Jumaat, 15 Oktober 2021

LEBANON BERGADUH KEMBALI

 LEBANON

BERGADUH KEMBALI

KHALAS

BERITA MAKNA YANG DALAM

 Rosmah dibenar ambil semula pasport untuk ke Singapura

MAHKAMAH Tinggi Kuala Lumpur hari ini bersetuju memulangkan pasport milik Rosmah Mansor untuk perjalanannya ke Singapura bersama anak perempuan beliau yang dijangka akan melahirkan anak keduanya di sana.

Rosmah juga dilarang tinggal di negara jiran selama lebih sebulan.

Najib pula mohon pasportnya dipulangkan sementara


BEKAS perdana menteri Najib Razak memfailkan rayuan di mahkamah memohon pasport antarabangsa miliknya dipulangkan sementara, kata peguam Muhammad Shafee Abdullah.

Shafee yang mewakili Najib memfailkan rayuan itu di Mahkamah Rayuan dan kes akan didengar pada Isnin.


BERITA INI

BAWA MAKNA 

YANG DALAM

AMIN

SABRI BUDAK

NAJIB

AMIN

ROSMAH ADA 

MINTA SABRI 

LAMBAT KAN KES

AMIN

ROSMAH MAHU

GUGUR SERI RAM

AMIN

NAJIB BERI

TEKANAN PADA

SABRI

AMIN

DAPAT PASPORT

TAKTIK  AWAL

KHALAS

AKHIRNYA

NAJIB ROSMAH

NAK LEPAS

DARI PENJARA

AMIN

KERANA ITU

PRU15 MANA

PARTI YG JELAS

MENENTANG & MAHU MASUKAN NAJIB

DAN ROSMAH 

 DALAM PENJARA

KITA

WAJIB SOKONG

AMIN

PADA KETIKA INI

MUSUH UTAMA

RAKYAT IALAH 

KLEPTOKRAT

KHALAS

TAHNIAH MALAYSIA!

 
Malaysia terus bantah penindasan hak akasi manusia, kata Saifuddin 

MALAYSIA akan membantah sekeras-kerasnya penindasan hak asasi manusia yang dilakukan secara sistematik terhadap rakyat Palestin dan Rohingya di Myanmar selain  bekerjasama dengan masyarakat antarabangsa bagi membangunkan semula Afghanistan.

Menteri Luar, Saifuddin Abdullah berkata Malaysia semalam dipilih menganggotai Majlis Hak Asasi Manusia (MHAM) bagi penggal 2022-2024 semasa pengundian sempena sesi ke-76 Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu di New York.

Katanya, pemilihan ke MHAM ini merupakan bukti pengiktirafan terhadap negara apabila berjaya mendapat 183 undi.

Beliau berkata, Malaysia sebelum ini sudah menjadi anggota MHAM sebanyak dua kali iaitu untuk penggal 2006-2009 dan 2010-2013, menyaksikan negara melaksanakan tanggungjawab secara konstruktif dengan semua pemegang taruh menerusi pendekatan yang seimbang serta tidak memihak kepada mana-mana unsur politik dalam menangani hak asasi manusia.


Saifuddin berkata, sebagai ahli Majlis, Malaysia akan memperjuangkan hak golongan rentan terutama kanak-kanak, wanita, orang asli dan warga emas.

“Malaysia bercadang untuk memperkasa golongan belia terutama dalam proses membuat keputusan di semua peringkat serta akan turut mengutamakan akses terhadap persekitaran yang selamat, bersih, sihat dan lestari sebagai hak asasi manusia yang perlu dilindungi dan dipromosikan,” katanya.

Saifuddin menambah, Malaysia percaya peranan MHAM akan menjadi semakin penting, terutama ketika dunia kini sedang kembali pulih daripada wabak Covid-19, bagi memastikan hak asasi manusia terus diketengahkan.

Sehubungan itu Malaysia akan terus memainkan peranan aktif dalam MHAM serta proses-proses yang berkaitan dalam mencari persefahaman dan dapat bangkit secara aman untuk menjadi lebih kuat daripada sebelumnya serta memastikan tiada negara keciciran, katanya.

