Isnin, 21 Februari 2022

PERANG IALAH BILA BERLABON DI MEJA GAGAL

 


PERANG IALAH

PENERUSAN

PERBICANGAN YANG

GAGAL DI MEJA

AMIN

IBU SAYANG ANAK

 Mahkamah Tinggi perintah Loh disatukan semula dengan anaknya

IBU tunggal Loh Siew Hong akan disatukan semula dengan tiga anaknya selepas Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur memutuskan bahawa perintah mahkamah sebelum ini yang memberikan hak penjagaan penuh kepadanya masih kekal.

Hakim Collins Sequerah menyampaikan keputusan itu hari ini, turut membatalkan penjagaan secara tidak sah ke atas tiga kanak-kanak berkenaan oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat dan seorang individu Nazirah Nanthakumari.Kes Loh bukan mengenai agama, tapi untuk satukan ibu dan anak, kata peguam

IA hanyalah kes menyatukan semula seorang ibu dengan tiga anaknya yang masih kecil, dan bukan mengenai agama anak-anak itu, kata peguam Shamsher Singh Thind hari ini.

Beliau merujuk kepada permohonan sah ibu tunggal Loh Siew Hong untuk bersatu dengan anak-anaknya yang telah ditukar agama secara unilateral.

Shamsher yang merupakan peguam Loh, berkata persoalan sama ada kanak-kanak itu menyayangi ibu mereka tidak timbul semasa mereka berdamai, mendakwa beliau adalah penjaga yang sah kepada mereka seperti yang diarahkan oleh mahkamah.

“Isunya ialah ibu kandung (Loh) telah diberi hak penjagaan dan kawalan penuh terhadap anak-anak itu.

“Walaupun selepas arahan dikeluarkan, beliau masih menghadapi kesukaran untuk bertemu semula dengan anak-anaknya, kerana pihak tertentu menetapkan syarat mereka sendiri.

“Semua ini bukan sebahagian daripada undang-undang kerana dia telah diberikan hak penjagaan dan kawalan penuh,” kata Shamsher kepada pemberita di luar lobi mahkamah.

Hari ini, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini memerintahkan Loh disatukan semula dengan anak-anaknya.

 IBU SAYANG 

ANAK

AMIN

SEMUA IBU

TAHU ANAK ITU

ADALAH DARAH

DAGING BENIH

DARI RAHIMNYA

AMIN

AYAH TAK MILIKI

KEYAKINAN

SADEMIKIAN

KHALAS

MERDEKA PATANI

 


MERDEKA PATANI

KHALAS

Unknown commented on

 "EMPAT WILAYAH 

MELAYU PATANI KE ?"

PLO patatani liberty ni dari dulu zaman Ibrahim Libya lagi. Eh zaman TT kan? Zaman TT yang masih muda kacak berahi, bersama sama melaung laung dibaling. Bersama anuar Ibrahim. Kawan berpaling tadah kita wajib sunatkan dia sekali lagi TT.

JAWAPAN UNTUK TIM MAHKAMAH

 Azalina kecam 

lompat parti, 

'kluster mahkamah' 

dalam sajak

AZALINA Othman Said daripada Umno menulis sajak bagi memberitahu ahli politik supaya berhenti memburuk-burukkan satu sama lain ketika berkempen untuk pilihan raya negeri (PRN) Johor.

Bekas timbalan speaker Dewan Rakyat itu menyiarkan sajak bertajuk “Cluster and Colony” di Twitter, bagi menggambarkan situasi negara dan bagaimana lompat parti digunakan sebagai cara untuk melepaskan diri daripada pendakwaan bagi mereka yang menghadapi pertuduhan mahkamah.

“Ada ahli Parlimen daripada Umno ‘kluster mahkamah’, dan sebahagian lagi daripada parti politik lain.

“Semua ahli Parlimen ‘kluster mahkamah’ adalah Lelaki, tiada seorang pun Wanita.


“Sesetengah ahli Parlimen menjadi katak, dan kes mereka digugurkan,” tulis ahli Parlimen Pengerang itu.

Beliau menandatangani sajaknya dengan hashtag, #NeitherCLUSTERnorCOLONY.

Di penghujung tulisannya, Azalina mengingatkan ahli politik supaya tidak hilang maruah ketika melancarkan serangan terhadap pihak lawan dalam pilihan raya Johor.

“Nama, memalukan, menyalahkan, semua sebahagian daripada permainan politik.

