Khamis, 12 April 2018

NIAT JAHAT - ADA HIKMAHTIPU

NIAT JAHAT 

HARAM BERSATU

ADA HIKMAH 

SATU LOGO

JOM TURUN

JOM

TURUN
Jomm Anak Muda.. kita turun ke Sogo. Bagaimano pulo dongan anak bagindo-bagindo.. tak kan siang malam mogang botol jo. Sok yang sonang bagindo-bagindo gak. Den dongan anak-anak mudo cam tu jo. Tak tau lah Kok Chino Merah morintah bagindo-bagindo makin sonang.. dapek pogang botol samsu lak. Atau bagindo tak baco sejarah.. apo jadi pado keturunan Bagindo Hussien? on BILA NAK TANGKAP JHO LOW
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 4/12/18---------------

ANAK MUDA TANGKAP JHO LOW

 TURUN
AMCJL hantar memo desak KPN ekstradisi Jho Low ke Malaysia

Sekretariat Anak Muda Cari Jho Low (AMCJL) hari ini menghantar memorandum kepada Ketua Polis Negara Tuan Haji  Fuzi Harun di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman dan menyeru rakyat membuat petisyen untuk mendesak Jho Low disiasat pihak berkuasa negara.

Serahan memorandum itu bertujuan menuntut pihak polis bekerjasama dengan kerajaan di seluruh dunia bagi membolehkan lelaki paling dikehendaki susulan dakwaan terbabit dengan skandal penyelewengan dana  syarikat pelaburan negara, 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

AMCJL merujuk lelaki tersebut sebagai ahli perniagaan yang dikenali sebagai Jho Low atau nama sebenarnya Jho Taek Low agar pihak polis boleh mengekstradisi beliau ke Malaysia bagi tujuan siasatan lanjut negara ini.

Kehadiran sekumpulan ahli AMCJL di perkarangan pintu masuk Bukit Aman tepat jam 2 petang ini diketuai Mohd Shazni Munir.

Mohd Shazni yang juga naib ketua Pemuda AMANAH berkata, sudah tiba masanya pihak berkuasa Malaysia terutama ketua polis negara memandang serius mengenai skandal 1MDB.

“Kes 1MDB ini mencemarkan nama baik negara kerana media antarabangsa memperlekehkan kredibiliti penguatkuasaan negara ini kerana gagal menyelesaikan isu ini secara tuntas.

“Isu ini bukan sekadar isu politik tetapi dari sudut kredibiliti negara, skandal 1MDB ini menyebabkan Malaysia menerima cemuhan antarabangsa,” ujarnya dalam sidang media selepas menyerahkan memorandum.

Memorandum itu diterima pegawai polis Bukit Aman, DSP Norsuzila Kamaruddin.

Shazni menyerahkan memorandum kepada DSP Norsuzila Kamaruddin.

Menjawab pertanyaan media, Mohd Shazni  berkata, desakan perlu dilebarluaskan kepada rakyat dan bukan sahaja membabitkan parti politik atau pertubuhan bukan kerajaan seperti AMCJL.

Justeru beliau mencadangkan agar satu petisyen dilaksanakan oleh rakyat bagi mendesak pihak berkuasa mengambil serius isu berkaitan 1MDB dan Jho Low yang membabitkan individu yang digelar ‘Malaysian Official No 1’ (MO1) oleh Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DoJ).

“Kita akan terus berkomunikasi dengan pihak polis, dari semasa ke semasa untuk tahu progres memorandum ini. Kita fahami kekangan yang ada. Sebagai warganegara kita berhak menyuarakan pandangan.

“Saya minta anak muda dan orang ramai jika boleh adakan petisyen secara bebas mendesak Jho Low di bawa ke muka pengadilan. Dengan membawa Jho Low ke muka pengadilan kita akan tahu sejauh mana terkaitnya MO1 dalam skandal 1MDB, sejauh mana kebertanggungjawaban kabinet dalam isu ini,” ujarnya.