 Malaysia akan mengambil peuang keanggotaan MHAM kali ini untuk memberi penekanan kepada kepentingan dalam memupuk semangat bekerjasama, keterlibatan yang membina dan menyeluruh, telus, saling hidup secara aman dan menghormati antara satu sama lain.

“Sebagai masyarakat demokrasi yang berbilang etnik, berbilang budaya, kita percaya Malaysia akan mampu berkongsi nilai kebersamaan, keterbukaan dan saling memahami seperti yang tergambar menerusi konsep Keluarga Malaysia,” katanya.

MHAM adalah badan yang mempunyai 47 anggota dalam sistem PBB, bertanggungjawab dalam mempromosi dan melindungi hak asasi secara menyeluruh. Ia memainkan peranan dalam mempertimbangkan semua isu tematik mengenai hak asasi manusia, kes pencabulan hak asasi manusia dan perkara lain yang memerlukan perhatian badan ini.

“Berhubung Afghanistan, penasihat khas saya, Ahmad Azam Ab Rahman akan memulakan siri lawatan ke negara-negara yang mempunyai hubungan rapat dengan pentadbiran di Kabul, iaitu Turki, Qatar dan Pakistan, bagi membincangkan lebih banyak bantuan kemanusiaan.

“Kami juga akan memberikan bantuan kepada mana-mana NGO yang mahu menghulurkan khidmat dan bantuan kepada negara itu,” katanya.

Sementara itu, Saifuddin berkata, Malaysia tidak mahu ketua junta Myanmar menghadiri Sidang Kemuncak Asean yang bakal diadakan bermula 26 hingga 28 Okt, andai tiada sebarang kemajuan dicapai berhubung Konsensus Lima Perkara.

“Saya akan menyertai mesyuarat tergempar bersama Menteri Luar Asean pada petang ini secara dalam talian, saya difahamkan Menteri Luar Myanmar juga turut serta dan perkara yang dijangka dibincangkan ialah berkaitan Konsensus Lima Perkara.

“Pendirian Malaysia adalah jelas dan saya akan ulang jika tidak ada kemajuan ketara dari segi pelaksanaan Konsensus Lima Perkara maka kita anggap Ketua Junta yang sekarang mentadbir negara itu tidak seharusnya diundang ke sidang kemuncak Asean,” katanya. – Bernama, 15 Oktober, 2021.


TAHNIAH

SYABAS!

AMIN

WOIT SAIFUDIN

LU JANGAN

CAKAP SAJE

CAKAP SENANG

AMIN

BILA LU NAK

TIMBULKAN 

TENTANG 1 JUTA

WARGA UIGHUR

DALAM PENJARA 

CHINA MERAH

AMIN

PEREMPUN UIGHUR

DI MANDULKAN

JANTAN DI KASI

AMIN

TANYA PAK LEBAI

NGAPA TAK

PERNAH BERSUARA 

TAK ADA KUTUBAH PENCERAHAN DALAM MASJID 

AMIN

KALAS

KEJUJURAN ANAK RAJA KELANTAN

 
Ku Li bimbang tiada muka Melayu jadi pemimpin jika UMNO asal tidak kembali

KUALA LUMPUR – UMNO perlu mencari formula agar tidak kalah lagi pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15).

Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah melahirkan kerisauan jika tidak dipulangkan kepada UMNO asal, berkemungkinan negara ini akan dipimpin oleh bukan bangsa sendiri.

KATA KATA

JUJUR DARI

ANAK RAJA

KELANTAN 

MERANGKAP

GHURKHA UMNO

KAH KAH KAH

APA KU LI

CAKAP BENAR

DAN SAHEH

KAH KAH KAH


MAAF - SILAP BACA

 MAAF

KALAU GUA SILAP

BACA BERITA

AMIN

Arymanchino commented on

 "BERITA PELIK

 AMAT PELIK"

Woi TT yg pokak e ekau.Kerajaan dari awal dah kato org dewaso dan yg nak mampos ia itu umur dari 18thn hg sblm mati mesti d vaksin 90%.Yg 70% ni ade lah dari 33juta rakyat Malaysia tmsk budak yg baru terpancut musim Covid ni.Lain kali dongar dan baco boto2.Jgn nanti org kato memang bangang..BERI KESEDARAN SEBAR PENCERAHAN

