Selasa, 20 Jun 2023

KENAPA PENGANUT ISLAM LARI KE NEGARA KAPIR ? KAPIR



NEGARA KAPIR

WARGA DARI SYRIA
DARI PAKISTAN
DARI AFGHANISTAN
DARI  MESIR
DARI PALESTIN
SEMUA NAK  LARI MASUK
KE ITALI 
KE GERMAN
KE UNITED KINGDOM
KE FRANCE
KE SWEDEN

INI NEGARA KAPIR LAKNAT
NEGARA MAKAN BABI
MINUM ARAK
MAIN BONTOT
SEX BEBAS
TAK DA AGAMA
TAK PERCAYA TUHAN

KENAPA  WARGA ISLAM
TAK NAK LARI KE SAUDI
KE MESIR
KE IRAN
KE YAMAN
SEMUA INI NEGARA ISLAM
KENAPA LARI KE NEGARA KAPIR

INI BUKTI SAHEH
NEGARA ISLAM GAGAL
NEGARA SEKULAR
NEGARA PLURAL
NEGARA LIBERAL
NEGARA LGBT
LEBIH BERJAYA DARI
NEGARA ISLAM

BUKTI
DEPAN MATA

KALAU TIDAK KENAPA
ORANG ISLAM BERMATI TIAN
NAK  LARI KE NEGARA KAPIR
KHALAS

GELOMBANG TAK PUAS HATI I DENGAN ANWAR


'Gelombang hijau’ bukan punca Pakatan hilang sokongan, kata Khairy

PAKATAN Harapan (PH) berisiko kalah dalam pilihan raya negeri (PRN) akan datang dan ia bukan kerana “gelombang hijau” sebaliknya rasa tidak puas hati pengundi Melayu terhadap pentadbiran Anwar Ibrahim, kata Khairy Jamaluddin.

“Gelombang hijau” itu merujuk kepada warna parti PAS dan apa yang disifatkan oleh beberapa penganalisis sebagai kemungkinan kebangkitan bentuk politik Islam yang lebih ekstremis.

Khairy, bekas ahli Parlimen Umno Rembau, berkata apa yang berlaku di Malaysia hari ini bukannya kebangkitan ekstremis “gelombang hijau” sebaliknya ungkapan rasa tidak puas hati sebenarnya dalam masyarakat Melayu yang melangkaui isu 3R (bangsa, agama dan raja). 

“Apa yang kita mungkin lihat pada PRN adalah kurang (kesan) ‘gelombang hijau’ berbanding tsunami ketidakpuasan hati,” tulisnya dalam artikel di portal Singapura, Fulcrum.

Fulcrum ialah portal badan pemikir ISEAS-Yusof Ishak Institute, yang mana Khairy adalah felo pelawat kanan.

Beliau berkata selain pelbagai ancaman luaran dan dalaman yang dihadapi oleh kerajaan perpaduan yang rapuh, terdapat kekurangan hala tuju ekonomi yang jelas sejak tujuh bulan lalu.

“Ringgit Malaysia terus lemah dan krisis kos sara hidup terus menghakis kuasa beli rakyat.”

Beliau menambah kemarahan orang Melayu yang ketara ditambah sikap hipokrit pentadbiran sekarang, yang bercakap tentang membasmi rasuah dan menegakkan tadbir urus yang baik tetapi membenarkan kepimpinan Umno yang tercemar. – 20 Jun, 2023.

KJ KATA

BUKAN TALIBAN

AMIN

KJ KATA ANWAR

TAKDA DASAR

EKONOMI

 TU PASAL

RINGGIT JATUH

AMIN

KJ KATA ANWAR

KAKI TORAK

KAH KAH KAH

AMIN

KJ KATA PASAL

APA ZAHID JADI

TPM  KALAU BETUL

ANWAR LAWAN

RASUAH

AMIN

KHALAS

PEGUAM UK BUAT LAWAK BERDIRRI


UMNO kalah PRN jika janji bebaskan Najib tak ditepati – Zaid

KUALA LUMPUR – UMNO akan dihukum pada enam pilihan raya negeri (PRN) tidak lama lagi sekiranya pemimpin parti itu terus mengunci mulut berhubung isu permohonan pengampunan diraja oleh  Najib.