---------------------

KEMUT POWER
KEMUT
Kalau monang jugak Isa Kh**zir kali ni.. aku sebagai warga N9 akan berkemaluan besar. Dulu orang tua aku ada sebut.. Babi Tunggal.. maksudnye babi terakhir yang idup dlm hutan kampung aku.. Kg Petasih Ulu, Jolobu? on KEMUT POWWER
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 4/12/18------------

SAMA TURUN


 SAMA

TURUN

Otai Reformis kini sokong Dr Mahathir

Otai reformis dalam usaha mengumpulkan semua ahli di seluruh negara untuk terus bergerak ke hadapan.

Dalam sidang media itu juga, Khairul menyeru semua pihak untuk turun pada perhimpunan “Tangkap Jho Low, selamatkan Malaysia” Sabtu ini.

Perhimpunan itu yang dianjurkan oleh sekumpulan aktivis yang memanggil diri mereka "Anak Muda Cari Jho Low" (AMCJL) akan mengumpulkan 1,000 orang pada perhimpunan itu nanti.


Khairul berkata pihaknya telah menghantar surat jemputan kepada semua pimpinan HARAPAN untuk menyertai perhimpunan tersebut.


“Ini bukan paksaan untuk turun kerana PRU14 nak bermula, kita tak nak ada apa-apa tekanan dari pemimpin.

“Kita mahu pemimpin ini turun untuk tunjuk kerjasama dan kesetiaan mereka dalam perhimpunan ini,” katanya.

Perhimpunan akan bermula jam 2 petang pada 14 April berhampiran pusat beli-belah Sogo, di mana mereka akan berhimpun sebelum berarak ke Dataran Merdeka.

AMCJL adalah satu gerakan yang terdiri daripada kumpulan belia, NGO dan parti politik di Malaysia.


SOGO
----------------------

KUASA PANCUT KEMUT
HANG JANGAN

PLAY PALAY

SEKALI KEMUT

BERTAHUN

INGAT TERINGAT

Nama Isa ada dalam senarai

SEREMBAN - Pengerusi BN Negeri Sembilan, Tuan Haji Mohamad Hasan mengesahkan yang bekas Pengerusi Felda, Tuan Haji Mohd Isa Samad merupakan antara nama yang dihantar untuk bertanding dalam PRU14.

Menurutnya, Tuan Haji Isa yang merupakan Ketua Umno Bahagian Teluk Kemang dicadangkan oleh bahagiannya untuk dipertimbangkan bertanding namun keputusannya akan ditentukan oleh pucuk pimpinan parti.

“Memang nama beliau ada dalam senarai calon yang dihantar kepada Najib , tapi bukan saya yang bagi nama itu.


INI TANDA

DAN  KUASA

PANCUT KEMUT

---------------------

APA ANWAR KATA TENTANG MAHATHIR
APA ANWAR 

KATA TENTANG

MAHATHIR

Kenyataan Media

Saya tidak tahu mengapa pimpinan UMNO menganggap kerjasama saya dan Tun Mahathir sebagai satu perkara yang janggal kerana kami telah bermusuhan begitu lama.

Pernah saya jelaskan bahawa kesediaan Tun Mahathir menjalin persahabatan telah saya terima dengan baik dengan semangat bersilaturrahim. 

Saya musykil mengapa Umno begitu takut dengan gabungan Tun Mahathir dan Anwar. 

Muafakat ini juga adalah kerana tekad kami bersama untuk menjana perubahan. Negara kini menjadikan rasuah dan penyalahgunaan kuasa sebagai budaya. 

Skandal skala besar saperti 1MDB dan Felda cuba dilindungi. Maka hanya dengan perubahan kuasa, negara dapat dikemudi berdasarkan Perlembagaan dan hukum.

PRU14 adalah kesempatan terbaik bagi rakyat menentukan masa depan negara menghentikan kezaliman dan membebaskan rakyat dari segala bentuk penindasan.

