Jumaat, 9 April 2021

MARI MEMAHAMI GEO-POLITIK MYANMAR

 


GEO-POLITIK IALAH

STRATIJI POLITIK

 ILMU ALAM

KANTOI MAT KANTOI

 


PUTAR

JANGN TAK

PUTAR

KAH KAH KAH

KELENTONG 

JANGAN TAK

KELENTONG

AMIN

Rakaman audio: Zahid, Anwar belum buat laporan polis


IPOH - Pihak polis masih belum menerima laporan daripada Presiden UMNO, Ahmad Zahid Hamidi dan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Anwar Ibrahim berhubung rakaman audio perbualan telefon yang tular.

Menteri Dalam Negeri,  Hamzah Zainuddin berkata, malah sehingga Khamis, tiada sebarang laporan polis diterima daripada pegawai kedua-dua pemimpin parti politik itu seperti mana yang dimaklumkan menerusi media.

Menurutnya, jika laporan tersebut dibuat, pihak polis akan menjalankan siasatan seperti mana yang dijelaskan sebelum ini.

"Kalau Zahid kata dia tak ada buat 'conversation' itu, dia patut yakin dan dia buat laporan polis (tetapi) sampai semalam (Khamis) tak ada, dia tak buat pun laporan polis.

"Begitu juga Anwar, kalau dia yakin bukan dia yang bersuara, dia buat laporan polislah dan saya nak bagi tahu melakukan laporan polis dan laporan itu palsu adalah melakukan satu kesalahan.

"Jadi kalau dia rasa dia tak melakukan kesalahan, apa nak takut, buatlah laporan polis. Dia kata pegawai nak buat laporan polis, pegawai dia pun tak buat lagi, yang buat orang lain tapi pegawai dia tak ada," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas hadir pada Program Malaysia Prihatin di Dewan Serbaguna Bandar Baru Tambun di sini pada Jumaat.

BILA DAH KATOI

JANGAN TIPU

LAGI

KAH KAH KAH

NI DAH KANTOI

SEKALI LAGI

AMIN
BETULKAH ANWAR SUDAH BUAT LAPORAN POLIS

 


LAPORAN POLIS ANWAR IBRAHIM
DIBERITAKAN TELAH
MENGARAHKAN 
PEGAWAI PRIBADINYA
UNTUK MEMBUAT LAPORAN POLIS

BERSANGKUTAN
RAKAMAM PERBUALAN TALIPON
 DIRINYA
DENGAN ZAHID HAMIDI

ANWAR 
TELAH MENAFIKAN
PERNAH BERBUAL
DENGAN ZAHID

KETIKA MENAFIKAN
ANWAR MENGATAKAN YANG
DIA AKAN MEMJUAT LAPORAN POLIS

ANWAR MENGANGAP
INI FITNAH
TERHADAP DIRINYA
SEOARANG PEMIMPIN ISLAM
YANG WARAK
LAGI JUJUR
SUCI LAGI SYUMUL

DUA HARI
BERLALU

SOALAN TIMBUL

ANWAR BUAT 
LAPORAN POLIS
DI RYMAH PASUNG MANA?
DI BALAI PILIS MANA?

MANA BUKTI
LAPORAN POLIS ITU

ATAU
HANYA KAKI PUTAR
NAK MENIPU  RAKYAT
UNTUK MENIPU
MAT SABU
UNTUK MENIPU GUAN ENG
AMIN

MAT KANTOI KLIM MAT BOND

 MAT KANTOI

KLIM

MAT BOND

Unknown commented on 

"SIAPA BIJAK 

BUAT SUARA INI ?"

Kita dengar komen dari Abam dulu. Abam ada apa-apa komen? Jangan diam aje.

Unknown commented on 

"KANTOI KANTOI 

KANTOI"

Espionage ala Umno PKR. Eropah Ada James Bond, kita ada Mat Bond.

RAKAMAN AKAN MUNCUL LAGI ?