Peguam terkemuka,  Zaid Ibrahim mendakwa ahli-ahli parti akan mengungkit janji diberikan para pemimpinnya pada Perhimpunan Agung UMNO 2023 baru-baru ini.

Beliau mendakwa, tiada tindakan diambil selepas itu dan ia menyebabkan para pemimpin UMNO dilihat seolah-olah kurang yakin mengapa Najib yang juga bekas presiden parti perlu dibebaskan dari penjara.

“Tiada langsung. Mereka hanya berjanji kepada ahli-ahli parti bahawa mereka akan melakukan apa sahaja untuk Najib. Sebab itu UMNO tidak akan beroleh keputusan yang baik pada PRN akan datang.

“Ahli-ahlinya akan bertanya janji-janji mana yang dibuat UMNO akan ditepati kali ini,” ciapnya di Twitter hari ini.


Zaid mengulas mengenai kenyataan k Seri Anwar Ibrahim semalam bahawa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia tidak menemui sebarang bukti kesalahan jenayah yang didakwa dilakukan Hakim Mahkamah Rayuan, Mohd Nazlan Mohd Ghazali ketika mengendalikan kes SRC International Sdn Bhd membabitkan Najib.

Bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Undang-undang dan Pembaharuan Kehakiman) itu berpandangan, alasan- yang digunakan itu boleh digunakan oleh kerajaan untuk membantah permohonan pengampunan diraja Najib.

Beliau turut memberi contoh di Amerika Syarikat (AS) di mana bekas presidennya, Barack Obama meringankan hukuman 35 tahun penjara kepada bekas anggota tentera, Chelsea Manning kerana membocorkan sebanyak 75,000 dokumen berkaitan tentera.

“Obama menyatakan hukuman itu keterlaluan dan Manning dibebaskan atas dasar kepentingan nasional. Bagaimanapun, Obama tidak mempertikaikan kecekapan tribunal tentera atau hakim-hakim yang terlibat,” jelasnya.

Zaid menambah, seorang lagi bekas Presiden AS, Gerald Ford juga pernah memberi pengampunan kepada Richard Nixon yang menjadi presiden sebelumnya kerana mahu perdamaian nasional.

Menurut beliau, Ford bersetuju dengan tindakan Kongres AS mendakwa Nixon ekoran Skandal Watergate namun beliau berpandangan pengampunan perlu diberikan.

“Selain itu, bekas Presiden Afrika Selatan, Nelson Mandela dan Frederik Willem de Klerk juga memberi pengampunan kepada semua individu yang melakukan jenayah semasa era aparteid bagi membina semula negara,” katanya.

Sebaliknya, Zaid berkata, UMNO tidak cuba meyakinkan rakyat tentang mengapa Najib patut diampunkan dan para pemimpin parti itu tidak berusaha menunjukkan mereka benar-benar serius.

Menurut beliau, tiada penjelasan lanjut mengenai keadaan yang membolehkan hukuman diringankan di mana ia boleh membawa kepada pengampunan atau isu-isu yang perlu diambil kira untuk mendapatkan pengampunan.

“Apa yang jelas UMNO tidak langsung menyatakan menjaga Najib patut diampunkan, selain daripada menyediakan memorandum memohon campur tangan istana (yang tidak pernah didedah atau diperjelaskan kepada umum,” jelasnya. – 

PEGUAM DARI

UK  OPPS....

ULU KELANTAN

TELAH BUAT

LAWAK BERDIRI

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

AMIN

ANWAR & ZAHID

DAH KENCING

NAJIB

KAH KAH KAH

NAJIB NAZAK

SORANG DIRI

DALAM PENJARA

KAH KAH KAH

NAJIB TAK PERLU

RISAU

ROSMAH AKAN

SAMPAI SOON

KAH KAH KAH

AMIN

PARTI MUDA JADI TUA


Muda nafi rundingan kerjasama dengan Pakatan hadapi PRN


DAKWAAN Muda bersetuju meneruskan kerjasama dengan Pakatan Harapan (PH) pada pilihan raya negeri (PRN) akan datang tidak benar, kata ketua penerangan parti, Luqman Long hari ini.