Anwar Ibrahim 

12 April 2018
------------------------

JANGAN KURANG AJAR

JANGAN KURANG

AJAR

INI BUKAN

MUKA BEROKINI MUKA

BAKAL PIEM
---------------------

RABU ERTI TIPU
RABU

ERTI

TIPU


--------------------

KEMUT POWWER

ISA SAMAD

BERTANDING 

SEKALI LAGI

BUKTI KEMUTAN

ZIANA ZAIN

CUKUP KUAT
---------------------

BILA NAK TANGKAP JHO LOW

BILA NAK TANGKAP JHO LOW

Pelik tetapi benar. Benar tetapi  masih pelik. Ramai bertanya siapa China tembam yang bernama Jho Low ini. Kenapa polis Malaysia tidak diberi arahan  untuk menangkap Jho Low. Kenapa pula China Merah bermurah hati membenarkan Jho Low yang dikhendaki oleh Jabatan Keadilan Amerika (DOJ) dan FBI  kini tinggal bebas di China Merah.

Mengikuit laporan akhbar The Australian keluaran 14/12/17 dahulu Si Jho Low ni sedang enak bersantai menginap disebuah hotel mewah di Shanghai China. Harian  Australia ini juga membocorkan berita bagaimana kapal mewah  Equanimity milik Jho Low sering berpeleseran di Papua, Bali, Siam dan di Kamboja.

Kapal milik Jho Low ini tidak lagi berlabuh di Miami atau dipantai-pantai  Laut Mediterranean. Hakikatnya Equanimity  sedang melarikan diri buruan  ajen-ajen FBI dan CIA.

Tup tup kapal ini tersadai di Bali. Pada 28 Febuari yang lalu kapal milik Jho Low berharga 1 bilion ringgit ini telah ditahan oleh   FBI, CIA, Jabatan Keadilan Amerika (DOJ)  dan kerjasama  polis dan soldadu Indonesia. Presiden  Jokowi  memainkan peranan yang amat penting dengan membenarkan kuasa asing  negara kapir menangkap kapal milik negara jiran yang dipimpin oleh seorang Muslim yang warak.

Kenapa Pak Jokowi menyebelahi dan mengikut kerenah permintaan kuasa negara kapir dan tidak mempertahankan harta milik pemimpin yang serumpun  dan sebangsa? Ini juga menjadi pelik.

Lalu timbul cerita dongeng bahawa apa yang berlaku adalah sambungan perlawanan Panglima Jawa Seri Santa Bentara yang berjaya mengalahkan Ratu Putar Alam Mandulung Pindulung Lanun Bugis. Kesah dari kitab Jawa Kuno ini  berulang kembali.  Hishamuddin Rais tidak perlu menerangkan siapa Panglima Jawa dan siapa Lanun Bugis. Cukuplah anak semua  bangsa di Malaysia ini senyum puas dan berterima kaseh kepada PaK Jokowi dari Indonesia.

Pelik lagi memelikkan - kawan baik Jho Low  yang bernama Mat Najib langsung  tidak bersuara membantah penahan  Equanimity. Najib tak ambil pot. Najib buat donno. Walau pun satu dunia tahu kapal ini adalah hasil duit curian 1MDB yang dijalankan bersama oleh Jho Low dan Najib.

1MDB. Pencuri. 1MDB. Pencuri. Perkataan ini semakin lantang kita dengar. Kemana sahaja kita pergi dua perkataan ini - Pencuri dan 1MDB  - akan  kedengaran.

Di Tanah Melayu ini ada satu sosok   yang paling selalu ,paling kerap, paling heboh tanpa henti-henti  bercakap tentang pencuri yang beranama Najib. Sosok ini ialah  Mahathir Muhamad yang  bakal  menjadi Perdana Menteri selesai sahaja PRU14.

