Khamis, 24 April 2014

KETUANAN MELAYU TIPU MELAYU


TAKUT TAKUT KAN MELAYU
Senang je nk bodohkn org Melayu: gunakn taktik lama tu: deviation teknik, teknik silap mata: bagi dia takut dgn org Cina: nk ambik hak mrk, nk mengkristiankn mrk, nk ambik hak keistimewaan melayu & paling takut: nk perintah negara ini spt berlakunya d Singapura 

TAPI dia tk sedar negara ni dh pun dh dgadai sikit demi sikit bukan pd Cina msia tpi pd Cina Spore: tgk je Iskandar Msia: dr kawasan perumahan elit nye sampailh kawasan utk anjing kucing rakyat spore ade kt situ. 

Yg ade kepunyaan hanyalh pusat ng Johor, lsin2 semua Spore punyA: x payah perang, gaduh secara fizikal Johor kepunyaan org Spore. Sekrg Obama dtg menuntut bhgiannya: memng kjaan Rosmah Najib bnyk cilaka punya kjaan!! on KERJA PALING SUSAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/23/14

---------

LAWAK TERBARU DARI KLIA


Menara Kawalan Trafik Udara klia2 paling tinggi di dunia
SEPANG 24 April - Menara Kawalan Trafik Udara klia2 kini menjadi mercu tanda baharu Malaysia apabila diiktiraf sebagai paling tinggi di dunia mengatasi menara di Lapangan Terbang Antarabangsa Suvarnabhumi, Thailand.

Ketinggian menara tersebut yang mencecah 133.8 meter dari aras tanah dan 141.9 meter dari aras laut melayakkannya diiktiraf dalam Guinnes Book of Records sebagai menara kawalan trafik udara paling tinggi di dunia.

Ketua Pengarah Jabatan Penerbangan Awam,  Azharuddin Abdul Rahman berkata, menara tersebut yang dinamakan sebagai Tower West mula dibina pada 1 Mei 2012 dan mengambil masa 10 bulan untuk disiapkan. - UTUSAN MELOYO ONLINEAKAH KAH KAH


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

woit... satu habuk tak guna
macam kapal selam tak boleh menyelam
macam jet pejuang tak ada injin
menara udara ini tak ada sapa jaga
kah kah kah

kesian mak cik felda
siang malam kena tipu
kah kah kah
Add caption


--------

MENJEMPUT ORANG CHINA

Berat Sama Pikul, Ringan Sama Dijinjing dan Mentadbir Bersama, Keadilan Bersama

Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN) ditubuhkan berlandaskan prinsip keadilan untuk semua dan pelbagai kaum. Ia telah mencapai kejayaan yang cukup besar sejak ditubuhkan tahun 1999. Keahlian parti telah mencecah 500,001 anggota dengan 50% ahli Melayu, 15% ahli Cina, 25% ahli India dan 10% ahli Bumiputra Sabah Sarawak. Kita bangga dengan kejayaan tersebut, kerana tidak ada satu parti yang betul-betul merangkumi komposisi kaum bangsa dan agama seperti komposisi Malaysia.

Walau bagaimanapun, masih ada ruang yang terbuka luas untuk meningkatkan keanggotaan dan peluang kepimpinan dari kalangan masyarakat Tionghua terutamanya memandangkan sokongan yang begitu tinggi terhadap Pakatan Rakyat.

Saya berpendapat dalam beberapa tahun akan datang, KEADILAN perlu mengukuhkan tapak keanggotaan di kalangan masyarakat Tionghua setanding dengan penyertaan kaum-kaum lain. KEADILAN mempunyai kelebihan yang unik dengan menawarkan latihan kepimpinan dan aktivisme yang mengutamakan muafakat pelbagai kaum dan mendepankan perspektif Malaysia kepada anggotanya yang pelbagai kaum.

Maka hari ini, saya ingin menawarkan idea saya iaitu “Berat Sama Dipikul, Ringan Sama Dijinjing, Mentadbir Bersama, Keadilan Bersama”. 《共担,共享,共治,全民公正》
KEADILAN ingin menjemput lebih ramai kaum Cina terutama golongan muda terlibat dalam politik arus perdana melalui parti ini, untuk bersama-sama kita mengubah landskap politik tanah air.

Perjuangan bersama rakyat Malaysia untuk mengangkat muafakat dan perspektif Malaysia ini membawa anggota dari kaum Cina bersama-sama dengan rakan-rakan dari kaum Melayu, India, Iban, Kadazan dan seluruh rakyat Malaysia menguatkan satu-satunya platform politik pelbagai kaum yang mirip komposisi rakyat Malaysia demi masa depan negara ini.

Untuk mencapai idea-idea ini, saya syorkan 4 langkah utama yang perlu diambil oleh kepimpinan KEADILAN kelak:

1)  Program khusus agar lebih ramai belia dari kaum Cina menyertai KEADILAN supaya setara dengan tahap sokongan kukuh terhadap Pakatan Rakyat. Saya meletakkan sasaran kemasukan 50,000 anggota baru dari kaum Cina ke dalam KEADILAN dalam 5 tahun akan datang.