Beliau berkata Muda tidak bersetuju dengan sebarang bentuk kerjasama dengan PH pada PRN, sambil menambah rundingan tidak pernah dimulakan antara Muda dan PH.

“Sehingga hari ini, tiada rundingan antara Muda dan PH berhubung kerjasama strategik, jumlah kerusi dan kawasan,” kata Luqman dalam satu kenyataan hari ini.

Kenyataannya itu dibuat selepas Menteri Besar Selangor Amirudin Shari, yang juga pengerusi PH Selangor berkata Muda akan meneruskan kerjasama dengan PH, selaras dengan persefahaman yang dicapai semasa Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Luqman menolak kenyataan Amirudin dengan berkata ia bertujuan mengelirukan pengundi.

“Kenyataan itu adalah persepsi peribadi menteri besar Selangor.

“Kenyataan beliau jelas bertujuan untuk mengelirukan pengundi dan benar-benar tidak menghormati Muda,” katanya.

Luqman berkata sebarang keputusan atau pengumuman berhubung PRN membabitkan Muda, hanya akan dibuat oleh parti dan bukannya PH.

Pada PRU15, PH membentuk pakatan pilihan raya dengan Muda.

Dalam pilihan raya sulung persekutuan mereka, parti berasaskan belia itu bertanding di enam kerusi Parlimen, memenangi satu kerusi oleh penyandang Muar dan Presiden Muda Syed Saddiq Syed Abdul Rahman.

Parti pemuda itu memohon menyertai gabungan itu tahun lalu sebelum pilihan raya umum November.

Sebelum pilihan raya 19 November, Pengerusi PH Anwar Ibrahim berkata sukar untuk membawa Muda sebagai parti komponen kelima PH kerana ia memerlukan kelulusan Pendaftar Pertubuhan (ROS).

Selepas memenangi PRU15 dan membentuk kerajaan, Setiausaha Agung PH Saifuddin Nasution Ismail berkata beliau terlalu sibuk dengan tugas menterinya untuk membaca surat permohonan Muda.

Muda diketepikan daripada dua mesyuarat sekretariat kerajaan perpaduan, tetapi dijemput menghadiri Konvensyen Kerajaan Perpaduan Nasional bulan lepas.

Sehingga kini, kepimpinan PH masih belum membuat keputusan mengenai permohonan Muda untuk menjadi sebahagian daripada gabungan itu walaupun ia terus meminta jawapan. – 20 Jun, 2023.


PARTI MUDA

INI ADA HARAPAN

TAPI DAH UAT

SILAP BESAR

AMIN

NAMA  PARTI

GUNA BAHASA

PENJAJAH

AMIN

SAMA MACAM

UNITED MALAYS

NATIONAL 

ORGANISATION

KAH KAH KAH

LEPAS PRU20

APAKAH PARTI

INI  TUKAR NAMA 

JADI TUA ?

TRANSNATIONAL

UNITED 

ALLIANCE ?

KAH KAH KAH

KHALAS

BUKU BARU


BUKU BARU

BUKU INI AKAN DITERBITKAN
TIDAK LAMA LAGI
INI ADALAH  CONTOH
 KULIT BUKU
INI  ADALAH COTOH PENAMAT
PERKATAAN FENOMENA
TELAH DI MASUKKAN
AMIN


ADA TOWKAY JADI PAYUNG


ADA TOWKAY

JADI PAYUNG

AMIN



Unknown commented on 
"MENTERI BARU 
TOWKAY BARU"

Siapa nak bagi duit kalau bukan orang buat kerja kerja haram? Faham lah kerja politik ini kena banyak duit, siapa support Mahiaddin? Siapa support Mahathir siapa support Bera? Mesti ada backing gelap keluar duit kan? Kah kah kah Towkay baru.kena cari payung baharu lah senang cerita kah kah kah

JIKA TALIBAN AMBIL SELANGOR


AWAS !!!