Mahathir dalam pembukaan ucapan di Pasir Gudang  Johor pada Jumaat malam 6/4/18   yang lalu telah meminta maaf kepada Bangsa Johor dan juga kepada semua rakyat Malaysia. Mahathir minta maaf kerana dirinya telah berkempen dan menyokong untuk menjadikan Najib Perdana Menteri.  Mahathir minta maaf kerana dia telah melantik Najib seorang pencuri, penyamun dan penyangak.

Mahathir kemudian meminta Bangsa Johor bersama-sama warga yang lain berkerjasama  untuk menggulingkan Najib dan meruntuhkan  parti United Malays National Orgaisation. Walau pun dari segi sejarah parti ini bermula di Johor. 

Tapi kini parti ini telah menyimpang jauh  dari perjuangan asal. Kini United Malays National Organisation telah menjadi parti Najib - parti  yang dikepali oleh seorang pencuri. Inilah isi ucapan Mahathir Muhamad kemana sahaja dia berceramah.

Ada satu pekara yang mungkin ramai terlepas pandang. Apa dia? Pasir Gudang di Johor. United Malays National Organisation ditubuhkan pada 11/05/1946  di Johor. Apa lagi? 

Ada satu lagi yang maha penting ia itu Singapura disebelah Johor.  Itu saja? Sabar dulu. Ada kesah disebalik kesah. Ada cerita dibelakang cerita. Ada todak didalam laut. Ada Temasek di belakang todak.

Sebenarnya Johor, United Malays National Organisation, Singapura, Najib dan Jho Low - semuanya kait berkait.  Semuanya sambung bersambung. Semuanya ulang tayang. Babak babak dan drama 1MDB yang kita lihat ini pernah berlaku. Watak Jho Low ini telah pernah  wujud lebih dari 200 tahun dahulu. Amin.

Disekolah kita diajar bahawa Singapura telah ditemui oleh Sir Stamford Raffles pada tahun 1819. Ini fakta bohong. Singapura telah sedia wujud  ketika Si Raffles ini masih lagi bergulung dalam kerandut telor ayahnya. Singapura adalah sebahagian dari Bumi Melayu di Alam Nusantara.

Raffles ini hanyalah seorang kerani kecil atau Tambi dalam Syarikat British East India Company (BEIC). Anugerah Sir ini datang kemudian kerana Si Raffles telah berjaya menipu Sulan Hussein untuk menjual Singapura kepada British.  

Bagaimana Rafffles berjaya mendapatkan Pulau Singapura untuk menjadi tanah jajahan British. Bagaimana Singapura  tergadai kepada British East India Company?

Senang sahaja. Sultan Hussein yang berkuasa keatas Singapura telah diperkenalkan dengan candu. Sultan Johor ini menjadi pemadat. Menjadi  Mat Gian. Sultan Johor jadi Mat Pet.

Jangan lupa sejarah.  Fakta sejarah telah membuktikan bahawa tokan  candu yang paling besar diera zaman kolonialisma ialah British East India Company.  Syarikat ini mengambil candu di India dan menjual ke pelusuk dunia - hingga ke China. Jangan lupa Perang Candu 1839-1860 di China. Hasilnya Hong Kong tergadai kepada British hingga ke tahun 1997.

Candu pada ketika itu adalah bahan perniagaan yang dijual beli secara terbuka. Pengeluar  candu ketika itu ialah British kerana India - Pakistan dan Afghanistan tempat candu ditanam pada ketika itu dibawah jajahan British.

Raffles memberi candu secara percuma kepada Sultan Hussein. Pasti lama kelamaan Si Hussein ini mejadi pemadat tegar. Tanpa candu Si Sultan tidak dapat bangun tidur. Mungkin hanya bangun sesudah jam 1 tengah hari untuk menanda tangani surat menyurat.

Maka pada ketika inilah Si Raffles ini masuk jarum. Pertamanya bekalan candu Sultan Hussein ditamatkan. 