 RAKAMAN YANG

AKAN MUNCUL


RAKAMAN PERBULAAN
ANWAR DENGAN  ZAHID 
TELAH MUNCUL

SEBELUM INI ADA LAGI
JANGAN LUPA

PERBUALAN NAJIB
DENGAN SUAMINYA
ROSMAH MANSOR

ADA LAGI
JANGAN LUPA

PERBUALAN TALIPON
MAT SABU
DENGAN 
MINAH GEBU

ADA LAGI
JANGAN LUPA

PERBULAN ANWAR
DENGAN 
ISTERI HAMZAH

APA MAKNA

SEMUA INI

AMIN


MAKNANYA

DAULAH MEMILIKI

TEKNOLOJI

UNTUK MERAKAM 

SESIAPA SAJA

AMIN


JUSTERU

JUSTERU

JUSTERU


JENG JENG JENG

KITA TUNGGU

RAKAMAN 

 YANG

AKAN MUNCUL

KHALAS

ANWAR BERBUAL

DENGAN ????


NAJIB BERBUAL

DENGAN ????

KHALAS


HANYA 

TUKAR TIUB

BERANI LAPOR

AMINJAWATAN MENTERI

 


APA MAKNA

KENYATAAN INI

KAH KAH KAH

Henti spekulasi menteri Umno diminta lepas jawatan, kata Ismail Sabri

HENTIKAN spekulasi mengenai menteri Umno diminta untuk melepaskan jawatan mereka dalam Kabinet oleh parti, kata Menteri Kanan Ismail Sabri Yaakob.

Beliau berkata Perhimpunan Agung Umno (PAU) 2020 memutuskan para menteri akan kekal dalam kerajaan sehingga Parlimen dibubarkan.

“Tidak perlu spekulasi lain (untuk berhenti) seperti yang diputuskan oleh PAU.

“PAU adalah pihak berkuasa tertinggi dalam parti. Keputusan mereka adalah muktamad,” katanya pada sidang media di Hotel Royale Chulan hari ini.

MAKNANYA

MUSTAHIL MENTERI

GEROMBOLAN

AKAN LETAK 

JAWATAN

KAH KAH KAH

KHALAS
DIPILIH DIDAKWA UNTUK KE PENJARADIPILIH

DI DAKWA

UNTUK DIHANTAR

KE PENJARA

Unknown commented on

 "HENTIKAN KEZALIMAN"

pendakwaan terpilih .. apa maksud pendakwaan terpilih apa makna kata pendakwaan terpilih ni bermaksud dia tidak bersalah ? salah dakwa ? atau pendawaan yang dibuat adalah benar dan dia mengaku dia bersalah.. namun bukan dia sahaja yang besalah ramai lagi yang patut didakwa dan bersubahat.. ? mohon pencerahan

RAKYAT IRELAND BANGUN MENENTANG BAGINDA QUUEN

 


RAKYAT IRELAND 

BANGUN

MENENTANG

BAGINDA QUEEN

KONSPIRASI ZALIMI NAJIB

 

NAJIB  SEORANG 

PEMIMPIN ISLAM

WARAK JUJUR

AMIN

KINI JADI

MANGSA 

KONSPIRASI

AMIN

ADA RANCANGAN

UNTUK MASUKKAN

PEMIMPIN ISLAM INI

KE DALAM PENJARA

KHALAS
Notis bankrap konspirasi politik untuk pastikan Najib tidak bertanding, dakwa Shafee

PUTRAJAYA – Banyak pihak mahu melihat  Najib  hilang kelayakan bertanding pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke 15, dakwa Tuan Haji  Muhammad Shafee Abdullah.

Peguam bekas Perdana Menteri itu berkata, notis bankrap berhubung cukai sebanyak RM1.7 bilion yang diterima Najib daripada Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) pada 5 April lalu merupakan konspirasi politik terhadapnya.

“Beliau dimaklumkan tentang notis tersebut dua hari lepas PAU (Perhimpunan Agung UMNO) 2020 yang mana (Barisan Nasional) telah membuat ketetapan untuk tidak bersama Perikatan Nasional (PN).

“Apakah maksud ini? Ini tidak lebih daripada ugutan, amaran dan salah guna kuasa untuk menakutkan anak guam saya. Ini adalah kesalahan jenayah. Memang terang lagi bersuluh.

“Kita telah dapat arahan untuk mengetepikan notis kebankrapan berkenaan ini yang kita akan lakukan dalam beberapa hari lagi,” katanya selepas prosiding rayuan SRC International (SRC) hari ini.

Dalam notis yang difailkan pada 4 Februari lalu, Najib juga dikehendaki membayar RM45 juta sebagai faedah pada kadar 5% setahun atas amaun yang tidak dibayar.