JIKA TALIBAN

AMBIL SELANGOR

AMIN



HANYA AGAMA YAHUDI YANG BENAR


HANYA 


AGAMA YAHUDI

SAJA YANG BETUL

AGAMA LAIN TIPU

KHALAS

TALIBAN SUKA TENGOK NENAS



TALIBAN SUKA

TENGOK NENAS

BINI ORANG

AMIN


Unknown commented on

 "PANAS PANAS - 

DUNIA SEMAKIN PANAS"

Kalau Taliban masuk semua jadi sejuk elok sebab semua kena tukar pakaian tak boleh ketat sendat rapat, semua kena pakai labuh bagi sejuk, nak biasa diri macam Tanah Arab, kan pandai seekor Ahli Parlimen Kuantan ITU, bijak dia tahu dunia akan panas, awal lagi minta tukar misi, army police pelayan MAS, sapu habis, yang tengok nenas bini orang tu pakai apa? Jeans ketat tak? Kah kah kah

DARI BALKONI LE CHATEAU



DARI BALKONI

LE CHATEAU

PETANG INI JAM 2.30

MATA HARI I BERSINAR
LANGIT BIRU
AWAN PUTIH NIPIS
POKOK DAN HUTAN
HIJAU SEGAR
INDAH SUNGGUH
BUMI KITA INI
MARI KIAT SESAMA JAGA
BUMI KITA YANG SATU INI
AMIN

ZAHID KENCING NAJIB ?



ZAHID KENCING

NAJIB

KAH KAH KAH

AMIN

Unknown commented on
 "NAJIB KENA KENCING ?"

Cerita ampun sudah jadi basi, satu dunia tahu ada curi ada rompak ada kesalahan tapi satu orang tanggung semua salah, kesian oh kesian, ramai rasa nikmat kesalahan tapi tak kena apa apa, ini lah musibah jawatan, Bossku alpha percaya orang cium tangan menangis akan sampai ke petang, tapi sekali masuk penjara semua lupa, yang rasa projek, yang rasa duit, wow harum kenangan manis, masa susah siapa bersama? Sentiasa ingat kawan masa susah bukan masa senang, Anwar kena ingat sama, siapa.bersama masa susah, bukan yang cium tangan sekarang, mulut yang cium akan mencaci, lagi baik musuh dikenali dari kawan yang bermusang kah kah kah

ZIONIS KLIM AGAMA MEREKA SAJA YANG BETUL


ZIONIS KLIM

AGAMA MEREKA

SAJA YANG BETUL

AMIN

AGAMA LAIN

TAK BENAR

KHALAS

MELAYU SELANGOR TOLAK GEROMBOLAN



BN masih diigau mimpi ngeri ditolak pengundi Melayu di Selangor


PENGALAMAN ditolak orang Melayu dalam dua pilihan raya umum lalu masih menjadi igauan pemimpin akar umbi Umno dan BN yang kini bersedia menghadapi pilihan raya di enam negeri.

Mereka mengakui pengalaman itu mengerikan kerana parti itu selama ini mendabik dada sebagai pendukung dan pembela orang Melayu.

Pemimpin akar umbi Umno ini mendedahkan kepada The Malaysian Insight, kekhuatiran itu bertambah apabila BN yang dianggotai Umno, MIC, dan MCA kini bekerjasama dengan PH.

Salah seorang pemimpin ini yang enggan namanya didedahkan berkata, mereka berasa sukar menjelaskan kepada para penyokong mengenai kerjasama dengan Amanah, PKR, dan DAP.

Beliau yang khuatir dinamakan sebagai calon mewakili BN dalam PRN tersebut berkata kerjasama tersebut sukar dijelaskan kerana Amanah, PKR dan DAP musuh ketat Umno sejak puluhan tahun.