Bayangkan betapa Mat Pet ini gelabah cuba mencari bekalan. Bayangkan betapa ramai gundek dan sida yang dihuru hara di Istana apabila candu dari Raffles tak sampai.

Tup tup Raffles muncul dengan bekalan candu. Mata Sultan Hussen terbelik. Tetapi Raffles mengenakan syarat. Kalau mahu candu maka Pulau Singapura perlu dijual kepada BEIC. Sultan akan dapat gaji bulanan dan juga bekalan candu yang tidak akan putus putus.
Maka pada 7 Jun 1823 - tergadaiah Singapura kepada BEIC. Pulau dihadapan Tanjung Puteri milik kerajaan Johor ini terus menjadi milik Orang Lain hingga ke hari ini. 

Apa hubungan babak sejarah gelap Alam Melayu ini dan watak  Sir Stamford  Raffles, Brtish East India Company,candu, Sultan Hussein, Jho Low , Najib dan Singapura dengan pencurian duit 1MDB.

Mari disini saya terangkan. Pulau Singapura pada hari ini ialah Tanah Melayu Malaysia.  Sultan Hussein hari ini ialah Najib Razak. Sir Stamford Raffles hari ini ialah Jho Low.  Candu hari ini ialah hutang. Siapa pula yang akan mengambil  watak British East India Company yang akan membeli Pulau Singapura? 

British East India  Company hari ini ialah China Merah. Jho Low pada ketika ini yang tinggal di Shanghai adalah ajen perniagaan  China Merah. Ini sama saperti peranan dan watak  yang dimainkan oleh Raffles ketika merancang untuk memerangkap Sultan Hussein.

Jika jho Low tidak memiliki peranan penting memberi ‘dadah hutang’ kepada Najib mustahil China Merah akan memberi perlindungan kepada Jho Low yang sedang dicari oleh FBi dan CIA. 

Raflles menjadikan Sultan Hussein pemadat. Sultan Hussein gian kepada candu. Peranan Jho Low ialah menawarkan hutang dari China Merah. Menyusun dan mengatur pelabagi bentuk jenis perniagaan dan projek untuk memastikan Najib akan terus berhutang. 

Hutang Najib kepada China Merah ini pada satu ketika nanti  akan memerangkap Najib untuk menggadaikan Tanah Melayu. Pada tahun 1823 Sultan Hussein mengadaikan Singapura kepada BEIC. Pada tahun 2018 ini semakin jelas Najib sedang menjual dan mengadaikan Tanah Melayu kepada Chian Merah.

Justeru - amat jelas - Jho Low kepada China Merah adalah Raffles kepada Empire British. Raffles dianugerah pangkat Sir kerana  berjaya mendapatkan Singapura. Jangan hairan satu hari nanti Jho Low akan menjadi warga  China Merah kerana berjaya dengan projek menjadikan Tanah Melayu ini sebagai provinsi  China Merah. 

Apakah - anak semua  bangsa tidak melihat apa yang sedang berlaku ini? Apakah anak semua bangsa tidak  sedar akan peranan Jho Low. Apakah anak semua bangsa tidak mengetahui bagaimana Pulau Singapura tergadai kepada penjajah British?

Apakah sejarah berulang.

Sejarah berulang jika kita tidak memahami dan sedar akan sejarah. Kita boleh membatalkan pengulangan sejarah.

Justeru pada Sabtu 14/4/18 ini jam dua petang akan diadakan satu Perhimpuan Tangkap Pencuri - Tangkap Jho Low. Himpunan ini bertujuan untuk mengagalkan  projek Jho Low dan China Merah dari berjaya menaklok Tanah Melayu. 


Himpuanan ini akan mengagalkan pengulangan sejarah. 