Jumlah keseluruhan yang Najib perlu bayar, termasuk kos mahkamah RM15,000 adalah RM1.73 bilion

Pada Jun 2019, kerajaan melalui LHDN memfailkan tuntutan saman terhadap Najib bagi menuntut lebih RM1.69 bilion daripada bekas Presiden UMNO itu dengan kadar faedah lima peratus tahunan bermula dari tarikh penghakiman serta kos dan relif lain yang dianggap wajar oleh mahkamah. – MalaysiaGazette

PEGUAM 

TUAN HAJI EEE

MAT LEGAM

BECAKAP BENAR

AMIN

WALAU PUN LEEGAM

TAPI PANDAI

AUTA

AMIN

MUNGKIN ASAL

USUL DARI

AUTA KEEELING

KHALASSEMUA BERSATU LAWAN CHINA MERAH

 


SEMUA BERSATU

LAWAN

CHINA MERAH

Unknown commented on

 "BERITA BAIK - 

AMERIKA GERMAN JEPUN 

KEMBALI BERSATU"

TT tak heran la... Mat Aryan dan Mat Sepet Pendek itu macam dua ekor lombu yang hidung mereka masih dicucuk sejak 1945 pabila mereka dah kalah teruk dalam Perang Dunia Ke-2. Yankee Dodo dan Robin Hood yang menyucuk hidung mereka berdua... jadi terpaksa ikut arahan Mat Yankee Dodo... sampai nak kembangkan tentera masing-masing dikawal oleh Yankee Dodo.. 
Jangan-jangan Mat Yankee Dodo sedang memperalatkan dua ekor Lombu ni untuk meletuskan Perang Dunia Ke-3, PD3. Kalau berlaku la PD3 tu dan tak kiamat lagi, Mat Sepet Pendek tu akan menerima karma dari PD1 dan PD2. Mat Sepet Big Bro (seperti panggilan tikui mondok montori keris) tak akan melepaskan mereka kali ni. Sebut je Nanjing Masascare,(takde orang heboh pun...) sentimen meluap-luap Mat Sepet Big Bro bagai nak meletup... 


Mat Montel Correa Goryo tu pun tak lupa apa Mat Sepet Pendek telah lakukan bila menakluki negaranya sejak abad ke 15 lagi dan telah mengubah landscape negara tu hingga berpecah dua. Mat Putih Rusia pun nak ketuk Mat Aryan atas apa dilakukan ke atasnya masa PD1 dan PD2. Pendek kata tak siapa yang untung kalau berlaku PD3. Negara-negara kecil dan lomah kepala hotak akan menjadi lombu baru yang dicucuk hidung, takde peluang nak reset...da...apo lagi nak jadi tuan..

BERSATU AKAN HAPUS ?

 

BERSATU AKAN

DIHAPUS 

OLEH UMNO? 

AMIN 

BERAT BERSATU

MEMIKUL 

BIAWAK HIDUP

KHALASUmno tidak perlukan Bersatu, kata Nur Jazlan

UMNO tidak boleh bekerjasama dengan bersatu dan gabungan Perikatan National (PN) kerana mereka beban untuk kita, kata Nur Jazlan Mohamed.

Timbalan pengerusi Umno Johor itu berkata secara realitinya Umno tidak perlukan Bersatu, tetapi Bersatu yang perlukan Umno untuk bertahan dalam arena politik.

“Apa yang saya cakap selama ini ialah Umno tidak boleh bersama PN kerana kita yang bawa mereka.

“Seperti pepatah Melayu, ‘seperti memikul biawak hidup’,” kata bekas ahli Parlimen Pulai itu kepada The Malaysian Insight.

Pada 28 Mac, perwakilan di Perhimpunan Agung Umno (PAU) mengundi untuk memutuskan ikatan dengan Bersatu dan kepimpinan menarik diri daripada kerajaan PN bila sesuai masanya.

Nur Jazlan berkata Bersatu akan memerlukan Umno, yang mempunyai jumlah kerusi besar dan kuat selama berdekad.

Bagaimanapun, katanya kerjasama itu tidak akan berlaku, sebagai menghormati resolusi yang diluluskan pada PAU.

“Umno ada kerusi yang banyak, kita kuat selama berdekad, kita ada prinsip dan perjuangan. Bolehkah ia bercampur dengan Bersatu? Tidak boleh.