“Orang Umno di peringkat bawahan ini boleh terima tak kerjasama dengan DAP, mampukah Umno menang di kawasan Melayu?”

Malah, beliau juga melihat, langkah menentang calon daripada PAS di kawasan pengundi majoriti Melayu dalam pertandingan satu lawan satu tidak menjanjikan laluan mudah untuk Umno.

“Kawasan Melayu, Umno lawan dengan calon PAS, susah…(Pengundi) orang tua (susah) mahu terima DAP, kalau orang muda yang ada jawatan (berpendidikan) mungkin boleh terima.

“Tetapi waktu itu pun orang muda pun tidak mengundi BN,” katanya yang enggan namanya disebut.

The Malaysian Insight difahamkan Umno mendapat 12 kerusi untuk ditandingi daripada 56 kerusi DUN Selangor.

Turut difahamkan, pembahagian berkenaan melibatkan satu kerusi DUN bagi setiap kerusi Parlimen, menjadikan BN bertanding di 12 daripada 22 kawasan Parlimen Selangor.

Selain lima kerusi disandang mereka, BN juga dapat bertanding kerusi Jeram dalam kawasan Parlimen Kuala Selangor yang kini disandang wakil parti Pejuang Mohd Shaid Rosli.

Selain itu BN juga akan bertanding kerusi Sungai Air Tawar dalam Parlimen Sabak Bernam, Sungai Panjang (Sungai Besar), Hulu Bernam (Hulu Selangor) dan Sungai Burung (Tanjong Karang).

Beliau juga menyebut kerusi Semenyih (Hulu Langat), antara lima kerusi DUN yang disandang mereka selepas Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).

Sumber bagaimanapun enggan mendedahkan baki enam lagi DUN yang akan ditandingi kerana belum dimaklumkan secara rasmi dalam parti.

“Saya dimaklumkan begitu tapi belum dimaklumkan dalam mesyuarat secara rasmi. Sudah pasti tumpuan kita akan tertumpu lima kerusi utama di dalam kawasan Utara Selangor,“katanya.

Ketua Pemuda Umno Selangor Mohd Imran Tamrin pula berkata, walaupun trend keputusan PRU15 lalu tidak memihak kepada BN dan Umno, ia tidak mematahkan jentera parti dalam menghadapi PRN.

“Walaupun kalau tengok trend PRU15, lima kerusi kita menang di Selangor (dalam PRU14) itu kita kalah semua.

“Tapi itu tak menjadikan sebab jentera BN berputus asa – Ia akan menjadi satu semangat dan sebab untuk semua jentera BN bekerja keras pada PRN untuk menangkan semua kerusi ditandingi BN.

“Dan di mana tempat BN tak bertanding semua jentera dan kepimpinan BN akan pastikan kemenangan PH di semua kerusi PH bertanding,” kata Mohd Imran.

BN gagal meraih sebarang kerusi Parlimen dalam PRU15 di Selangor, manakala Perikatan Nasional (PN) pula sebaliknya berjaya menang enam kawasan Parlimen ketika itu.

Trend pengundian orang Melayu yang digelar gelombang hijau ketika itu berpihak kepada gabungan tersebut.

Bagi PH pula, gabungan itu berjaya mempertahankan 16 kerusi Parlimen mereka, namun hilang empat kerusi kepada PN.

PN menguasai kawasan jajaran pengundi Melayu di utara Selangor seperti Sabak Bernam dan Tanjong Karang serta di Sungai Besar, Hulu Selangor, Kuala Langat dan Kapar.

Kejayaan itu memberi semangat kepada PN untuk merampas 33 kerusi dengan majoriti lebih 60%  pengundi Melayu di Selangor.

Mengulas lanjut, Mohd Imran berkata beliau percaya akar umbi partinya sudah mengenalpasti kelemahan mereka ketika PRU15 lalu dan akan menghadapi PRN dalam keadaan lebih baik.

“Saya percaya parti, khususnya di kawasan dan bahagian telah menilai dan mengadakan post mortem berkenaan apa yang dihadapi pada PRU15 lepas.