“Tetapi ini bukan cara orang Johor bermain permainan ini.

“Di mana maruah kamu wahai ahli politik?” soal ahli Parlimen Umno kelahiran Johor itu.

Beliau kemudian menyeru agar kempen fitnah sedemikian dihentikan, membayangkan selepas semua serangan itu, wakil rakyat masih lompat parti.

Beliau juga nampaknya meluahkan kekecewaan kerana undang-undang anti-lompat parti yang dicadangkannya masih belum diluluskan.

“Hentikan kempen memburuk-burukkan kawan, usaha anda akan menjadi sia-sia.

“Demokrasi dan Kedaulatan Undang-undang akan mengatasi.

“Sediakan bertih jagung, perhatikan kolam besar.”

Azalina lantang menyuarakan keperluan undang-undang anti-lompat parti, menulis beberapa kali mengenainya. Beliau juga membuat draf kandungannya.

Undang-undang anti-lompat parti adalah salah satu perkara yang dipersetujui dalam Memorandum Persefahaman (MoU) mengenai kestabilan politik yang ditandatangani Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob dengan Pakatan Harapan September lalu, selepas beliau memegang jawatan.

Baru-baru ini, Menteri Undang-undang Wan Junaidi Tuanku Jaafar berkata rang undang-undang itu dijangka sedia untuk dibentangkan di Dewan Rakyat pada persidangan baharu yang akan bermula pada 28 Februari. – Bernama, 21 Februari, 2022.

JAWAPAN UNTUK

KLUSTER 

MAHKAMAH

AMAT MUDAH

AMIN

TULIS SAJAK

MEMANG KREATIF

  BUKAN JAWAPAN

AMIN

 MASUKKAN

KLUSTER 

MAHKAMAH

DENGAN SEEGERA

KE DALAM PENJARA

KHALAS

MEMUDIAAN LULUS

DENGAN SEGERA

AKTA BRAHIM ALI

KHALAS 

DUA DUA

 BERES SELESAI

AMIN

BILL GATES TOKAN DADAH

 


BILL GATES

TOKAN DADAH

AMIN

Yeop sepet commented on

 "KONSPIRASI KOBID ?"

Bill gates nie rupa2nya org jahat mcm dlm ceta James bond. Mr evil mcm ceta Austin powers.

DATUK PADUKA DOKTOR BETUL

 


Ibrahim tegur pemimpin Melayu, berhenti memalukan bangsa sendiri

KUALA LUMPUR – Politik negara semakin parah dan memalukan, apabila dua pemimpin dari parti yang bertanding pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor pada 12 Mac ini saling membogelkan antara satu sama lain.

Presiden Parti Bumiputera Perkasa Malaysia (Putra), Datuk Paduka Dr. Ibrahim Ali berkata, sikap tidak matang Presiden Bersatu, Tan Sri Muhyiddin Yassin dengan musuhnya, Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi memalukan umat Islam.APA YANG 

DILAFAZ OLEH

DATUK PADUKA

DOKTOR 

IBRAHIM ALI

ADALAH BETUL

BENAR DAN SAHIH

AMIN

JALAN SELESAI

MASALAH INI MUDAH

AMIN 

BILA PARLIEMN

BERSIDANG BULAN

DEPAN SEMUA YB

WAJIB BERSETUJU

MELULUSKAN

 AKTA IBRAHIM ALI

AMIN

KHALAS

KAH KAH KAH

SUMPAH SUMPIT LADA API

 


SUMPAH ZAMAN

KANAK-KANAK 

TAK REKRUT ALLAH

AMIN

SUMPAH SUMPIT

LADA API

MAK KAU BUNCIT

DI BAHAN BENGALI

KAH KAH KAH

Unknown commented on

 "ALLAH DIREKRUT LAGI"

Zaman aku kecilx dulu, usah kata sumpah laknat, kalau curi telor ayam jiran sebelah, uztaz suruh Junjung Quran pun dah MENGAKU BERSALAH. Dalam kes ini, macam filem 3 Abdul, keduax sama TAK BOLEH DI PERCAYAI. KeduAx tak ingat nak mampus. Asyik ingat nak kuasa dan jawatan. Macam Jibon juga sanggup sumpah laknat. Nanti Allah LAKNATKAN kau orang semua baru tahu. Buat malu kat gengx kapir, mudah betul geng Isle ni buat sumpah. Paria sungguh

SAPA JADI RAZAK BAGINDA

 


 SAPA JADI

RAZAK BAGINDA

AMINT


panglimo potaseh commented on

 "MALAYSIA

 BELI JET PEJUANG"

Malaysia bili jet pejuang ..kita nak buat apa dengan jet tu ..nanti badan jet tu ada kat Sungai Bisi tapi pantat jet tu berada di Chile ..opp Kem Sg. Bisi ada lagi ke, kan ke bini rosmah dah bili tanah kem tu dengan harga ciput, kunun nye nak bina rumah rakyat juta-juta unit ..idoop boss kue ..teruskan menipu ..tuhan pon tak berani ookoom kau boss kue ..