2)  Meningkatkan edaran Suara Keadilan edisi Mandarin untuk diterbitkan dua kali sebulan (berbanding sekali sebulan sekarang) dan sasaran edaran mencecah 50,000 setiap edisi

3) Menggalakkan forum terbuka di antara pimpinan muda pelbagai kaum di dalam KEADILAN untuk mengupas isu-isu rumit perhubungan kaum dan stereotype kaum di Malaysia dari perspektif muafakat Malaysia supaya pimpinan muda pelbagai kaum KEADILAN ada kekuatan intelek berdepan dengan permainan politik perkauman Umno

4) Siri jelajah memperkenalkan KEADILAN dan pimpinan muda Tionghua dan pelbagai kaum ke institusi pengajian tinggi swasta yang mempunyai ramai pelajar Tionghua dan bukan Melayu

Saya yakin 4 langkah utama ini akan berjaya mencungkil lebih banyak bakat kepimpinan muda baru terutamanya dari kalangan masyarakat Tionghua untuk terus mendokong KEADILAN, setara dengan sokongan terhadap Pakatan Rakyat selama ini.

SAIFUDDIN NASUTION ISMAIL
Calon Timbalan Presiden

23 April 2014


------

AL-FATIHAH

AL-FATIHAH
semoga allah
mencucuri rahmat
keatas rohnya

Lawyer suffocates in attempt to rescue puppies from metre-deep hole


KOTA KINABALU: A 28-year-old lawyer who went to rescue a litter of puppies suffocated and died inside a hole in the ground near his house in Kg Pisang Babah in Penampang.
Jay Ferrer Jeffrey Linjungan (pic) was found by a family member stuck inside a metre deep hole with his legs protruding outside the hole with the entrance width about 45cm (18 inches).
He was pronounced dead at the Queen Elizabeth Hospital on arrival at 1pm on Wednesday.
Penampang district police chief Deputy Supt Ratan Kumar Singh said Thursday that Jay was trying to rescue a litter of puppies from the hole when he apparently got stuck inside before suffocating.

He said Jay managed to pull out two puppies from the hole and was attempting to take the third puppy out when he got into trouble.
His brother had returned home at about 11am and pulled him out of the hole and rushed him to the hospital.


-----

JANGAN HINA AZMIN ALI
DARI FACE 

BOOKTakat ini sahaja... bungkus, ikat tepi yer...
 — withRodziah IsmailWfauzdin NsLan XCassanova,che'GuBard SammAnjang B Ida and Tukar Tiub.

Like ·  · Stop Notifications · Share


KAH KAH KAH
woit  ...
hang ingat tak ramai ke?
yang lain belum keluar lagi
belum dapat bayaran lagi

hang jangan cakap cepat sangat
kah kah kah

lagi pun yang depan azmin hang
tak nampak
ada ribu ratus tunggu fulussss
kah kah kah

--------

PENGKALAN TENTERA AMERIKA NATO

KOMENTAR

berita serangan lanun ini
tak muncul
tak dihebohkan
dalam akhbar milik
united malays national organisation

macam kesah rompakan ini
tidak berlaku

kenapa?

ini pelik!

Kapal Diserang Lanun di Selat Melaka

malay.cri.cn/901/2014/04/23/125s148503.htm

Translate this page
19 hours ago - Sebuah kapal tangki yang membawa muatan lima juta liter minyakdiesel dirampas sekumpulan lanun di Selat Melaka semalam. Mereka juga ..


Kunjungan imbangi pengaruh di Asia Pasifik

Kuala Lumpur: Kunjungan Presiden Amerika Syarikat (AS), Barack Obama ke Malaysia lebih terarah kepada usaha memperkukuh hubungan dua hala terutama dalam aspek diplomatik, ekonomi dan keselamatan. »

KOMENTAR TUKAR TIUB

apakah masuk akal 
3 orang lanun tangkap kapal minyak
kemudian alihkan semua minyak ini
ke dalam satu kapal minyak yang lain
ini dilakukan selama 7 jam
dari jam 1:30 pagi hingga melintasi  jam 8 pagi

SOALAN
hanya  3 orang lanun?
3 orang boleh masukkan
minyak ke dalam kapal yang lain?
berapa lama? selam 7 jam

apakah ini cerita karut
atau ini operasi salah bendera

obama lawat asia
obama datang ke kuala lumpur
ada rancangan obama untuk meminta 
malaysia beri tempat untuk 
pengkalan tentera amerika dan nato
atas alasan  menjaga selat melaka

pengerang ada tempat itu-------

JANGAN FITNAH AZMIN ALI

pemilihan PKR
KUALA SELANGOR - Kenyataan dan perbualan telefon berbaur ugutan menimbulkan pelbagai persepsi negatif dalam kalangan anggota PKR Cabang Kuala Selangor termasuk di peringkat Angkatan Muda Keadilan (AMK) dan wanita


KAH KAH KAH
tolong jangan tuduh tuduh
tolong jangan buat fitnah
ini bukan kerja azmin ali

azmin tak buat kerja bodoh ini
azmin hanya bagi duit
kah kah kah


-------

AZMIN ALI DI FITNAH LAGIDARI FACE BOOK


Like ·  · Stop Notifications · Share


KAH KAH KAH
woit kenapa pkr kacau
jangan buat fitnah
nanti azmin merajuk
terus pergi umrah
kah kah kah


--------