA SEDANG BERLAKU ?
Anonymous
on 9/22/17


DUA WAHYU
ada dua garisan maknanya ada dua wahyu turun dari luh mamfuz..satu wahyu allah restu hadi terima duit rompakkan rm90juta dan yg kedua allah terima dan restu projek puki sb biasanya mat taib akan suruh sekolah2 pondok atau tahfiz2 bacakan doa selamat utk selamatkan duit2 yg dibawa lari..

MAT TAIB

mat taib akan beri wang, dana agar sekolah tahfiz atau pondok2 utk tujuan itu dan tanpa usul periksa maka tokey2 pondok, tokey2 tahfiz akan terima dgn hati terbuka..pukimak punya ulama, bukan nak melawan penguasa zalim, malah bersekongkol dgn mereka dgn sunnah2 nabi.. on APA SEDANG BERLAKU ?
Anonymous
on 9/22/17


CHEMTRAILS
Chemtrails tu...tanya lebai google, insyallah dia akan bagi hujjah on 
APA SEDANG BERLAKU ?
Anonymous
on 9/22/17


HAARP
Ini mungkin HAARP. Ia mampu mengolah articial weather. Hanya beberapa negara punyai teknologi ini. Ia pernah diguna utk mengawal harga@pengeluaran komoditi@tanaman dengan mengawal taburan hujan....kalau tak, mungkin pesawat surveillance POSEIDON baru lepas lalu sana... 

HAARP

The High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) was an ionospheric research program jointly funded by the U.S. Air Force, the U.S. Navy, the University of Alaska Fairbanks, and the Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA),[1] designed and built by BAE Advanced Technologies (BAEAT). Its purpose was to analyze the ionosphere and investigate the potential for developing ionospheric enhancement technology for radio communications and surveillance.

HAARP

[2] The HAARP program operated a major sub-arctic facility, named the HAARP Research Station, on an Air Force-owned site near Gakona, Alaska. The most prominent instrument at the HAARP Station is the Ionospheric Research Instrument (IRI), a high-power radio on 
APA SEDANG BERLAKU ?
Raymond Weil
on 9/22/17----------------

APA SEDANG BERLAKU ?

APA INI

SETIAP PAGI 
DAN SETIAP PETANG
GUA AKAN BAWA  EZI & TAKTAK
KE PERKUBURAN KAWANTUNG
DI JALAN KERAYONG
BELAKANG ISTANA NEGARA LAMA

GUA  BAWA JUGA KAMERA
MANA TAHU
KALAU KALAU EZI DAPAT
MENANGKAP BIAWAK
ATAU BUAYA
ATAU 
TAKTAK MULA PANDAI MEMBURU

GUA AMBIL GAMBAR
JIKA  AWAN INDAH
JIKA KUALA LUMPUR BERCAYAHA
HANYA UNTUK RAKAMAN

TAPI 

DUA HARI LALU
DAN 
PAGI INI 22/9/17
GUA MASUK
KE TANAH PERKUBURAN 
DARI JAM 9. 20 KE JAM 9.48
ADA PEKARA PELIK 
GUA NAMPAK 
ADA AWAN PELIK
DIRUANG UDARA
DI ATAS LANGIT 

GUA AMAT TAHU
INI WILAYAH GUA
SEMENJAK PULANG DARI BERKELANA
INILAH WILAYAH GUA
ERTINYA GUA TAHU WILAYAH INI
BUKAN WILAYAH
LALUAN KAPALTERBANG

LALU GUA BERTANYA
APA DIANYA YANG GUA LIHAT?
PARA PEMBACA YANG ARIF
SILA BERI PENCERAHAN


APA INI?
INI APA?
INI DUA HARI

DULU


---------------

UCAPAN SELAMAT TAHU BARU

TIM TT

DAN KAUM

KERABAT

UCAPKAN


--------------