Pada 1820 dahulu anak anak muda di Sembawang, di Changi atau di Seletar tidak ada kesedaran untuk melawan projek Raffes. Tapi kali ini pada tahun 2018 telah wujud kumpulan anak muda yang mula sedar akan peranan jahat  Jho Low dan China Merah.
Himpunan Sabtu di hadapan Sogo ini bertujuan untuk menyelamatkan Tanah Melayu dari menjadi  provinsi China Merah. Najib yang sedang ketagih hutang ini telah tidak dapat diselamatkan. Jika Najib tidak dinyahkan dalam masa lima tahun ini maka Tanah Melayu pasti akan menjadi provinsi China Merah. Justeru mari bersama turun ke Sogo Sabtu ini. (tt)NOTA
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN
sesiapa ingin melanggan 
akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
03-92-21-10-45

--------------------

NAJIB TIPU PRU14PRU14

NAJIB

TIPU

Mufti: Adilkah bertarung jika tutup mata, tambat tangan lawan?

Beberapa minggu lagi sebelum berlangsungnya PRU ke-14, Mufti Perlis Dr Mohd Asri Zainul Abidin memuat naik gambar dengan tulisan 'unfair competition' (pertandingan yang tidak adil) di Instagramnya.

Tanpa menyebut sebarang nama, beliau mengiringi gambar itu dengan kisah satu pihak yang "menambat tangan" dan "mengikat mata" pihak yang lain sebelum mengajaknya bertarung.

"...Maka itu tidak adil. Apatah lagi jika anda ingin mengisytiharkan dirimu menang dengan cara yang demikian, maka jelas satu penipuan.

"Namun, jika dia masih dapat mengalahkan anda padahal anda telah atur suatu persaingan yang tidak adil, maka kau memang terlalu teruk.


PRU14

PAKATAN

MENANG

NAJIB

TIPU

-----------------------

TIPU TIPU TIPU
TIPU
TIPU
GUA CAKAP
LU TAK CAYA
SEKARANG
MADEY CAKAP
LU BARU CAYA


Mahathir senaraikan 13 penipuan dilakukan BN pada PRU14


Dr Mahathir Mohamad hari ini mendakwa kerajaan Umno-BN di bawah kepimpinan Najib dipercayai sedang melakukan penipuan untuk memastikan BN terus kekal memerintah pada Pilihan Raya Umum ke-14.

Antaranya beliau menyentuh mengenai pengundian pos dakwanya proses dilaksanakan tidak jelas.

“Pengundi boleh undi di rumah dan hantar undinya kepada SPR. Tidak ada polling agen parti pembangkang mengawasi pengundi atau sesiapa lain semasa mengundi.

“Parti lawan tidak dapat mengetahui siapa yang mengundi, ke mana undi itu dihantar, siapa yang menyimpannya, di mana peti undi (jika ada) disimpan.

“Pengundi pos juga disenarai dalam senarai pengundi biasa dan boleh mengundi secara biasa. Besar kemungkinan pengundi undi dua kali.

“Juga undi mungkin tidak dapat dirahsiakan; yang mana ini mendedahkan kepada ugutan tindakan tertentu oleh Kerajaan,” ujarnya dalam tulisan di blog hari ini.

Dr Mahathir mengulas mengenai laporan majalah mingguan The Economist yang melaporkan dalam rencana bertajuk “Stop, thief! Malaysia’s PM is about to steal an election” (Berhenti, pencuri! PM Malaysia akan curi pilihan raya),mendakwa Najib takut pengundi tidak akan memilih BN jika diberi pilihan, lantas akan memanipulasi sistem untuk terus berkuasa.

Presiden PH itu berkata, proses PRU 14 akan dipenuhi dengan aneka jenis penipuan oleh Najib. Ia tidak akan bersih sebagaimana yang telah dilaporkan media asing ‘The Economist’ bahawa Najib akan mencuri PRU ke-14.

Namun ujar Dr Mahathir lagi penipuan ini boleh dibantutkan sekiranya rakyat keluar mengundi lebih dari 85% pengundi dalam tiap-tiap kawasan pilihanraya.