“Kita percaya dalam PRN kali ini peringkat bahagian akan tambah baik apa yang berlaku pada PRU15 dan perkemas gerak kerja jentera,” katanya.

Parti itu juga akan menumpukan pengundi pengundi semaksimum mungkin untuk mengundi BN dan PH dalam semangat kerajaan perpaduan di Selangor,” katanya.

Beliau juga menyerahkan kepada pemimpin parti sama ada akan terus meletakkan beliau sebagai calon dan kekal bertanding di DUN Sungai Panjang.

“Calon BN dan PH akan muktamadkan dalam masa terdekat, untuk saya sendiri, ialah kita tak boleh bagi kepastian sama ada akan dicalon semula atau tidak.

“Cuma kalau tanya saya, saya sedia kalau parti berikan kepercayaan mencalonkan saya semula,” katanya.

Beliau juga akur trend yang dilihat dalam PRU15 memberikan panduan kepada BN untuk memastikan keputusan sama tidak berulang dalam PRN kali ini.

“Namun yang paling penting pada PRN ini untuk kita bina kebersamaan dan juga kesepaduan, tekad, bersama, dalam memastikan pada PRN.

“Selepas pilihan raya nanti kita akan dapat membentuk kerajaan perpaduan di Selangor bersama-sama BN dan PH ,” kata Mohd Imran lagi.

Selain Selangor, PRN juga akan berlangsung di Pulau Pinang, Negeri Sembilan, Kedah, Terengganu, dan Kelantan yang dijangka berlangsung pada Ogos.

Semua negeri berkenaan juga dijangka membubarkan DUN masing-masing pada bulan ini. – 20 Jun, 2023.



PAKATAN PIKUL

KAVADI BERAT

DI SELANGOR

AMIN

SILAP SILAP

ADA KERUSI

HILANG

AMIN

MENANG TETAAP

MENANG

KHALAS

SIKAP BIJAK


Selangor kubu PH tapi tak pandang rendah usaha PN – Amirudin

SHAH ALAM – Pakatan Harapan (PH) diyakini masih kekal memerintah Selangor pada Pilihan Raya Negeri (PRN) ini berdasarkan sumbangan kerajaan itu kepada rakyat sejak 2008.

Sungguhpun begitu, menurut Menteri Besar,  Amirudin Shari, pihaknya tidak boleh memandang rendah usaha dan ikhtiar parti lawan iaitu Perikatan Nasional (PN) yang beriya mahu menawan negeri itu.

Jelas beliau, dengan kekukuhan PH peringkat persekutuan selepas Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) November tahun lalu- Selangor dijangka masih kekal dengan kesinambungannya sebagai kerajaan negeri.

“Berkenaan dengan Mohamed Azmin Ali yang dilantik Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Selangor, itu strategi mereka. Kita (pernah) berdepan dalam PRU15 dan akan berdepan dengan beliau pada PRN ini.

“Saya percaya dengan kekukuhan kita pada PRU15, majoriti kerusi masih dimenangi PH menunjukkan kubu kita masih lagi kukuh di Selangor.

“Namun kita tidak memandang rendah usaha dan ikhtiar mereka sebab itu dari semasa ke semasa sama ada fizikal aktiviti sampai ke media sosial, kita pertingkatkan usaha penerangan dan penjelasan kepada rakyat,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita pada sidang media khas sempena lima tahun pentadbiran kerajaan PH Selangor di Foyer SUK, Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, hari ini.

Turut hadir, semua anggota Exco dan pentadbir Kerajaan Negeri.

Beliau berkata demikian mengenai pelantikan Mohamed Azmin sebagai Pengerusi PN Selangor dan menjadi pengharapan pengerusinya, Muhyiddin Yassin agar bekas Ahli Parlimen Gombak itu memberikan “hadiah” kemenangan kepada gabungan itu dalam PRN ini.

Menurut Amirudin, banyak program telah dilaksanakan sejak beliau memegang jawatan Menteri Besar lima tahun lalu dapat dinilai oleh rakyat untuk terus mengekalkan kerajaan PH.