ALLAH DI REKRUT

 


ALLAH DIREKRUT

AMIN

Unknown commented on

 "ALLAH DIREKRUT LAGI"

Senang saje. Check CCTV masa Zahid lawat.

Unknown commented on

 "ALLAH DIREKRUT LAGI"

Porah lah lu sibuk pasal zahid ,psal muhyidin. Lu sebagai individual apa yg lu buat sekarang? Lu pun dah jadi takda paedah untuk negara. Dua ekor ni merembat, lu pulak mengutuk tukang rembat. Tu saja. Pada gwa yg berumur 24 tahun ni, Lu dengan dua orang ni tak ada beza. Baik lu bertiga duduk obersea saja Dari zaman muda.

cikminah commented on

 "ALLAH DIREKRUT LAGI"

Saya yakin Wak Jahid Panarogo putar alam sebab dia peniaga Bangla, sudah tentu ada banyak fail. Dah pasti Wak Jahid tak ngaku berak tengah jalan. Kentot dalam lif pun takda siapa sanggup mengaku, inikan pulak dah terkencit dalam seluar. Muhyiddin takda fail. Dia cuma pengkhianat sembap yg letak kepercayaan kpd ketua penyamun. Dia dah pun terima pembalasanya, dikencing dek penyamun.

AWAS - UKRAINE

 


 AWAS

UKRAINE

AMIN

MANUSIA

 MENGGUNAKAN

SEGALAH

 KEBIJAKSANAAN

UNTUK MEMBUAT

 PEKARA PALING 

BANGANG

AMIN

NEGARA KUCAR KACIR

 NEGARA 

KUCAR KACIR

BUKAN KERANA

ORANG JAHAT

AMIN

TAPI KERANA

 ORANG BAIK 

BERDIAM DIRI

TAK AMBIK POT

TAK TURUN

KE JALAN RAYA

KHALAS

Unknown commented on

 "PANDANGAN RUSIA

 TERHADAP AMERIKA"

Negara kucar kacir sebab politik, ego pemimpin, macam Negaraku jugak, saban hari bercakaran asyik tamak kuasa ekonomi sampai rakyat meluat, nak buat camana? Majoriti nya masih diam diam untuk dapat barang free, tunggu siapa boleh bagi lebih, bukan fokus isu semasa meruncing kebaikan harga barang pengangguran sekolah KOBID ubat semua nya fokus keuntungan tak kira pemimpin mahupun rakyat, yang kaya nak kaya lagi, yang miskin tunggu bantuan KERA, kah kah kah kita pulak sibuk bab Russia Ukraine Palestine Afrika kah kah kah manusia ini pelik suka jaga kain orang, kain sendiri terbang kena ribut kah kah kah

INI HANYA IKLAN

 INI HANYA

IKLAN

AMIN

Unknown commented on

 "NAK TAHU FAKTA - SEMUA

 DALAM MERAKAM SEJARAH"

apa benda video sekerat.. video penuh mana.. gua nak sambung kutuk nuar... kah kah kah

AMERIKA BUAT PEKAK

 AMERIKA BUAT

PEKAK

AMIN

DAH BERAPA KALI

RUSIA KATA 

TAK NAK PERANG

AMIN

ALLAH DIREKRUT LAGI

 Zahid sedia sumpah laknat, nafi bawa fail kes mahkamah jumpa Muhyiddin

KUALA LUMPUR –  Ahmad Zahid Hamidi sanggup dan bersedia melakukan sumpah laknat sebagai penafian kepada tuduhan jahat  Muhyiddin Yassin ke atasnya.

Presiden UMNO itu menegaskan, sepanjang Presiden Bersatu itu menjadi Perdana Menteri, beliau tidak pernah pergi berjumpanya, apatah lagi dengan membawa timbunan fail minta untuk dilepaskan daripada tuduhan mahkamah.

