Ahad, 10 Mac 2013

TEORI PENCERAHAN SANDIWARA AL-LAHAD DATU
SKRIP SANDIWARA
MULA TERBARAI
KENAPA POLIS BUKAN TENTERA? 
Hehehe Tuan TT......soalan-soalan tuan amat mudah untuk dijawab....begini jawapannya yang merangkumi 3 soalan sekali... 

kenapa polis bukan tentera.....sebab nak mempastikan sandiwara ini berjalan mengikut skrip agar ia jadi berpanjangan laa...kalau tentera yang masuk...awal-awal sudah selesai penceroboh yang konon tu...

lagipun alasan rundingan pihak polis dengan penceroboh tu adalah rundingan-rundingan strategi dan skrip bagi mementaskan sandiwara....rundingan yang berjalan itu diantara hishamuddin atau wakil suruhannya dengan wakil atau ketua@macai umno pihak penceroboh yang sememangnya telah pun berkomplot dengan najib & hisham untuk pentasan sandiwara ini dari awal kejadian lagi..

pengikut-pengikut penceroboh itu semua mereka telah ditipu oleh ketuanya yang menjadi macai umno...mereka telah ditipu untuk datang ke tempat itu dengan janji-janji akan habuan berupa tanah atau wang BR1M....setelah sampai ke tempat itu...sebahagian darinya telah dibekalkan dengan senjata oleh ketua mereka on JENG JENG JENG - KONSPIRASI


DAH HIDUP
ATAU
DAH MATI
------

JENG JENG JENG - KONSPIRASI
TUJUAN SANDIWARA
KOMENTAR TUKAR TIUB
soalan yang perlu jawapan:
1 - kenapa polis tidak tentera
2 - apa yang dirundingkan selama 21 hari
3 - siapa berunding?


APA YANG DI TUNTUT
Media Filipina siasat dakwaan konspirasi
2:25PM Mac 10 2013 
Pemimpin Filipina berkata satu siasatan akan dijalankan ke atas konspirasi di sebalik pencerobohan kumpulan bersenjata Sulu ke Sabah untuk mengenalpasti punca keganasan yang berlaku.

Jurucakap timbalan presiden negara itu, Abigail Valte memberitahu stesen radio dzRB bahawa presiden Benigno Aquino III berhasrat untuk menjalankan siasatan itu selari dengan usaha untuk menyelesaikan krisis berkenaan secara aman.
PAKAI BAJU T SIAPA?

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...MULA MULA CERITA SERAM... kah kah kah..

kah kah kah..3 MINGU RUNDING ENTAH APA APA... kah kah kah...

kah kah kah... KEMUDIAN JADI CERITA KOBOI...ADA TEMBAK MENEMBAK.... kah kah kah...

kah kah kah..KEMUDIAN JADI CERITA  PEERANG... ADA BOM MENGEBOM...kah kah kah..

kah kah kah..KINI DAH JADI CERIAT SPY... ADA JAMES BOND DAN EJEN PERISEK... kah kah kah


------

LAGI BUKTI LAHAD DATU SATU SANDIWARA


INI SEBENARNYA
SANDIWARA DIPENTASKAN
 KOMENTAT TUKAR TIUB
baca kenyataan dibawah ini
lihat ke mana arah sandiwara al-lahad datu
semua menjurus sokong gerombolan

jelas sandiawa dipentaskan 
untuk tujuan mencari sokongan

jelas sandiwara dipentaskan
untuk mengumpul sokong pengundi

kalau ini bukan bukti
ertinya rosmah mansor masih lagi dara sunti


Sokong kerajaan yang pelihara keamanan - PM

Perdana Menteri berkata, sekiranya negara tidak aman, maka tidak mungkin semua perkara dapat dilakukan dan rakyat akan menghadapi kesusahan sebagaimana yang terjadi sekarang di Lahad Datu, Sabah.