Ujar beliau, sejak mengambil alih negeri itu pada Jun 2018, beliau dan pimpinan negeri, rakyat serta penjawat awam telah melalui jalan berliku, penuh dengan cabaran hebat yang belum pernah dilalui mana-mana pentadbiran sebelumnya.

“Namun saya sangat kagum dengan semangat kekitaan dan perpaduan serta kecekalan yang ditunjukkan oleh setiap daripada hampir tujuh juta warga dan rakyat Selangor.

“Semangat ini membolehkan kita bangkit bersama menentang dan berdepan dengan cabaran itu,” katanya.

Beliau berkata, pelbagai cabaran telah lalui bersama iaitu krisis kesihatan apabila negara dan dunia khususnya ditimpa pandemik Covid-19.

Ini ditambah dengan ketidakstabilan kerajaan Persekutuan akibat tindakan tidak bertanggungjawab sekumpulan mereka yang rakus dan gelojoh, selain cabaran ekonomi yang disebabkan inflasi melanda seluruh dunia.

“Kita berdepan dengan krisis bertimpa termasuk ujian banjir besar pada akhir tahun 2021, tetapi dengan semangat Kita Selangor, kita berjaya bangkit dan membuktikan pentadbiran kita adalah pentadbiran teruji, tahan uji dan terbukti berjaya membela rakyat.

“Apabila saya menyantuni rakyat, saya yakin Selangor berada di landasan yang tepat dan jauh lebih baik serta semakin maju berbanding dengan tempoh pentadbiran sebelum 2018,” katanya. – 

SIKAP BIJAK

AMALAN  PEMIMPIN

AMIN

JANGAN PELEKEH

MUSUH

AMIN

MUSUH BIJAK

MENJADIKAN KITA

BIJAK BEKERJA

AMIN

MUSUH BODOH

MENJADIKAN KITA

SAMA BODOH

AMIN

KHALAS

NS BUBAR AKHIR BULAN


DUN Negeri Sembilan tidak bubar awal – MB

SEREMBAN – Dewan Undangan Negeri (DUN) Negeri Sembilan tidak akan dibubarkan lebih awal bagi memberi laluan kepada Pilihan Raya Negeri (PRN).

Menteri Besar Negeri Sembilan, Aminuddin Harun berkata, pihaknya tidak mengikut langkah Selangor yang membubarkan DUN lebih awal.

“Kita tidak ikut, Selangor sebab ada perkara lain,” katanya kepada pemberita pada Majlis Sepetang Menteri Besar Negeri Sembilan Bersama Media di kediaman rasmi beliau di sini, hari ini.

Sebelum ini, Aminuddin yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sikamat menyatakan DUN Negeri Sembilan akan dibubar pada 30 Jun.

DUN Negeri Sembilan bakal terbubar secara automatik pada 2 Julai ini.

Berhubung pembahagian kerusi dengan Barisan Nasional (BN) Negeri Sembilan, beliau berkata, rundingan masih lagi di tahap 90 peratus.

“Kita serah kepada Majlis Presiden,” jelasnya.

Aminuddin menambah, persiapan jentera PH di semua kerusi DUN berjalan lancar dan kempen telah bermula secara tidak rasmi dengan menyampaikan maklumat kepada orang ramai.

“Kita akan menghadapi PRN ini apabila bubar sahaja dan mula gendang kempen.

“Saya rasa semua parti akan berkempen, berkempenlah dengan bijaksana dan ikutlah undang-undang sedia ada,” katanya.

Pada masa yang sama, beliau yang juga Ahli Parlimen Port Dickson berharap pengamal media terus menyampaikan berita yang tepat dan berinformasi pada PRN akan datang.

“Dengan adanya berita ini dan informasi yang disampaikan dapat mematangkan rakyat,” jelasnya. –

NAK LAMBAT

MACAM MANA

AMIN

SPR NAK SUSUN

SEKALI SERENTAK

AMIN

KEMPEN SEKALI

UNDI SEKALI

AMIN

KHALAS