“Bersatu perlukan Umno. Kita tidak perlukan mereka.

“Lebih pun, kebanyakan bahagian dan cawangan Umno tidak mahu bekerjasama dengan Bersatu pada pilihan raya umum akan datang,” katanya.

Bekas timbalan menteri dalam negeri itu berkata Bersatu dijangka terkubur pada pilihan raya umum akan datang, tanpa mengira berapa banyak parti yang ditariknya, menambah parti itu tidak ada masa depan memegang penggal yang lama.

“Jika kita tarik diri, Bersatu akan runtuh tidak kira berapa banyak parti yang mereka kumpul.

“Malah jika MIC dan MCA rasa mereka boleh sertai PN, saya fikir jauh di sudut hati mereka, mereka tahu mereka perlukan Umno untuk bawa mereka,” katanya.

Komen dibuat Timbalan Presiden Umno Mohamad Hasan dan menteri kanan Ismail Sabri Yaakob berkenaan ketidakstabilan kerajaan PN baru-baru ini, menambah lagi kemungkinan pilihan raya umum semakin hampir.

Apa yang belum selesai pada masa ini ialah rundingan kerusi dalam PN, yang terdiri daripada Bersatu (35), BN (42), PAS (18), Gabungan Parti Sarawak (18) dan empat wakil rakyat bebas Sabah.

Walaupun kerajaan diketuai Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin, tujuh daripada 32 kerusi Parlmen dimenangi ketika bersama Pakatan Harapan pada 2018.

Sebanyak 25 kerusi lagi terdiri daripada mereka yang keluar parti, iaitu Umno (15) dan 10 daripada wakil rakyat yang keluar PKR dan mengikut Mohamed Azmin Ali.

Nur Jazlan berkata PAS sendiri tidak akan mampu memberikan keyakinan kemenangan kerusi yang banyak untuk Bersatu.

“Kebanyakan orang tahu PAS kuat di Kelantan, Terengganu dan Kedah.

“Mereka boleh cederakan kita tetapi kita juga boleh cederakan mereka,” kata Nur Jazlan, menambah PAS tidak akan menjadi cabaran kepada Umno di tempat lain. – 9 April, 2021.

BOLEHKAH

BERSATU 

BERTAHAN?

AMIN

BERAPA LAMA

BERTAHAN ?

AMIN

ATAU TAMAT

RIWAYAT LEPAS

PRU15

KHALASKONSPIRASI TERHADAP PEMIMPIN ISLAMSAHIH INI

SATU KONSPIRASI

AMIN

Notis bankrap konspirasi politik untuk pastikan Najib tidak bertanding, dakwa Shafee


NAJIB

MANGSA

 KONSPIRASI

KHALAS

RAMPASAN KUASA DI LONDONRAMPASAN KUASA

DI LONDON

SUKA FITNAH

 SUKA FITNAH

Unknown commented on 

"SUARA BURUNG TIONG"

hari2 kes fitnah adoh... orang melayu piang beragama isle pulak dah tahu ni hukum dosa tapi masih buat lagi jenuhlah hang ni jawab di akhirat nanti .

SOKONG

 


SOKONG

AMINUmno tidak perlukan

 Bersatu, kata

 Nur Jazlan


LANGKAH TEPAT

AMIN

KAKI KUNTUT

 


KAKI KUNTUT

Unknown commented on 

"MAT SUNTUT 

DAN MAT BODEK"

Jadi ini menunjukkan bahawa semua yang bersama Mat Suntut dulu telahpun di Suntut Buntut mereka dan penganut-penganut Mat Suntut yang tinggal sekarang cumalah sekadar Kaki Kuntut yang hanya berbunyi lebeh tapi bau surupa bangkai. 


Ini sekali gus mensohehkan perutusan saya bahawa perjuangan PKR tidak berubah dari dulu hingga sekarang. Perjuangan yang hanyalah tidak lain dan tidak bukan untuk menjadikan Mat Suntut Pie Emm semesta Malaya supaya rakyat Malaya dapat disuntut buntut mereka oleh kerakusan Mat Suntut. Khalas!