BILA BAJU  BATIK ZAHIDA RAFIQ
di masuk pasaran
baju t kang kang 
pasti laris 
kah klah kah
NAK GARI ATAU TAK NAK GARI
ini tak jelas dalam  gambar ini


----

KALAU BERANI SAMAN LAAAAH


JANTAN TAKUT BINI

Kedegilan Tian Chua dikecam
KUALA LUMPUR 9 Mac - Keengganan Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Tian Chua memohon maaf serta menarik balik kenyataan biadab dibuatnya berhubung insiden pencerobohan pengganas Sulu terus dikecam..

Polis terima 205 laporan 

ke atas Tian Chua

KUALA LUMPUR 9 Mac - Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata, pihaknya menerima 205 laporan berhubung kenyataan yang dikeluarkan Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Tian Chua, yang dilihat cuba mempolitikkan insiden pencerobohan di Lahad Datu, Sabah.

Beliau berkata, setakat ini, sebanyak 140 percakapan dirakam dan kertas siasatan kes itu sudah dibawa kepada pihak Peguam Negar.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit...MEMANG LAAA TIAN CHUA DEGIL... kah kah kah..

kah kah kah..BUKAN SAJE DEGIL.... kah kah kah...

kah kah kah..TIAN CHUA  AMAT BANGGA DENGAN LAPORAN POLIS...kah kah kah..

kah kah akh... BUAT LAGI LAAA LAPORAN... kah kah kah..

kah kah kah...LAGI BANYAK... LAGI MEMBANGGAKAN...kah kah kah..

woit... GEROMBOLAN TAK SEDAR DAN TAK FAHAM.... kah kah kah...

kah kah klah... DALAM PAKATAN SIAPA DI SERANG OLEH GEROMBIOLAN ADALAH TANDA PEJUANG... kah kah kah..

kah kah kah...KALAU TAK KENA SERANG ERTINYA TAK EFEKTIF... kah kah kah

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH 
KAH KAH KAH

Umno tuntut Tian Chua minta maaf dalam tempoh 7 hari

KUALA LUMPUR: Umno telah memulakan tindakan undang-undang terhadap Naib Presiden PKR Chua Tian Chang berhubung kenyataan beliau yang mengaitkan Umno dengan insiden pencerobohan bersenjata di Lahad Datu, Sabah. 

Setiausaha Agung Umno, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor dalam kenyataan di sini hari ini berkata tindakan itu diambil melalui Penasihat Undang-Undang parti iaitu Hafarizam Wan dan Aisha Mubarak. 
Beliau berkata notis telah dihantar kepada Tian Chua yang juga anggota Parlimen Batu menuntut supaya beliau dalam tempoh tujuh hari bermula hari ini berhenti membuat kenyataan lanjut berunsur fitnah berkenaan isu tersebut atau sebarang kenyataan yang serupa terhadap Umno. 
woit... APA JADI DENGAN SAMAN... kah kah kah..

kah kah kah..CAKAP NAK SAMAN... kah kah akh..

kah kah kah...DAH 8 HARI... POOOORAH.... kah kah kah

--------

SANDIWARA MASIH DI TAYANGKAN


SANDIWARA
 Al -LAHAD DATU


NOTA PENGHARGAAN BUAT ANGGOTA KESELAMATAN DI PERBATASAN

Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) sebuah ormas anak muda dalam rangka lawatan kerja ke Sabah bagi menyelaraskan gerak kerja (pecutan akhir) anak muda dalam menghadapi pusingan penting sebelum PRU ke 13. Siri lawatan kerja SAMM ke Sabah (8 -10 Mac 2013) kali ini menyaksikan tinjauan 'zon konflik' seperti Lahad Datu, Sempoerna dan kawasan sekitar sebagai antara agenda utama. 