 BERI KESEDARAN

SEBAR PENCERAHAN BAHAYA

 CHINA MERAH

KHALAS

Unknown commented on 

"RAKYAT DUNIA

 MULA BERTINDAK"

China Merah pengacau dimana saja berada, kaum pembawa rosak judi maksiat budaya tidak sihat untuk umat manusia dimana sahaja, ke mana golongan ini ada situ bawa mudrat bukan rasis tapi hakikat fakta kah kah kah jemput masuk lagi jemput masuk ke forest city jemput masuk ke Penang jemput masuk ke Kuantan jemput masuk ke Sabah sarawak kah kah kah

APEK PUN PANDAI CURIK

 APEK PUN

PANDAI CURIK

KAH KAH KAH

Unknown commented on 

"APEK DARI SWEDEN

 BERSUARA."

Woit apek mana lu sekolah? Baru sampai Malaysia Dari tongsan kah apek ? Kah kah kah lu sudah ada sini berapa lama, baru sedar kah baru nampak kah, kah kah Bodoh Liang, lu ada peluang lu pun sapu jugak lu pun mahu duduk banglo jugak, Cuba cerita sama mat Sabu goreng nasi kah kah Wayang lah lu orang apek berlakon pandai semua pandai curik kah kah

DASAR INDONESIA TERHADAP CHINA JELAS

 


DASAR INDONESIA TERHADAP 

CHINA MERAH

AMAT JELAS 

AMIN

APEK TAK BERANI BUKA KESAH PELACUR

 


APEK TAK BERANI

BUKA KESAH

LENDIR PELACUR

KHALASUnknown commented on 

"BARU SEKARANG

 SEDAR"

Tuan TT, bukan bodoh, bukan baru sedar. Dah lama sedar pun. Cuma cina ini boleh wat bising end-menda macam ini. Kalau cina ini wat bising tang citer pak lebai pelacur, penyembur lendir, ngentot bini orang dan macam-macam lagi yang macam TT utarakan dalam blog ni, akan MELENTING, mengamuk, tunjuk perasaan pak lebai dan kunju-kunjunya kerana cina haramjadah kapiat harbi ini usik isu-isu agama yang bukan urusan cina babi ni... jadi apa macam ?

PENYAMUN ANAK BERANAK

 PENYAMUN 

ANAK BERANAK

AMIN

Unknown commented on

 "KALAU CIK GU CURI DUIT"

Cikgu ajar curik, pemimpin ajar curik, beza dia billion juta ribu ratus sahaja Bro, orang Kita Bro tak apa lah, rasuah ok saja, bukan melayu bayar pun, melayu tahu ambik sahaja kah kah kah

SAPA BAYAR BAGI PENGKAT PELACUR KANG KANG

 
SAPA BAYAR

BERI PANGKAT

PELACUR  BUKA

KANG KANG

AMIN

Unknown commented on

 "BARU SEDAR 

PERANGAI PELACUR"

Pelacur buka kaki kepada siapa bayar, tak ada setia tak ada kawan tak ada ikatan cuma bayaran, you pay you fuck you don't pay fuck off kah kah susah paham kah susah hadam kah woit Komidi kah kah kah, apa engkau buat dulu ianya datang balik hantu engkau lah, kau khianat ramai kau tikam ramai kah kah macam mana rasa tikaman di ulu hati kah kah padan muka


BEZA ILMU ISLAM DENGAN ILMU KAPIR

 


KAPIR LAKNAT

DAPAT ILMU 

PENGETAHUN

DARI KAJI SELIDIK

AMIN

SAINTIS KAPIR 

 MAKAN BABI

BUAT KAJIAN

 DALAM MAKMAL

BERTAHUN TAHUN

AMIN

TERBIT BUKU

TULIS KAJIAN

UNTUK DIBINCANG

SEBELUM DITERIMA

SEBAGAI ILMU

SAHEH & BENAR

 AMIN

KAPIR BANGANG

BUANG MASA

KAH KAH KAH

ORANG ISLAM

DAPAT ILMU

HANYA DENGAN

MIMPI

KES  SELESAI

KAH KAH KAH

ISMAIL SABRI DAH PANDAI

 
Malaysia sedia kembali sebagai hab pelaburan serantau, antarabangsa – PM

KUALA LUMPUR – Malaysia kini bersedia untuk kembali ke landasan sebagai hab pelaburan bagi pelabur serantau dan antarabangsa, disokong kaedah yang kreatif dan inovatif dalam menggalakkan pelaburan yang dilaksanakan kerajaan.