“Dan sekarang hari mengundi ditetapkan pada hari Rabu, hari bekerja. Ini satu lagi cara Najib untuk sekat rakyat dari mengundi.

“Semasa saya jadi PM pernah hari mengundi ditentukan pada hari Isnin. Tetap diberi cuti pada hari itu.

“Jangan takut. Undi biasa di tempat mengundi adalah rahsia. Jika kelebihan mengatasi 10,000 bagi PH undi pos tidak akan mencukupi untuk disumbat ke dalam peti undi.

“Jika disogok – ambil sahaja wang dan hadiah. Wang dan hadiah ini datang dari wang pengundi sebagai rakyat yang dicuri oleh Najib.

“Pengundi tidak perlu terima kasih kepada Najib atau mengundi BN.

“Jika disuruh bersumpah, bersumpahlah. Tetapi buat niat lain – niat untuk menolong PH. Niat lebih diterima dari sumpah paksa yang dilafaz,” ujarnya.

Dr Mahathir dalam tulisan di blognya turut menyenaraikan 13 penipuan yang dilakukan oleh Najib.

1. Senarai pengundi sudah diubah sehingga 4 juta tidak ada alamat yang penuh.

2. Beratus pengundi mempunyai nama yang sama, umur sama tetapi tinggal di negeri-negeri berlainan.

3. Hingga 70 pengundi memiliki alamat yang sama – iaitu tinggal di satu rumah – walaupun berlainan kaum. Apabila diselidik terdapat hanya 2 orang di rumah itu.

4. Pengundi pos dan pengundi awal bertambah hingga 1 juta. Cara mengundi pos tidak jelas dan terbuka untuk penipuan. Peti undi boleh disembunyi dari pemerhati parti lawan. Besar kemungkinan kertas undi ditambah.

5. Sempadan kawasan pilihanraya diubah supaya kaum-kaum diasingkan. Kononnya Melayu mudah disogok supaya mengundi BN. Mengikut Najib orang Cina sukar disogok. Ini dilihat dalam PRU 13.

6. Pengundi terutama kakitangan Kerajaan ditakutkan dengan dakwaan kononnya Najib tahu siapa undi siapa. Pegawai dan kakitangan Kerajaan diberi amaran oleh Najib sendiri bahawa mereka mesti undi BN atau tindakan akan diambil terhadap mereka. Sebenarnya tiada siapa yang akan tahu siapa undi siapa apabila perkiraan dibuat.

7. Bantuan wang kepada parti lawan disekat dengan tindakan oleh LHDN dan MACC menambah cukai atau membeku wang di bank supaya perniagaan tidak dapat diteruskan.

8. Semua kawan-kawan pemimpin parti lawan ditegah berdekat dengan pimpinan parti lawan. Maka pemimpin parti lawan kehilangan semua kawan. Sudah tentu mereka tidak boleh bantu PH. Kontrak mereka, perniagaan mereka, hutang bank mereka akan dihentikan jika masih berjumpa pemimpin parti lawan. Tindakan-tindakan ini menentukan parti lawan tidak ada kewangan yang diperlukan untuk biayai pilihanraya. Sebaliknya Najib memiliki banyak duit yang diselewengkan dari 1MDB dan lain-lain dana Kerajaan.

9. Sogokan wang dan barangan kepada bakal pengundi dibuat secara terbuka oleh Najib dan Umno sebab polis atau MACC tidak dibenar oleh Najib mengambil tindakan undang-undang.

10. Tempat mengundi ditukar tanpa diberitahu pengundi supaya apabila mereka pergi ke tempat mengundi biasa nama mereka tidak ada disitu. Tempat undi mereka dipindah jauh dari tempat tinggal pengundi. Dengan itu mereka tidak dapat mengundi. Hak mereka dicabul.