Hari ini che’GuBard dan delegasi SAMM Kebangsaan bersama teman penggerak SAMM Sabah berada di Lahad Datu untuk menghantar nota sokongan dan penghargaan terhadap anggota keselamatan khususnya PDRM dan ATM yang bertungkus lumus dan menggadai nyawa demi mempertahankan kedaulatan negara. Nota sokongan penghargaan tersebut telah diterima oleh ACP Rashid sebagai wakil pasukan keselamatan yang bertugas di Lahad Datu dan sekitar.

Bagi SAMM kita mungkin boleh berbeza pandangan tetapi ia adalah pertembungan politik domestik demi mencari jalan dan pendekatan terbaik untuk menyelamatkan negara. Namun dalam isu keselamatan dan kedaulatan tidak ada kompromi sama sekali dan semua usaha ke arah itu (sokongan) adalah wajib didokong oleh semua pihak.

Lawatan SAMM ini juga menyampaikan sedikit bantuan kepada golongan yang memerlukan khususnya mereka yang terjejas dengan krisis atau trajedi yang berlaku. Tujuan lawatan ini juga untuk bersama penggerak anak muda setempat membincangkan keperluan, tindakan dan sumbangan khususnya ketika krisis dan fasa ‘post crisis’.

Kejadian di Sabah ini seharusnya dijadikan pengajaran berguna. SAMM berpendirian kita juga punya faktor penarik krisis ini kerana beberapa kelemahan khususnya dalam isu pemberian warganegara secara mudah.

Banyak persoalan timbul, antaranya ialah ;

1.       Bagaimana sejumlah besar penceroboh boleh membolosi sempadan negara ?

2.       Adakah pasukan keselamatan kita telah diberikan arahan dan matlamat tugasan yang jelas semasa menjalankan operasi sejak awal ?

3.       Adakah pasukan keselamatan kita diberikan kelengkapan yang mereka perlukan untuk mempertahankan sempadan dan diri mereka ? Adakah perlatan yang dibekalkan berfungsi dengan baik ?

4.       Adakah peristiwa ini kerana kegagalan risikan keselamatan ? Adakah ini kesan daripada jumlah anggota yang terhad dan beban tugas yang tinggi telah tertumpu kepada kerja risikan untuk kepentingan politik domestik pihak tertentu hingga tumpuan kepada risikan keselamatan negara terjejas ?

5.       Mengapa anasir bersenjata ini sejak dari awal tidak dianggap sebagai ancaman besar sehingga membiarkan ia berlarutan hingga tiga minggu sebelum bertindak dan adakah kerajaan telah tersalah anggar ancaman dari awal ?

Menginsafi ini bukan masa sesuai menuding jari, SAMM menyeru semua pihak agar mampu membuang ego politik domestik agar duduk semeja bagi membincangkan perkara ini. Hentikan menunggang isu ini untuk kepentingan politik kepartian semata – mata.

SAMM berpendirian badan perundangan tertinggi negara, Parlimen Malaysia harus bersidang membincangkan isu ini dan mencari jalan keluar. Datuk Seri Najib Razak dan Datuk Seri Anwar Ibrahim harus kembali ke meja persidangan demi negara. 

Persidangan khas parlimen ini juga akan menjadi panduan arah tuju yang betul kepada semua rakyat dalam mendepani isu ini. Sidang khas ini sesuai dengan semangat dalam negara demokrasi konsep pertanggungjawaban institusi negara terhadap kabinet harus kepada institusi tertinggi iaitu parlimen.

Kepada anggota keluarga pasukan keselamatan yang terkorban SAMM merakamkan takziah dan berbanggalah kamu punya anggota keluarga yang berani di barisan depan mempertahankan kedaulatan dan keselamatan negara. Rakyat diseru menghargai pengorbanan mereka.

Kepada semua keluarga besar pasukan keselamatan negara, kamu perajurit tanah air berjuanglah segala dokongan dan doa kami buat kalian.

Salam tabik hormat.

Sekian.

che’GuBard
Penyelaras SAMM Kebangsaan-------