Perdana Menteri  Ismail Sabri Yaakob berkata matlamat tersebut boleh dicapai melalui kerjasama yang berterusan dengan semua anggota Keluarga Malaysia dan gelembung selamat bagi semua perniagaan dengan melaksanakan norma baharu yang wajar, setakat ini.

HEBAT

KAH KAH KAH

AMAT BIJAK

KAH KAH KAH

ISMAIL SABRI

DAH PANDAI

BUAT LAWAK

BERDIRI

KAH KAH KAH

BERITA PELIK AMAT PELIK

 
Hampir 70% populasi di Malaysia lengkap vaksin Covid-19

MALAYSIA semakin hampir untuk memvaksinasi 70% penduduknya selepas 21,907,522 atau 67.1% sudah lengkap divaksin semalam.

Menurut Jawatankuasa Khas Jaminan Akses Bekalan Vaksin Covid-19 (JKJAV), sebanyak 24,663 atau 75.5% sudah menerima sekurang-kurangnya satu dos vaksin.

Sementara itu sebanyak 2,416,010 atau 76.7% remaja sudah menerima satu dos vaksin sehingga semalam sementara 551,972 atau 17.5% diberi vaksin sepenuhnya.

Sebanyak 95% populasi dewasa juga sudah lengkap divaksin.

Dengan 206,418 dos vaksin yang diberikan semalam menjadikan angka vaksinasi seluruh negara kini melebihi 46.45 juta di bawah Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan. – 15 Oktober, 2021.


BERITA 

MENAKUTKAN

 KHALAS

SABRI KATA

DAH SAMPAI 90%

BARU RENTAS

NEGERI

AMIN

MINGGU LALU

DIUMUM DAH

CECAH 90% 

POPULASI DIVAKSIN

AMIN

BOLEH RENTAS

NEGERI 

AMIN

SEKARANG BARU

UMUM BUKAN

SEMUA PENDUDUK

90% DI VAKSIN

HANYA ORANG

DEWASA

 AMIN

PUKRAK MUKRAK 

PANTEK MAK KAU

AMIN

INI CARA KERAJAAN

KAKI PUTAR 

TIPU ORANG RAMAI

AMIN

WOIT

NAK BAGI

RAKYAT MATI KE

KHALAS

BERITA MANJA DARI UMNO 

MKT UMNO kecewa penyebaran audio krisis politik Melaka

KUALA LUMPUR – Mesyuarat Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO melahirkan rasa kecewa terhadap menyebaran audio rakaman audio perbualan dua individu mirip suara Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dan bekas Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Idris Haron.

Menurut ahli MKT, Datuk Zahidi Zainul Abidin, perkara itu dibincangkan ada dibincangkan dalam mesyuarat yang menimbulkan rasa tidak senang mereka


INI BERITA MANJA

KIUT DAN JAMBU

KAH KAH KAH

TAK GANAS

TAK MARAH 

TAKDA TINDAKAN

KAH KAH KAH

HANYA KECEWA

KAH KAH KAH

TAK NAK SIASAT

APAKAH INI KERJA

ZONIS ISREAL

KAH KAH KAH

KERJA  SABOTAJ

SB & INTEL

SINGAPURA

  KERJA SAMA 

DENGAN DAP

KAH KAH KAH

KERJA  SABOTAJ

INTEL  & SB

SENDIRI YANG

ANTI SABRI

KAH KAH KAH

APA PERANAN

DAULAH TERPENDAM 

????

AMIN

DULU SPRM

BOCORKAN AUDIO

NAJIB & ROSMAH

KAH KAH KAH

AUDIO  CIK GU

ANWAR DENGAN

ANAK MURID

ZAHID HAMIDI

SEMUA HEBOH

 SEMUA KECOH

KAAH KAH KAH

BILA KES  AUDIO PM

HANYA  KENYATAAN

MANJA DAN KIUT 

KAH KAH KAH

SABRI TAKUT APA

 KAH KAH KAH

KHALAS