BUAT DEAL

 


BUAT DEAL

Unknown commented on

 "BUALAN TALIPON 

PROJEK MADEY"

Dah tahu mat songel ngan wak jawa kuntau tengah buat deal...satu gila nak jadi PM walaupun tidak ada DNA PM langsung...satu lagi lagi sembelit tahap keras macam besi...47 tuduhan wei...satu jer sangkut memang dia tahu nak kena salai! Yang masaalah nya ahli PKR 1 juta ahali UMNO 3 juta semua tuh ba-ngang tahap 4 juta kali bengong sebab masih angkat 2 ekor gila nih..

BERKHALWAT HARI KE 388

 


KHALWAT KE 388

JUMAAT  9/4/2021

KITA MASUK KE HARI 388
BERKHALWAT

DARURAT
HARI KE 87

KOBID TERUS
MENGGANAS
BANGKOK TETIBA
DISERANG SEKALI LAGI


SPANYOL  ITALI
MASIH DISERANG
INDIA MAKIN PARAH
EROPAH MASIH KACAU
AMERIKA 
TIDAK TENTERAM
BRAZIL HURU HARA
AMIN

KITA HEBOH
DENGAN KES
PERBUALAN ANWAR DAN ZAHID
KAH KAH KAH
ZAHID KATA TAK DA
ANWAR KATA TAK  DA
KAH KAH KAH

PAGI INI HOKKIEN 
DAH LENGANG
GUA IKUT TRACK BUKIT
GUA NAMPAK
HANYA ADA SATU KERETA

HOKKIEN KEMBALI
NORMAL
ESOK SABTU
TENGOK RAMAI KE  KURANG
ANAK CUCU CICICT
DATANG ZIARAH KUBUR
KALAU KURANG
ERTINYA
KENDURI KUBUR DAH SELESAI

ATAS BUKIT
GUA DENGAR KENG KENG
AMAT JAUH
YANG JELAS MASIH
KUR KUR KUR
AMIN

BRO
PAGI INI
SENYUMLAH
KITA JUMPA LAGI
 UNTUK
MEMULAKAN MEMBUAT
KEBAJIKAN
UNTUK ANAK SEMUA BANGSA

BRO
LU TERBAIK
TAPI LU JUMPA SALAH ORANG
YANG TAK KENAL
LU TERBAIK

UNTUK MEMILIKI
BENDA ITU SELAMA LAMANYA
HILANGKAN BENDA ITU

BRO
KATA KATA
WAJIB DITIMBANG
BUKAN 
DIKIRA

BUAT KEBAJIKAN
KEMUDIAN BUANGKAN KE LAUT

BILA GELAP
PASANG LILIN
BUKAN SUMPAH SERANAH

BRO
KALAU SOSOK ITU
GUNAKAN KUDRAT
MAKNANYA 
SOSOK ITU
TAKUT BERHUJAH

BRO
KALAU KITA  HILANG  KASIH SAYANG
HILANG HORMAT DIRI
INILAH CARA KITA MATI

BRO 
SEMUA HUBUNGAN INTIM
DIIKAT DENGAN 
SIKAP SESAMA
 PERCAYA
DAN
HORMAT MENGHORMATI

ILMU MUNGKIN
BERI KITA  KUASA
TAPI 
PERANGAI DAN WATAK
BERI KITA
PENGHORMATAN

CARA YANG PALING
SENANG UNTUK MEMBERI HORMAT
IALAH MENDENGAR
APA YANG SOSOK ITU CAKAP

BRO
HUBUNGAN KITA DENGAN KELUARGA
BUKAN DARAH
TAPI HORMAT MENGHORMATI

BRO
JAGA DIRI
JANGAN BERI WAKTU
PADA SEMUA ORANG

BRO
JADILAH SOSOK YANG BAIK
TAPI
TAK PERLU BERMATIAN
NAK BUKTIKAN

BRO
GUA BUDAK BAIK
TAPI 
JANGAN BERI SEBAB
UNTUK GUA TUNJUKKAN
WATAK  SETAN GUA

BRO
BUKAN SIAPA 
YANG SETIA DEPAN MATA KITA
TAPI
SIAPA YANG SETIA
DI BELAKANG KITA

BRO
LU NILAI GUA
APABILA  LU 
SUDAH JADI MAKSUM

BRO
BUAT SILAP
LEBIH MULIA DARI
MEMBUAT BETUL  YANG TIPU

LAKUKAN HARI INI
LAKUKAN SEKARANG

SELAMAT BERKHALWAT