MUHYIDIN UDAH

REKRUT ALLAH

AMIN

KATA MUHYIDIN

IBADAH KALAU

TINGGALKAN UMNO

AMIN

HARI INI ZAHID

PULAK REKRUT

ALLAH 

AMIN

ZAHID SEDIA 

BERSUMPAH TAK

PERNAH BAWA

FAIL KES

 MAHKAMAH

JUMPA MUHYIDIN

AMIN

AMAT SUSAH

NAK TAHU

SAPA SALAH

SAPA BETUL 

SAPA 

CAKAP BENAR 

SAPA

 PUTAR ALAM

AMIN

INI LAH BAHAYA

REKRUT ALLAH

KERANA ALLAH

 SENYAP

KHALAS

NAK TAHU FAKTA - SEMUA DALAM MERAKAM SEJARAH

 

 NAK TAHU 

KENAPA SAYA

TIDAK LAGI SOKONG

ANWAR IBRAHIM

AMIN

SEMUA FAKTA

SEBAB MUSABAB

TERTULIS DALAM

 MERAKAM SEJARAH

KHALAS


MERAKAM SEJARAH
 BOLEH DI TEMUI 

1 - KEDAI BUKU GERAK BUDAYA
ONLINE GERAK BUDAYA

2 - KEDAI BUKU KINOKUNIYA
ONLINE KINOKUNIYA

3 - KEDAI BUKU MPH
ONLINE MPH

4 - KEDAI BUKU ILHAM
ONLINE ILHAM

5 - SHOPEE 

6 - WAWASAN MINDA ONLINE
7 - TITIWANGSA ONLINE
8 - MY BUKU ONLINEKHAIRY CAKAP BETUL

 Kelantan tak pernah dianaktirikan anjur Sukma, kata Khairy

KELANTAN tidak pernah dianaktirikan dalam pemilihan sebagai tuan rumah temasya Sukan Malaysia (Sukma), kata Khairy Jamaluddin.

Khairy yang menyandang portfolio menteri belia dan sukan dari 2013 hingga 2018 berkata Kelantan pernah ditawarkan menjadi penganjur temasya itu melalui beberapa Mesyuarat Jawatankuasa Tertinggi Sukma selepas edisi Perlis 2014 berjaya dianjurkan dengan cemerlang. 

KJ CAKAP

BENAR

AMIN

SETIAP KALI

CADANGAN BUAT

SUKMA

 DI KELANTAN

AKAN TIMBUL...

TIMBUL APA?

AMIN

TIMBUL SOALAN

DIMANA PESERTA

NAK MANDI

KAH KAH KAH

SELAMATKAH

MINUM AIR 

DI KELANTAN

KAH KAH KAH

APAKAH AKAN

KENA 

CERET BERET

BILA MINUM AIR

DI KELANTAN

KAH KAH KAH

MALAYSIA BELI JET PEJUANG

 


 MALAYSIA BELI

JET PEJUANG

DARI TURKI

KHALAS

SEMUA PENCURI

 SEMUA PENCURI

AMIN

Unknown commented on

 "NAJIB SEORANG PENCURI"

Mana satu ahli politikus BUKAN PENCURI? kah kah kah dia pun sama jugak lah zaman dia, cuma dia ada maruah sikit mungkin sebab darah Kerala, mungkin saja, boleh sensitive kalau ada mengata dia, terus letak jawatan, terus merajuk, Najiba pula lain special tarak apa apa, hang cakap apa pun, dia selamba saja, pasal ada punahsihat untung sebab Najiba, dia bagi apa saja orang mintak, senang cari duit, kah kah kah, penasihat pun jenama sokong kalau ada masyuk, biasa lah trend sekarang ini asal boleh jual, semua kasi jual atas nama agama bangsa negaraku, Amin apa pun Najiba ada peluang jadi PM balik nanti sebab satu negara akui dia Bossku, karma kepada Che Det yang bela hantu Raya bagi seluruh gerombolan kah kah dulu telan Pak Lah, telan Musa Hitam, telan Ghafar Baba, telan Anwar Ibrahim, now mahu telan Najiba kah kah kah

GAMBAR DALAM INTERNET

  GAMBAR DALAM

INTERNET

AMIN

ToraTora commented on 

"JUAL IGAMA"

Dari dulu gua nak tanya....gambar siapa tengah menyental tu....maklum la dah tua