11. Daftar pengundi baru disembunyi daripada parti lawan sehingga tidak dapat parti lawan berkempen dikalangan mereka.

12. Pada kebiasaannya parti politik yang baru ditubuh didaftar oleh Pendaftar Pertubuhan dengan segera. Tetapi permohonan gabungan parti pembangkang yang dinamakan Pakatan Harapan tidak dijawab setelah sembilan bulan berlalu. Keadaan tidak menentu ini meletak Pakatan Harapan dalam keadaan serba salah. P.H. tidak dapat membuat persiapan sebagai sebuah parti dengan mengguna satu logo dan satu simbol baginya. Jika diketahui P.H. tidak akan didaftar maka parti-parti dalam P.H. perlu guna 4 simbol sendiri. Ini akan mengelirukan pengundi berkenaan yang manakah simbol bagi parti-parti lawan yang bergabung dalam P.H.

13. Kononnya PH tidak dilulus pendaftarannya ialah kerana Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) telah tidak mengikut perlembagaannya. Ini disebut dalam ucapan ROS tetapi tidak disampaikan secara bertulis kepada PPBM.

PPBM tidak dapat perbetulkan kesalahannya untuk mendapat kelulusan RoS. Arahan mahkamah kepada RoS untuk jawab surat PPBM hanya menghasil surat dari ROS meminta tambahan maklumat yang sudahpun lama diberi oleh PPBM. Di antara sebab-sebab yang banyak ialah kerana mesyuarat agung PPBM tidak mengikut perlembagaan. PPBM mesti adakan mesyuarat cawangan dahulu.

PPBM parti baru dan belum ada cawangan jauh sekali mengadakan cawangan yang disahkan oleh RoS. PPBM hanya dapat tubuh bahagian dan tidak semua diluluskan oleh RoS. Sebab itu PPBM terpaksa mengadakan mesyuarat agung PPBM dengan dihadiri oleh wakil bahagian yang dilulus sahaja. Ternampak jelas RoS hendak cari salah supaya P.H. tidak didaftar.

Sekarang RoS telah bubar sementara Parti Pribumi Bersatu Malaysia supaya tidak boleh bertanding dalam pilihanraya. Bermacam syarat dikenakan termasuk ditegah pamer gambar pengerusinya. Pembubaran selama 30 hari didapati sama dengan pilihanraya. Niat jahat Kerajaan dan ROS amat jelas.


 PRU14

PAKATAN MENANG

KECUALI

DITIPU


---------------------

BUKTI PAKATAN AKAN MENANG

SALUT

JELAS TUNTAS

RAFIDAH

BERSAMA RAKYAT

Agenda saya untuk rakyat, kata Rafidah


Rafidah Aziz berkata beliau tiada agenda tersembunyi apabila mengkritik kerajaan, termasuk yang terbaru isu dakwaan tanah Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

Bekas Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri itu membalas kenyataan Menteri Pertahanan sementara  Tuan Haji i Hishammuddin Hussein yang menyifatkannya mempunyai niat tersembunyi apabila membuat dakwaan berkenaan tanah ATM.

"Saya ulangi bahawa tuduhan ini tiada asas dan fitnah bulat-bulat. Harap pihak lain yang berkepentingan akan jawab secara fakta...Di sini, dia Rafidah memang mahu tekankan (sasar) kepada Najib dan saya," katanya seperti dipetik BH Online hari ini.

Rafidah berkata Tuan Haji  Hishammuddin tidak perlu membuat spekulasi berhubung niatnya yang hanya mahu memberi penjelasan kepada orang ramai tentang apa yang berlaku.

"Agenda saya adalah agenda rakyat, untuk jelaskan perkara sebenar kepada rakyat

"Bukan macam sesetengah mereka, mesti ada agenda peribadi. Saya tidak bertanding dalam PRU," katanya kepada Malaysiakini.


MAKIN RAMAI

AKAN LARI

MASUK 

SOKONG

PAKATAN

BUKTI PAKATAN

MENANG PRU14


---------------------